Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Banksy
#37676 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tačno. A prostora i novca za takve male, a vidljive korake ima koliko hoćeš. Kralo se brutalno i stoprocentno, bez osjećaja da ljudima ipak moraš dati nešto, bar malo. Nek prepolove dosadašnji grabež, to su već ogromna sredstva. A onda kad djela postanu vidljiva i opipljiva, kad se vide efekti, može se očekivati i veća izlaznost na izborima, možda već i lokalnim.
I naravno, neophodan marketing za učinjeno, možda i najvažnije...
I naravno, neophodan marketing za učinjeno, možda i najvažnije...
- kmirsad
#37677 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hočemo i mi u TK vako... 
-
The 51st State
#37678 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije se mogo nos zapusiti zarad kukinih, sad vam je vec komplicirano.kmirsad wrote:Hočemo i mi u TK vako...
Umjesto truhlih principa bolje da ga je se upreglo u agendu gdje bi bio pod kontrolom.
-
palermo
#37679 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jako mi se svidjelo što napisa neki forumaš.....manje glume, licemjerja i Alije na ovoj temi...
- kmirsad
#37680 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Očigledno je sad komplicirano.The 51st State wrote:Nije se mogo nos zapusiti zarad kukinih, sad vam je vec komplicirano.kmirsad wrote:Hočemo i mi u TK vako...
Umjesto truhlih principa bolje da ga je se upreglo u agendu gdje bi bio pod kontrolom.
Bez obzira, zdravi principi, čestitost i principjelnost za mene su iznad svih drugih interesa.
Sačuvati i guzicu i obraz... i osvojiti vlast. Imali su priliku.
Ko propusti svoje prilike da naguzi, biva nagužen.
Truhla jabuka je u gajbi jabuka BH Bloka.
-
The 51st State
#37681 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kmirsad wrote:Očigledno je komplicirano.The 51st State wrote:Nije se mogo nos zapusiti zarad kukinih, sad vam je vec komplicirano.kmirsad wrote:Hočemo i mi u TK vako...
Bez obzira, zdravi principi, čestitost i principjelnost za mene su iznad svih interesa. Sačuvati i guzicu i obraz.
Treba realno posmatrati stvari, mogo se moratorij na ideologiju staviti 4 godine i okupiti vecinu oko konkretnih projekata i poslova kao sto se u Sa kantonu pokusalo, dokument na sto pa ko je spreman zasukati rukave bujrum. Sve ostale varijante ne liju vode jer od se u jos vecu dubiouzu nego sto jeste. Jeste rizicno ali ako prodje svi participirajuci subjekti bi bili na dobitku ovako to djeluje ko eskivaza lod krinkom ideoloskih razlika.
- kmirsad
#37682 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Slično je struktura stranaka koje su oformile BH blok i u Tuzli i u Sarajevu.The 51st State wrote:kmirsad wrote:Očigledno je komplicirano.The 51st State wrote:
Nije se mogo nos zapusiti zarad kukinih, sad vam je vec komplicirano.
Bez obzira, zdravi principi, čestitost i principjelnost za mene su iznad svih interesa. Sačuvati i guzicu i obraz.
Treba realno posmatrati stvari, mogo se moratorij na ideologiju staviti 4 godine i okupiti vecinu oko konkretnih projekata i poslova kao sto se u Sa kantonu pokusalo, dokument na sto pa ko je spreman zasukati rukave bujrum. Sve ostale varijante ne liju vode jer od se u jos vecu dubiouzu nego sto jeste. Jeste rizicno ali ako prodje svi participirajuci subjekti bi bili na dobitku ovako to djeluje ko eskivaza lod krinkom ideoloskih razlika.
U Tuzli BH blok čine SDP. DF, NS, SBB, SBiH.
O sarajevu je pored nabrojanih još i NiP.
U Sarajevi sve ide sjajno, kao po loju, več sad se vide rezultati i to veliki, koji izazivaju zavist i ljubomoru...
U Tuzli sve ide traljavo.Ima među njima frakcija, klanova, lobija, nerealnih želja, različitih pojedinačnih interesa, pohlepe za pozicijama, neispunjenih ambicija, sujeta...
Šta nije zajedničko i isto u Sarajevu i Tuzli.
Ljudi su različiti.
A mi ćemo platiti cijenu.
-
The 51st State
#37683 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Volio bih kad bi se I u tuzli slican konstrukt napravio, za mene mnogo veci potencijal za pokazati uspjesne promjene. Ovdje u sarajevu je lakse jer sa vise para u startu raspolazu pa se I lakse dogovore I tu nema neke mudrolije, racionalan. I odgovoran odnos prema vec postojecem I uspjeh je odmah ocigledan dok recimo u tuzlanskom kantonu da neka buduca vlada napravi ambijent za 20-30 k radnih mjeeta to bi bila revolucionarna stvar uz naravno pratecu kozmetiku u javnom sektoru.
-
channel10
#37684 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
KatarinaKosaca wrote:Nije problem sto su izgubili u 5 Kantona. To je lijepo. Ono sto je NAKARADNO uradila tkz ljevica ili kako se vec nazivaju je odbijanje koalicije sa SDA na drzavnom nivou i predavanje drzavnog nivoa vlasti DIREKTNO SNSD i HDZ tj razbijackom tandemu BIH drzave Dodik-Covic. Ne vjerujem Niksicu da ce cuvati BIH jer je onomad SDP znatno olabavio ingerencije drzave u korist entiteta zarad Lagumdzijinog ministarskog mjesta. Tako da je, ovaj put, ljevica ili kratkovidna ili otvoreno radi protiv BIH drzave.
-
Hakiz
#37685 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Od kojeg aprila, 1.kmirsad wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-k ... jyXz4HeaMU
...
- djkurt
#37686 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
i ja to cekam pa mozda i glasam za NSbunk wrote:Jedva cekam tribinu u Banja Luci na kojoj ce strucnjaci to elaborirati neukom puku u manjem entitetu koji ce sa entuzijazmom ovih iz veceg entiteta sve te ideje usvojiti i implementirati preko izbora
- kmirsad
#37687 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne znam Hakize... ali sam uvjeren da će biti onako kao su zamislili i dogovorili se. Imaju i čekić i nakovanj... ćta ih moće spriječiti... ne vidim nikog ozbiljnog...Hakiz wrote:Od kojeg aprila, 1.kmirsad wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-k ... jyXz4HeaMU
...
- kmirsad
#37688 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Iskreno da ti kaćim, jebe moi se B. luku... da mi je da u Tk bude dobro... tu živim tu glasam...djkurt wrote:i ja to cekam pa mozda i glasam za NSbunk wrote:Jedva cekam tribinu u Banja Luci na kojoj ce strucnjaci to elaborirati neukom puku u manjem entitetu koji ce sa entuzijazmom ovih iz veceg entiteta sve te ideje usvojiti i implementirati preko izbora
- Laertes
#37689 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hoće, hoće, uz ova dva poslanika SBB-a...kmirsad wrote:Iskreno da ti kaćim, jebe moi se B. luku... da mi je da u Tk bude dobro... tu živim tu glasam...djkurt wrote:i ja to cekam pa mozda i glasam za NSbunk wrote:Jedva cekam tribinu u Banja Luci na kojoj ce strucnjaci to elaborirati neukom puku u manjem entitetu koji ce sa entuzijazmom ovih iz veceg entiteta sve te ideje usvojiti i implementirati preko izbora
- kmirsad
#37690 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tješi me da se nisu odrekli BH Bloka, i ne smatraju da su napustili blok... kažu, samo nisu podržali DF kandidata za klub Bošnjaka... ništa ti ja ovo ne kontam, samo se nadam da će svanuti lijep i sunčan dan...
- DrugaGimnazija
#37691 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Izvini, ali mi se stvarno ne da citati 1500+ stranica da nadjem tvoje ideje. Ako mozes, iznesi ih opet. Ako ne, nikom nista.KatarinaKosaca wrote:rekonstrukcija kantonalne policije sto treba biti povezano sa tuzilastvom. .. ja nekoliko godina dajem udeje na ovij temi...umjesto sto rezis , pogledaj ako ti se da otpocetkaDrugaGimnazija wrote:Imas li ti kakvu bolju ideju ili je ovo domet tvog drustvenog angazmana?KatarinaKosaca wrote:Koje infantilne mastarije. Sa najkorumpiranijom policijom svijeta, oni bi razdragano neke aplikacije, igrice i kazne. A ovi dok ne napune dzep, ne zavrse smijenu. Ubojstva zataskavaju, a ne pogresno parkiran auto
Bez obzira na to, ko je rekao da promjene treba implementirati jednu po jednu? Nema razloga sto se ne bi moglo sprovesti vise ideja odjednom. I to sto ti mislis da imas bolju ideju, ne znaci da druge ideje ne treba iznositi. Na kraju, bolje je iznijeti sto vise ideja, da bi se o svakoj moglo raspraviti, te da najbolje isplivaju na povrsinu.
-
Hakiz
#37692 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kanton Sarajevo je dobio vladu kada, 26. ili 27. 12.
Danas je 11. 1.
Do danas nisam vidio da su radnici upraviteljskih firmi počeli uklanjati snijeg i ledenice sa krovova, a što im je zakonska obaveza. Ne primjećujem promjene u ponoašanju vozača, to jeste ne primjećujem da policija kažnjava one koji parkiraju po trotoarima, ispred ulaza u zgrade itd. Sve isto kao u vrijeme SDA, a nije da su za spomenute aktivnosti potrebne izmjene zakona, tenderi itd. Naredba nadležnog ministarstva i otkaz/kazna onome ko po naredbi ne uradi šta mu je obaveza. To se za 15 dana moglo napraviti, mislim naredbe i tjeranje da se radi. Eto praktičnog i vidljivog početka.
Super je zakon o porijeklu imovine funkcionera, ali svaki dan ima posla koji se do sada nije radio. A ne vidim ni da se počeo raditi otprije 15 dana.
Kako ono kažu, život su one sitnice koje nam se dešavaju svaki dan dok mi pravimo velike planove.
Pa je i život ove sitne svakodnevne stvari koje spomenuh dok Vlada pravi velike zakone.
Ali, eto, još 2 mjeseca i 15 dana pa da ocijenimo vladu.
Do tada će se led, koji upravitelji nisu skinuli, niti ih je vlada natjerala da to urade, otopiti. Pa će biti jedan posao manje...
Danas je 11. 1.
Do danas nisam vidio da su radnici upraviteljskih firmi počeli uklanjati snijeg i ledenice sa krovova, a što im je zakonska obaveza. Ne primjećujem promjene u ponoašanju vozača, to jeste ne primjećujem da policija kažnjava one koji parkiraju po trotoarima, ispred ulaza u zgrade itd. Sve isto kao u vrijeme SDA, a nije da su za spomenute aktivnosti potrebne izmjene zakona, tenderi itd. Naredba nadležnog ministarstva i otkaz/kazna onome ko po naredbi ne uradi šta mu je obaveza. To se za 15 dana moglo napraviti, mislim naredbe i tjeranje da se radi. Eto praktičnog i vidljivog početka.
Super je zakon o porijeklu imovine funkcionera, ali svaki dan ima posla koji se do sada nije radio. A ne vidim ni da se počeo raditi otprije 15 dana.
Kako ono kažu, život su one sitnice koje nam se dešavaju svaki dan dok mi pravimo velike planove.
Pa je i život ove sitne svakodnevne stvari koje spomenuh dok Vlada pravi velike zakone.
Ali, eto, još 2 mjeseca i 15 dana pa da ocijenimo vladu.
Do tada će se led, koji upravitelji nisu skinuli, niti ih je vlada natjerala da to urade, otopiti. Pa će biti jedan posao manje...
- DrugaGimnazija
#37693 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne znam sta cekaju. Imali su 9 radnih dana i 2 vikenda od osnivanja vlade i jos nisu ispravili sve probleme koji su se nagomilali u zadnjih 20+ godina...
Ako ne mogu ovo rijesiti maksimalno za 7 dana, predlazem da ih izbacimo i vratimo ove sto su vladali tih 20+ godina...
Hakize, ovo si bas u sridu. Sjecam se kad smo isto to trazili i od proslih vlada.
Ako ne mogu ovo rijesiti maksimalno za 7 dana, predlazem da ih izbacimo i vratimo ove sto su vladali tih 20+ godina...
Hakize, ovo si bas u sridu. Sjecam se kad smo isto to trazili i od proslih vlada.
-
zippoo87
#37694 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
u TK,zahvaljujuci nasem dragom Fahri graditelju i njegovoj naredbi iz Centrale,razvaljen progradjanski blok...peru se ona dva poslanika SBBa,da je naredba dosla "sa vrha"
plan Fahre je uci u sve vlade,od kantonalne do drzavne...ali to ovaj put radi u sjeni a jedni drugima pomazu PDA i SBB,koji su i u kampanji nastupali zajedno
pokusaj da se PDA ugura u TK vladu je propao i odmah ide odmazda,zahvaljujuci kriminalcima Kukicu i Radoncicu...kriminalci su kao braca,cuvaju jedan drugog kada je u pitanju pljacka i podjela plijena
a mi gradjani ?...o nama ce nekom drugom prilikom,vjerovatno pred izbore,da nam se obrate,kako su eto crkli radeci ali mi smo slijepi,pa ne vidimo
u medjuvremenu u Gracanici...u Bolnici uveli na svoju ruku da se u zubnoj ambulanti naplacuju usluge,iako imas ovjerenu knjizicu i markicu
-ovjera knjizica je trenutno nemoguca,jer na 45000 ljudi na Opstini,rade dva sluzbenika u ZZO...red 20 metara...nemoguce ni ovjeriti knjizicu ni kupiti markicu
-izgradnja kruznog toka,pompezno najavljivan projekat u predizbornoj kampanji sa rokom izrade od 2 mjeseca...jos nije ni na nekih 20% uradjenih radova a rok za zavrsetak je istekao jos prije 2 mjeseca
eto,dok se ovi i oni dogovaraju,prepucavaju,dijele plijen...kao sto neko rece,dok kuju velike planove,mi obicni prasinari ni osnovne usluge ne mozemo dobiti,iako ih i preplacujemo
na TK sve ovo navedeno je u nadleznosti PDA i SBBa...bolnica nam pred gasenjem,raspad sistema...na nivou opstine SDP i SDA u koaliciji,dijele plijen a u svemu raspad sistema
klizaliste koje je trebalo biti otvoreno tamo oko 20. decembra,snijeg srusio krov i nije radilo nekih 15 dana nakon toga...krov placen 30-40 000...sreca nije bilo djece,ubilo bi koga...jer se desilo preko noci
i jos jedna stvar...izgleda da NS vise i ne postoji u Gracanici,jer od izbora se niko nije ocitovao ni o cemu,u Vijecu ne rade nista...ovi izabrani se probijaju u Parlamente,Domove naroda i ostalo,gdje su plate 5-6 puta vece...ne znam vise ni ko je trenutno od ljudi u OV,OO NSa Gracanica ja mislim da postoji samo na papiru trenutno
plan Fahre je uci u sve vlade,od kantonalne do drzavne...ali to ovaj put radi u sjeni a jedni drugima pomazu PDA i SBB,koji su i u kampanji nastupali zajedno
pokusaj da se PDA ugura u TK vladu je propao i odmah ide odmazda,zahvaljujuci kriminalcima Kukicu i Radoncicu...kriminalci su kao braca,cuvaju jedan drugog kada je u pitanju pljacka i podjela plijena
a mi gradjani ?...o nama ce nekom drugom prilikom,vjerovatno pred izbore,da nam se obrate,kako su eto crkli radeci ali mi smo slijepi,pa ne vidimo
u medjuvremenu u Gracanici...u Bolnici uveli na svoju ruku da se u zubnoj ambulanti naplacuju usluge,iako imas ovjerenu knjizicu i markicu
-ovjera knjizica je trenutno nemoguca,jer na 45000 ljudi na Opstini,rade dva sluzbenika u ZZO...red 20 metara...nemoguce ni ovjeriti knjizicu ni kupiti markicu
-izgradnja kruznog toka,pompezno najavljivan projekat u predizbornoj kampanji sa rokom izrade od 2 mjeseca...jos nije ni na nekih 20% uradjenih radova a rok za zavrsetak je istekao jos prije 2 mjeseca
eto,dok se ovi i oni dogovaraju,prepucavaju,dijele plijen...kao sto neko rece,dok kuju velike planove,mi obicni prasinari ni osnovne usluge ne mozemo dobiti,iako ih i preplacujemo
na TK sve ovo navedeno je u nadleznosti PDA i SBBa...bolnica nam pred gasenjem,raspad sistema...na nivou opstine SDP i SDA u koaliciji,dijele plijen a u svemu raspad sistema
klizaliste koje je trebalo biti otvoreno tamo oko 20. decembra,snijeg srusio krov i nije radilo nekih 15 dana nakon toga...krov placen 30-40 000...sreca nije bilo djece,ubilo bi koga...jer se desilo preko noci
i jos jedna stvar...izgleda da NS vise i ne postoji u Gracanici,jer od izbora se niko nije ocitovao ni o cemu,u Vijecu ne rade nista...ovi izabrani se probijaju u Parlamente,Domove naroda i ostalo,gdje su plate 5-6 puta vece...ne znam vise ni ko je trenutno od ljudi u OV,OO NSa Gracanica ja mislim da postoji samo na papiru trenutno
-
putokaz1
#37695 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Opet po PDA Dr Sakiću i Dr Eldina
Pošto si naveo kašnjenja oko kružnog te ostale malveraszicije NS se morala oćitovati ipak je jaka u Gračanici
Gospodin Mirsad je pošten to znamo svi
Vidio sam neke slike djece s vašeg klizališta
Pošto si naveo kašnjenja oko kružnog te ostale malveraszicije NS se morala oćitovati ipak je jaka u Gračanici
Gospodin Mirsad je pošten to znamo svi
Vidio sam neke slike djece s vašeg klizališta
-
zippoo87
#37696 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
hakiz je u pravu
moze ova nova vlada uraditi za jedan dan puno,samo ako hoce
moze izdati naredjenja i preporuke i da se krene u akciju,svako u svojoj nadleznosti
policajci da popisu sve nepravilno parkirane,komunalci da ociste snijeg sa ulica koje nisu oceiscene,svako ministarstvo ima bruku stvari koje treba uraditi,ali niko nece,jer ne zele da rade posao a koji su placeni
da se ja pitam,napravio bi popis u svim agencijama,organizacijama,ministarstvima i sve sto nije uradjeno,naredio da se hitno radi a ko ne bude ispunio,moze se dati otkaz zbog neispunjavanja radnih obaveza...imas sve crno na bijelo i onda ce sve ici lakse...treba samo malo pritisnuti
i ja ne znam sta se ceka sa ovakvim naredjenjima...ovdje treba mobilizacija,dignuti sve na noge i da se radi
moze ova nova vlada uraditi za jedan dan puno,samo ako hoce
moze izdati naredjenja i preporuke i da se krene u akciju,svako u svojoj nadleznosti
policajci da popisu sve nepravilno parkirane,komunalci da ociste snijeg sa ulica koje nisu oceiscene,svako ministarstvo ima bruku stvari koje treba uraditi,ali niko nece,jer ne zele da rade posao a koji su placeni
da se ja pitam,napravio bi popis u svim agencijama,organizacijama,ministarstvima i sve sto nije uradjeno,naredio da se hitno radi a ko ne bude ispunio,moze se dati otkaz zbog neispunjavanja radnih obaveza...imas sve crno na bijelo i onda ce sve ici lakse...treba samo malo pritisnuti
i ja ne znam sta se ceka sa ovakvim naredjenjima...ovdje treba mobilizacija,dignuti sve na noge i da se radi
-
putokaz1
#37697 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Problem je
-SDA je godinama postavila svoje službenike,koji imaju papir NEODREĐENO
-Nikad nisu ništa radili,ni motkom ih ne možeš natjerati,a NEMOŽEŠ ih kazniti ,SUD ih štiti ko ugreženu vrstu
Da sad ministar dođe i kaže,de uradite ovo i ono,nema kafe nema lakiranja noktiju,ne bi imalo efekta
Previše smo na DNU i svjetlo na kraju tunela je NEPOSTOJEĆE
-Nikad nisu ništa radili,ni motkom ih ne možeš natjerati,a NEMOŽEŠ ih kazniti ,SUD ih štiti ko ugreženu vrstu
Da sad ministar dođe i kaže,de uradite ovo i ono,nema kafe nema lakiranja noktiju,ne bi imalo efekta
-
Hakiz
#37698 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
To je ono šta ja govorim. Treba puno vremena da se ispravi sve pokvareno u posljednjih skoro 30 godina.
Ali, i zbog ovoga i uzimam taj primjer, nije to najvažnija stvar, ali nekome možda i jeste, skidanje snijega sa krovova je moglo već početi.
Nije to zbog snijega. Nego, to je zakonska obaveza upravitelja, sezona je tog posla, sada je vrijeme da se to radi, SDA-ovske vlade nisu tjerale upavitelej da to rade, zašto ih ova ne natjera. Neće ih tjerati u maju, tada nema potrebe, sada mora nova vlada pokazati da je drugačija, na aktuelnom problemu, nema veze što je relativno mali. a upraviutelji su mali bogovi, ap se time i pokazuje ko je gazda u kući. Sve se te stvari prelamaju kroz banalnu glupost kao što je snijeg na krovu.
Isto kao parkirani automobili. To su stvari koje su mogle početi 3. 1. potrebno je bilo samo jedan potez olovkom, samo narediti da se rade.
Dok čekamo velike stvari, daj da radimo male. Sve je to pomak. Daj da počnemo, i to da se vidi da se počelo. Ovaj zakon o porijeklu imovine dobro zvuči, ali treba vremena dok se pokaže da funkcioniše. Sklonjeni automobili sa ulaza u zgradu se odmah vide da se počelo raditi.
Ali, i zbog ovoga i uzimam taj primjer, nije to najvažnija stvar, ali nekome možda i jeste, skidanje snijega sa krovova je moglo već početi.
Nije to zbog snijega. Nego, to je zakonska obaveza upravitelja, sezona je tog posla, sada je vrijeme da se to radi, SDA-ovske vlade nisu tjerale upavitelej da to rade, zašto ih ova ne natjera. Neće ih tjerati u maju, tada nema potrebe, sada mora nova vlada pokazati da je drugačija, na aktuelnom problemu, nema veze što je relativno mali. a upraviutelji su mali bogovi, ap se time i pokazuje ko je gazda u kući. Sve se te stvari prelamaju kroz banalnu glupost kao što je snijeg na krovu.
Isto kao parkirani automobili. To su stvari koje su mogle početi 3. 1. potrebno je bilo samo jedan potez olovkom, samo narediti da se rade.
Dok čekamo velike stvari, daj da radimo male. Sve je to pomak. Daj da počnemo, i to da se vidi da se počelo. Ovaj zakon o porijeklu imovine dobro zvuči, ali treba vremena dok se pokaže da funkcioniše. Sklonjeni automobili sa ulaza u zgradu se odmah vide da se počelo raditi.
-
Hakiz
#37699 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Daš radni zadatak, sa rokom i obavezom dokazivanja da je urađen. Ne bude urađen u roku. Tri takva kršenja radne discipline su otkaz, nema suda (osim ako sudija nije potplaćen) koji bi mogao osporiti takav otkaz. To što je zaposlen na nedređeno ga ne štiti od teškog kršenja rade discipline.putokaz1 wrote:Problem je
-
putokaz1
#37700 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Daš radni zadatak, sa rokom i obavezom dokazivanja da je urađen. Ne bude urađen u roku. Tri takva kršenja radne discipline su otkaz, nema suda (osim ako sudija nije potplaćen) koji bi mogao osporiti takav otkaz. To što je zaposlen na nedređeno ga ne štiti od teškog kršenja rade discipline.[/quote]
-Primjer iz Lukavca,SDA primila u Dom zdravlja 27 svojih radnika,na određeno,SDP DF SDU SBB SBIH privremeno dobili Upravni odbor Doma zdravlja i nisu produžili ugovor tim 27,odma sutri dan SBIH promjeni stranu s SDA izabere novu Upravu i vrati te Radnike SDA ovce.
Ako se pokrene bilo kakva akcija,odma će doći do Promjene u Mišljenju NIP ili SBB koji imaju svoje ljude na nekim mjestima,pa čak i SDP ima ljude gdje ne treba...
-Primjer iz Lukavca,SDA primila u Dom zdravlja 27 svojih radnika,na određeno,SDP DF SDU SBB SBIH privremeno dobili Upravni odbor Doma zdravlja i nisu produžili ugovor tim 27,odma sutri dan SBIH promjeni stranu s SDA izabere novu Upravu i vrati te Radnike SDA ovce.
Ako se pokrene bilo kakva akcija,odma će doći do Promjene u Mišljenju NIP ili SBB koji imaju svoje ljude na nekim mjestima,pa čak i SDP ima ljude gdje ne treba...