Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
julisiz es grant

#37601 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by julisiz es grant »

pemanapemani wrote:
julisiz es grant wrote:Delije u Foči bakljadom i oživljavanjem uspomene na skenjanog ratnog zločinca (koga je do sada i rođena mater zaboravila) Dragana Gagovića poručile:
BUDIMO BRE KOMŠIJE.
Ne znam koji mi je događaj bio draži, ovaj kada su Bakir i SDA razbucali dan genocidnog entiteta i rasturili referendum ili onaj kada je revizijom presude Srbija osuđena za agresiju na Republiku Bosnu i Hercegovinu.

Sjećam se kao da je bilo jučer, svi smo zaboravili na presudu, odnosno, desetogodišnji rok za reviziju presude. Izdajnici i ubačeni elementi se počeli sprdati sa Bakirom, a onda Bakir mangupski i nadasve državnički izvadi 25 kutija materijala, koji je advokatski tim po nalogu SDA vrijedno skupljao 10 godina.
Dok su advokati radili kao mravi, Bakir je u maniru babe Alije i sarajevske jalije, kako on to voli kazati, preveslao druga dva člana Predsjedništva BiH i dobio dozvolu da nas svjetski poznati pravni ekspert Sakib Softić zastupa na Međunarodnom sudu.

Ostalo je historija.
Danas Vučić vida rane na koljenima nastale od klečanja i moljenja BiH da oprosti Srbiji za agresiju.
Skupština Srbije usvojila Deklaraciju o genocidu u Srebrenici apsolutnom većinom. Predsjednica skupštine Maja Gojković pozvala Bakira Izetbegovića da održi počasni govor i da mu se tom prilikom svi parlamentarci izvinu za agresiju i genocid, ali i čestitaju na briljantnim političkim bravurama svojstvenim samo najvećim svjetskim vođama.

Još jednom, bravo SDA. Opet su osujetili izdajničku i četničku NS, jer je dezerter Forto planirao pozvati ministra vanjskih poslova Srbije na prvu sjednicu Vlade Kantona Sarajevo, ali mu bilo nezgodno nakon svih ovih pobjeda SDA. :thumbup:
Vaša stranka ih ne bi ni tužila, pa smo na istom.
Vratite nam lepu Jugu.
pemanapemani

#37602 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

julisiz es grant wrote:
pemanapemani wrote:
julisiz es grant wrote:Delije u Foči bakljadom i oživljavanjem uspomene na skenjanog ratnog zločinca (koga je do sada i rođena mater zaboravila) Dragana Gagovića poručile:
BUDIMO BRE KOMŠIJE.
Ne znam koji mi je događaj bio draži, ovaj kada su Bakir i SDA razbucali dan genocidnog entiteta i rasturili referendum ili onaj kada je revizijom presude Srbija osuđena za agresiju na Republiku Bosnu i Hercegovinu.

Sjećam se kao da je bilo jučer, svi smo zaboravili na presudu, odnosno, desetogodišnji rok za reviziju presude. Izdajnici i ubačeni elementi se počeli sprdati sa Bakirom, a onda Bakir mangupski i nadasve državnički izvadi 25 kutija materijala, koji je advokatski tim po nalogu SDA vrijedno skupljao 10 godina.
Dok su advokati radili kao mravi, Bakir je u maniru babe Alije i sarajevske jalije, kako on to voli kazati, preveslao druga dva člana Predsjedništva BiH i dobio dozvolu da nas svjetski poznati pravni ekspert Sakib Softić zastupa na Međunarodnom sudu.

Ostalo je historija.
Danas Vučić vida rane na koljenima nastale od klečanja i moljenja BiH da oprosti Srbiji za agresiju.
Skupština Srbije usvojila Deklaraciju o genocidu u Srebrenici apsolutnom većinom. Predsjednica skupštine Maja Gojković pozvala Bakira Izetbegovića da održi počasni govor i da mu se tom prilikom svi parlamentarci izvinu za agresiju i genocid, ali i čestitaju na briljantnim političkim bravurama svojstvenim samo najvećim svjetskim vođama.

Još jednom, bravo SDA. Opet su osujetili izdajničku i četničku NS, jer je dezerter Forto planirao pozvati ministra vanjskih poslova Srbije na prvu sjednicu Vlade Kantona Sarajevo, ali mu bilo nezgodno nakon svih ovih pobjeda SDA. :thumbup:
Vaša stranka ih ne bi ni tužila, pa smo na istom.
Vratite nam lepu Jugu.
A i ovi četnici na mostu u Višegradu.
To se slika u gluho doba noći.

Zamisli kako bi bilo da SDA svim silama nije gurala povratak prognanih u genocidni entitet.
Tačno imam osjećaj da bi se svake godine organizovao skup ravnogorskih četnika u Višegradu.

Opet, bravo SDA. Da nije bilo vas danas ne bi bilo ni 10% Bošnjaka u manjem entitetu, a u Srebrenici bi načelnik bio četnik. Hvala nebesima da su forsirali povratak kada je to bilo zaista neophodno. Jeste da im je rahmetli komunjara Fadil Banjanović Bracika opstruirao rudarski posao organiziranja povratnika, ali sve je dobro prošlo.

Još jednom, bravo SDA. :thumbup:
criticos

#37603 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by criticos »

julisiz es grant wrote: Vaša stranka ih ne bi ni tužila, pa smo na istom.
Vratite nam lepu Jugu.
Zamolio bih administratora da ovog ogađivača teme pošalje na hlađenje. Degutatno je čitati SDA glasnika, vječitog koalicinog partnera HDZ i SDS i budućeg ponovnog koalicionog partnera SDA sa SNSD i HDZ. Nema potrebe ulaziti u raspravu sa licemjernim glasnikom onih koji su nedavno u ime SDA digli ruku u RS za Majkićku i probrano SNSD društvo za državni nivo.
bunk

#37604 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Vala na kraju ce ostat pisat ovih 150 ljudi sto su gore u anketi kliknuli da ce glasat za ns :lol:
A ovdje se puno vise uzima u usta sda i pise o njoj nego neki programi i potezi.
wewa

#37605 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

kvalitet ispred kvantiteta

a o SDA pricaju njeni vjerni glasaci, od njih se ne moze doci do daha ni na ovoj temi, ni opcenito.
julisiz es grant

#37606 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by julisiz es grant »

criticos wrote:
julisiz es grant wrote: Vaša stranka ih ne bi ni tužila, pa smo na istom.
Vratite nam lepu Jugu.
Zamolio bih administratora da ovog ogađivača teme pošalje na hlađenje. Degutatno je čitati SDA glasnika, vječitog koalicinog partnera HDZ i SDS i budućeg ponovnog koalicionog partnera SDA sa SNSD i HDZ. Nema potrebe ulaziti u raspravu sa licemjernim glasnikom onih koji su nedavno u ime SDA digli ruku u RS za Majkićku i probrano SNSD društvo za državni nivo.
Ja sam lepo pitao kada će se uputiti čestitka.
jer za VS je PC druga država, što se vidi po aktivnosti dotičnih u tom entitetu. Zakleli se da im se neće petljati u posao sve dok svi opet ne postanemo lepa Juga :D
drug_profi

#37607 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Dok recimo SDA temu ozivljavaju povremeno samo postovi koji ukazuju na izdajnicku politiku iste.
bunk

#37608 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

E yebi ga druze profil..
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#37609 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

bunk wrote:Vala na kraju ce ostat pisat ovih 150 ljudi sto su gore u anketi kliknuli da ce glasat za ns :lol:
A ovdje se puno vise uzima u usta sda i pise o njoj nego neki programi i potezi.
Tacno. Nit diskusije je "Kako je Alija za sve kriv dok sam bio u SveCkoj" i "Sve SDA greske" . Niti volim SDA niti je glasam. Ali puno od onog sto se prigovara mrtvom covjeku bas sumnjam da bi Sabina Cudic uradila bolje..
drug_profi

#37610 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

bunk wrote:E yebi ga druze profil..
Koga? Nisam ja laka roba.

Eno i tebe tamo. Vidio si šta se piše. Ima li neko tamo da nešto nahvali SDA, da kaže argumentovano zašto je SDA bolja opcija od bilo koje druge?
Zašto je SDA dobar izbor?
Ima li?
...
Ima li?
drug_profi

#37611 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

KatarinaKosaca wrote:
bunk wrote:Vala na kraju ce ostat pisat ovih 150 ljudi sto su gore u anketi kliknuli da ce glasat za ns :lol:
Tacno. Nit diskusije je "Kako je Alija za sve kriv dok sam bio u SveCkoj" i "Sve SDA greske" . Niti volim SDA niti je glasam. Ali puno od onog sto se prigovara mrtvom covjeku bas sumnjam da bi Sabina Cudic uradila bolje..
Malo mu se prigovara koliko je kriv.
KatarinaKosaca

#37612 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

drug_profi wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Malo mu se prigovara koliko je kriv.
trebalo je bar dok je ziv. Da ne kazem 92-95. Sad po grobu, supacki je i nisko. Ali upssss , tad su se politicari iz NS "skolovali" u inostranstvu.
drug_profi

#37613 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Pa ne vidim da mu iko nešto vulgarno govori kao što njegovi pioniri vulgarno govore o npr. pokojnom Maršalu.
Ako je umro, nije aboliran.
Nećeš mi sad i ti reći da on jadan nije znao za vreće zlata za njegovog bakira?
On je uspostavio ovaj sistem koji više ništa ne može razhebati.
I pominjanje Alije ima veze sa SDA koja već dugo o glavi radi državi, zarad svojih interesa i interesa nekoliko porodica.
A momenat je ovo i kada je SDA u centru pažnje jer su SDA i Alijin sin direktni krivci za ovo stanje, i za ovo orgijanje vampira po polovici Bosne.

Tako da je pominjanje SDA, Bakira i Alije vrlo povezano i sa temom NS, koja se optuzuje da je cetnicki jatak.
bunk

#37614 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

drug_profi wrote:

Eno i tebe tamo. Vidio si šta se piše. Ima li neko tamo da nešto nahvali SDA, da kaže argumentovano zašto je SDA bolja opcija od bilo koje druge?
Ima li?
...
Ima li?
Drzavotvornost i djelovanje na komplet teritoriju BiH za razliku od djelovanja u par ulica iste te drzave je poprilican argument.
Ako pricamo o forumskom nadglasavanju.
A sto se ekonomije tice moze se puno bolje ali vala ne ovako kako se nateze u ks.
Svaki kandidat iz derivat koalicije u vladi ks ce imati priliku.
I onda ces sam vidjeti zasto je sda bila bolja opcija kad ovi ne znaju.
Last edited by bunk on 09/01/2019 13:10, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca

#37615 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

drug_profi wrote:Pa ne vidim da mu iko nešto vulgarno govori kao što njegovi pioniri vulgarno govore o npr. pokojnom Maršalu.
Ako je umro, nije aboliran.
Nećeš mi sad i ti reći da on jadan nije znao za vreće zlata za njegovog bakira?
On je uspostavio ovaj sistem koji više ništa ne može razhebati.
I pominjanje Alije ima veze sa SDA koja već dugo o glavi radi državi, zarad svojih interesa i interesa nekoliko porodica.
A momenat je ovo i kada je SDA u centru pažnje jer su SDA i Alijin sin direktni krivci za ovo stanje, i za ovo orgijanje vampira po polovici Bosne.

Tako da je pominjanje SDA, Bakira i Alije vrlo povezano i sa temom NS, koja se optuzuje da je cetnicki jatak.
Ma bravo! To i takvo poimanje vlasti i vladavine ce samo vratiti SDA na prestol. Ne moze se politika raditi na kritici predhodnog, s tim sto sam ja kad su se donosile odluke koje kritikujem bio u bijelom svijetu. Nije aboliran, ali supacki je kazem diskutirati sa covjekom koji nije u stanju da odgovori ista. Govori o karakteru onog ko kritizira. Naricanje nad mrtvim Titom i pljuvanje mrtvog Alije nece gradjanima donijeti boljitak.
Banksy

#37616 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

drug_profi wrote:
pominjanje SDA, Bakira i Alije vrlo povezano i sa temom NS, koja se optuzuje da je cetnicki jatak....
(Kako SDA kandidati vole reći) 'Krmojed' Srđan Mandić, aktuelni ministar Naše stranke, proveo je cijeli rat s puškom u ruci, u rovovima ABiH, boreći se protiv četnika, u svom Sarajevu, sa svojom porodicom, a da bi mu sad Aljoše i slični Aljošini sljedbenici, predratni veliki Jugosloveni, u ratu minhenski dezerteri, a danas četnički koalicioni partneri, ali veliki Bošnjaci i patriote, propitivali odanost i sklonosti.

Sve je to bučna, ali suštinski glupa, bijedna i primitivna fukara. Samo ih na ignore i svojim putem.
horkesh

#37617 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by horkesh »

julisiz es grant wrote:
horkesh wrote:
BUDIMO BRE KOMŠIJE.
Zanimljivo, novi Stav tek danas izlazi, a propagandna poruka s njegove naslovnice već se širi ovdje :-)
A ti si za čestitanje i zajedništvo?
Aha, to ti meni hoćeš da nametneš Stavovsku dihotomiju, ako glasam za Našu stranku, odmah sam izdajnik i slavim 9. januar?

Simpatično. Nisam znao da se ljudi još primaju na tu propagandu, ali hvala što si me ispravio. Ne zaboravi spomenuti i da će iz škola biti izbačena vjeronauka, a vraćen marksizam.

Da, i time Stav u novom broju plaši svoje stado.
zippoo87

#37618 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

ja fino dao prijedlog da se tema usmjeri i da se ne trose stranice u pisanju gluposti a vi opet po svom...spamanje i pisanje nebuloza
drug_profi

#37619 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

bunk wrote:
drug_profi wrote:

Ima li?
...
Ima li?
Drzavotvornost i djelovanje na komplet teritoriju BiH za razliku od djelovanja u par ulica iste te drzave je poprilican argument.
Ako pricamo o forumskom nadglasavanju.
A sto se ekonomije tice moze se puno bolje ali vala ne ovako kako se nateze u ks.
Svaki kandidat iz derivat koalicije u vladi ks ce imati priliku.
I onda ces sam vidjeti zasto je sda bila bolja opcija kad ovi ne znaju.

oooo, brate mili :-) ..... :run:
wewa

#37620 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

zippoo87 wrote:ja fino dao prijedlog da se tema usmjeri i da se ne trose stranice u pisanju gluposti a vi opet po svom...spamanje i pisanje nebuloza
ako ista na dunjaluku ne podnosim, to je kolektivna krivica.
kmirsad

#37621 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dragan- ... /190109087
Došao čovke u B.Luku... da oda počast likvidiranim i protjeranim hrvatima is RS.... i to baš na dan RS... Koja hrabrost, prkos, požrtvovanost za hrvatski narod... ničim prisiljen, glavu rizikuje...
kmirsad

#37622 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

wewa wrote:
zippoo87 wrote:ja fino dao prijedlog da se tema usmjeri i da se ne trose stranice u pisanju gluposti a vi opet po svom...spamanje i pisanje nebuloza
ako ista na dunjaluku ne podnosim, to je kolektivna krivica.
Nema kolektivne odgovornosti... i kurva zna ko je otac djeteta... D. Radović reko... nisam ja...
bunk

#37623 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Sta je profil?
Samo sam se uklopio u kvalitetne rasprave zadnja 2 mjeseca :lol:
putokaz1

#37624 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

BHBLOK nema većinu u FBIH danas dokazano ali nema većinu,bar trenutno,ni SDA ni HDZ
DrugaGimnazija

#37625 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DrugaGimnazija »

zippoo87 wrote:bilo bi puno bolje,da ova tema od sada bude sa primjerima kako i sta da se radi ,da se daju pozitivni primjeri i prakse iz drugih drzava,da se okrene malo na pozitivu...jer ova negativna energija bukvalno ubija i moze se nozem rezati,toliko se osjeti na svakom koraku
evo Pedja je rekao da prati temu i da pozitivne primjere i neke opaske registruje i da u nekom smjeru i ova prica sa foruma,moze biti zvanicna prica NSa u organima odlucivanja

botove i trolove pokusajte ignorisati,fokusirati se na pozitivne stvari...
ono sto bih ja volio da gradjani KS i sami pocnu biti dio promjene...da pocnu cistiti snijeg ispred ulaza u zgrade,skidati ledenice,da bace svoju sol na poledjeno mjesto...da komsiji pomognu ocistiti nesto...da sklanjaju smece,da se samoorganizuju i urade neke sitne stvari,koje ih ni na koji nacin nece ostetiti a i njima ce koristiti a i biti primjer drugima
kada prodje zima,neka urede zemljiste,posade cvijece,naprave klupu ,postave kantu za smece...sve su to stvari koje su male a itekako dizu moral i daju energiju...a onda ce i politicari kada vide akciju,reagovati

nemojte biti oni koji samo sjede u kuci i pisu po netu...od toga nema nista...to nije drustveno koristno...moramo se poceti mi mijenjati,da bi nam bilo bolje
i ovi sto su iz drugih stranaka,da su imalo pametni,kako nisu...ne bi blokirali napredak,ako dolazi od nekoga drugog...ne bi podmetali i ne bi radili ovo sto sada rade
izgleda da su u ovim stranaka ostali bas oni najgori,sljam cisti ,neradnici koji nemaju casti ni morala i kojima nista nije sveto...bitno je samo da njima ima i to kratkorocno...dok dugorocno ni o cemu ne razmisljaju
zato mi i nemamo niti jedan jasan plan ni u cemu,nemamo viziju,nemamo strategiju i drzavnu politiku...sve se radi od budzeta do budzeta,svake godine se par miliona ukrade kroz javne nabavke a svake godine se malo pokrpe rupe pred izbore,da se fol vidi da se nesto radi
upravo zato sto se "radi" da se nista ne radi i nema napretka

ja recimo,da se pitam i odlucujem,glavne puteve bi radio kao Amerikanci...sa 5 slojeva i garancijom od 30 godina...pa bujrum na tender neka se prijavi onaj ko moze ovo ispostovati...i onda 30 godina necu vise razmisljati o jednom putu,imam 30 narednih budzeta da uradim novih 30 puteva,kvalitetno
jednom rijesis nesto kvalitetno i miran si godinama

a sta nasa kriminalna bagra radi...pa oni namjerno urade da propadne za 3 mjeseca,da opet na tom istom puut mogu ukrasti 50% para planiranih za put i ovako na svakom tenderu
kriminal i nerad nam je ucinio ovo sto sada imamo i latergija i nezainteresovanost gradjana
Bravo za ovaj post. Svi mi mozemo uraditi nesto pozitivno.

Sto se tice ideja i primjera iz drugih sredina, mislim da bi bilo najbolje otvoriti temu samo za tu namjenu, da mozemo konstruktivno i fokusiarno diskutovati bez ovih drugih tema koje se ovdje preplicu.
Locked