SDP

General War

#37701 Re: SDP

Post by General War »

skupljac_zeljeza wrote:
madner wrote:IQ 87, no pravo glasa.

SDA i preživljava tako dugo upravo što konkurencija podcjenjuje i nju i njeno biračko tijelo.
Ne slazem se, mislim da je konkurencija samo dovoljno pismena da zna da u ovakvim uslovima "Bosanske demokratije" nije moguce bolje sutra za bilo koga da glasa...zato i ne glasa...vidi pod izlaznost glasaca ;-)
skupljac_zeljeza

#37702 Re: SDP

Post by skupljac_zeljeza »

General War wrote: SDA je u zabludi ako misli ako je SDP "pao" zato sto su glasaci dosli tobe.
Misliš da SDA nema insidere u SDP-u koji sjede na dvije stolice i obrnuto. Mnogo je sve to sofisticiranije nego što izgleda s vana.
General War

#37703 Re: SDP

Post by General War »

skupljac_zeljeza wrote:
General War wrote: SDA je u zabludi ako misli ako je SDP "pao" zato sto su glasaci dosli tobe.
Misliš da SDA nema insidere u SDP-u koji sjede na dvije stolice i obrnuto. Mnogo je sve to sofisticiranije nego što izgleda s vana.
Ne mislim...vec naprotiv...cesto ga volim zvati "zeleni komunisti" :D
skupljac_zeljeza

#37704 Re: SDP

General War wrote:
skupljac_zeljeza wrote:

SDA i preživljava tako dugo upravo što konkurencija podcjenjuje i nju i njeno biračko tijelo.
Ne slazem se, mislim da je konkurencija samo dovoljno pismena da zna da u ovakvim uslovima "Bosanske demokratije" nije moguce bolje sutra za bilo koga da glasa...zato i ne glasa...vidi pod izlaznost glasaca ;-)
Hm. Pa hajde pokušaj napraviti test pa pitaj deset osoba ko je trenutni premijer neke federalne ili kantonalne vlade u kantonu u kojem živi pa prenesi nam procenat tačnih odgovora. Ima raje koju zaboli uVo ko je vlast i šta konkretno radi.
madner

#37705 Re: SDP

Post by madner »

Scepin najveći adut jeste što neće sa SDA. Puno više glasača je SDP izgubio sa tom koalicijom nego sa bilo kojim drugim potezom. DF neće prezivjet zeleni zagrljaj. Koliko je to pošteno je odvojena tematika, no nimalo zanemarljiva.

SDA je provodila politiku opstrukcije kroz vladajuću koaliciju. Plaćanje nije odgodjeno nego jednostavno glasačima to nije smetalo. To je znak izuzetno lojalnog biračkog tijela što je loše, jer ne tjera na rezultate i dozvoljava igru na remi.
General War

#37706 Re: SDP

Post by General War »

skupljac_zeljeza wrote:
General War wrote: Ne slazem se, mislim da je konkurencija samo dovoljno pismena da zna da u ovakvim uslovima "Bosanske demokratije" nije moguce bolje sutra za bilo koga da glasa...zato i ne glasa...vidi pod izlaznost glasaca ;-)
Hm. Pa hajde pokušaj napraviti test pa pitaj deset osoba ko je trenutni premijer neke federalne ili kantonalne vlade u kantonu u kojem živi pa prenesi nam procenat tačnih odgovora. Ima raje koju zaboli uVo ko je vlast i šta konkretno radi.
Pa to i ja kazem, bosanska demokratija kad sve saberes se svodi kako hoces da ga primis; "s prijeda ili od pozadi" zato se svijet (skoro pa polovina) i ne zamara vise s tim oko izbora vlasti.
madner

#37707 Re: SDP

Post by madner »

skupljac_zeljeza wrote:
Prošetaj po raznim glasačkim mjestima sada kada izađu rezultati pa vidi po kakvim vukoyebinama je SDP i DF dobio glasove ako misliš na urbano i ruralno kao mjerilo. Iznenadit ćeš se.

Mislim da moja teza stoji, samo to je plus za SDA, ne minus.
skupljac_zeljeza

#37708 Re: SDP

General War wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
Primjer sa prošlih lokalnih izbora gdje je predsjednik SDA u jednoj opštini progurao kandidata koji nije mogao parirati SDP-ovom. Logično, pobijedi SDP-ov i evo dvije godine ih viđaju zajedno na doručku u restoranu ovog SDA-ovog predsjednika. Misliš da načelnik nije morao mu se nešto odužiti? Mahala kaže da mu spašava bratovu firmu.

A ovdje se raja kolje, zeleni imaju ovaj IQ....crveni ovaj. :mrgreen: Politička naiva.
madner

#37709 Re: SDP

Post by madner »

Brkate članove i glasače.
General War

#37710 Re: SDP

Post by General War »

skupljac_zeljeza wrote:
General War wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
Primjer sa prošlih lokalnih izbora gdje je predsjednik SDA u jednoj opštini progurao kandidata koji nije mogao parirati SDP-ovom. Logično, pobijedi SDP-ov i evo dvije godine ih viđaju zajedno na doručku u restoranu ovog SDA-ovog predsjednika. Misliš da načelnik nije morao mu se nešto odužiti? Mahala kaže da mu spašava bratovu firmu.

A ovdje se raja kolje, zeleni imaju ovaj IQ....crveni ovaj. :mrgreen: Politička naiva.
Ah ima takvih jos drasticnijih slucajeva koliko hoces...kud ces vise kad SDP pobjedi na izborima da bi sjebao SDA a on nicim izazvan prvo koaliciju ponudi toj istoj SDA :-) u TK...ali greska je misliti da IQ + mora ici na SDP-ovu stranu...pa i ja sam glasao prosli put za SDP kadrove (ne za cijeli) ali et...popusio foru.
General War

#37711 Re: SDP

Post by General War »

madner wrote:Brkate članove i glasače.
mislim na rukovodstvo...ja nisam clan ali sam "bio" umjereni glasac :roll: niti mislim za clanove u vecini samo da rascistim.
McMoy

#37712 Re: SDP

Post by McMoy »

skupljac_zeljeza wrote:

:thumbup:

Ili, što bi rekli Latini "Cornix cornici oculos non effodiet." (Vrana vrani očiju ne vadi).

Pored toga, ne sjećam se da je ikad ijedna nova vlast napravila čestitu inventuru onoga što je zatekla od prethodne.
Problemi se od jedne do druge vlasti samo guraju pod tepih, a sve predizborne optužbe se naprasno zaborave.
Sve je pod parolom. "Nećemo se baviti onim šta su radili oni prije nas. Idemo mi dalje/naprijed." Eh, to njihovo "dalje" ili "naprijed" se uglavnom počelo odnositi na daljnje povećanje administracije, daljnja zaduživanja, produbljivanje već postojećih dubioza.
Jedan očit primjer je "GRAS", gdje se svi prave mutavi i niko pojma nema kada i kako je to JP opustošeno.
skupljac_zeljeza

#37713 Re: SDP

madner wrote:Brkate članove i glasače.
Došao brko da im se pohvali. Hej. :mrgreen:

Image
bella_ciao

#37714 Re: SDP

Post by bella_ciao »

Eno sad i insajderi krivi. Jos malo eto nas do CIA-e masona i iluminata. Samo nisu krivi zlaja i politika sdpa
skupljac_zeljeza

#37715 Re: SDP

General War wrote: Ah ima takvih jos drasticnijih slucajeva koliko hoces...kud ces vise kad SDP pobjedi na izborima da bi sjebao SDA a on nicim izazvan prvo koaliciju ponudi toj istoj SDA :-) u TK...ali greska je misliti da IQ + mora ici na SDP-ovu stranu...pa i ja sam glasao prosli put za SDP kadrove (ne za cijeli) ali et...popusio foru.
I kasnije 'ekspertna vlada' je njihov scenario. Ministri i premijer privremeno zamrzli stranačko članstvo. U Diti tek sada skontali.
General War

#37716 Re: SDP

Post by General War »

skupljac_zeljeza wrote:
General War wrote: Ah ima takvih jos drasticnijih slucajeva koliko hoces...kud ces vise kad SDP pobjedi na izborima da bi sjebao SDA a on nicim izazvan prvo koaliciju ponudi toj istoj SDA :-) u TK...ali greska je misliti da IQ + mora ici na SDP-ovu stranu...pa i ja sam glasao prosli put za SDP kadrove (ne za cijeli) ali et...popusio foru.
I kasnije 'ekspertna vlada' je njihov scenario. Ministri i premijer privremeno zamrzli stranačko članstvo. U Diti tek sada skontali.
Dugo im je trebalo da skontaju i kad se krug fabrike praznio i kad su se pogoni gasili i kad su se izdavali magacini i kad se masine iznoslie...
skupljac_zeljeza

#37717 Re: SDP

bella_ciao wrote:Eno sad i insajderi krivi. Jos malo eto nas do CIA-e masona i iluminata. Samo nisu krivi zlaja i politika sdpa
Nisam ja sipmatizer ni jednih ni drugih upravo što znam kada bih recimo glasao za SDA i sutra napravi SDA koaliciju sa DF-om, šta misliš ko će im biti bliži i sa kim će ići prije na kafe i ručkove. Sa mnom ili tim DF-ovcom iz skupštinske klupe?
O'zone
Globalni moderator

#37718 Re: SDP

Post by O'zone »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraje ... 41020089#1

Svi sjebani ili barem neraspoloženi jedino Bakir poletan :lol: :lol: :lol: :lol:

Image

Ovo još bolje
Na pitanje vidi li sebe na mjestu predsjednika partije, Lipovača je kazao da nije isključena opcija.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
L u c i f e r

#37719 Re: SDP

Post by L u c i f e r »

O'zone wrote:
Na pitanje vidi li sebe na mjestu predsjednika partije, Lipovača je kazao da nije isključena opcija.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:facepalm:
Banksy

#37721 Re: SDP

Post by Banksy »

SDP mediji:

Veći dio stranačkog rukovodstva SDP-a insistira na hitnoj smjeni stranačkog rukovodstva, smatrajući da bi time otvorili put za sudjelovanje SDP-a u novoj parlamenetarnoj većini nakon oktobarskih izbora. Naime, s oko 10 posto osvojenih glasova, SDP bi se u novoj parlamentarnoj većini pridružio DF-u Željka Komšića (oko 16 posto osvojenih glasova),
te bi tako ovaj blok postao nezaobilazan partner u konstituiranju nove parlamentarne većine na svim razinama.

Također, SDP-ovi "pobunjenici" zagovaraju politiku približavanja i tješnje suradnje SDP-a i DF-a Željka Komšića, koja bi u budućnosti rezultirala spajanjem ove dvije partije istorodne ideološke orijentacije.

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/169 ... vecni.html

:-)
AlfaKentaur

#37722 Re: SDP

Post by AlfaKentaur »

O'zone wrote:
Svi sjebani ili barem neraspoloženi jedino Bakir poletan :lol: :lol: :lol: :lol:

Image
Koji je ovo uhljup i kreten da covjek povrati. Da li je on svjestan koliko je kompromitovan?
L u c i f e r

#37723 Re: SDP

Post by L u c i f e r »

AlfaKentaur wrote:
O'zone wrote:

Image
Koji je ovo uhljup i kreten da covjek povrati. Da li je on svjestan koliko je kompromitovan?
Očito da nije čim se ovako krevelji...
belafonte

#37724 Re: SDP

Post by belafonte »

Čovjek se krevelji jer ima novo zubalo..."Izbori 2014" edition :mrgreen:
volta dzontra

#37725 Re: SDP

Post by volta dzontra »

Ridjobrki wrote:
madner wrote:Nema tu ništa opasno, to je činjenica. SDP je kažnjen, lekcija je jasna. SDA je bio koalicioni partner, lekcija je da mogu raditi šta hoće.

Pogrešna teza koja je postala općeprihvaćena.

SDP nije kažnjen jer je koalirao sa SDA, baš kao ni SBiH.
Mislim da je cak teza "SDA je u koaliciji odradila SDP" osmisljena i namjerno napuhana.
SDP je stvorio velika ocekivanja kod biraca: izbacivanje HDZ-a, Zapadna Njemacka, Najveca pobjeda.....umjesto toga biraci su dobili krizu i drustvene podjele i ekonomski neuspjeh...

Ova prica kako DF treba sjediti u opoziciji i cekati da napravi rezultat SDPa iz 2010 je takodjer nategnuta!!!

Ako DF napravi 300 000 tisuca do 2018 zasto mislite da ce s tim rezultatom napraviti vise nego SDP 2010......ko nesto oni kvalificiraniji ili sta???
Post Reply