Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Luciano88
#37626 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Lexilium pa za volan... Ja cu na psihijatriji zaglaviti. Ili sam ja magnet za nesposobne vozače ili je svaki drugi takav. Ono se nešta slomi sa onim mjenjačem, volan vrti u mjestu ne zna više sta će sa njim, skreće na raskrsnici uzima luk kao da dvije prikolice ima, daje kontra žmigavac... to nešta koči non stop ooooooj više izludih al fakat 
- drug_profi
#37627 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
zato ja bez 4 pive ne sjedam za volan.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
-
Dimu1927
#37629 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
vec smo sto puta pisali, saljite clipove jedinici za saobracaj
- black_adrian
- Vozim: vjetar
-
artur morgan
#37631 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I onda ti prekipi, predjes ih i radar te uslika 
Ja kad god preticem kamion da bude radar, otisla bi vozacka. Niti ga mozes stalno pratiti niti sigurno i brzo preteci a da ne odes u zabranu.
Ja kad god preticem kamion da bude radar, otisla bi vozacka. Niti ga mozes stalno pratiti niti sigurno i brzo preteci a da ne odes u zabranu.
-
kakaljin
#37632 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Do auta je jer auto ti zeli normalnu voznjublack_adrian wrote: ↑18/02/2022 21:37ne znam je li do mene il do mog auta, al kad neko takne kočnicu na otvorenoj auto mi odmah ide ka preticajnoj traci i krene ubrzavat....
- black_adrian
#37633 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nedavno sam tri auta ispod radara pretekao koliko su "brzo" išliartur morgan wrote: ↑18/02/2022 21:39 I onda ti prekipi, predjes ih i radar te uslika
A kamion je posebna priča, ako ide 70-80, ode kazaljka bar na 120 na kraju preticanja inače sam palačinak ako šta naiđe iz suprotnog smjera
Kasnije spustim brzinu na normalu.
-
kakaljin
#37634 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sama znanost govori da ako hoces nesto da preteknes sto ide odredjenom brzinom moras ti ici vecom od toga da bi je pretekao. A da bi nastavio ici normalnom brzinom ispred toga sto preteknes vratis se na normalnu brzinu koja je opet veca od onoga koji ide nenormalno malom brzinom na mjestu gdje normalno moze ici vecom brzinom.black_adrian wrote: ↑18/02/2022 21:46Nedavno sam tri auta ispod radara pretekao koliko su "brzo" išliartur morgan wrote: ↑18/02/2022 21:39 I onda ti prekipi, predjes ih i radar te uslika
Ja kad god preticem kamion da bude radar, otisla bi vozacka. Niti ga mozes stalno pratiti niti sigurno i brzo preteci a da ne odes u zabranu.![]()
A kamion je posebna priča, ako ide 70-80, ode kazaljka bar na 120 na kraju preticanja inače sam palačinak ako šta naiđe iz suprotnog smjera![]()
-
artur morgan
#37635 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Slicno je i kod mene, ne volim pratiti kamion, niti mlako preticati, kamion je dug i mora se dobro ubrzati prilikom preticanja pa se prekoraci dozvoljena brzina. Usput imam fobiju da ce mi razbit kamencic sajbu od kamionablack_adrian wrote: ↑18/02/2022 21:46Nedavno sam tri auta ispod radara pretekao koliko su "brzo" išliartur morgan wrote: ↑18/02/2022 21:39 I onda ti prekipi, predjes ih i radar te uslika
Ja kad god preticem kamion da bude radar, otisla bi vozacka. Niti ga mozes stalno pratiti niti sigurno i brzo preteci a da ne odes u zabranu.![]()
A kamion je posebna priča, ako ide 70-80, ode kazaljka bar na 120 na kraju preticanja inače sam palačinak ako šta naiđe iz suprotnog smjera![]()
To mi se desilo jednom pa se uvijek drzim na distanci. Prije dva mjeseca policija se parkirala u blatu, i krenuli taman ispred mene, i samo zveknu u sajbu...sve sam po spisku
-
komsinica_s_drugog
#37636 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Posto zivim u Doboju znam kakve su budale po cesti, ne treba za volan bez apaurina, izludit ces. Jedan covjek koji zivi u Sarajevu mi je potvrdio da je kod nas gore nego u Sarajevu za vozitblack_adrian wrote: ↑17/02/2022 20:12 debili.. sve bezobrazno, samo ih treba prepadati...
nedavno u doboju idem lagano onim njihovim ulicama, trazim parking da stanem na rucak negdje... kad nekakav debil, tacno mu se na faci vidi, hoce da se uvali sa nekim reno karavanom... ja poklopim pun gas u drugoj, rekoh vala udarit cu te kad se tako bezobrazno uvaljujes pa makar ja na slepi do sarajeva isao... dade lik gas da pobjegne i nabi se na nekakav visoki ivicnjak i ostade tako, bar dok sam ga vidio u retrovizoru![]()
Nego, dje se rucalo
- Ateista
#37637 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zavisi kojom brzinim se vozi, ja na pravcu poprilicno ubrzam pa moram kociti kad dodje krivina, ali nisu mi jasni oni koji peglaju brzinom kojom se moze proci svaka krivina i opet nesto koce svako malo.
- Ateista
#37638 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je bas jako tesko preteci nekog po ogranicenju. Kod nas su na magistralbim cestama pravci cesto previse kratki i da bi ikog pretekao mora se dobro ubrzati. To jedino da neko bas dobro pegla, ili je malo duzi pravac...black_adrian wrote: ↑18/02/2022 21:46Nedavno sam tri auta ispod radara pretekao koliko su "brzo" išliartur morgan wrote: ↑18/02/2022 21:39 I onda ti prekipi, predjes ih i radar te uslika
- black_adrian
#37639 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je tokomsinica_s_drugog wrote: ↑19/02/2022 04:59 Posto zivim u Doboju znam kakve su budale po cesti, ne treba za volan bez apaurina, izludit ces. Jedan covjek koji zivi u Sarajevu mi je potvrdio da je kod nas gore nego u Sarajevu za vozit![]()
Nego, dje se rucalo![]()
Bilo je 5-6h ujutro, tek svanulo na pola i pregledam šta ima na Googleu kad samo pekoteka non-stop.
Al legla je tortilja i krofna neka
Imaš li kakve preporuke za fino mjesto za sjesti kad naletim po danu?
- black_adrian
#37640 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Normalno. Uostalom ne treba rizikovat, samo pun gas do kraja preticanja i nazad u svoju traku. Ako mislim da ima radar il patrola i ne pretičem
- black_adrian
#37641 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Eh baš to, samo pun gas.artur morgan wrote: ↑18/02/2022 21:57 Slicno je i kod mene, ne volim pratiti kamion, niti mlako preticati, kamion je dug i mora se dobro ubrzati prilikom preticanja pa se prekoraci dozvoljena brzina. Usput imam fobiju da ce mi razbit kamencic sajbu od kamiona![]()
To mi se desilo jednom pa se uvijek drzim na distanci. Prije dva mjeseca policija se parkirala u blatu, i krenuli taman ispred mene, i samo zveknu u sajbu...sve sam po spisku![]()
Oj ja nisam na to ni obraćao pažnju na to, zvekne al do sad nije pukla, možda sam sretan
Morat ću na proljeće sad haubu polirat sva je od kamenčića, valjda od puno otvorene.
-
zdruzdjo
#37642 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Znaci nikako ne podnosim taj stil voznje u kojem pipne kocinicu jer je nabrao 90 a strah ga sve iznad 80(banalno navodim brzine). Tacno vidis da je u momentu bacio/la pogled na tablu i prepao/la se da vozi vise od "confort brzine". Nakon drugog takvog pipanja kocinice vozaca ispred mene, automatski mi je ruka na mjenjacu i repetiran sam u mod "priprema za preticanje". Jednostavno ne mogu da vozim na otvorenom putu gdje svaki cas zbog debila moram ubrzavati/usporavati/saltati brzine/kociti.......
U zadnjih tri godine sam nebrojeno puta isao u Bg. Lijecenje kcerke jer nazalost u Sarajevu nisam mogao naci ni "hecima" koji ce znati dijagnozu uspostaviti, a kamoli doktora.
Znao sam otici, zavrsti sve i vratiti se u danu. Najbolja (ali i najduza) varijanta puta mi je bila najbolja. Sarajevo-Doboj-Modrica-Samac i onda auto putem do Beograda. Jedino sto je malkice losiji auto put od granice HR-SR do Kuzmina. Ne mozes bas voziti 140 ali neka 100-110 mozes fino. Tuda najvise auto putem se vozis, najopustenija voznja, nemas seoskih lola koji izlijecu na cestu iz lokalnih kafana....i nemas ovakvih koji svaki cas pipkaju kocinicu.
U zadnjih tri godine sam nebrojeno puta isao u Bg. Lijecenje kcerke jer nazalost u Sarajevu nisam mogao naci ni "hecima" koji ce znati dijagnozu uspostaviti, a kamoli doktora.
Znao sam otici, zavrsti sve i vratiti se u danu. Najbolja (ali i najduza) varijanta puta mi je bila najbolja. Sarajevo-Doboj-Modrica-Samac i onda auto putem do Beograda. Jedino sto je malkice losiji auto put od granice HR-SR do Kuzmina. Ne mozes bas voziti 140 ali neka 100-110 mozes fino. Tuda najvise auto putem se vozis, najopustenija voznja, nemas seoskih lola koji izlijecu na cestu iz lokalnih kafana....i nemas ovakvih koji svaki cas pipkaju kocinicu.
- mk ultra
#37643 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nema potrebe za kocenjem, pusti gas usporit ce sam...
A drugo je sto mozes bez problema na 90% magistralne ceste bilo koje ici najmanje 70kmh na tempomatu
Rijetke su krivine gdje se MORA ici ispod 60kmh
A drugo je sto mozes bez problema na 90% magistralne ceste bilo koje ici najmanje 70kmh na tempomatu
Rijetke su krivine gdje se MORA ici ispod 60kmh
-
NediM17
#37644 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mene opet nerviraju ovakvi struĆnjaci što ga naberu na pravcu pa bremzaju pred krivinu, nema neugodnije vožnje.
Upravo tako kako kažeš, procijeni brzinu, oduzmi gas, gurni u nižu ako treba...
Adaptivni tempomat zato zakon.
-
komsinica_s_drugog
#37645 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Uh, tu imaju odlican tost sa pohovanom piletinom.black_adrian wrote: ↑19/02/2022 12:04To je tokomsinica_s_drugog wrote: ↑19/02/2022 04:59 Posto zivim u Doboju znam kakve su budale po cesti, ne treba za volan bez apaurina, izludit ces. Jedan covjek koji zivi u Sarajevu mi je potvrdio da je kod nas gore nego u Sarajevu za vozit![]()
Nego, dje se rucalo![]()
![]()
Bilo je 5-6h ujutro, tek svanulo na pola i pregledam šta ima na Googleu kad samo pekoteka non-stop.
Al legla je tortilja i krofna neka![]()
Imaš li kakve preporuke za fino mjesto za sjesti kad naletim po danu?![]()
A moja preporuka je Intermezzo u starom gradu. Lijep ambijent i ukusna hrana. Kolaci
- mk ultra
#37646 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako neces ulaziti u centar doboja, rekao sam ti ribarska prica 
- black_adrian
#37647 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja kontam ti rekao za moju priču ribarska priča, tj. lovačka priča
Hvalaaa vam, probat ću i Intermezzo i ribarsku
U starom gradu nisam nikad bio, bar ne da ja znam, prvom prilikom svraćam
Hvalaaa vam, probat ću i Intermezzo i ribarsku
U starom gradu nisam nikad bio, bar ne da ja znam, prvom prilikom svraćam
-
komsinica_s_drugog
#37648 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U Ribarsku pricu dolazi pjevat Baja Mali Knindza, pa ako ti nije problem ostavljati pare takvom gazdi, idi.
Ja ne ulazim ni tu, ni u Manju i jos neke lokale. Moje marke vidjet nece.
Ja ne ulazim ni tu, ni u Manju i jos neke lokale. Moje marke vidjet nece.
Last edited by komsinica_s_drugog on 19/02/2022 16:26, edited 1 time in total.
- mk ultra
#37649 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To nisam znao 
- Ateista
#37650 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zavisi koliko brzo vozis, ja na magistralama znam bez problema doci do 100-120, na nekim mjestima i 150-160, tako da moram malo prikociti pred krivinu da usporim na 80-90.