Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

last mohicans

#37626 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by last mohicans »

Pogledaj Kojino Stado, ima dobrih fora, nesto poput Parade s tim da karikira političku, drustvenu i ekonomsku situaciju u Srbiji.
Nego odgledah Logana, odličan. :thumbup: Dosta sentimentalan. Sve X man sam gledao jel ovaj film znaci kraj franšize ili ce opet biti neka fora iz prošlosti u buducnost i obratno. Ako moze pojasnjenje ko to bolje prati.
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#37627 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by markioni »

omar little wrote:hvala. sve djaba sam gledala. zaganjacu bogdana diklica film, ovaj drugi sam vidjela trejler i nije za mene. sad vidim da su rajko grlic i ante tomic radili taj ustav, dacu i tome sansu.
ustav sam poodavno preporucio...beton.
hadzinicasa

#37628 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by hadzinicasa »

dale cooper wrote:
karanana wrote:Split nako. Tipicno shamalaynovski - nit smrdi nit mirise.

Brimstone nije los. Moze sedmica.
Par glumaca i scena podsjete covjeka na got.
U poređenju sa zadnjih 15-tak godina njegove karijere Split je remek djelo. Što, je li, ne govori puno. :D
Uglavnom ovo je kao neki povratak u "formu" Shyamalana sa nešto boljim idejama i samom egzekucijom filma.
Iako je isto tako činjenica da Mcavoy veći dio filma sam nosi na plećima.

po meni je ideja, tj teza koju istrazuje i zastupa dr u filmu (da ne spojlam sad sasvim) odlicna, necu da kazem revolucionarna ali fino uklopljena, za moj ukus mozda nedovoljno razradjena. jedan od nekoliko "fors" za gledanje ovog filma. i slazem se za odlicnu glumu, iako nisam mogla docekati pa sam ga gledala na nekom tek gledljivom snimku (i pokvarila si ceif, al' sama pala - sama se ubila), pa slijedi ponavljanje predjenog gradiva.
karanana

#37629 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

Ima li gdje ustav i bogdan diklic da se pogledaju?
omar little

#37630 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

bogdana diklica imas na jutubu, ustav nema, ne znam jel ima na torentima. ako nadjes baci link.
Donnie Smith

#37631 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Donnie Smith »

hadzinicasa wrote:
dale cooper wrote:

U poređenju sa zadnjih 15-tak godina njegove karijere Split je remek djelo. Što, je li, ne govori puno. :D
Uglavnom ovo je kao neki povratak u "formu" Shyamalana sa nešto boljim idejama i samom egzekucijom filma.

po meni je ideja, tj teza koju istrazuje i zastupa dr u filmu (da ne spojlam sad sasvim) odlicna, necu da kazem revolucionarna ali fino uklopljena, za moj ukus mozda nedovoljno razradjena. jedan od nekoliko "fors" za gledanje ovog filma. i slazem se za odlicnu glumu, iako nisam mogla docekati pa sam ga gledala na nekom tek gledljivom snimku (i pokvarila si ceif, al' sama pala - sama se ubila), pa slijedi ponavljanje predjenog gradiva.
I Casey i dr. Fletcher izvrsne. Tema višestrukih ličnosti, po meni, dosta slabo razrađena. Čitala sam svašta nešta :lol: o podvojenim ličnostima, gledala neke dokumentarce, pa me ovo i nije previše dojmilo. Čak jedan Sidney Sheldon bolje razrađuje temu u knjizi Ispričaj mi svoje snove. Ne bih ga mogla ni željela još jednom pogledati, jedared mi je sasvim dosta, ali, barem meni, jedan od boljih filmova u zadnje vrijeme odgledanih. Svakako za preporuku.
Ah da, da ne zaboravim kazati, nisam fan filmova koji imaju svega 4-5 likova, nekako mi film depresivan bude, ali valjda su mislili to nadoknaditi Denisom, Patrišom, Kevinom :lol:
I šta ono na kraju, Bruce Willis se svega tri sekunde pojavi. Šteta, nisam ga k'o ni Travoltu odavno vidjela :D
Dosadno mii

#37632 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Dosadno mii »

hadzinicasa wrote:

ovo nikad nikad ne radit :D
Donnie Smith wrote:
I Casey i dr. Fletcher izvrsne. Tema višestrukih ličnosti, po meni, dosta slabo razrađena. Čitala sam svašta nešta :lol: o podvojenim ličnostima, gledala neke dokumentarce, pa me ovo i nije previše dojmilo. Čak jedan Sidney Sheldon bolje razrađuje temu u knjizi Ispričaj mi svoje snove. Ne bih ga mogla ni željela još jednom pogledati, jedared mi je sasvim dosta, ali, barem meni, jedan od boljih filmova u zadnje vrijeme odgledanih. Svakako za preporuku.
Ah da, da ne zaboravim kazati, nisam fan filmova koji imaju svega 4-5 likova, nekako mi film depresivan bude, ali valjda su mislili to nadoknaditi Denisom, Patrišom, Kevinom :lol:
I šta ono na kraju, Bruce Willis se svega tri sekunde pojavi. Šteta, nisam ga k'o ni Travoltu odavno vidjela :D
Dobar je Sidney :D :D
bit će ko neki nastavak filma Unbreakable zbog toga i bruce wills

on topic:

U duhu filma Split pogledala Unbreakable 6.5/10

Solidan za ubit vrijeme.
(možda ga je bolje bilo gledat 2000 godine prije navale svih ovih filmova o herojima)
kafanski_covjek

#37633 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kafanski_covjek »

omar little wrote:bogdana diklica imas na jutubu, ustav nema, ne znam jel ima na torentima. ako nadjes baci link.
to ovo omarce?
http://pokit.org/get/img/3cd9c8b09e9a57 ... 3854b7.jpg
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#37634 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

Pol Njumen ubica :thumbup:

Image
hadzinicasa

#37635 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by hadzinicasa »

Donnie Smith wrote:

imam samo jednu rijec za tebe - Locke

Dosadno mii wrote: ovo nikad nikad ne radit :D
a sta da ti kazem, ne radim, obicno, al' nekad sam divlja...
omar little

#37636 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

kafanski_covjek wrote:
omar little wrote:bogdana diklica imas na jutubu, ustav nema, ne znam jel ima na torentima. ako nadjes baci link.
to ovo omarce?
http://pokit.org/get/img/3cd9c8b09e9a57 ... 3854b7.jpg
to je taj.
omar little

#37637 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

sta se ovo zbiva, skoro sve zivo "domace" poskidano sa jutuba, wtf, furamo se da smo pravne drzave :-) covjece, otpisane skinuli pa to je bivse drzave sve u svakom pogledu, centa nisu u to ulozili i sad bi kopirajt namete da ubiru, mamu im.
dale cooper

#37638 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

hadzinicasa wrote:
dale cooper wrote:

Da, još jedna od falinki Shyamalana.
likce

#37639 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by likce »

Donnie Smith

#37640 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Donnie Smith »

Locke sam čini mi se gledala, ali ću ponoviti, da se podsjetim. Društvo jednog lica :thumbup:

:lol:
johnnykola

#37642 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

U petak bude filmova za izvoza. Za svakog ponešto:

Image
Tito_i_Partija

#37643 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

Joj kad krenu nasi sa prevodima. Sta su to "Plutajuci Oblaci", "Fatalna Nesreca" i "Otkucaji Zivota"? I zasto nije "Traffic" preveden u "Saobracaj"? :D

"Grad Bogova", jel' to onaj brazilski "Cidade de Deus" (City of God) ili nesto skroz drugo?
omar little

#37644 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

vala bas. isto kviz da igras kad gledas te nase prevode. :D jab rekla da bi fatalna nesreca mogla biti crash.
dale cooper

#37645 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote:Joj kad krenu nasi sa prevodima. Sta su to "Plutajuci Oblaci", "Fatalna Nesreca" i "Otkucaji Zivota"? I zasto nije "Traffic" preveden u "Saobracaj"? :D

"Grad Bogova", jel' to onaj brazilski "Cidade de Deus" (City of God) ili nesto skroz drugo?
omar little wrote:vala bas. isto kviz da igras kad gledas te nase prevode. :D jab rekla da bi fatalna nesreca mogla biti crash.
Ili Vrtlog Života kao prijevod za American Beauty. :| :roll:
omar little

#37646 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

dale cooper wrote:
Tito_i_Partija wrote:Joj kad krenu nasi sa prevodima. Sta su to "Plutajuci Oblaci", "Fatalna Nesreca" i "Otkucaji Zivota"? I zasto nije "Traffic" preveden u "Saobracaj"? :D

omar little wrote:vala bas. isto kviz da igras kad gledas te nase prevode. :D jab rekla da bi fatalna nesreca mogla biti crash.
Ili Vrtlog Života kao prijevod za American Beauty. :| :roll:
sigurno budu svi ponosni na sebe kad tako prevedu, kao, sto su pametni i dubokoumni. :roll:

proguglah sad malo, ne budem lenja. otkucaji zivota su stranger than fiction sa ferrellom, za crash sam pogodila :kravata: :D, a ovi oblaci ne izlaze na pravu.
johnnykola

#37647 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Eto sad ne valjaju ni prijevodi. Odete na tvprofil.net udarite pojmove u pretragu i etogac. Valja nekad nešto i uraditi. Oblaci su Kaurismakijevi i baš su za filmoljupce. I da, Bena ćelavca ste zaboravili u Kući peska i magle. Neloš filmić.
dale cooper

#37648 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

johnnykola wrote:Eto sad ne valjaju ni prijevodi. Odete na tvprofil.net udarite pojmove u pretragu i etogac. Valja nekad nešto i uraditi. Oblaci su Kaurismakijevi i baš su za filmoljupce. I da, Bena ćelavca ste zaboravili u Kući peska i magle. Neloš filmić.
Pa loši i glupi prijevodi ne valjaju, dear Johnny. :D
johnnykola

#37649 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Poštivam, uglavnom su odron, Kekin ih je dobro znao karikirati u Bitangama i princezama.:ppp
ExNihilo

#37650 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ExNihilo »

Ima i kultnih prevoda, npr. "Osmi putnik". :)
Post Reply