Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
emil_L

#37626 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by emil_L »

cyprus wrote:
emil_L wrote:
cyprus wrote: Lapsus calami? :mrgreen:
Jok...jedini način očuvanja istinske konstitutivnosti naroda federaciji BiH...
Uh, ti si izgubljeniji slučaj nego što sam mislio :mrgreen: Znači ti smatraš da kantoni postoje zato što Bošnjaci tako hoće? :mrgreen:
Jok..kantoni postoje zato što Jugosloveni tako hoće :-)

Štovani kolega, toplo preporučam neki oblik osnovnog političkog obrazovanja prije ulaska u ovakve vrste diskusije.
Zaista mi nije jasna tvoja suluda želje da se stalno uplićeš u diskusije o kojima očigledno nemaš fundametalno znanje..
Last edited by emil_L on 17/12/2013 09:57, edited 1 time in total.
emil_L

#37627 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by emil_L »

madner wrote:
emil_L wrote:
madner wrote:Dom Narod je puno bitnije pitanje, tu ce se vidjeti ko je koga.
Da slažem se mada je Dom Naroda samo jedan djelić kompletnog političkog mozaika. U sadašnjem omjeru političkih snaga (p)ostaje prilično nebitno pitanje. Jer šta bi to spriječilo npr. SDP da na svoje izborne liste stavlja Hrvate koji bi potom ušli u Dom Naroda? Uzimajući u obzir demografsku katastrofu Hrvatskog puka u srednjoj Bosni i gubitak HDZ-ovog glasačkog potencijala, slika o "Bosanskim" Hrvatima koji će sjediti u Domu Naroda umjesto HDZ "čimbenika" postaje realnost. Okreni..obrni..ponovo "madžorizacija". Priča o "legalnim i legitimnim" ne pije vode. Bar smo se to uvjerili u protekle 3-4 godine. Tako da se vraćamo na početak i tako u krug....
Nakon primjene novog popisa, sprijecit ce ih to sto ce biti preraspodjeljene izborne kvote u skladu sa popisom.

Ako je cilj bio ova majorizacija, trebalo je napraviti neku kampanju da se sto vise ljudi popise kao izvorni i pravi Rvat.
madner,
Upravo iz tog razloga sam naglasio da se radi o sadašnjem omjeru političkih snaga po kojem Dom Naroda (p)ostaje prilično nebitno pitanje.
Što se tiče preraspodjele izborne kvote, to će ići malo teže i nije toliko jednostavno koliko možda izgleda na prvi pogled. Sa sigurnošću ti mogu tvrditi da se preraspodjelom izborne kvote ništa neće promijeniti.
Ali da ne trčimo u budućnost. :mrgreen:
emil_L

#37628 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by emil_L »

madner wrote:To je nekad bilo, no u trenutnoj situaciji je hero_pravi u pravu da su sredstvo majorizacije.

Bar do primjene novog popisa, preko istih je moguce minirati Dom Naroda i majorizirati po volji.
Džaba pričaš...ko nakon 18 godina postojanja kantona nije shvatio ..teško da mu možeš objasniti...
cyprus

#37629 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cyprus »

emil_L wrote:Jok..kantoni postoje zato što Jugosloveni tako hoće :-)

Štovani kolega, toplo preporučam neki oblik osnovnog političkog obrazovanja prije ulaska u ovakve vrste diskusije.
Zaista mi nije jasna tvoja suluda želje da se stalno uplićeš u diskusije o kojima očigledno nemaš fundametalno znanje..
Aha, znači Hrvati se stalno upinju da ukinu kantone i premjeste sve poluge vlasti u Sarajevo, a Bošnjaci im ne daju 8-) To mi je neki sasvim novi pogled na političku situaciju u Bosni i Hercegovini... U kakvoj sam zabludi samo bio :oops: :mrgreen:
Last edited by cyprus on 17/12/2013 10:01, edited 1 time in total.
madner

#37630 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Zavisi od broja kantona. Ako bude recimo 5, nece biti moguce naci 5-6 mjesta kada se kome cefne.

Ako ostane vise, onda je moguce, no opet ce biti teze. Glasacko tjelo ne prima naloge kako da izbaci Rvate, to se desava samo ako je stranka poput SDP-a jaka.
emil_L

#37631 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by emil_L »

Hafis wrote:
madner wrote:To je nekad bilo, no u trenutnoj situaciji je hero_pravi u pravu da su sredstvo majorizacije.

Bar do primjene novog popisa, preko istih je moguce minirati Dom Naroda i majorizirati po volji.
Eh, eto vidim kako danas majoriziraju. Uši bole od majorizacije. Kad sve zbrojiš, ukupan rezultat i dobitak od ''majorizacije'' su Lijanovići u vladi (na poticajima :) ) i HSP-ovci u ostavci. I prije bi treći bataljon Četvrte crnogorske proleterske brigade pomakao s Ljubina groba nego njih sa stolica.
Ali zato za uzvrat da prostiš jebada na državnoj razini do balčaka. A nije još kakva će biti.
Kad sve zbrojiš, ukupan rezultat i dobitak majorizacije je uspostavljenje sistema kojim se HDZ-u oduzima bilo kakva mogućnost blokade prilikom konstituisanja vlasti.
A za državni nivo...koga briga..kome treba nek se sa njim zajebava.
Usput, da spomenem..jeste li možda razmišljali o mogućnosti da vam preCenik ne pobijedi na sljedećim izborima ? Šta misliš tek onda kakva će jebada nastati...da prostiš do koljena a ne do balčaka
emil_L

#37632 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by emil_L »

Hafis wrote:
cyprus wrote:
Hafis wrote: Auuu. Sad si izgorio :skoljka:
Moram priznat da sam se prilično isključio u zadnje vrijeme iz praćenja domaće politike... Jel mi to nešto promaklo? Kantoni sad zaista odgovaraju Bošnjacima?
Pronat će on i tu opciju ne boj se. Bilo-ne bilo kantona, svaka mu opcija sjeda na teoriju i ide u prilog. Sačekaj do ujutru pa ćeš se uvjeriti.
Šta je imam pronalaziti....pa tu je već 18 godina :-D
Do vas je što ne razumijete koncepciju politike "korak po korak"...
A vidi sad ovo...prvi put u istoriji postojanja Bosne i Hercegovine Bošnjaka je više već Srba i Hrvata zajedno, kompletna srednja Bosna predata Bošnjacima na pladnju, ..itd..
Loše jelde..a sve kantoni ne valjaju... :mrgreen:
Alfons Kauders

#37633 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

emil_L wrote:
Hafis wrote:

Eh, eto vidim kako danas majoriziraju. Uši bole od majorizacije. Kad sve zbrojiš, ukupan rezultat i dobitak od ''majorizacije'' su Lijanovići u vladi (na poticajima :) ) i HSP-ovci u ostavci. I prije bi treći bataljon Četvrte crnogorske proleterske brigade pomakao s Ljubina groba nego njih sa stolica.
Ali zato za uzvrat da prostiš jebada na državnoj razini do balčaka. A nije još kakva će biti.
Kad sve zbrojiš, ukupan rezultat i dobitak majorizacije je uspostavljenje sistema kojim se HDZ-u oduzima bilo kakva mogućnost blokade prilikom konstituisanja vlasti.
Usput, da spomenem..jeste li možda razmišljali o mogućnosti da vam preCenik ne pobijedi na sljedećim izborima ? Šta misliš tek onda kakva će jebada nastati...da prostiš do koljena a ne do balčaka
cuj da preCednik ne pobijedi... blasfemija!

svi mi vrlo dobro znamo da ce se Dodik braniti do posljednjeg Hrvata!
emil_L

#37634 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by emil_L »

cyprus wrote:
emil_L wrote:Jok..kantoni postoje zato što Jugosloveni tako hoće :-)

Aha, znači Hrvati se stalno upinju da ukinu kantone i premjeste sve poluge vlasti u Sarajevo, a Bošnjaci im ne daju 8-) To mi je neki sasvim novi pogled na političku situaciju u Bosni i Hercegovini... U kakvoj sam zabludi samo bio :oops: :mrgreen:
Hajde čovječe ne lupaj bezveze..Tko ti kaže da bi se bilo kakve poluge vlasti prebacivale u Sarajevo? Otkud ti uopće takva besmislica da se Hrvati upinju da ukinu kantone a da im Bošnjaci ne daju? Ukratko pišeš gluposti bez ikakvog dodira sa realnošću.
emil_L

#37635 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by emil_L »

madner wrote:Zavisi od broja kantona. Ako bude recimo 5, nece biti moguce naci 5-6 mjesta kada se kome cefne.

Ako ostane vise, onda je moguce, no opet ce biti teze. Glasacko tjelo ne prima naloge kako da izbaci Rvate, to se desava samo ako je stranka poput SDP-a jaka.
Eh pa kolega dragi nećemo se toga igrati :D
Ne može i "preraspodjela" i smanjivanje (ukidanje) kantona...šta ja time dobivam? :izet:
cyprus

#37636 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cyprus »

Hafis wrote:Pronat će on i tu opciju ne boj se. Bilo-ne bilo kantona, svaka mu opcija sjeda na teoriju i ide u prilog. Sačekaj do ujutru pa ćeš se uvjeriti.
Upravu si vala... I kad bi se BiH raspala, ovaj bi našao argumente da kaže kako je to pobjeda Bošnjaka :mrgreen:
madner

#37637 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Naravno da ne moze :D

No ima levata, koje necu imenovati, no reci cu da ima velike usi, koji se zalazu za takvo rjesenje.
emil_L

#37638 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by emil_L »

Alfons Kauders wrote:
emil_L wrote:
Hafis wrote: Eh, eto vidim kako danas majoriziraju. Uši bole od majorizacije. Kad sve zbrojiš, ukupan rezultat i dobitak od ''majorizacije'' su Lijanovići u vladi (na poticajima :) ) i HSP-ovci u ostavci. I prije bi treći bataljon Četvrte crnogorske proleterske brigade pomakao s Ljubina groba nego njih sa stolica.
cuj da preCednik ne pobijedi... blasfemija!

svi mi vrlo dobro znamo da ce se Dodik braniti do posljednjeg Hrvata!
Lijepo rečeno :thumbup:
Na žalost cijenu će ponovo platiti običan narod...no kao što rekoše "svaki narod zaslužuje vlast kakvu bira"..pa tako i oni..
emil_L

#37639 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by emil_L »

cyprus wrote:
Hafis wrote:Pronat će on i tu opciju ne boj se. Bilo-ne bilo kantona, svaka mu opcija sjeda na teoriju i ide u prilog. Sačekaj do ujutru pa ćeš se uvjeriti.
Upravu si vala... I kad bi se BiH raspala, ovaj bi našao argumente da kaže kako je to pobjeda Bošnjaka :mrgreen:
Dobro..nastvite onda cmizdrit o majorizaciji i ugnjetavanju :D
cyprus

#37640 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cyprus »

emil_L wrote:
cyprus wrote:
Pomješo si me s nekim...
emil_L

#37641 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by emil_L »

madner wrote:Naravno da ne moze :D

No ima levata, koje necu imenovati, no reci cu da ima velike usi, koji se zalazu za takvo rjesenje.
Ma jok..to je "razvlačenje pameti"..izigravanje konstruktivnog pristupa, nešto poput ove konstruktivne solucije 5 i 5 :-)
Nije niko budala da takvo što ispusti iz ruku a u zamjenu dobije ..šta konkretno?
Hafis

#37642 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

cyprus wrote:
Rekoh li ti ja :) sve mu se uklapa u ''teoriju''.
On da umre sutra rek'o bi: evo smo hin i ovdje poklopili :)
Last edited by Hafis on 17/12/2013 10:43, edited 1 time in total.
Hafis

#37643 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

cyprus wrote:
emil_L wrote:
cyprus wrote:
Pomješo si me s nekim...
Što je baš neobično za našeg heru_pravog :) Čim osjeti samo malčice latinicu ne gleda ništa i ujeda k'o arslan
Rekoh li ti ja da si izgorio čim si mu iskontrirao.
saale

#37644 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saale »

Narod nije ni svijestan u kakvim govnima se trenutno ova drzava nalazi, nikakvog plana, nikakve strategije za bilo sta, mi nemamo NISTA i da nam nije stranih kredita,,, :shock:! Odavno smo dotakli dno a SDP nas je sve naguzila DRZAVA ZA COVJEKA :lol: :lol: :lol: :lol:
Hafis

#37645 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

saale wrote:Narod nije ni svijestan u kakvim govnima se trenutno ova drzava nalazi, nikakvog plana, nikakve strategije za bilo sta, mi nemamo NISTA i da nam nije stranih kredita,,, :shock:! Odavno smo dotakli dno a SDP nas je sve naguzila DRZAVA ZA COVJEKA :lol: :lol: :lol: :lol:
Ali zato herceg-ćetnici kmeće i poklopili smo srednju Bosnu :)
(Emil)
madner

#37646 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

emil_L wrote:

Ma jok..to je "razvlačenje pameti"..izigravanje konstruktivnog pristupa, nešto poput ove konstruktivne solucije 5 i 5 :-)
Nije niko budala da takvo što ispusti iz ruku a u zamjenu dobije ..šta konkretno?
Nazalost previse si optimistican. Ima budala koje bi to uradile.
cyprus

#37647 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cyprus »

Hafis wrote:
cyprus wrote:Pomješo si me s nekim...
Što je baš neobično za našeg heru_pravog :) Čim osjeti samo malčice latinicu ne gleda ništa i ujeda k'o arslan
Rekoh li ti ja da si izgorio čim si mu iskontrirao.
Aaaaaaaa... ovo je hercegovac pravi? :mrgreen: Jbt kasno palim, sve kontam šta vam znači ovo hero pravi :-D
emil_L

#37648 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by emil_L »

madner wrote:
emil_L wrote:

Ni u ludilu..znam o čemu pričam.
emil_L

#37649 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by emil_L »

Hafis wrote:
cyprus wrote:
Rekoh li ti ja :) sve mu se uklapa u ''teoriju''.
On da umre sutra rek'o bi: evo smo hin i ovdje poklopili :)
:-D
Do vas je čimbenici..kasno palite ...čuj teoriju? O kakvoj teoriji pričaš dok ti Bošnjak npr. "stoluje" u Vitezu? To nije teorija, to je činjenica pa ti sad vidi..
A ti da umreš sutra reko bi "sa'će treći"..
madner

#37650 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

emil_L wrote:
madner wrote:
emil_L wrote:Ma jok..to je "razvlačenje pameti"..izigravanje konstruktivnog pristupa, nešto poput ove konstruktivne solucije 5 i 5 :-)
Ni u ludilu..znam o čemu pričam.
Dok ja pricam napamet :D
Tsk tsk.
Locked