Moze li malo specificnije bejbi? Tunel sa onom dobrom clarom lago? Ili onaj gdje ona dva detektiva traze silovatelja i ubicu bakica? Ili onaj treci sa onim mladim bogatasem i shvalerkom?Zoya wrote:Neko je nedavno preporučio neki španski film ovdje. Ja ga nisam mogla nigdje na netu pogledati.
Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- karanana
#37701 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#37702 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nisam bas odusevljen Fight Clubom, a vidim da ga raja haos gotivi 
Vjerovatno sam plitak da skontam dublje znacenje.
-
Zoya
#37703 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ne znam o čemu se radi. Znam da su više njih potvrdili da je film dobar.karanana wrote:Moze li malo specificnije bejbi? Tunel sa onom dobrom clarom lago? Ili onaj gdje ona dva detektiva traze silovatelja i ubicu bakica? Ili onaj treci sa onim mladim bogatasem i shvalerkom?Zoya wrote:Neko je nedavno preporučio neki španski film ovdje. Ja ga nisam mogla nigdje na netu pogledati.
- karanana
#37704 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Garant onaj sa mladim shvalerom. Contratiempo.
Sajt se zove gledalica
Sajt se zove gledalica
- dale cooper
#37705 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Volim Fight Club, ali nije to toliko slojevit film (i knjiga) koliko ljudi vole da misle. U osnovi jedna sasvim ok kritika_BataZiv_0809 wrote:Nisam bas odusevljen Fight Clubom, a vidim da ga raja haos gotivi
konzumerističkog društva. Nije nešto puno dublje od toga. Ali sjajno odrađen posao što se tiče Nortona, Pitta i naravno Finchera.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#37706 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Volio bih procitati jos koju recenicu o tom filmu iz tvog peradale cooper wrote:Volim Fight Club, ali nije to toliko slojevit film (i knjiga) koliko ljudi vole da misle. U osnovi jedna sasvim ok kritika_BataZiv_0809 wrote:Nisam bas odusevljen Fight Clubom, a vidim da ga raja haos gotivi
konzumerističkog društva. Nije nešto puno dublje od toga. Ali sjajno odrađen posao što se tiče Nortona, Pitta i naravno Finchera.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#37707 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
To je razlog zašto se u zadnje vrijeme slabije navraća na ovu temu. Samo ubiste pričom, treba otvoriti jednu zasebno gdje ćete do boga razglabat.
Volio bih da ovo bude tema da se stavi link, slika, te max 1 ili 2 rečenice zašto se preporučuje određeni film. Nekad moram listat po 10 stranica ovdje da konačno naletim na neku preporuku.
Volio bih da ovo bude tema da se stavi link, slika, te max 1 ili 2 rečenice zašto se preporučuje određeni film. Nekad moram listat po 10 stranica ovdje da konačno naletim na neku preporuku.
-
Zoya
#37708 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Da, taj je. Hvalakaranana wrote:Garant onaj sa mladim shvalerom. Contratiempo.
Sajt se zove gledalica
- dale cooper
#37709 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pazi, to je film koji će te se najviše dojmiti kada si recimo u nekim ranim 20-tim. Kada misliš da si u nekom svom fazonu._BataZiv_0809 wrote:Volio bih procitati jos koju recenicu o tom filmu iz tvog peradale cooper wrote:Volim Fight Club, ali nije to toliko slojevit film (i knjiga) koliko ljudi vole da misle. U osnovi jedna sasvim ok kritika_BataZiv_0809 wrote:Nisam bas odusevljen Fight Clubom, a vidim da ga raja haos gotivi
Drugačiji, neprilagođen, kritičan i ljut na sve živo. I tu te film pogodi sa kritikom ovog i ovakvog društva i svih
njegovih falinki. Međutim, iako kritikuje, film u suštini ne daje nikakve odgovore i rješenja. Odnosno nudi, ali
to rješenje je slom civilizacije, odnosno haos i anarhija. A to ti je mijenjanje nečega sa ničim. I to ti se
čini ok kada si mlad i nadobudan 20-godišnjak kojeg boli kita za svim i koji je spreman da se fajta sa čitavim svijetom.
Međutim kako stariš i kako ti život baca sve i svašta pred tebe (i dobrog i lošeg) polako shvataš besmislenost takvog stava.
Tako da film kao kritika svijeta u kojem živimo je sasvim ok i tako ga uglavnom i treba shvatiti. Rješenja koja
nudi su pak sasvim infantilna.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#37710 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pa da, definitivno sam ga pogledao isuvise kasno. Za mene je poprilicno infantilan i nekako nedovrsen iako kao ideja sjajan. Procitao si mi misli. Nije ni cudo da imam blagi crush na tebedale cooper wrote:
Pazi, to je film koji će te se najviše dojmiti kada si recimo u nekim ranim 20-tim. Kada misliš da si u nekom svom fazonu.
Drugačiji, neprilagođen, kritičan i ljut na sve živo. I tu te film pogodi sa kritikom ovog i ovakvog društva i svih
njegovih falinki. Međutim, iako kritikuje, film u suštini ne daje nikakve odgovore i rješenja. Odnosno nudi, ali
to rješenje je slom civilizacije, odnosno haos i anarhija. A to ti je mijenjanje nečega sa ničim. I to ti se
čini ok kada si mlad i nadobudan 20-godišnjak kojeg boli kita za svim i koji je spreman da se fajta sa čitavim svijetom.
Međutim kako stariš i kako ti život baca sve i svašta pred tebe (i dobrog i lošeg) polako shvataš besmislenost takvog stava.
Tako da film kao kritika svijeta u kojem živimo je sasvim ok i tako ga uglavnom i treba shvatiti. Rješenja koja
Od one liste ostala jos 3 za pogledati (Buntovnik bez razloga, Malcom X i Mean Streets), pa sam sad mislio ubaciti malo Fellinija i Casablancu, koju poput svog omiljenog strip junaka Mister Noa, nikad nisam do kraja odgledao.
Sta velis
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#37711 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ne dirajte mi Nortona 
- Eggsy
- dale cooper
#37713 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Jebiga, bio sam nekada taj 20-godišnjak, pa znam o čemu pričam._BataZiv_0809 wrote:Pa da, definitivno sam ga pogledao isuvise kasno. Za mene je poprilicno infantilan i nekako nedovrsen iako kao ideja sjajan. Procitao si mi misli. Nije ni cudo da imam blagi crush na tebedale cooper wrote:
Pazi, to je film koji će te se najviše dojmiti kada si recimo u nekim ranim 20-tim. Kada misliš da si u nekom svom fazonu.
Od one liste ostala jos 3 za pogledati (Buntovnik bez razloga, Malcom X i Mean Streets), pa sam sad mislio ubaciti malo Fellinija i Casablancu, koju poput svog omiljenog strip junaka Mister Noa, nikad nisam do kraja odgledao.
Sta velis
Zavisi u kakvom si raspoloženju. Ako si za dekadenciju onda Felini
Mean Streets je solidan i sirov krimić, a Malcolm X dobra biografska drama.
Ja bih možda Mean Streets, ako ne zbog očiglednih filmskih kvaliteta onda zbog Scorsesijevog fenomenalnog izbora mjuze
tokom cijelog filma.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#37714 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
U raspolozenju sam za dobre filmovedale cooper wrote:
Jebiga, bio sam nekada taj 20-godišnjak, pa znam o čemu pričam.![]()
![]()
Zavisi u kakvom si raspoloženju. Ako si za dekadenciju onda Felini, za romantiku je Bogi i Casablanca a i Dean je tu negdje.
Mean Streets je solidan i sirov krimić, a Malcolm X dobra biografska drama.
Ja bih možda Mean Streets, ako ne zbog očiglednih filmskih kvaliteta onda zbog Scorsesijevog fenomenalnog izbora mjuze
tokom cijelog filma.
Reversal of Fortune sam juce gledao i Jeremy Irons je brutalan kao Klaus van Bulow
Veceras znaci pred spavanje Mean Streets, dobro
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#37715 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
dva onako... ***
The Discovery (2017)
www.imdb.com/title/tt5155780/

Barry Munday (2010)
www.imdb.com/title/tt0482461

The Discovery (2017)
www.imdb.com/title/tt5155780/

Barry Munday (2010)
www.imdb.com/title/tt0482461

-
John Cleese
#37716 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
To je, zapravo, dobar alternativni naslov, mada su, u tom slucaju, originalni naslov mogli i prevesti.dale cooper wrote:Da, to je recimo dobar i zanimljiv prijevod.ExNihilo wrote:Ima i kultnih prevoda, npr. "Osmi putnik".![]()
"Istrebljivac" aka "Blade Runner" - tu je alternativni naslov bio nuzan, jer originalni naslov zaista nema smisla prevoditi ("blade runner" je svercer medicinskih potrepstina, s osobitim osvrtom na skalpele... da ne pisem ponovo kako i zasto - nedavno smo na drugom podforumu pisali o tom naslovu.)
-
John Cleese
-
John Cleese
#37718 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
johnnykola wrote:![]()
I jos jednom:

-
nema me tamo
#37719 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Haha naravno da je bio, drugo je glupa holivudska verzija da bi malo drame unjeli u sve to..Dosadno mii wrote:Nije bio.dječak sa šibicama wrote:Gold
Dobar
Ko nije gledao neka ne cita daljeje li on, ili nije, bio dio zavjere... Ne kontam, onaj cek na kraju me zbunio, i njegov slavodobitni osmjeh.
Evo ja upravo pogledao film ko film prosjek mrtvi, samo prica je nevjerovatna..
Da se toliko para ubrizgalo u operaciju bez ikakvog provjeravanja...
Ma malo je reci..
Ps: Kako ne možeš skontat da je cek poslan na njenu adresu namjerno + ona salveta što mu je dao da potpise na pocetku filma..
Baš nekad kad vidim ovako da su nekom najednostavnije stvari nejasne nije mi mi sekunde cudno što je svaki 5 film nekom misterija i neke teorije kilometarske se pišu..
- johnnykola
#37720 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Kao što najavih, vrhunski petak na telki dok će subota
biti dvaput jača, a u njojzi bih izdvojio
Jellyfish (Meduzot)<3<3<3 te Began Again.
No, prvo danaske:
Pomaknuta komedija Pink Movies 13.00:

CineStar TV Action 13.45 topla ljudska priča o tome
kako smo svi mi paka..., pardon, ljudi in di end:

CineStar TV 20.45 saga o drozi iz raznih kuteva gledanja, odličan:

Pink World Cinema 20.50 o kriminalnom miljeu ispričan
kroz vizuru dječka fotografa. Film koji kad gledate imate
osjećaj da vam stoji sunce na ramenu non-stop.

Vrlo dora komedija 22.20 NOVA TV:

HRT3 22.50 za filmoljupce odistinske:

biti dvaput jača, a u njojzi bih izdvojio
Jellyfish (Meduzot)<3<3<3 te Began Again.
No, prvo danaske:
Pomaknuta komedija Pink Movies 13.00:

CineStar TV Action 13.45 topla ljudska priča o tome
kako smo svi mi paka..., pardon, ljudi in di end:

CineStar TV 20.45 saga o drozi iz raznih kuteva gledanja, odličan:

Pink World Cinema 20.50 o kriminalnom miljeu ispričan
kroz vizuru dječka fotografa. Film koji kad gledate imate
osjećaj da vam stoji sunce na ramenu non-stop.

Vrlo dora komedija 22.20 NOVA TV:

HRT3 22.50 za filmoljupce odistinske:

Last edited by johnnykola on 21/04/2017 06:11, edited 3 times in total.
- johnnykola
#37721 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Mećanje u konjića.:pppJohn Cleese wrote:johnnykola wrote:![]()
![]()
I jos jednom:
- dječak sa šibicama
#37722 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Prica je odlicna, naravno, film ne toliko ali eto dobar je.nema me tamo wrote:Haha naravno da je bio, drugo je glupa holivudska verzija da bi malo drame unjeli u sve to..Dosadno mii wrote:Nije bio.dječak sa šibicama wrote:Gold
Dobar
Ko nije gledao neka ne cita daljeje li on, ili nije, bio dio zavjere... Ne kontam, onaj cek na kraju me zbunio, i njegov slavodobitni osmjeh.
![]()
Ma malo je reci..
Ps: Kako ne možeš skontat da je cek poslan na njenu adresu namjerno + ona salveta što mu je dao da potpise na pocetku filma..
Baš nekad kad vidim ovako da su nekom najednostavnije stvari nejasne nije mi mi sekunde cudno što je svaki 5 film nekom misterija i neke teorije kilometarske se pišu..
Po meni, previse stavljaju akcent na Metjuovu glumu, znamo brate da je dobar glumac ali ne mora cijeli film biti na njemu.
Sto se tice price, proguglati Bre-X. Kako Holivud promijeni kontekst price, samo njima svojstveno
-
nema me tamo
#37723 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pa to..
Hiljadu nekih stvari kao i uvijek ova prica " po istinitom događaju " to kad procitas odma znas kakva je situacija..
Rijetki su filmovi koji su blizu istinite price..
I slazem se za njegovu glumu koja je u ovom filmu bila mrtvi prosjek.
Mislim sve vec viđeno..
Najjace kako su oni svu tu dramu unjeli u sve to kao ništa on nije znao do momenta kad je vidio cek u zeninoj kuci na 85 miliona..
A u pravom zivotu oni nerazdvojni bili i naravno da policija zna da je bio u svemu tome samo ne mogu dokazat.
Hiljadu nekih stvari kao i uvijek ova prica " po istinitom događaju " to kad procitas odma znas kakva je situacija..
Rijetki su filmovi koji su blizu istinite price..
I slazem se za njegovu glumu koja je u ovom filmu bila mrtvi prosjek.
Mislim sve vec viđeno..
Najjace kako su oni svu tu dramu unjeli u sve to kao ništa on nije znao do momenta kad je vidio cek u zeninoj kuci na 85 miliona..
A u pravom zivotu oni nerazdvojni bili i naravno da policija zna da je bio u svemu tome samo ne mogu dokazat.
- King_Kenny
#37724 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Jako jako dobar film. Odlična priča, istovremeno i kritika konzervativnog iranskog društva; u filmu - gdje bi trebalo prištati od emocija, podrškre, plača - dominira distanca i hladnoća. Napetost između onoga što bi i kako bi trebalo s onim kako može u datim uvjetima stvara kod gledatelja ogromnu količinu nelagoe. Iako mi je Passe Farhadijev najdraži film, ni ovaj nije daleko od tog standarda.
- Dosadno mii
#37725 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Aha. Nisam stekla dojam da je bio, a na kraju kad je ček primio samo sam pomislila kako ga uopšte može unovčit, a da ga ne skontaju.nema me tamo wrote:Haha naravno da je bio, drugo je glupa holivudska verzija da bi malo drame unjeli u sve to..Dosadno mii wrote:
Nije bio.![]()
Ma malo je reci..
Nikakve kilometarske teorije ne pišem samo dvije riječi