Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
kudrilo

#37626 Re: Premijer liga BiH

Post by kudrilo »

F&N wrote:Realno Zrinjski je potcijenio Zeljeznicare. Zeljeznicar je opet imao srece i znanja da postigne 2 gola u najgre moguce vrijeme za Zrinjski i da ih sprci u pojam. Do prvog gola Zeljeznicara, dominirao je Zrinjski ako se moze to reci.
Kasnije bezglavo srljanje Zrinjskog u napadu i crveni karton koji nije trebao biti jer po pravilu, ako se ne varam a evo nek me neko ispravi, kada su ovako ovi bezazleni faulovi u 16 metara daje se penal i zuti karton jer ne mogu se davati 2 sankcije i iksljucenje i penal. Tako da s te strane je poguran Zeljeznicar ali oet neznatno jer i da nije bilo tog crvenog na 3:0 po onakvom terenu ni Barselona se ne bi vratila.

Ugl odlicno je ovo sve za sviju nas. Zrinjski aBd sutra na -4. 8-)
spomeni slobodno da je i Zrinjski imao penal koji je tri puta veća greška od bilo koje druge na utakmici.
Mea_parvitas

#37627 Re: Premijer liga BiH

Post by Mea_parvitas »

I zasto je dominirao u 1 poluvremenu, prema kojim mjerilima?
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#37628 Re: Premijer liga BiH

Post by F&N »

kudrilo wrote:
F&N wrote:Realno Zrinjski je potcijenio Zeljeznicare. Zeljeznicar je opet imao srece i znanja da postigne 2 gola u najgre moguce vrijeme za Zrinjski i da ih sprci u pojam. Do prvog gola Zeljeznicara, dominirao je Zrinjski ako se moze to reci.
Kasnije bezglavo srljanje Zrinjskog u napadu i crveni karton koji nije trebao biti jer po pravilu, ako se ne varam a evo nek me neko ispravi, kada su ovako ovi bezazleni faulovi u 16 metara daje se penal i zuti karton jer ne mogu se davati 2 sankcije i iksljucenje i penal. Tako da s te strane je poguran Zeljeznicar ali oet neznatno jer i da nije bilo tog crvenog na 3:0 po onakvom terenu ni Barselona se ne bi vratila.

spomeni slobodno da je i Zrinjski imao penal koji je tri puta veća greška od bilo koje druge na utakmici.
Penal ko penal jeste ali je prije toga bio ofsajd. U sustini pravda je zadovoljena sa odbranom, i drago mi je sto je bas ono krme tuzlansko zenicko fulilo.
jeza u ledja

#37629 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

kudrilo wrote:

Zasto? Zbog ofsajda? Za ofsajd se uvijek moze reci sudija corav. Za ovu gresku dodjele crvenog kartona, nije u pitanju coravost, vec nepoznavanje pravila.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#37630 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

Tomahawk11 wrote:
Moram malo :D
Vidis da je finoca, dobio Zeljo, samo pojedine komsije bi da nam prigovore sto nam godra zbog rezultata, ostali vjerovatno u shoku :D
To sumira pustila zena, jos se nije vratio iz Zenice :-) napice se, u kanalu gdje zavrsiti i jos batine kuci kad dodje dobiti :lol: :lol: :mrgreen:
i treba piti i slaviti dok ima razloga
ko zna sta nas ceka :roll:
F&N

#37631 Re: Premijer liga BiH

Post by F&N »

Mea_parvitas wrote:I zasto je dominirao u 1 poluvremenu, prema kojim mjerilima?
Procitaj recenicu do kraja ako mozes... Imao je do gola vise situacija u vasem 16 nego obrnuto. Ako nista po tom parametru.
Mea_parvitas

#37632 Re: Premijer liga BiH

Post by Mea_parvitas »

Jest, al u k. Odoh, bezze se nerviram
kudrilo

#37633 Re: Premijer liga BiH

Post by kudrilo »

:lol: :lol:
Surova objektivnost, nema šta :D :D

Hvala ti sudija, da te nije bilo, nisam siguran da bi odnijeli tri boda iz Mostara :lol: :lol:

1. Penal Zrinjskog - OFSAJD prije svega, dakle ista situacija prošle sezone Lendrića gdje je Valjić poništio penal zbog ofsajda. Dalje, onaj kontakt bi svirala četvorica od deset sudaca, znači onakvih situacija 56 tokom jednog prekida samo, ali eto.
2. Penal Želje- čist ko suza, FRAJER BI ZABIO GOL da ga ovaj nije podapeo i zakucao u stativu, uz to da podsjetim da nije bilo ofsajda u toj situaciji :D Ali eto, neću reći da bi svaki sudija dao crveni na ono, ne bi sigurno, ali taj penal je bio za 0-3, tako da i da su ostali sa 11 isti im vrag, a vamo na 0-0 pravi kardinalnu grešku, gdje i da nije bio ofsajd, kontakt koji je postojao mnogi ne bi svirali kao penal. (pa sjetite se npr utakmice protiv Grčke, bar tri gora i očiglednija čupanja i obaranja su bila).
jeza u ledja

#37634 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

kudrilo wrote::lol: :lol:
Surova objektivnost, nema šta :D :D

Hvala ti sudija, da te nije bilo, nisam siguran da bi odnijeli tri boda iz Mostara :lol: :lol:

1. Penal Zrinjskog - OFSAJD prije svega, dakle ista situacija prošle sezone Lendrića gdje je Valjić poništio penal zbog ofsajda. Dalje, onaj kontakt bi svirala četvorica od deset sudaca, znači onakvih situacija 56 tokom jednog prekida samo, ali eto.
2. Penal Želje- čist ko suza, FRAJER BI ZABIO GOL da ga ovaj nije podapeo i zakucao u stativu, uz to da podsjetim da nije bilo ofsajda u toj situaciji :D Ali eto, neću reći da bi svaki sudija dao crveni na ono, ne bi sigurno, ali taj penal je bio za 0-3, tako da i da su ostali sa 11 isti im vrag, a vamo na 0-0 pravi kardinalnu grešku, gdje i da nije bio ofsajd, kontakt koji je postojao mnogi ne bi svirali kao penal. (pa sjetite se npr utakmice protiv Grčke, bar tri gora i očiglednija čupanja i obaranja su bila).
U cemu je razlika izmedju jednog penala i drugog onda? Pa i Bilbija bi onda "sigurno zabio" da ovaj nije povukao za dres. (Bajdvej, ne racunajuci ofsajd ovo je cist penal i zuti karton, ne znam kako mozes reci 4 od 10 sudija to ne bi svirali?). Zasto Stanic po tom kriteriju onda nije dobio direktan crveni?
Jesi li svjestan da pravilo posljednjeg covjeka u 16ercu vise ne vazi? (u stvari nisam u ovoj 100% siguran :D , ali su FIFA i UEFA ukinuli ovo, ne znam jel doslo do nas :D ).
Znaci po kriteriju sudije, Stanic je isto kao i Jakovljevic trebao dobiti crveni jos u prvom poluvremenu.
north

#37635 Re: Premijer liga BiH

Post by north »

http://sportsport.ba/bh_fudbal/petrovic ... bih/215405

Namazan je ćelo, nema šta, izjavi ovo, a zna se da ne misli tako..I time još vise spusti pritisak sa svoje ekipe i prebacuje lopticu na druge..tako to rade namazani i cijenim one koji tako razmišljaju...ako stvarno ovako misli, onda je zalutao, ali vjerujem da ne misli, jer -6 nije isto što i -11 npr. ...Doduše izjava ovo je pobjeda za upravu je malo uvlakaška i bespotrebna, ali haj...
Melbourne_Australia

#37636 Re: Premijer liga BiH

Post by Melbourne_Australia »

jeza u ledja wrote:
lakilaka wrote:ovi pitari se raskokodakali kao da su oni dobili 4:0.
Mi smo ovdje stalno i komentarisemo rezultate. Za razliku od nas, ti si prethodni zadnji post na ovoj temi napisao 1.10. Mea_Parvitas 5.11, a Melbourne_Australia 3.10.
Ko se raskokodokao? :lol: Zaboravio sam da neki forumasi uopste postoje. :D

Nema problema, ako vam se ne pise ovdje u redu. Al nemojte biti licemjeri. :wink:

Ljudi vam cestitaju i drago im je jer Zrinjski posustaje. Da je bilo ko u pitanju bilo bi mu drago jer ce liga biti zanimljivija. Ali ne, treba neko objasnjenje. :roll:
Druze za razliku od tebe koji nista drugo i ne radi u zivotu nego tipka po forumu ima nas koji uzivamo..Posto vidimda pratis ko je kad zadnji put tipkao :lol: Pa da te malo pozdravim iz suncane Australije gdje sam na odmoru pa kad se vratim u Sarajevo nekad u Januaru :izet: tipkam opet...Putuj malo u zivotu , nije sve u forumu druze!!!
kudrilo

#37637 Re: Premijer liga BiH

Post by kudrilo »

Ja samo ne znam što svaku tekmu ne bude bar 12 penala. Ali eto, očito nismo objektivni ni ja ni ti. Dalje, nije isto povući nekog i podapeti, ti kad ti neko noge saplete padaš, koliki god da je kontakt bio (Spahić protiv Nigerije), a ova povlačenja rukama ne podrazumijevaju da si na podu. Ja ne sporim da ga je vukao, ali čak je i Šuko, koji je danas suze prolio i nazivao štetom promašene šuteve Zrinjskog, rekao da se može diskutovati o intenzitetu.

Poenta: kad se vuku rukama, bitan je intenzitet, kad nekom "zakačiš noge" i sapleteš ga, uz najmanji kontakt si na podu.

Ali eto, očito možemo do sutra. Meni je i dalje veća greška svirati nepostojeći penal na 0-0 (nepostojeći je ko god bio upravu oko čupanja), od toga da nekom daš crveni na 0-2 i penalu za 0-3.

Za pravilo zadnjeg igrača nisam siguran ni ja, znam da su najavljivali, jesu li promijenili ne znam.
kudrilo

#37638 Re: Premijer liga BiH

Post by kudrilo »

north wrote:http://sportsport.ba/bh_fudbal/petrovic ... bih/215405

Namazan je ćelo, nema šta, izjavi ovo, a zna se da ne misli tako..I time još vise spusti pritisak sa svoje ekipe i prebacuje lopticu na druge..tako to rade namazani i cijenim one koji tako razmišljaju...ako stvarno ovako misli, onda je zalutao, ali vjerujem da ne misli, jer -6 nije isto što i -11 npr. ...Doduše izjava ovo je pobjeda za upravu je malo uvlakaška i bespotrebna, ali haj...
uopšte ne vidim njegovu sebičnost tu, frajer i ako ga otjeraju može naći super ekipu da vodi, bit je da su ovu poruku čuli oni koji su trebali i da je odjeknula na televiziji.
avetinja

#37639 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Hoćemo saopšenje o pobjedi. :izet:
jeza u ledja

#37640 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

Melbourne_Australia wrote:
jeza u ledja wrote:
lakilaka wrote:ovi pitari se raskokodakali kao da su oni dobili 4:0.
Mi smo ovdje stalno i komentarisemo rezultate. Za razliku od nas, ti si prethodni zadnji post na ovoj temi napisao 1.10. Mea_Parvitas 5.11, a Melbourne_Australia 3.10.
Ko se raskokodokao? :lol: Zaboravio sam da neki forumasi uopste postoje. :D

Nema problema, ako vam se ne pise ovdje u redu. Al nemojte biti licemjeri. :wink:

Ljudi vam cestitaju i drago im je jer Zrinjski posustaje. Da je bilo ko u pitanju bilo bi mu drago jer ce liga biti zanimljivija. Ali ne, treba neko objasnjenje. :roll:
Druze za razliku od tebe koji nista drugo i ne radi u zivotu nego tipka po forumu ima nas koji uzivamo..Posto vidimda pratis ko je kad zadnji put tipkao :lol: Pa da te malo pozdravim iz suncane Australije gdje sam na odmoru pa kad se vratim u Sarajevo nekad u Januaru :izet: tipkam opet...Putuj malo u zivotu , nije sve u forumu druze!!!

:lol: :lol:
jeza u ledja

#37641 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

kudrilo wrote:Ali eto, očito nismo objektivni ni ja ni ti.
Kako je ocito? :-)
Ja ne navijam ni za Zrinjski ni za Zeljeznicar, a ti navijas za jedne. Ja kritikujem odluke koje su ostetile i jedan i drugi klub. Ti jednu istices kao mnogo puta goru.
Ali eto, po tom kriteriju onda mozemo sve uvijek ocjeniti kao neobjektivno.
kudrilo wrote:Za pravilo zadnjeg igrača nisam siguran ni ja, znam da su najavljivali, jesu li promijenili ne znam.
U EPL to pravilo sigurno vise ne vazi.
(Vazi ako je faul izvan 16. Onda je crveni i prekrsaj. Ako je unutra, onda je penal i zuti).
F&N

#37642 Re: Premijer liga BiH

Post by F&N »

Sta kaze na odmoru u Austrailiji, od 94te :mrgreen:
kudrilo

#37643 Re: Premijer liga BiH

Post by kudrilo »

E čuj objašnjenja, ko ono ti navijaš za Želju pa nisi objektivan, a ja pitar, navijač Sarajeva, gradskog rivala Željezničara, sam objektivan :D
Odvadi malo druže, koliko god se trudili biti objektivni jedni prema drugima, teško je, to je upravo rivalstvo :-D ja ne volim psovke, vrijeđanja i razne druge gadosti na relacijama navijača, ali sad da smo 100 posto objektivni jedni prema drugima, nismo, realno :D
jeza u ledja

#37644 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

F&N wrote:Sta kaze na odmoru u Austrailiji, od 94te :mrgreen:
Ma vazda neka prica o tome. Prvo me mjesecima napada kae sto se nisi vratio u Sarajevo eee. Misli kao sto se vratio on, jel. Sad kae evo me u Australiji, putuj malo, eee. Ma mislim ono. Boli me ba briga gdje si. Pricamo na forumu o sportu bolan, ne sta radis u zivotu.
jeza u ledja

#37645 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

kudrilo wrote:E čuj objašnjenja, ko ono ti navijaš za Želju pa nisi objektivan, a ja pitar, navijač Sarajeva, gradskog rivala Željezničara, sam objektivan :D
Odvadi malo druže, koliko god se trudili biti objektivni jedni prema drugima, teško je, to je upravo rivalstvo :-D ja ne volim psovke, vrijeđanja i razne druge gadosti na relacijama navijača, ali sad da smo 100 posto objektivni jedni prema drugima, nismo, realno :D
Ja sam neutralan. Ne znam o cemu pricas? :oops:
kudrilo

#37646 Re: Premijer liga BiH

Post by kudrilo »

uvijek bio :D :D

spremate li se za Metalegelegende
jeza u ledja

#37647 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

Cita se Metal Edž! :per:
vryzas

#37648 Re: Premijer liga BiH

Post by vryzas »

Moglo bi se zakuhati na proljece ako Zrinjski kiksa u Vitezu. :roll: Vjerujem da ce se FKZ i FKS pojcati u prelaznom roku, a ove "manje" ekipe tipa Krupa i Radnik ce vjerovatno imati slabije rezultate.
Bice veselo... :roll:
kudrilo

#37649 Re: Premijer liga BiH

Post by kudrilo »

Zrinjski pada, vjerovatno će na razne načine uspjeti dobiti Viteza, ali kad se potuku sa velikim u ligi 6, mislim da će na kraju ostati iza dva sarajevska, gradska rivala :-D
Tomahawk11
Globalni moderator

#37650 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

vryzas wrote:Moglo bi se zakuhati na proljece ako Zrinjski kiksa u Vitezu. :roll: Vjerujem da ce se FKZ i FKS pojcati u prelaznom roku, a ove "manje" ekipe tipa Krupa i Radnik ce vjerovatno imati slabije rezultate.
Bice veselo... :roll:
Pa, kako je bilo, sad je ovo dobro.
Vec smo bili poceli (i jedni i drugi) dodjeljivati titulu Zrinjskom :oops:
Locked