Možda je predosjetio loš rezultat pa mu je sada lakše da se povuče.putokaz1 wrote:Znači,Zlaja je bio siguran da će proć iz KS+BPK
Bio sam i ja
Nije daleko od praga sdp je 4-i čini mi se tu ispod df-sda-sbb a vjerovatno ide df-2,sbb i sda po 1
Ja budale čojka ne stavit sebe na br. 1 kompezacije
SDP
- Styling
#37676 Re: SDP
-
lacrima
#37677 Re: SDP
Odlika velikog čovjeka, prvo gleda druge pa onda sebeputokaz1 wrote:Znači,Zlaja je bio siguran da će proć iz KS+BPK
Bio sam i ja
Nije daleko od praga sdp je 4-i čini mi se tu ispod df-sda-sbb a vjerovatno ide df-2,sbb i sda po 1
-
lelooo
#37678 Re: SDP
Meni su najsmješniji ovi likovi što sdpu spočitavaju zapošljavanje, neko napisa da su uhljebili 3000 svojih...
Ja kažem daj Bože. Pa od rata naovamo u federaciji se na državne jasle navaljalo hiljade i hiljade SDA i HDZ pulena i po koji izmedju kapi normalan lik, ali opet po nečijoj preporuci. Nikšić brata zaposlio ?? Strašno, nikad više u životu za SDP, stoka jedna nevaljala. Samo onda za SDA ne bih glasao još tri života sta su ovi radili i još će.
Ja kažem daj Bože. Pa od rata naovamo u federaciji se na državne jasle navaljalo hiljade i hiljade SDA i HDZ pulena i po koji izmedju kapi normalan lik, ali opet po nečijoj preporuci. Nikšić brata zaposlio ?? Strašno, nikad više u životu za SDP, stoka jedna nevaljala. Samo onda za SDA ne bih glasao još tri života sta su ovi radili i još će.
-
Crvene_brigade
#37679 Re: SDP
Nije definitivno uspio proci, a nije ni na kompenzacijskoj listi.putokaz1 wrote:Znači,Zlaja je bio siguran da će proć iz KS+BPK
Bio sam i ja
- emigrazione
#37680 Re: SDP
Ko kaze da trebas glasati za SDA, upravo ove zlajine pudlice po drustvenim mrezama i forumima pokusavaju od poslije rata, da politiku scenu na silu ucine bipolarnom gdje su oni dobri momci, lijepi zgodni i visoki, pametni, inteligentni, urbani itd...a ovi drugi, a drugi su vazda SDA
, ruzni, nazadni, papci i seljaci itd...primjecujes kako ovaj, ili onaj koji ga izdrzava, sto ce uskoro zasluzeno ostatni bez nezasluzenog pausala i uhljebljenja, kuca iskljucivo na dzamijska vrata i laje po nepismenim nanama u dimijama, bez da pomene nepismene bake u crkvama ili one koji su se okrenuli onome sto misle da je alternativa, DF-u recimo...
-
Android Knego
#37681 Re: SDP
da, upravo je na ovoj temi bilo likova kojima je jako tesko objasniti da se mi, koji smo se razocarali u SDP, ne dvoumimo izmedju SDA i SDP. mi smo (vjerujem, ogromnom vecinom) i dalje lijevi ili "centrirani" i podrzacemo one koji bolje od SDP-a reprezentuju tu politicku ideju...emigrazione wrote:Ko kaze da trebas glasati za SDA, upravo ove zlajine pudlice po drustvenim mrezama i forumima pokusavaju od poslije rata, da politiku scenu na silu ucine bipolarnom gdje su oni dobri momci, lijepi zgodni i visoki, pametni, inteligentni, urbani itd...a ovi drugi, a drugi su vazda SDA, ruzni, nazadni, papci i seljaci itd...primjecujes kako ovaj, ili onaj koji ga izdrzava, sto ce uskoro zasluzeno ostatni bez nezasluzenog pausala i uhljebljenja, kuca iskljucivo na dzamijska vrata i laje po nepismenim nanama u dimijama, bez da pomene nepismene bake u crkvama ili one koji su se okrenuli onome sto misle da je alternativa, DF-u recimo...
- skupljac_zeljeza
#37682 Re: SDP
Ima li koristi za BiH ako se samo pokušava uvesti socijaldemokratija u SDP, a pri tome zaboravlja SNSD? Imaju li Hrvati ljevicu u BiH?
- dustaban
#37683 Re: SDP
Znate li i za koga u SDP-u (osim ovih par zadrtih forumasa) da jos stoji uz Lagumdziju?!
Ozbiljno pitam.
Ozbiljno pitam.
- madner
#37684 Re: SDP
To da su glasači narodnih stranki gluplji jeste činjenica, no glas je glas.
- Ridjobrki
#37685 Re: SDP
Moglo bi se reći da su odaniji i manje kritični prema svojim izabranicima. Kad je umnost u pitanju stvarno je nezahvalno porediti glasače SDA i SDP jer se ni potonji nisu baš iskazali pameću mirno gledajući sunovrat svoje stranke u posljednjih 10 godina. Ovaj potop nije produkt nečeg što je heftu trajalo nego je uključivao učešće velikog broja ljudi tokom više od jedne decenije. Ta socijaldemokratiji neprirodna umišljenost u urbanost i superiornu pamet ezdepeovaca nad zelenim čobanima je crvene i koštala zijana.
Uglavnom, sve je to u par deka. Riječ je o dva kraja iste hrenovke ali generalno je slom SDP-a počeo u momentu kad je prvi SDP-ovac rečenicu počeo sa "Ali i SDA je..."
Uglavnom, sve je to u par deka. Riječ je o dva kraja iste hrenovke ali generalno je slom SDP-a počeo u momentu kad je prvi SDP-ovac rečenicu počeo sa "Ali i SDA je..."
- General War
#37687 Re: SDP
I ono naslo ljiljane da postavlja...hoooj ljebebrojkeIslova1 wrote:Ridjobrki wrote:Moglo bi se reći da su odaniji i manje kritični prema svojim izabranicima. Kad je umnost u pitanju stvarno je nezahvalno porediti glasače SDA i SDP jer se ni potonji nisu baš iskazali pameću mirno gledajući sunovrat svoje stranke u posljednjih 10 godina. Ovaj potop nije produkt nečeg što je heftu trajalo nego je uključivao učešće velikog broja ljudi tokom više od jedne decenije. Ta socijaldemokratiji neprirodna umišljenost u urbanost i superiornu pamet ezdepeovaca nad zelenim čobanima je crvene i koštala zijana.
SDPEderi su jugosloveni...nedovrseni srbi...u dusi bale i zale za Beogradom kao glavnim gradom![]()
Skup balijetina koji hline za kumovima srbadijom... + sto imaju babetine po federaciji koje rade kapo peta kolona. Cuvaju stanove za sinove ...kad sidu s Romanije
sve se zna![]()

- emigrazione
#37688 Re: SDP
Jako opasno, opasno za SDP prije svega, razmisljanje koje nema nikakvog utemeljenja...covjece skoro dvajes godina vam se jedna plemenita ideja potura pod nos, da bi se na osnovu toga stvarala klasa privilegovanih i povlastenih koji ce hapati do iznemoglosti samo kada im se ukaze prilika, a ukazivala se cesto, i vi to pusite...kakva je razlika izmedju stotina hiljada zaposlenih i drzave za covjekamadner wrote:To da su glasači narodnih stranki gluplji jeste činjenica, no glas je glas.
- madner
#37689 Re: SDP
Nema tu ništa opasno, to je činjenica. SDP je kažnjen, lekcija je jasna. SDA je bio koalicioni partner, lekcija je da mogu raditi šta hoće.
-
Android Knego
#37690 Re: SDP
sinko, tebi je potrebna hospitalizacija... i to hitna...brojkeIslova1 wrote:Ridjobrki wrote:Moglo bi se reći da su odaniji i manje kritični prema svojim izabranicima. Kad je umnost u pitanju stvarno je nezahvalno porediti glasače SDA i SDP jer se ni potonji nisu baš iskazali pameću mirno gledajući sunovrat svoje stranke u posljednjih 10 godina. Ovaj potop nije produkt nečeg što je heftu trajalo nego je uključivao učešće velikog broja ljudi tokom više od jedne decenije. Ta socijaldemokratiji neprirodna umišljenost u urbanost i superiornu pamet ezdepeovaca nad zelenim čobanima je crvene i koštala zijana.
SDPEderi su jugosloveni...nedovrseni srbi...u dusi bale i zale za Beogradom kao glavnim gradom![]()
Skup balijetina koji hline za kumovima srbadijom... + sto imaju babetine po federaciji koje rade kapo peta kolona. Cuvaju stanove za sinove ...kad sidu s Romanije
- Ridjobrki
#37691 Re: SDP
madner wrote:Nema tu ništa opasno, to je činjenica. SDP je kažnjen, lekcija je jasna. SDA je bio koalicioni partner, lekcija je da mogu raditi šta hoće.
Pogrešna teza koja je postala općeprihvaćena.
SDP nije kažnjen jer je koalirao sa SDA, baš kao ni SBiH.
- emigrazione
#37692 Re: SDP
Ridjobrki wrote:madner wrote:Nema tu ništa opasno, to je činjenica. SDP je kažnjen, lekcija je jasna. SDA je bio koalicioni partner, lekcija je da mogu raditi šta hoće.
Pogrešna teza koja je postala općeprihvaćena.
SDP nije kažnjen jer je koalirao sa SDA, baš kao ni SBiH.
- madner
#37693 Re: SDP
Nisam to ni napisao.
No svakako SDP jeste djelimično kažnjen za koaliranje sa SDA, puno glasača jeste antizeleni.
No svakako SDP jeste djelimično kažnjen za koaliranje sa SDA, puno glasača jeste antizeleni.
- General War
#37694 Re: SDP
Bosanski nacionalisti "bitno je biti bosnjak"brojkeIslova1 wrote:
- General War
#37695 Re: SDP
To ide...ali SDP ovi glasaci nisu toliko glupi, znaju da SDP je morao sa nekim u vlast jer nije mogao sam, e a kad je poceo birati...sve bilo zlo i naopako...od kantonalnog, federalnog pa do drzavnog nivoa samo da su na vlasti pa makar i na zor...a kadrovi ko da su im ih iz SDA doniralamadner wrote:Nisam to ni napisao.
- madner
#37696 Re: SDP
Slažem se da je glavni problem SDPa bio SDP.
Samo kažem da koalicioni partner nije platio svoj ceh.
Samo kažem da koalicioni partner nije platio svoj ceh.
- Ridjobrki
#37697 Re: SDP
Često se ta teza provlači ovdje pa da malo to dekonstruišemo.madner wrote: No svakako SDP jeste djelimično kažnjen za koaliranje sa SDA, puno glasača jeste antizeleni.
Za početak, otpor koaliranju sa SDA unutar SDP nije bio ni izbliza žestok koliki je bio otpor u SDA kontra koalicije sa SDP. Nešto se ne sjećam da je pola ijednog kantonalnog odbora izašlo iz SDP-a nakon te koalicije kao što je to bilo u USK gdje je KO SDA doslovno pukao na dva dijela nakon čega je nastala ASDA. To je bio možda i najdramatičniji mjesec u SDA u zadnjoj dekadi, ni na jednu drugu sjednicu GO SDA nisu došla dva autobusa nezadovoljnih članova.
Znači, ta koalicija bi po nekoj logici jednako naštetila i jednima i drugima ali je naštetila samo SDP-u. U praktičnom smislu je više fasovala SDA jer su bili izgubili čitav jedan kanton zbog nje. Iz SDP-a se izlazilo iz drugih razloga a i narandžasti su osnovani zbog manjka unutarstranačke demokratije a neko možda i zbog neostvarenih apetita - nikako zbog koalicije sa SDA.
SDA ne uništava koalicione partnere, samo im da priliku da se sami unište a oni to fino gledaju. Što reče Napoleon, ne prekidaj neprijatelja dok vuče glupe poteze. SDA se isplatilo sve dati SDP-u u ovom mandatu samo da ih učini sličnima sebi ali nije SDA kriva što je SDP tu šansu tražio i iskoristio.
SDP nije kažnjen jer je koalirao sa SDA. Kažnjen je zato što je u toj koaliciji pokazao svu svoju slabost i zloću prema kojoj je SDA izgledala sasvim prihvatljivo. Ako čovjek hoće hrpu bahatih korumpiranih baraba koji se Bogom kunu u poštenje onda ima originalni proizvod - SDA. SDP je zanemario svoje biračko tijelo i ušao u borbu sa SDA za njihove glasače kojima nije dovoljno uvjerljiv niti će to ikad biti. U međuvremenu prekipjelo ovoj narandžastoj frakciji koja je pokupila te ostavljene crvene glasače i SDP-u su ostali samo ono najvjernije jezgro zatucanih nekritičkih crvenih birača i ljudi interesno povezani sa SDP-om.
To je sve toliko logično i očito. Nije koalicija kriva, krivo je ponašanje u njoj i izigravanje povjerenja birača.
Njima je samo došla odgoda plaćanja, imaće sad najteže četiri godine koje su ikad doživjeli. Nakon ovog mandata im slijedi drastičan pad. Nisu ni oni naučili sve lekcije a nema više Tihića koji bi znao iskormilariti neke situacije koje slijede.madner wrote: Samo kažem da koalicioni partner nije platio svoj ceh.
- skupljac_zeljeza
#37698 Re: SDP
Prošetaj po raznim glasačkim mjestima sada kada izađu rezultati pa vidi po kakvim vukoyebinama je SDP i DF dobio glasove ako misliš na urbano i ruralno kao mjerilo. Iznenadit ćeš se.madner wrote:IQ 87, no pravo glasa.
SDA i preživljava tako dugo upravo što konkurencija podcjenjuje i nju i njeno biračko tijelo.
- General War
#37699 Re: SDP
@ridjobrki
Sto rece u jednom filmu: "tek ce da ti bude zao"
SDA je u zabludi ako misli ako je SDP "pao" zato sto su glasaci dosli tobe.
Sto rece u jednom filmu: "tek ce da ti bude zao"
SDA je u zabludi ako misli ako je SDP "pao" zato sto su glasaci dosli tobe.
- Ridjobrki
#37700 Re: SDP
skupljac_zeljeza wrote: SDA i preživljava tako dugo upravo što konkurencija podcjenjuje i nju i njeno biračko tijelo.
Tačno. Potcjenjuju protivnika a o sebi imaju nerealno visoko mišljenje.
@war: Ko god u SDA misli da će ikad više imati rezultat poput trenutnog - pravi istu grešku kao i SDP.