Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vrlo je jednostavno baviti se populizmom, obećavati neostvarivo. Ono što je teži put, a koji sam izabrao – pripremajući ovaj dokument, jeste pojasniti šta se zaista može ponuditi i uraditi.
U prvih šest mjeseci ću zatražiti donošenje javnog izvještaja o statusu svih presuda Evropskog suda za ljudska prava, Ustavnog suda BiH, Ustavnog suda FBiH i Ustavnog suda RS koji traže izmjene važećih ustava, zakona i podzakonskih akata na svim razinama u Bosni i Hercegovini, a koje nisu provedene. Zatim ću pokrenuti postupak konsultacija s akademskom zajednicom, pravnim ekspertima i praktičarima iz oblasti zaštite ljudskih prava, te ću predložiti pokretanje procesa izmjene važeće legislative u pravcu poboljšanja ustavnog položaja građanina-pojedinca u odnosu na trenutno povlašteni status konstitutivnih naroda i tzv. ‘kolektivnih prava’
DŽe je javni izvještaj, DŽe je prijedlog izmjene zakona?
Normalno je da žali za "hladovinom".
Eeeee, kakva su to vremena bila...
Zastupnici Asim Sarajlić, Željko Komšić, Đorđo Krčmar, Juvan Vukovljak i Milica Marković u ovom mandatu nisu postavili nijedno pitanje na sjednicama Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.
Lako je iz pozicione hladovine pricati, Bakir ovlasteni pregovarac u ime bosnjacke reprezentacije SDA-DF-SBB, u Parlamentu se nijedna nije prozborila jer je covjek znao da ne moze nista promijeniti dok je SDA na vlasti i nece podrzati njegove korisne prijedloge kojih je imao nula, evo ne znam, sta bi Senad uradio?
Prpa.ba wrote:Lako je iz pozicione hladovine pricati, Bakir ovlasteni pregovarac u ime bosnjacke reprezentacije SDA-DF-SBB, u Parlamentu se nijedna nije prozborila jer je covjek znao da ne moze nista promijeniti dok je SDA na vlasti i nece podrzati njegove korisne prijedloge kojih je imao nula, evo ne znam, sta bi Senad uradio?
Željkec impulsivno djeluje.
Impulsi se nekad jave u 4 godine, nekad jednom mjesečno, nekad sa zakašnjenjem ali su najčešći i učestali pred izbore
bunk wrote:Ma nikad prebolit nece sto DF nije ostao u hladovini,nikad.
Je li to znači da ostaje u hladovini Kantona Sarajevo...
Kmirso ja ne znam kako stvari stoje kod nas na Tk a gore u Seheru sam jedino dobar za pronac gdje smazat cevap,pitu il kolace
U Sarajebu ima svega... zeljanica Bosni, tahan halva u Evropi kod Isenija... a njihove čevape u somunu bez poljeva ne volim, navikani brate... možda Vlada SK i tu štagod poradi, Kako su krenuli ne bi me iznenadilo.A u Tuzli... sve, od zla oca i gore matere... Kako preseli Bešlaga ni čevapi nisu kako treba...A politika, nikad žeščeg kurvanluka...
criticos wrote:Kako đubre mučki provocira NS i SDP u nadi da će ovi nešto odgovoriti, kako bi on spremno dočekao i rekao kako ovo više ne ide i da izlazi iz KS.
što provocira? ne razumijem. proziva ih na isti način kako su to oni prije par mjeseci učinili, a alibi za napuštanje vlade ks i ne treba, jer je već najavio koaliciju na svim nivoima sa sda, što se podrazumijeva da će učiniti i u sarajevu.
Ima i jedna mala stvarcica koja je tu jako bitna, pijani Zeljkara ne moze sam srusiti Vladu KS, ali moze i hoce ako Bog da zavrsiti karijeru 2022. godine, onda moze oci da pravi baklavu u nicim zasluzenoj penziji.
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Jeftino se levat proda, vidjecemo gdje je na opstinskim izborima, prognoziram debakl, naredni opsti - sudbina zgraBiH i Lepog
Ne zanimaju njega nekakvi opstinski izbori, on se drzavnickim stvarima bavi
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Jeftino se levat proda, vidjecemo gdje je na opstinskim izborima, prognoziram debakl, naredni opsti - sudbina zgraBiH i Lepog
Ne zanimaju njega nekakvi opstinski izbori, on se drzavnickim stvarima bavi
Dobice i on jednom mjesto za stolom kad se bude pregovaralo sa s&h komponentom, barem neku stokrlu, ako ne stolicu, da opali nekoga po prstima kad bude trebalo