Nego odgledah Logana, odličan.
Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
-
last mohicans
#37626 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pogledaj Kojino Stado, ima dobrih fora, nesto poput Parade s tim da karikira političku, drustvenu i ekonomsku situaciju u Srbiji.
Dosta sentimentalan. Sve X man sam gledao jel ovaj film znaci kraj franšize ili ce opet biti neka fora iz prošlosti u buducnost i obratno. Ako moze pojasnjenje ko to bolje prati.
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#37627 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ustav sam poodavno preporucio...beton.omar little wrote:hvala. sve djaba sam gledala. zaganjacu bogdana diklica film, ovaj drugi sam vidjela trejler i nije za mene. sad vidim da su rajko grlic i ante tomic radili taj ustav, dacu i tome sansu.
- hadzinicasa
#37628 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
dale cooper wrote:U poređenju sa zadnjih 15-tak godina njegove karijere Split je remek djelo. Što, je li, ne govori puno.karanana wrote:Split nako. Tipicno shamalaynovski - nit smrdi nit mirise.
Brimstone nije los. Moze sedmica.
Par glumaca i scena podsjete covjeka na got.![]()
Uglavnom ovo je kao neki povratak u "formu" Shyamalana sa nešto boljim idejama i samom egzekucijom filma.
Iako je isto tako činjenica da Mcavoy veći dio filma sam nosi na plećima.
po meni je ideja, tj teza koju istrazuje i zastupa dr u filmu (da ne spojlam sad sasvim) odlicna, necu da kazem revolucionarna ali fino uklopljena, za moj ukus mozda nedovoljno razradjena. jedan od nekoliko "fors" za gledanje ovog filma. i slazem se za odlicnu glumu, iako nisam mogla docekati pa sam ga gledala na nekom tek gledljivom snimku (i pokvarila si ceif, al' sama pala - sama se ubila), pa slijedi ponavljanje predjenog gradiva.
- karanana
#37629 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ima li gdje ustav i bogdan diklic da se pogledaju?
-
omar little
#37630 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
bogdana diklica imas na jutubu, ustav nema, ne znam jel ima na torentima. ako nadjes baci link.
- Donnie Smith
#37631 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
I Casey i dr. Fletcher izvrsne. Tema višestrukih ličnosti, po meni, dosta slabo razrađena. Čitala sam svašta neštahadzinicasa wrote:dale cooper wrote:U poređenju sa zadnjih 15-tak godina njegove karijere Split je remek djelo. Što, je li, ne govori puno.karanana wrote:Split nako. Tipicno shamalaynovski - nit smrdi nit mirise.
Uglavnom ovo je kao neki povratak u "formu" Shyamalana sa nešto boljim idejama i samom egzekucijom filma.
po meni je ideja, tj teza koju istrazuje i zastupa dr u filmu (da ne spojlam sad sasvim) odlicna, necu da kazem revolucionarna ali fino uklopljena, za moj ukus mozda nedovoljno razradjena. jedan od nekoliko "fors" za gledanje ovog filma. i slazem se za odlicnu glumu, iako nisam mogla docekati pa sam ga gledala na nekom tek gledljivom snimku (i pokvarila si ceif, al' sama pala - sama se ubila), pa slijedi ponavljanje predjenog gradiva.
Ah da, da ne zaboravim kazati, nisam fan filmova koji imaju svega 4-5 likova, nekako mi film depresivan bude, ali valjda su mislili to nadoknaditi Denisom, Patrišom, Kevinom
I šta ono na kraju, Bruce Willis se svega tri sekunde pojavi. Šteta, nisam ga k'o ni Travoltu odavno vidjela
- Dosadno mii
#37632 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ovo nikad nikad ne radithadzinicasa wrote:
Dobar je SidneyDonnie Smith wrote:
I Casey i dr. Fletcher izvrsne. Tema višestrukih ličnosti, po meni, dosta slabo razrađena. Čitala sam svašta neštao podvojenim ličnostima, gledala neke dokumentarce, pa me ovo i nije previše dojmilo. Čak jedan Sidney Sheldon bolje razrađuje temu u knjizi Ispričaj mi svoje snove. Ne bih ga mogla ni željela još jednom pogledati, jedared mi je sasvim dosta, ali, barem meni, jedan od boljih filmova u zadnje vrijeme odgledanih. Svakako za preporuku.
Ah da, da ne zaboravim kazati, nisam fan filmova koji imaju svega 4-5 likova, nekako mi film depresivan bude, ali valjda su mislili to nadoknaditi Denisom, Patrišom, Kevinom![]()
I šta ono na kraju, Bruce Willis se svega tri sekunde pojavi. Šteta, nisam ga k'o ni Travoltu odavno vidjela
bit će ko neki nastavak filma Unbreakable zbog toga i bruce wills
on topic:
U duhu filma Split pogledala Unbreakable 6.5/10
Solidan za ubit vrijeme.
(možda ga je bolje bilo gledat 2000 godine prije navale svih ovih filmova o herojima)
- kafanski_covjek
#37633 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
to ovo omarce?omar little wrote:bogdana diklica imas na jutubu, ustav nema, ne znam jel ima na torentima. ako nadjes baci link.
http://pokit.org/get/img/3cd9c8b09e9a57 ... 3854b7.jpg
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#37634 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pol Njumen ubica

- hadzinicasa
#37635 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Donnie Smith wrote:
I Casey i dr. Fletcher izvrsne. Tema višestrukih ličnosti, po meni, dosta slabo razrađena. Čitala sam svašta neštao podvojenim ličnostima, gledala neke dokumentarce, pa me ovo i nije previše dojmilo. Čak jedan Sidney Sheldon bolje razrađuje temu u knjizi Ispričaj mi svoje snove. Ne bih ga mogla ni željela još jednom pogledati, jedared mi je sasvim dosta, ali, barem meni, jedan od boljih filmova u zadnje vrijeme odgledanih. Svakako za preporuku.
Ah da, da ne zaboravim kazati, nisam fan filmova koji imaju svega 4-5 likova, nekako mi film depresivan bude, ali valjda su mislili to nadoknaditi Denisom, Patrišom, Kevinom![]()
imam samo jednu rijec za tebe - Locke
a sta da ti kazem, ne radim, obicno, al' nekad sam divlja...Dosadno mii wrote: ovo nikad nikad ne radit![]()
-
omar little
#37636 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
to je taj.kafanski_covjek wrote:to ovo omarce?omar little wrote:bogdana diklica imas na jutubu, ustav nema, ne znam jel ima na torentima. ako nadjes baci link.
http://pokit.org/get/img/3cd9c8b09e9a57 ... 3854b7.jpg
-
omar little
#37637 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
sta se ovo zbiva, skoro sve zivo "domace" poskidano sa jutuba, wtf, furamo se da smo pravne drzave
covjece, otpisane skinuli pa to je bivse drzave sve u svakom pogledu, centa nisu u to ulozili i sad bi kopirajt namete da ubiru, mamu im.
- dale cooper
#37638 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Da, još jedna od falinki Shyamalana.hadzinicasa wrote:dale cooper wrote:U poređenju sa zadnjih 15-tak godina njegove karijere Split je remek djelo. Što, je li, ne govori puno.karanana wrote:Split nako. Tipicno shamalaynovski - nit smrdi nit mirise.
- likce
- Donnie Smith
#37640 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Locke sam čini mi se gledala, ali ću ponoviti, da se podsjetim. Društvo jednog lica

-
John Cleese
- johnnykola
#37642 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
U petak bude filmova za izvoza. Za svakog ponešto:

- Tito_i_Partija
#37643 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Joj kad krenu nasi sa prevodima. Sta su to "Plutajuci Oblaci", "Fatalna Nesreca" i "Otkucaji Zivota"? I zasto nije "Traffic" preveden u "Saobracaj"?
"Grad Bogova", jel' to onaj brazilski "Cidade de Deus" (City of God) ili nesto skroz drugo?
"Grad Bogova", jel' to onaj brazilski "Cidade de Deus" (City of God) ili nesto skroz drugo?
-
omar little
#37644 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
vala bas. isto kviz da igras kad gledas te nase prevode.
jab rekla da bi fatalna nesreca mogla biti crash.
- dale cooper
#37645 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Tito_i_Partija wrote:Joj kad krenu nasi sa prevodima. Sta su to "Plutajuci Oblaci", "Fatalna Nesreca" i "Otkucaji Zivota"? I zasto nije "Traffic" preveden u "Saobracaj"?![]()
Ili Vrtlog Života kao prijevod za American Beauty.omar little wrote:vala bas. isto kviz da igras kad gledas te nase prevode.jab rekla da bi fatalna nesreca mogla biti crash.
-
omar little
#37646 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
sigurno budu svi ponosni na sebe kad tako prevedu, kao, sto su pametni i dubokoumni.dale cooper wrote:Tito_i_Partija wrote:Joj kad krenu nasi sa prevodima. Sta su to "Plutajuci Oblaci", "Fatalna Nesreca" i "Otkucaji Zivota"? I zasto nije "Traffic" preveden u "Saobracaj"?![]()
"Grad Bogova", jel' to onaj brazilski "Cidade de Deus" (City of God) ili nesto skroz drugo?Ili Vrtlog Života kao prijevod za American Beauty.omar little wrote:vala bas. isto kviz da igras kad gledas te nase prevode.jab rekla da bi fatalna nesreca mogla biti crash.
![]()
proguglah sad malo, ne budem lenja. otkucaji zivota su stranger than fiction sa ferrellom, za crash sam pogodila
- johnnykola
#37647 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Eto sad ne valjaju ni prijevodi. Odete na tvprofil.net udarite pojmove u pretragu i etogac. Valja nekad nešto i uraditi. Oblaci su Kaurismakijevi i baš su za filmoljupce. I da, Bena ćelavca ste zaboravili u Kući peska i magle. Neloš filmić.
- dale cooper
#37648 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pa loši i glupi prijevodi ne valjaju, dear Johnny.johnnykola wrote:Eto sad ne valjaju ni prijevodi. Odete na tvprofil.net udarite pojmove u pretragu i etogac. Valja nekad nešto i uraditi. Oblaci su Kaurismakijevi i baš su za filmoljupce. I da, Bena ćelavca ste zaboravili u Kući peska i magle. Neloš filmić.
- johnnykola
#37649 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Poštivam, uglavnom su odron, Kekin ih je dobro znao karikirati u Bitangama i princezama.:ppp
- ExNihilo
#37650 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ima i kultnih prevoda, npr. "Osmi putnik".