Bogami, ja bih se na tvom mjestu malo plaknuomadner wrote:Dom Narod je puno bitnije pitanje, tu ce se vidjeti ko je koga.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Hafis
#37601 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
emil_L
#37602 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da slažem se mada je Dom Naroda samo jedan djelić kompletnog političkog mozaika. U sadašnjem omjeru političkih snaga (p)ostaje prilično nebitno pitanje. Jer šta bi to spriječilo npr. SDP da na svoje izborne liste stavlja Hrvate koji bi potom ušli u Dom Naroda? Uzimajući u obzir demografsku katastrofu Hrvatskog puka u srednjoj Bosni i gubitak HDZ-ovog glasačkog potencijala, slika o "Bosanskim" Hrvatima koji će sjediti u Domu Naroda umjesto HDZ "čimbenika" postaje realnost. Okreni..obrni..ponovo "madžorizacija". Priča o "legalnim i legitimnim" ne pije vode. Bar smo se to uvjerili u protekle 3-4 godine. Tako da se vraćamo na početak i tako u krug....madner wrote:Dom Narod je puno bitnije pitanje, tu ce se vidjeti ko je koga.
-
emil_L
#37603 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Do sada ste se vi stalno "plakali" i tako 20 godina....pa kontam ko je šta naviko...Hafis wrote:Bogami, ja bih se na tvom mjestu malo plaknuomadner wrote:Dom Narod je puno bitnije pitanje, tu ce se vidjeti ko je koga.
-
bole1st
#37604 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislis ovako nesto:
emil_L wrote: Jok...jedini način očuvanja istinske konstitutivnosti naroda federaciji BiH, upravo je ovo iznad.
Sve ostalo je samo legalizacija "madžorizacije" ili "drži vodu dok majstori odu"..
Samo nekolike činjenice kao presjek sadašnjeg stanja
- 45 miliona eura namijenjenih BiH bit će preusmjereni na Kosovo
- Zemlje Beneluksa: Potpuni zastoj BiH na putu ka EU
- Nacrt rezolucije o napretku za 2013: Pack poziva na podršku za suspenziju BiH iz Vijeća Evrope
-
emil_L
#37605 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da, upravo to mislim...bole1st wrote:Mislis ovako nesto:emil_L wrote: Jok...jedini način očuvanja istinske konstitutivnosti naroda federaciji BiH, upravo je ovo iznad.
Sve ostalo je samo legalizacija "madžorizacije" ili "drži vodu dok majstori odu"..
Samo nekolike činjenice kao presjek sadašnjeg stanja
- 45 miliona eura namijenjenih BiH bit će preusmjereni na Kosovo
- Zemlje Beneluksa: Potpuni zastoj BiH na putu ka EU
- Nacrt rezolucije o napretku za 2013: Pack poziva na podršku za suspenziju BiH iz Vijeća Evrope
-
bole1st
#37606 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa to je presjek stanja, ono tvoje su samo spekulacije o tome kako ce se stanje mijenjati u nekom imaginarnom scenariju koji se vjerojatno nikad nece ostvariti.
- madner
#37607 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nakon primjene novog popisa, sprijecit ce ih to sto ce biti preraspodjeljene izborne kvote u skladu sa popisom.emil_L wrote:Da slažem se mada je Dom Naroda samo jedan djelić kompletnog političkog mozaika. U sadašnjem omjeru političkih snaga (p)ostaje prilično nebitno pitanje. Jer šta bi to spriječilo npr. SDP da na svoje izborne liste stavlja Hrvate koji bi potom ušli u Dom Naroda? Uzimajući u obzir demografsku katastrofu Hrvatskog puka u srednjoj Bosni i gubitak HDZ-ovog glasačkog potencijala, slika o "Bosanskim" Hrvatima koji će sjediti u Domu Naroda umjesto HDZ "čimbenika" postaje realnost. Okreni..obrni..ponovo "madžorizacija". Priča o "legalnim i legitimnim" ne pije vode. Bar smo se to uvjerili u protekle 3-4 godine. Tako da se vraćamo na početak i tako u krug....madner wrote:Dom Narod je puno bitnije pitanje, tu ce se vidjeti ko je koga.
Ako je cilj bio ova majorizacija, trebalo je napraviti neku kampanju da se sto vise ljudi popise kao izvorni i pravi Rvat.
-
Hafis
#37608 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To se zove povratak korjenimamadner wrote:
Nakon primjene novog popisa, sprijecit ce ih to sto ce biti preraspodjeljene izborne kvote u skladu sa popisom.
Ako je cilj bio ova majorizacija, trebalo je napraviti neku kampanju da se sto vise ljudi popise kao izvorni i pravi Rvat.
- madner
#37609 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To se zove pusti snovi, ni jedan sahista se ne hvali time sto moze izracunati dva poteza unaprijed. 
-
Hafis
#37610 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne znam. Ali čovječe ti imaš kombinatoriku k'o birvaktile Vasja Smislov. Mora da si najjači šahista u sokakumadner wrote:To se zove pusti snovi, ni jedan sahista se ne hvali time sto moze izracunati dva poteza unaprijed.
- madner
#37611 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Laskas mi a dobro znas da kod genijalaca to uvijek pali.
Mudro mudro.
Mudro mudro.
- cyprus
#37612 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Uh, ti si izgubljeniji slučaj nego što sam mislioemil_L wrote:Jok...jedini način očuvanja istinske konstitutivnosti naroda federaciji BiH...cyprus wrote:Lapsus calami?emil_L wrote:Hoće li Bošnjaci pristati na ukidanje kantona...
-
Hafis
#37613 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Auuu. Sad si izgoriocyprus wrote:
Uh, ti si izgubljeniji slučaj nego što sam mislioZnači ti smatraš da kantoni postoje zato što Bošnjaci tako hoće?
- madner
#37614 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To je nekad bilo, no u trenutnoj situaciji je hero_pravi u pravu da su sredstvo majorizacije.
Bar do primjene novog popisa, preko istih je moguce minirati Dom Naroda i majorizirati po volji.
Bar do primjene novog popisa, preko istih je moguce minirati Dom Naroda i majorizirati po volji.
-
Hafis
#37615 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Eh, eto vidim kako danas majoriziraju. Uši bole od majorizacije. Kad sve zbrojiš, ukupan rezultat i dobitak od ''majorizacije'' su Lijanovići u vladi (na poticajimamadner wrote:To je nekad bilo, no u trenutnoj situaciji je hero_pravi u pravu da su sredstvo majorizacije.
Ali zato za uzvrat da prostiš jebada na državnoj razini do balčaka. A nije još kakva će biti.
- madner
#37616 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bitan je princip, ako je ok vlada sa HSP i Lijanovicima, bice i skroz ok vlada bez istih sa dovoljnim brojem glasova u oba Doma.
Jebada jeste, no kako inace ubjediti uncle sema da nam treba jos jedna tura reformi.
Jebada jeste, no kako inace ubjediti uncle sema da nam treba jos jedna tura reformi.
- cyprus
#37617 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Moram priznat da sam se prilično isključio u zadnje vrijeme iz praćenja domaće politike... Jel mi to nešto promaklo? Kantoni sad zaista odgovaraju Bošnjacima?Hafis wrote:Auuu. Sad si izgoriocyprus wrote:
Uh, ti si izgubljeniji slučaj nego što sam mislioZnači ti smatraš da kantoni postoje zato što Bošnjaci tako hoće?
-
Hafis
#37618 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Što bi rekao onako otmjeno politički naš član predsjedništva: dabogda kćeri da te aga uzmemadner
Bitan je princip, ako je ok vlada sa HSP i Lijanovicima, bice i skroz ok vlada bez istih sa dovoljnim brojem glasova u oba Doma.
Hoće, hoće uncle Sammy. Inače je plaho merhametli a gaji i stanovite simpatije, pa velim da ne zaboli glava od te ture novih reformi.Jebada jeste, no kako inace ubjediti uncle sema da nam treba jos jedna tura reformi.
- madner
#37619 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Opet zablokiras kada ti se zakljucak ne svidja mada znas da je sasvim ispravna logika.
Nema veze sa merhametom, neko potkusirivanje na visem nivou.
Nema veze sa merhametom, neko potkusirivanje na visem nivou.
-
Hafis
#37620 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pronat će on i tu opciju ne boj se. Bilo-ne bilo kantona, svaka mu opcija sjeda na teoriju i ide u prilog. Sačekaj do ujutru pa ćeš se uvjeriti.cyprus wrote:Moram priznat da sam se prilično isključio u zadnje vrijeme iz praćenja domaće politike... Jel mi to nešto promaklo? Kantoni sad zaista odgovaraju Bošnjacima?Hafis wrote:Auuu. Sad si izgoriocyprus wrote:
-
Hafis
#37621 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Isto to kaže i Čovke. Do sad sam malo tražio koliko ću ubuduće, pa nek se misle, mada su i do sad ihaha popustili."madner"
Opet zablokiras kada ti se zakljucak ne svidja mada znas da je sasvim ispravna logika.
A ja. Znam taj šlager. Otprilike ovako ide: US je dala Turskoj odriješene rukena Balkanu koji od sada potpada pod njenu sferu utjecaja, a fala bogu mi i Turci k'o nokat i meso...i još američki ustupci arapskim zemljama s kojima smo također k'o nokat i meso. A onda je i zlaja nešto izlobirao usput..tako da ti je to bila stvar za par mjeseci a možda i prije.Nema veze sa merhametom, neko potkusirivanje na visem nivou.
-
oakville
#37622 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pusti šuplju geopolitiku, Hafise, nego kad reprezentacija HZHB igra prijateljsku utakmicu sa Hrvatskom? Hoće li treći kanal prenositi utakmicu direktno iz stolnog grada ili?
-
matematicar_teski
#37623 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
kad ce hvo udariti na bugojno, vitezoakville wrote:Pusti šuplju geopolitiku, Hafise, nego kad reprezentacija HZHB igra prijateljsku utakmicu sa Hrvatskom? Hoće li treći kanal prenositi utakmicu direktno iz stolnog grada ili?
- cyprus
#37624 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kad i Armija na Neummatematicar_teski wrote:kad ce hvo udariti na bugojno, vitezoakville wrote:Pusti šuplju geopolitiku, Hafise, nego kad reprezentacija HZHB igra prijateljsku utakmicu sa Hrvatskom? Hoće li treći kanal prenositi utakmicu direktno iz stolnog grada ili?![]()
![]()
Joj dječije priče, matero
- madner
#37625 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo naprijed, ima moju podrsku.Hafis wrote:Isto to kaže i Čovke. Do sad sam malo tražio koliko ću ubuduće, pa nek se misle, mada su i do sad ihaha popustili."madner"
Malo naivno, no glavni akteri su nabrojani. No opet nema veze sa merhametom, nego sa interesima.Hafis wrote:A ja. Znam taj šlager. Otprilike ovako ide: US je dala Turskoj odriješene rukena Balkanu koji od sada potpada pod njenu sferu utjecaja, a fala bogu mi i Turci k'o nokat i meso...i još američki ustupci arapskim zemljama s kojima smo također k'o nokat i meso. A onda je i zlaja nešto izlobirao usput..tako da ti je to bila stvar za par mjeseci a možda i prije.Nema veze sa merhametom, neko potkusirivanje na visem nivou.