Ma kakva vlast u Dejtonskoj BiH. Bakir i situacijom natjerane, ostale probosanske stranke će praviti vlast u Republici BiH, jer Dejtonski ustav će prestati važiti zbog blokada svega i vačega. Gdje ta vlast RBiH ne bude imala uticaja, smatrat će se privremeno okupiranim teritorijem. Baš ko u ratu. Hrvatska je imala srpske krajine ali izdevera građansku Republiku.155_mm wrote:i sad je pitanje kako formirati vlast sa SDA. sad da balir kaze miloradu "milorade ma pustimo ANP, zaboravimo ga skroz, hajde da pravimo vlast. zovi tegetliku da se seli za sarajevo" milorad nebi tako lako pristao. ne kazem da neb nikako ali lako mu nebi bilo. a posto bakir nigdje ne pominje nikakvo odustajanje od ANP-a. kako onda pod tim uslovima formirati vlast?
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- tandmand
#37601 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
zposao
#37602 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ko će proglasiti novi ustav? Koje tijelo će ga izabrati i izglasati?tandmand wrote:Ma kakva vlast u Dejtonskoj BiH. Bakir i situacijom natjerane, ostale probosanske stranke će praviti vlast u Republici BiH, jer Dejtonski ustav će prestati važiti zbog blokada svega i vačega. Gdje ta vlast RBiH ne bude imala uticaja, smatrat će se privremeno okupiranim teritorijem. Baš ko u ratu. Hrvatska je imala srpske krajine ali izdevera građansku Republiku.155_mm wrote:i sad je pitanje kako formirati vlast sa SDA. sad da balir kaze miloradu "milorade ma pustimo ANP, zaboravimo ga skroz, hajde da pravimo vlast. zovi tegetliku da se seli za sarajevo" milorad nebi tako lako pristao. ne kazem da neb nikako ali lako mu nebi bilo. a posto bakir nigdje ne pominje nikakvo odustajanje od ANP-a. kako onda pod tim uslovima formirati vlast?
-
detroit-mercy
#37603 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
To opet Baketa neko sa strane savjetuje, ko prosli putaMaraschino wrote:Neko je u ime nas shvatio da zemlja stoji i stagnira od 2006.god. Finim propadama pa da se proba malo zakuhati, mozda pomogne. Bolje i zaljuljati nego jos 30.god. lagano umirati. Zivoti nam prodjose cekajuci bolje sutra. Nekome je dobro i zato i pod koju cijenu ne zeli promjene.512MB wrote:US/GB.Maraschino wrote:Imam osjecaj da neko preko SDA forsira neko *ranje pa ko nasjedne.
Promjene su nuzne a kako se vidi kompromisom i dogovorom nisu moguce.
Haman i rahat patnja dozivjela vrhunac.
-
155_mm
#37604 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
nikakvo savjetovanje nije u pitanju nego naredba. jer ovo sve sta radi je suprotno njegovim interesima i stranke mu u njega.detroit-mercy wrote: To opet Baketa neko sa strane savjetuje, ko prosli puta
od koga on to treba da dobije glasove ovim zatezanjem situacije?
od njegovog stada sigurno ne.
njegovo stado interesuje samo da se izglasa budzet i da ima ko da potpise da se moze podici kredit ako bi zafalilo u budzetu i javna preduzeca da se pokrije gubitak istih da se ne ugrozi isplata placa. a toga nema bez formiranja vlasti.
-
155_mm
#37605 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
na yt ima snimka pocetka rata u SA. rat vec poceo i na nekoj barikadi zaustavilo cojka. on kreno na posao. jednostavno rat ga ne interesuje. pita ga jedan sa barikade, sta imas to u rukama, keze ovaj, klijesta i neke kljuceve, treba mu za posao.
takodje ima na yt snimak gdje ucesnik akcije PRETIS govori da su najveci problem bili cuvari bosnjaci i da su se oni najvise protivili izuzimanju protivoklopnih srestava iz istog. navodno jer su se bojali da ce ostati bez posla.
a u onom filmu mislim da se zove nesto kao "na drini krvavi visegrad" kazu da su bosnjaci visegrada prvo izbjegli u gorazde. i onda su cetnici putem radija im porucivali da ko se ne vrati i javi na posao do tad i tad ostat ce bez posla. i veliki broj se vratio. pravo u klaonicu
takodje ima na yt snimak gdje ucesnik akcije PRETIS govori da su najveci problem bili cuvari bosnjaci i da su se oni najvise protivili izuzimanju protivoklopnih srestava iz istog. navodno jer su se bojali da ce ostati bez posla.
a u onom filmu mislim da se zove nesto kao "na drini krvavi visegrad" kazu da su bosnjaci visegrada prvo izbjegli u gorazde. i onda su cetnici putem radija im porucivali da ko se ne vrati i javi na posao do tad i tad ostat ce bez posla. i veliki broj se vratio. pravo u klaonicu
- SaraFina
#37606 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
155_mm wrote:na yt ima snimka pocetka rata u SA. rat vec poceo i na nekoj barikadi zaustavilo cojka. on kreno na posao. jednostavno rat ga ne interesuje. pita ga jedan sa barikade, sta imas to u rukama, keze ovaj, klijesta i neke kljuceve, treba mu za posao.
Nije se Bošnjo očigledno budio i lijegao spavati uz cviljenje gusli i lelekanje o turskom zulumu, begovima i dahijama. Zato je i ostao naivan. Ne bih ja to nazvala glupošću, nego dobroćudnom naivnošću i nepokvarenošću. Očigledno da jedini su Bošnjaci rat dočekali nespremni i uvjereni u dobrosusjetske odnose. Dok je ostalim Yuga služila kao krinka da poslože svoje redove i navale sprovoditi ono što su i 40' tih radili.
-
detroit-mercy
#37607 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Genijalno155_mm wrote:nikakvo savjetovanje nije u pitanju nego naredba. jer ovo sve sta radi je suprotno njegovim interesima i stranke mu u njega.detroit-mercy wrote: To opet Baketa neko sa strane savjetuje, ko prosli puta
njegovo stado interesuje samo da se izglasa budzet i da ima ko da potpise da se moze podici kredit ako bi zafalilo u budzetu i javna preduzeca da se pokrije gubitak istih da se ne ugrozi isplata placa. a toga nema bez formiranja vlasti.
-
155_mm
#37608 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
detroit-mercy wrote:Genijalno155_mm wrote:nikakvo savjetovanje nije u pitanju nego naredba. jer ovo sve sta radi je suprotno njegovim interesima i stranke mu u njega.detroit-mercy wrote: To opet Baketa neko sa strane savjetuje, ko prosli puta
njegovo stado interesuje samo da se izglasa budzet i da ima ko da potpise da se moze podici kredit ako bi zafalilo u budzetu i javna preduzeca da se pokrije gubitak istih da se ne ugrozi isplata placa. a toga nema bez formiranja vlasti.sad ce se Bake zalagati za Republiku BiH, Baja naravno će se kleti u Dayton, Cirilo vaziti o Federalnim vezama, igrokaz se nastavlja. Sljedeću pobjedu na izborima su već kaparisali
. Jedina dobra vijest, Svabo još vise popusta stegu oko zapošljavanja
bližimo se cifri od 250000 zaposlenih
sta mislis koliko bake dobija glasova na pricu o R BiH? ono, koliko je udio od cjelokupnih glasova. tvoja slobodna procjena. hvala u naprijed.
-
detroit-mercy
#37609 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bake dobija glasove na strahu od drugoga, i to je ono sto donosi prevagu, mobiliziranje stada. Kao sto Cirilo mobilizira stado jer jedino ih on moze zastiti, kao sto Baja mobilizira stado jer jedino ih on moze zastiti. Ako ti ova igra vec nije jasna onda si silijep kod ociju. Sad hoce Republiku BiH, evo ja te pitam kako ce promijeit Daytonski ustroj, isto kao sto je trenutno stavio na cekanje ime, 9 januar, Haag i masu drugih nebuloza.155_mm wrote:detroit-mercy wrote:Genijalno155_mm wrote: nikakvo savjetovanje nije u pitanju nego naredba. jer ovo sve sta radi je suprotno njegovim interesima i stranke mu u njega.
njegovo stado interesuje samo da se izglasa budzet i da ima ko da potpise da se moze podici kredit ako bi zafalilo u budzetu i javna preduzeca da se pokrije gubitak istih da se ne ugrozi isplata placa. a toga nema bez formiranja vlasti.sad ce se Bake zalagati za Republiku BiH, Baja naravno će se kleti u Dayton, Cirilo vaziti o Federalnim vezama, igrokaz se nastavlja. Sljedeću pobjedu na izborima su već kaparisali
sta mislis koliko bake dobija glasova na pricu o R BiH? ono, koliko je udio od cjelokupnih glasova. tvoja slobodna procjena. hvala u naprijed.
Ma nije to Bake iz svoje glave, neko ga dobro savjetuje, mece Bake i ne vadi, znas i sam kakve su se sve nebuloze prosle godine pricale o Baketu jebacu.
Koliko vidim Bake zaceruje svom stadu i to dobro a ti ako smatras da je ovo nesto drugo, jebi ga do tebe je nije do Baketa
- bingov buraz
#37610 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bake je stari i u praksi dokazani vizionar,nemamo razloga da sumnjamo u krajnji ishod.
-
155_mm
#37611 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
pa kako onda objasnjavas ovo da bake trazi da se ujedinimo sa onima u lukavici i gore dalje prema palama i romaniji i jednu teritorijalnu jedinicu.detroit-mercy wrote:Bake dobija glasove na strahu od drugoga, i to je ono sto donosi prevagu, mobiliziranje stada. Kao sto Cirilo mobilizira stado jer jedino ih on moze zastiti, kao sto Baja mobilizira stado jer jedino ih on moze zastiti. Ako ti ova igra vec nije jasna onda si silijep kod ociju. Sad hoce Republiku BiH, evo ja te pitam kako ce promijeit Daytonski ustroj, isto kao sto je trenutno stavio na cekanje ime, 9 januar, Haag i masu drugih nebuloza.155_mm wrote:detroit-mercy wrote: Genijalnosad ce se Bake zalagati za Republiku BiH, Baja naravno će se kleti u Dayton, Cirilo vaziti o Federalnim vezama, igrokaz se nastavlja. Sljedeću pobjedu na izborima su već kaparisali
Ma nije to Bake iz svoje glave, neko ga dobro savjetuje, mece Bake i ne vadi, znas i sam kakve su se sve nebuloze prosle godine pricale o Baketu jebacu.
Koliko vidim Bake zaceruje svom stadu i to dobro a ti ako smatras da je ovo nesto drugo, jebi ga do tebe je nije do Baketa.
i sto mi nisi odgovorio na pitanje. zbog cega izbjegavas?
-
155_mm
#37612 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
https://avaz.ba/vijesti/bih/516271/serv ... -na-balkan- Dejtonski sporazum treba biti revidiran kako bi se državnoj vlasti dale sve ovlasti potrebne za pregovore i provedbu acquisa Evropske unije - smatra Danijel Server (Daniel Serwer).
jedine reforme koje su u igri je ovo sto cika sever prica. i to godinama to on prica.
a R BiH, ukidanje imena entiteta, distrikt sarajevo, ekonomske regije i ostale gluposti, koje se naravno nece desiti, su samo tu da dodik moze proglasiti pobjedu i reci bakiru "nek nosi republiku sebi kuci". isto kad je proglasio pobjedu oko rezervnog sastava policije na osnovu neke izmisljene zamdarmerije.
to sto neki vide bakira i kad u hali sami sjede to je druga tema.
-
detroit-mercy
#37613 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Odgovor sam ti dao, samo sto neznas da citas. Bake ima vjernu bazu glasaca (koji direktno ovise od SDA) i da postavi magarca na listu, oni ce glasati za njega. Na to dodaj dio onih koji se kolebaju i koje treba pridobiti, zlatne kasike sada slabo pale ali zato pali prica o mobilisanju stada jer ako se mi ne mobilisemo mobilisati ce se oni anamo i odosmo u 3 lepe materine. Istu pricu ti fura i Cirilo i Baja, jer su i oni otanjili sa zlatnim kasikama155_mm wrote:pa kako onda objasnjavas ovo da bake trazi da se ujedinimo sa onima u lukavici i gore dalje prema palama i romaniji i jednu teritorijalnu jedinicu.detroit-mercy wrote:Bake dobija glasove na strahu od drugoga, i to je ono sto donosi prevagu, mobiliziranje stada. Kao sto Cirilo mobilizira stado jer jedino ih on moze zastiti, kao sto Baja mobilizira stado jer jedino ih on moze zastiti. Ako ti ova igra vec nije jasna onda si silijep kod ociju. Sad hoce Republiku BiH, evo ja te pitam kako ce promijeit Daytonski ustroj, isto kao sto je trenutno stavio na cekanje ime, 9 januar, Haag i masu drugih nebuloza.155_mm wrote: sta mislis koliko bake dobija glasova na pricu o R BiH? ono, koliko je udio od cjelokupnih glasova. tvoja slobodna procjena. hvala u naprijed.
Koliko vidim Bake zaceruje svom stadu i to dobro a ti ako smatras da je ovo nesto drugo, jebi ga do tebe je nije do Baketa.
i sto mi nisi odgovorio na pitanje. zbog cega izbjegavas?
A tu pricu kako Bake jedva ceka da se ujedini sa onim anamo
Bake bi da malo zagrabi glasova i od onih koji uzimaju na onom prijeratnom sentimentu o jednom Sarajevu koji uglavnom bastine gradjanske sranke ali puno vise glasova se dobija na mobilizaciji.
Sad na stranu sto ce Baja i Cirilo da pocnu da udaraju u bubnjeve (vec vidiom i cujemo) i da mobilisu stado zbog Baketove suplje a svaka mobilizacija stada na onoj anamo strani zahtjeva mobilizaciju stada na ovoj ovamo strani
Ili ti stvarno mislis da Bake ima saptaca iz velikih medjunarodnih geopolitickih kuhinja koje mu govore koje poteze da vuce
Frajer vam mece na istu semu godinama i vi nikako da skontate, izgleda da vam ipak godi dok mece
- spreca
#37614 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nije meni upuceno pitanje ali odgovoricu...zavisi od toga koliko je jos ostalo nepismenih i slijepih balija ,jer to je osnovna glasacka baza + uhljebi...na ovim forama kao sto su R BiH mislim da nece nista vise dobiti cak bi mu se ovo moglo o glavu obiti jer svi imalo pametni znaju da bez konsezusa nema od toga nista a konsezusa nece biti bar jos 50 godina...trave i korjenja ima jos hejbet155_mm wrote:
-
155_mm
#37615 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
kolega, po treci put te molim da odgovoris na moje prvobitno postavljeno pitanje. nikakve doktorate i elaborate, jedna recenica je dovoljna.
nisam trazio da bi objasnjavas ko su bakirovi glasaci i sta bakir vjeruje a sta ne.
ili si u stanju dati odgovor na moje pitanje ili ne?
a uzrok mog pitanja je bio ovaj dio tvog posta. cisto da se posjetimo.
nisam trazio da bi objasnjavas ko su bakirovi glasaci i sta bakir vjeruje a sta ne.
a uzrok mog pitanja je bio ovaj dio tvog posta. cisto da se posjetimo.
Genijalnosad ce se Bake zalagati za Republiku BiH, Baja naravno će se kleti u Dayton, Cirilo vaziti o Federalnim vezama, igrokaz se nastavlja. Sljedeću pobjedu na izborima su već kaparisali
-
155_mm
#37616 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
jer ti stvarno mislis da nepismene i glupe balije zanima nekakva R BiH?spreca wrote:Nije meni upuceno pitanje ali odgovoricu...zavisi od toga koliko je jos ostalo nepismenih i slijepih balija ,jer to je osnovna glasacka baza + uhljebi...na ovim forama kao sto su R BiH mislim da nece nista vise dobiti cak bi mu se ovo moglo o glavu obiti jer svi imalo pametni znaju da bez konsezusa nema od toga nista a konsezusa nece biti bar jos 50 godina...trave i korjenja ima jos hejbet155_mm wrote:
a koncensusa nece biti ni za 500 godina. kao sto ga nije bilo ni od dejtona do danas. ili ti mislis da kad palmer prica o promjenama dejtona, da on misli na koncensus? ja bih prije rekao da misli na "koncensus".
- spreca
#37617 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Naravno da ih ne zanima R BiH zato sam i rekao nepismene i slijepe balije, jer da ih zanima nikada nebi dali glas SDA i Bakiru ali oni to onako dzematile se sjete da je na Bajramu bio sa ekipom u ogradjenom telecaku ....jebe se Bakiru za Bosnom a kamoli za R BiH ,njemu je vazan kanton Sa(koji on smatra svojim begovatom) i jedna opCina u SA a ako mu sta uleti u ZDK i TK masala155_mm wrote:
jer ti stvarno mislis da nepismene i glupe balije zanima nekakva R BiH?
a koncensusa nece biti ni za 500 godina. kao sto ga nije bilo ni od dejtona do danas. ili ti mislis da kad palmer prica o promjenama dejtona, da on misli na koncensus? ja bih prije rekao da misli na "koncensus".
-
detroit-mercy
#37618 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sta hoces da ti kazem 100k, 75k, egzaktan broj. Takav broj ti niko nece dati ali na ovim podgrijavanjima situacije svaki puta profitiraju i pridobiju onaj broj kolebljivaca koji glasaju kontra onih anamo.155_mm wrote:kolega, po treci put te molim da odgovoris na moje prvobitno postavljeno pitanje. nikakve doktorate i elaborate, jedna recenica je dovoljna.
a uzrok mog pitanja je bio ovaj dio tvog posta. cisto da se posjetimo.Genijalnosad ce se Bake zalagati za Republiku BiH, Baja naravno će se kleti u Dayton, Cirilo vaziti o Federalnim vezama, igrokaz se nastavlja. Sljedeću pobjedu na izborima su već kaparisali
Ja tebi opet postavljam isto pitanje, jel to Bake ima saptaca iz MZ koji mu stalno govori koje genijalne poteze da vuce
- p206
#37619 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
vi na ovoj temi pričate o SDA...
nego niko ne komentariše susjede i komšije što su se uzjogunili?
kao što Mile Dodik često kaže "ja nemam ništa protiv Bošnjaka, nego protiv "političkog Sarajeva" ili u prevodu dobar je Bošnjo dok priča viceve i pjeva na Grandu, al ako se krene organizovati treba ga zaklat.. isto je pričao i onaj Dabić iz Haga
da se razumijemo, ja SDA ne mogu smisliti.. ali koja stranka, skup akademika ili bilo koja druga organizacija ima ikakav dugoročni plan ovdje... nijedna, je li im ko to zabranio? koliko ja znam nije..
kao što Mile Dodik često kaže "ja nemam ništa protiv Bošnjaka, nego protiv "političkog Sarajeva" ili u prevodu dobar je Bošnjo dok priča viceve i pjeva na Grandu, al ako se krene organizovati treba ga zaklat.. isto je pričao i onaj Dabić iz Haga
da se razumijemo, ja SDA ne mogu smisliti.. ali koja stranka, skup akademika ili bilo koja druga organizacija ima ikakav dugoročni plan ovdje... nijedna, je li im ko to zabranio? koliko ja znam nije..
-
155_mm
#37620 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
pa kako mozes tvrditi da ce bake dobiti izbore na R BiH.detroit-mercy wrote:Sta hoces da ti kazem 100k, 75k, egzaktan broj. Takav broj ti niko nece dati ali na ovim podgrijavanjima situacije svaki puta profitiraju i pridobiju onaj broj kolebljivaca koji glasaju kontra onih anamo.155_mm wrote:kolega, po treci put te molim da odgovoris na moje prvobitno postavljeno pitanje. nikakve doktorate i elaborate, jedna recenica je dovoljna.
a uzrok mog pitanja je bio ovaj dio tvog posta. cisto da se posjetimo.Genijalnosad ce se Bake zalagati za Republiku BiH, Baja naravno će se kleti u Dayton, Cirilo vaziti o Federalnim vezama, igrokaz se nastavlja. Sljedeću pobjedu na izborima su već kaparisali
Ja tebi opet postavljam isto pitanje, jel to Bake ima saptaca iz MZ koji mu stalno govori koje genijalne poteze da vuce.
-
detroit-mercy
#37621 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
hoces rec da SDA ima dugorocan plan, je li i ti smatras da neko pametan Baketu space sljedece korakep206 wrote:vi na ovoj temi pričate o SDA...
-
155_mm
#37622 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
nikakvi saptaci nisu u pitanju i nikakvi genijalni potezi nego jednostavne naredbe. to sto neko misli da bake ovo sve radi da nabaci dodoku i da je to sve zbog iduci izbora je poseban problem za sebe.
-
155_mm
#37623 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
sad ispade da su bake i dodik i covic izgubili izbore i sad rade ovaj cirkus da se vrate na vlast. pazi koja dugorocnost planiranja, za iduce izbore.

a stado im ima pamcenje amebe.

-
detroit-mercy
#37624 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ti stvarno nista ne kontas155_mm wrote:pa kako mozes tvrditi da ce bake dobiti izbore na R BiH.detroit-mercy wrote:[
Sta hoces da ti kazem 100k, 75k, egzaktan broj. Takav broj ti niko nece dati ali na ovim podgrijavanjima situacije svaki puta profitiraju i pridobiju onaj broj kolebljivaca koji glasaju kontra onih anamo.
Ja tebi opet postavljam isto pitanje, jel to Bake ima saptaca iz MZ koji mu stalno govori koje genijalne poteze da vuce.
![]()
![]()
Baja kaze cemo da se cepamo, Bake mobilise snage. Cirilo hoce stolni mi se mobilisemo
-
detroit-mercy
#37625 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nisu izgubili ali su konstantno na vlasti155_mm wrote:sad ispade da su bake i dodik i covic izgubili izbore i sad rade ovaj cirkus da se vrate na vlast. pazi koja dugorocnost planiranja, za iduce izbore.
![]()
![]()
Cim se trojstvo na bilo koji nacin osjeti ugrozeno iskrsne nesto novo