ferratilis wrote: ↑01/09/2021 13:23
Slazem se za kraj KCD. Koje stvari su ti bile glupe?
Igraj Pillars of Eternity 2, tu ne mozes fulat.
Pa govorim konkretno o kraju.
Dakle tri puta su me obavjestavali da je igra gotova:
prvi put nakon Radzivog pjesnickog govora, tada idu credits
Pa onda kada odradis epilog, izleti ti tekstualna potuka, cestitsđo, gotovo je.
Pa onda ipak možeš Hansa još priupitati o njegovim pogledima dok jašete i na kraju odjahati u zalazak sunca. Ali i to nije u stilu vesterna, nego mrtvog klifhengera gdje su pripremili sve za nastavak.
Malo je imbecilan i onaj kraj sa "ocem", pstetičnosranje kojim su pokušali napraviti nekakv closure jer mač na kraju ne uspiješ uzeti.
Dakle, ostalo je bruka toga neriješenog
onog brkatog čelavog švabu više ne vijesmo nikako, a main quest je bila i ta osveta. Mislim wtf?
.
A ono što sam malo vidio KCD 2 je u razvoju, a navodno je radnja smještena stotinu godina poslije...

ako je stvarno tako, onda je kretenski. Ako nije, ako će nastaviti priču, onda hajd i nekako, ali ostaje osjećaj nedovršenosti i toga da su se više trudili nasilu orekinuti priču nego je dovesti do kraja.
Ono što me apsolutno najviše nerviralo pri igranju jemjebeni čoading screen. Spavas, loading, opereš se, loading, jedeš, loading. Da ne govorim da sam imao nekoliko crasheva, a igra kakva je, ne dopušta sejvanje osim pri određenim radnjama, ne mogu opisati koliko je bilo iritantno.
Ono gdje skidam kapu, ovo je istinski realistični medieval rpg. Osjećaj mi je uvijek bio da sam ja samo mali kotačić u tom svijetu koji bi sasvim fino funkcionisao i bez mene. To su vrlo dobro napravili. Ne sjećam se neke misije Rambo style nerealistične. Ako je bio fajt protiv većeg broja protivnika, uvijek je sa kompanjonima, sam je nemoguće poraziti sedam-osam protivnika uliječući u njih bez obzira koliko kvalitetan oklop imao i dobro oružje. Bar meni.
Traži malo treniranja borbe, ali istinski je spektakl za ljubitelje ovog setapa.
Također neke misije su odlične, neke se čine bezvezne, ali su ipak zabavne. Ima replay value u smislu da te neke odluke otprije mogu ujesti za guzicu i da je apsolutno nemoguće procijeniti kakav će ishod nekih odluka biti. Ali to jeste realistično.
Neki likovi su mi briljantni. Hanush je Tito. Glas savršeno ide uz lik.
Uzeo sam dlc From the ashes, nisam se pokajao. Fin dodatak koji može biti koristan.
Sve u svemu odlična igra. Vidi se da je rađena s ljubavlju, jer i priča sama je dio historijskih događaja koji se jesu desili. Mjesta u igri dan danas postoje u Češkoj.
Tako da, radi se o pojedinim stvarima koje su me nervirale kod dobre igre, a ne obratno, pojedinim stvarima koje su bile super kod inače prosječne igre.