Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Hafis

#37601 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

madner wrote:Dom Narod je puno bitnije pitanje, tu ce se vidjeti ko je koga.
Bogami, ja bih se na tvom mjestu malo plaknuo :D
emil_L

#37602 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by emil_L »

Da slažem se mada je Dom Naroda samo jedan djelić kompletnog političkog mozaika. U sadašnjem omjeru političkih snaga (p)ostaje prilično nebitno pitanje. Jer šta bi to spriječilo npr. SDP da na svoje izborne liste stavlja Hrvate koji bi potom ušli u Dom Naroda? Uzimajući u obzir demografsku katastrofu Hrvatskog puka u srednjoj Bosni i gubitak HDZ-ovog glasačkog potencijala, slika o "Bosanskim" Hrvatima koji će sjediti u Domu Naroda umjesto HDZ "čimbenika" postaje realnost. Okreni..obrni..ponovo "madžorizacija". Priča o "legalnim i legitimnim" ne pije vode. Bar smo se to uvjerili u protekle 3-4 godine. Tako da se vraćamo na početak i tako u krug....
emil_L

#37603 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by emil_L »

Hafis wrote:
Bogami, ja bih se na tvom mjestu malo plaknuo :D
Do sada ste se vi stalno "plakali" i tako 20 godina....pa kontam ko je šta naviko...
bole1st

#37604 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by bole1st »

Mislis ovako nesto:
emil_L wrote: Jok...jedini način očuvanja istinske konstitutivnosti naroda federaciji BiH, upravo je ovo iznad.
Sve ostalo je samo legalizacija "madžorizacije" ili "drži vodu dok majstori odu"..
Samo nekolike činjenice kao presjek sadašnjeg stanja

- 45 miliona eura namijenjenih BiH bit će preusmjereni na Kosovo
- Zemlje Beneluksa: Potpuni zastoj BiH na putu ka EU
- Nacrt rezolucije o napretku za 2013: Pack poziva na podršku za suspenziju BiH iz Vijeća Evrope
emil_L

#37605 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by emil_L »

bole1st wrote:Mislis ovako nesto:
emil_L wrote: Jok...jedini način očuvanja istinske konstitutivnosti naroda federaciji BiH, upravo je ovo iznad.
Sve ostalo je samo legalizacija "madžorizacije" ili "drži vodu dok majstori odu"..
Samo nekolike činjenice kao presjek sadašnjeg stanja

- 45 miliona eura namijenjenih BiH bit će preusmjereni na Kosovo
- Zemlje Beneluksa: Potpuni zastoj BiH na putu ka EU
- Nacrt rezolucije o napretku za 2013: Pack poziva na podršku za suspenziju BiH iz Vijeća Evrope
Da, upravo to mislim... :-)
bole1st

#37606 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by bole1st »

Pa to je presjek stanja, ono tvoje su samo spekulacije o tome kako ce se stanje mijenjati u nekom imaginarnom scenariju koji se vjerojatno nikad nece ostvariti.
madner

#37607 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

emil_L wrote:
Da slažem se mada je Dom Naroda samo jedan djelić kompletnog političkog mozaika. U sadašnjem omjeru političkih snaga (p)ostaje prilično nebitno pitanje. Jer šta bi to spriječilo npr. SDP da na svoje izborne liste stavlja Hrvate koji bi potom ušli u Dom Naroda? Uzimajući u obzir demografsku katastrofu Hrvatskog puka u srednjoj Bosni i gubitak HDZ-ovog glasačkog potencijala, slika o "Bosanskim" Hrvatima koji će sjediti u Domu Naroda umjesto HDZ "čimbenika" postaje realnost. Okreni..obrni..ponovo "madžorizacija". Priča o "legalnim i legitimnim" ne pije vode. Bar smo se to uvjerili u protekle 3-4 godine. Tako da se vraćamo na početak i tako u krug....
Nakon primjene novog popisa, sprijecit ce ih to sto ce biti preraspodjeljene izborne kvote u skladu sa popisom.

Ako je cilj bio ova majorizacija, trebalo je napraviti neku kampanju da se sto vise ljudi popise kao izvorni i pravi Rvat.
Hafis

#37608 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

madner wrote:
Nakon primjene novog popisa, sprijecit ce ih to sto ce biti preraspodjeljene izborne kvote u skladu sa popisom.

Ako je cilj bio ova majorizacija, trebalo je napraviti neku kampanju da se sto vise ljudi popise kao izvorni i pravi Rvat.
To se zove povratak korjenima :)
madner

#37609 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

To se zove pusti snovi, ni jedan sahista se ne hvali time sto moze izracunati dva poteza unaprijed. :D
Hafis

#37610 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

madner wrote:To se zove pusti snovi, ni jedan sahista se ne hvali time sto moze izracunati dva poteza unaprijed. :D
Ne znam. Ali čovječe ti imaš kombinatoriku k'o birvaktile Vasja Smislov. Mora da si najjači šahista u sokaku :)
madner

#37611 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Laskas mi a dobro znas da kod genijalaca to uvijek pali. :D

Mudro mudro.
cyprus

#37612 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cyprus »

emil_L wrote:
cyprus wrote:
emil_L wrote:Hoće li Bošnjaci pristati na ukidanje kantona...
Lapsus calami? :mrgreen:
Jok...jedini način očuvanja istinske konstitutivnosti naroda federaciji BiH...
Uh, ti si izgubljeniji slučaj nego što sam mislio :mrgreen: Znači ti smatraš da kantoni postoje zato što Bošnjaci tako hoće? :mrgreen:
Hafis

#37613 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

cyprus wrote:
Uh, ti si izgubljeniji slučaj nego što sam mislio :mrgreen: Znači ti smatraš da kantoni postoje zato što Bošnjaci tako hoće? :mrgreen:
Auuu. Sad si izgorio :skoljka:
madner

#37614 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

To je nekad bilo, no u trenutnoj situaciji je hero_pravi u pravu da su sredstvo majorizacije.

Bar do primjene novog popisa, preko istih je moguce minirati Dom Naroda i majorizirati po volji.
Hafis

#37615 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

madner wrote:To je nekad bilo, no u trenutnoj situaciji je hero_pravi u pravu da su sredstvo majorizacije.

Bar do primjene novog popisa, preko istih je moguce minirati Dom Naroda i majorizirati po volji.
Eh, eto vidim kako danas majoriziraju. Uši bole od majorizacije. Kad sve zbrojiš, ukupan rezultat i dobitak od ''majorizacije'' su Lijanovići u vladi (na poticajima :) ) i HSP-ovci u ostavci. I prije bi treći bataljon Četvrte crnogorske proleterske brigade pomakao s Ljubina groba nego njih sa stolica.
Ali zato za uzvrat da prostiš jebada na državnoj razini do balčaka. A nije još kakva će biti.
madner

#37616 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Bitan je princip, ako je ok vlada sa HSP i Lijanovicima, bice i skroz ok vlada bez istih sa dovoljnim brojem glasova u oba Doma.

Jebada jeste, no kako inace ubjediti uncle sema da nam treba jos jedna tura reformi. :D
cyprus

#37617 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cyprus »

Hafis wrote:
cyprus wrote:
Moram priznat da sam se prilično isključio u zadnje vrijeme iz praćenja domaće politike... Jel mi to nešto promaklo? Kantoni sad zaista odgovaraju Bošnjacima?
Hafis

#37618 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

madner
Bitan je princip, ako je ok vlada sa HSP i Lijanovicima, bice i skroz ok vlada bez istih sa dovoljnim brojem glasova u oba Doma.
Što bi rekao onako otmjeno politički naš član predsjedništva: dabogda kćeri da te aga uzme :)
Jebada jeste, no kako inace ubjediti uncle sema da nam treba jos jedna tura reformi.
Hoće, hoće uncle Sammy. Inače je plaho merhametli a gaji i stanovite simpatije, pa velim da ne zaboli glava od te ture novih reformi.
madner

#37619 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Opet zablokiras kada ti se zakljucak ne svidja mada znas da je sasvim ispravna logika.

Nema veze sa merhametom, neko potkusirivanje na visem nivou.
Hafis

#37620 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

cyprus wrote:
Hafis wrote:
cyprus wrote:
Moram priznat da sam se prilično isključio u zadnje vrijeme iz praćenja domaće politike... Jel mi to nešto promaklo? Kantoni sad zaista odgovaraju Bošnjacima?
Pronat će on i tu opciju ne boj se. Bilo-ne bilo kantona, svaka mu opcija sjeda na teoriju i ide u prilog. Sačekaj do ujutru pa ćeš se uvjeriti.
Hafis

#37621 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

"madner"
Opet zablokiras kada ti se zakljucak ne svidja mada znas da je sasvim ispravna logika.
Isto to kaže i Čovke. Do sad sam malo tražio koliko ću ubuduće, pa nek se misle, mada su i do sad ihaha popustili.
A ja. Znam taj šlager. Otprilike ovako ide: US je dala Turskoj odriješene rukena Balkanu koji od sada potpada pod njenu sferu utjecaja, a fala bogu mi i Turci k'o nokat i meso...i još američki ustupci arapskim zemljama s kojima smo također k'o nokat i meso. A onda je i zlaja nešto izlobirao usput..tako da ti je to bila stvar za par mjeseci a možda i prije.
oakville

#37622 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by oakville »

Pusti šuplju geopolitiku, Hafise, nego kad reprezentacija HZHB igra prijateljsku utakmicu sa Hrvatskom? Hoće li treći kanal prenositi utakmicu direktno iz stolnog grada ili?
matematicar_teski

#37623 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by matematicar_teski »

oakville wrote:Pusti šuplju geopolitiku, Hafise, nego kad reprezentacija HZHB igra prijateljsku utakmicu sa Hrvatskom? Hoće li treći kanal prenositi utakmicu direktno iz stolnog grada ili?
kad ce hvo udariti na bugojno, vitez :lol: :lol: :lol:
cyprus

#37624 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cyprus »

matematicar_teski wrote:
oakville wrote:Pusti šuplju geopolitiku, Hafise, nego kad reprezentacija HZHB igra prijateljsku utakmicu sa Hrvatskom? Hoće li treći kanal prenositi utakmicu direktno iz stolnog grada ili?
kad ce hvo udariti na bugojno, vitez :lol: :lol: :lol:
Kad i Armija na Neum :oops:

Joj dječije priče, matero :sad:
madner

#37625 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Hafis wrote:
"madner"
Isto to kaže i Čovke. Do sad sam malo tražio koliko ću ubuduće, pa nek se misle, mada su i do sad ihaha popustili.
Samo naprijed, ima moju podrsku. :D
Hafis wrote:
A ja. Znam taj šlager. Otprilike ovako ide: US je dala Turskoj odriješene rukena Balkanu koji od sada potpada pod njenu sferu utjecaja, a fala bogu mi i Turci k'o nokat i meso...i još američki ustupci arapskim zemljama s kojima smo također k'o nokat i meso. A onda je i zlaja nešto izlobirao usput..tako da ti je to bila stvar za par mjeseci a možda i prije.
Malo naivno, no glavni akteri su nabrojani. No opet nema veze sa merhametom, nego sa interesima.
Locked