E ovako zamišljam obilježavanje dana Armije na Žuči, nekada u bližoj budućnostiHelaS wrote: ↑20/11/2024 22:14Ovako maleA_A_AKCIJA wrote: ↑20/11/2024 21:32Mislim da nije, jer Srbija i Hrvatska imaju ozbiljnu avijaciju.drug_profi wrote: ↑20/11/2024 21:25 Mislim da je čak u aneksu 1 DMS ratno vazduhoplovstvo definisano kao neborbeno ili tako nesto.
Dakle transport, spasavanje, i sl.
Mi nismo nikada ispunili kvotu borbenih aviona.
Jurišni helikopteri nam iskreno baš i nisu nužni, imajući u vidu da u Ukrajini lete na visini kosilice, od straha od manpadsa svih vrsta.
Dronovi su druga priča.
Obećane Bayre bi nam valjale.
A od građana očekujem kulturu kupovine malih dronova za ne daj Bože.![]()
Narod i Pravda (Konakovic)
-
A_A_AKCIJA
#37701 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
-
ReymondReddington
#37702 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne znam sto se raspravljate dzabe. Da su dosli ne znam kakvi mi ih bez odobrenja rs ne mozemo koristiti. Dodik nije htio da odobri gasenje pozara prije par godina.
- Haris.ba
#37703 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa po toj logici onda vojsci ne trebaju ni puske jer Dodik bi im mogao zabraniti upotrebu....ReymondReddington wrote: ↑20/11/2024 22:45 Ne znam sto se raspravljate dzabe. Da su dosli ne znam kakvi mi ih bez odobrenja rs ne mozemo koristiti. Dodik nije htio da odobri gasenje pozara prije par godina.
Oprema se kupuje da se ima kada zatreba.
Tako je. Sustina medjudrzavne vojne ravnoteze je u odnosu koliko ko smije imati oruzja naspram drugoga.A_A_AKCIJA wrote: ↑20/11/2024 21:32Mislim da nije, jer Srbija i Hrvatska imaju ozbiljnu avijaciju.drug_profi wrote: ↑20/11/2024 21:25 Mislim da je čak u aneksu 1 DMS ratno vazduhoplovstvo definisano kao neborbeno ili tako nesto.
Dakle transport, spasavanje, i sl.
Mi nismo nikada ispunili kvotu borbenih aviona.
Jurišni helikopteri nam iskreno baš i nisu nužni, imajući u vidu da u Ukrajini lete na visini kosilice, od straha od manpadsa svih vrsta.
Dronovi su druga priča.
Obećane Bayre bi nam valjale.
A od građana očekujem kulturu kupovine malih dronova za ne daj Bože.
Lupam, 5 tenkova Srbija, 4 Hrvatska, 2 Bosna.
Srbija kupi 10 tenkova, Bosna ih moze imati 4.
Naravno, ako Srbija kupi 10 tenkova, a Bosna 0, nikom nista.
- SmokingMan
#37704 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Zemlja puna elektroinženjera i programera, vazda se može pokrenuti neki projekat od državne važnosti iza zavijese, novac ne bi bio problem.
-
internazionale
#37705 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja ga pamtim sa fudbalskih tema kad je mahao zastavom juventusa. Politiku "nije pratio"_BataZiv_0809 wrote: ↑20/11/2024 19:14 A eto ti si se bavio ovim temama za vrijeme Dilfaša
Jesi jesi![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#37706 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Tako je.internazionale wrote: ↑21/11/2024 10:34Ja ga pamtim sa fudbalskih tema kad je mahao zastavom juventusa. Politiku "nije pratio"_BataZiv_0809 wrote: ↑20/11/2024 19:14 A eto ti si se bavio ovim temama za vrijeme Dilfaša
Jesi jesi![]()
Juventus, NBA, Mirza Teletovic....
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#37707 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
dino sprema ozbiljnu čistku svojih kadrova u kantonu sarajevo...
- Haris.ba
-
PM72
- Styling
#37710 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Bice dobrog samaranja. Ide poslije formiranja Gradskog vijeca.
- Styling
#37711 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Postavio ih je da rade i da stranka napreduje, a ne da postavljaju nesposobne kadrove i da misle da je uspjeh na izborima bogomdan pa se ne treba nista raditi. Zato sada ide pedala.
-
cija123
-
ReymondReddington
#37713 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dzabe. Nip na proslim izborima po opcinskim vijecima nije ostvario nikakav upecatljiv rezultat. Midlin da u zbiru imaju pad broja vijecnika.
Dosta Mjesta gdje su 2020 imali vijecnike sada su izgubili 1-2 vijecika. Sarajevo je najgore prošlo.
Treba tu malo vise cistki i na najvecem nivou.
Dosta Mjesta gdje su 2020 imali vijecnike sada su izgubili 1-2 vijecika. Sarajevo je najgore prošlo.
Treba tu malo vise cistki i na najvecem nivou.
-
Hakiz
#37714 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Stani malo.
Ako ih je on postavio da oni postavljaju sposobne kadrove, a oni su postavili nesposobne kadrove, time pokazali da su nesposobni, pa im zbog toga ide pedala, onda bi i on morao dobiti pedalu jer je i on postavio nesposobne kadrove koji postavljaju (dalje) nesposobne kadrove. PA time pokazao da je nesposoban. Za šta, je li tako, slijedi pedala.
Pa je PM72, zapravo, potpuno u pravu.
- Styling
#37715 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Znaci, ti si direktor firme. Zaposljavas ljude. Pokaze se da neki od njih ne mogu odgovoriti zadatku. Je li ti kao direktor odgovoran za upravljanje da sebi otkaz ili mijenjas ljude jer zelis da firma funcionise. Kako to ide u zivotu, inace?Hakiz wrote: ↑21/11/2024 15:44Stani malo.
Ako ih je on postavio da oni postavljaju sposobne kadrove, a oni su postavili nesposobne kadrove, time pokazali da su nesposobni, pa im zbog toga ide pedala, onda bi i on morao dobiti pedalu jer je i on postavio nesposobne kadrove koji postavljaju (dalje) nesposobne kadrove. PA time pokazao da je nesposoban. Za šta, je li tako, slijedi pedala.
- bersK
#37716 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Najveći problem stranke, a i Trojke generalno je UŽASAN PR.
SDA ih ubija propagandom i demagogijom na društvenim mrežama.
Ne moraš botove aktivirati, al izbacuj sadržaj, snimaj klipove, demante. Toliko materijala pozitivnog imaju da izbace, oni šute ko mulci.
Neupućen narod će prihvatiti sve, gubiš glasače bezveze. Ljudi kojima je mrsko razumjeti detalje uhvatit će se na prvu za sve. Zato i prolazi priča o izdaji i prodaji svega, bankrotu, raspadu i ostalim stvarima kojima se prepada narod. Nisu svi inteligentni, posvećeni razumjevanju teme - naš narod je umjereno glup i to je poenta.
Ubjeđuju ljude da su gori od SDA (to je na sve načine nemoguće).
Dopustili su podvale o zaduživanju, podvale o izdaji, podvale o bankrotu, ubacuju im stvari za koje je SDA kriva da su oni krivci i niko ni riječi o tome da dokaže da lažu. Dino se koji put javi sa stranice i to je sve.
Što ne objave koliko su dugova Fadilovih vratili, što ne objave stvari koje su gurali naprijed i što ne gurnu sve karte u napad. Imaju prostora da svakoj ušljivoj SDA personi začepe usta. Puno su dopustili da ih jadovi poput Bečarevića, Zahiragića i Efendića meze. Udaraj po glavi direkt. Dokaži mu da je debil.
Što su dopustili da ih prozivaju za Jablanicu? Za smjenu direktora i upravnog odbora? I tako stotinu primjera. ŽIVNITE MALO!
Ne moraš botove aktivirati, al izbacuj sadržaj, snimaj klipove, demante. Toliko materijala pozitivnog imaju da izbace, oni šute ko mulci.
Neupućen narod će prihvatiti sve, gubiš glasače bezveze. Ljudi kojima je mrsko razumjeti detalje uhvatit će se na prvu za sve. Zato i prolazi priča o izdaji i prodaji svega, bankrotu, raspadu i ostalim stvarima kojima se prepada narod. Nisu svi inteligentni, posvećeni razumjevanju teme - naš narod je umjereno glup i to je poenta.
Dopustili su podvale o zaduživanju, podvale o izdaji, podvale o bankrotu, ubacuju im stvari za koje je SDA kriva da su oni krivci i niko ni riječi o tome da dokaže da lažu. Dino se koji put javi sa stranice i to je sve.
Što ne objave koliko su dugova Fadilovih vratili, što ne objave stvari koje su gurali naprijed i što ne gurnu sve karte u napad. Imaju prostora da svakoj ušljivoj SDA personi začepe usta. Puno su dopustili da ih jadovi poput Bečarevića, Zahiragića i Efendića meze. Udaraj po glavi direkt. Dokaži mu da je debil.
Što su dopustili da ih prozivaju za Jablanicu? Za smjenu direktora i upravnog odbora? I tako stotinu primjera. ŽIVNITE MALO!
-
Hakiz
#37717 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Propadne firma.Styling wrote: ↑21/11/2024 15:59Znaci, ti si direktor firme. Zaposljavas ljude. Pokaze se da neki od njih ne mogu odgovoriti zadatku. Je li ti kao direktor odgovoran za upravljanje da sebi otkaz ili mijenjas ljude jer zelis da firma funcionise. Kako to ide u zivotu, inace?Hakiz wrote: ↑21/11/2024 15:44Stani malo.
Kažu da je svaki vođa uspješan onoliko koliko mu je dobar tim koji sastavi. Direktor, Konaković u ovom slučaju je sam sebi pravio tim. Nije znao kakvi su ljudi koje je sam angažovao, kakvi su oni koji su prvi do njega? To bi trebao biti izgovor
- Styling
#37718 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Meni je drago da si ti uvijek bio bezgriješan u biranju saradnika. Šta ćeš, postoje i oni pogriješe.Hakiz wrote: ↑21/11/2024 16:52Propadne firma.Styling wrote: ↑21/11/2024 15:59Znaci, ti si direktor firme. Zaposljavas ljude. Pokaze se da neki od njih ne mogu odgovoriti zadatku. Je li ti kao direktor odgovoran za upravljanje da sebi otkaz ili mijenjas ljude jer zelis da firma funcionise. Kako to ide u zivotu, inace?Hakiz wrote: ↑21/11/2024 15:44
Stani malo.
Kažu da je svaki vođa uspješan onoliko koliko mu je dobar tim koji sastavi. Direktor, Konaković u ovom slučaju je sam sebi pravio tim. Nije znao kakvi su ljudi koje je sam angažovao, kakvi su oni koji su prvi do njega? To bi trebao biti izgovor![]()
- relativno84
#37719 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
_BataZiv_0809 wrote: ↑21/11/2024 10:39Tako je.internazionale wrote: ↑21/11/2024 10:34Ja ga pamtim sa fudbalskih tema kad je mahao zastavom juventusa. Politiku "nije pratio"_BataZiv_0809 wrote: ↑20/11/2024 19:14 A eto ti si se bavio ovim temama za vrijeme Dilfaša
Jesi jesi![]()
Juventus, NBA, Mirza Teletovic....
Kad vec tako pomno pratite, jeste li upratili kako je Sanin Ramezic jedan od osnivaca i predsjednik humanitarnog udruzenja Dobro.ba Adnana Delica koristeci ministrovu aplickaciju "Gledaj sebi posla" gle dobio priliku da vodi Aerodrom Sarajevo.
#iztemelja
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#37720 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
bersK wrote: ↑21/11/2024 16:31 Najveći problem stranke, a i Trojke generalno je UŽASAN PR.
-
Hakiz
#37721 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Razlika između Konakovića i mene je da nisam sa pogrešnim timom od ljudi tražio da mene i tim biraju na mjesta na kojima im možemo odlučivati o životima. On jeste.Styling wrote: ↑21/11/2024 17:25Meni je drago da si ti uvijek bio bezgriješan u biranju saradnika. Šta ćeš, postoje i oni pogriješe.
Na primjeru SDA vidimo kako budu kažnjeni oni koji na tim pozicijama ljudima upropaštavaju živote. Nikako.
Zar nam SDA nije bio dovoljan, toliki smo mazohisti da želimo još takvih?
-
pemanapemani
#37722 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Realno, svaki demant i raskrinkavanje lazi se opet doceka na noz, pa ulete "neutralni i nezadovoljni" i optuze ih za populizam.bersK wrote: ↑21/11/2024 16:31 Najveći problem stranke, a i Trojke generalno je UŽASAN PR.
Botovi su napravili "stvarnost" u kojoj su svi podjednako vladali i svi su isti. Kada kazes da je SDA vladala vise od 80% vremena od 1992., i da se ne moze sve popraviti preko noci ljudi te optuze da si Konakovicev/Niksicev/Fortin dupelizac.
Cesto im se zacepi usta cinjenicama, ali to.niko ne benda i samo te optuze da samo pricas o SDA. Ovo vracanje Fadilovih dugova se smatra kao nesto normalno, svakodnevni posao koji nije vrijedan spomena.
Mislim da trojka uopce ne bi trebala spominjati SDA i trabante, nego.iskljucivo samo reklamirati uradjeno i cisto iznositi statisticke podatke i poredjenje sa prijasnjim mandatima, pa ko skonta.
Jebo te, ovako generacijski projekat obnove pruge i naknada za porodilje, dronovi, helikopteri, kandidati za EU...,ispadaju populizam i sasa koja granici sa sarenom lazom. Ono, svakodnevni lagani posao, a trojka se nesto hvali i proziva SDA, a isto bi bilo da je SDA na vlasti, samo ih treba malo potaknuti da malo rade svoj svakodnevni posao, nista posebno.
Naravno, najbitnije i krucijalno, bitak i bitnica postojanja- konstantno odgovarati na svakodnevni Dodikov neofasizam i Covicev uzp hinjaluk.
Ako verbalno ne odgovaras na genocidni neofasizam i uzp hinjaluk, svakodnevo, revnosno i zajebano, onda si izdajnicka picka i dzaba ti sto pruga prema Hrasnici, naknada i kandidatskih statusa.
Druze, nisi reagovao na sahovnicu u kruznom toku u Ljubuskom, vozdra.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#37723 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
kako me informisaše, sve će da počisti.
istini za volju, ostavio im je pobjedničku stranku. za dvije godine su sve sjebali i urnisali.
- Prpa.ba
- malakh