Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja neću podržati izbor predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH bez slanja Godišnjeg akcionog plana NATO (MAP)", kazao je Željko Komšić za Radiosarajevo.ba
Iluzorno je očekivati da mi kao članovi Predsjedništva BiH, koje iza svojih leđa ima odluku koja nikada nije opozvana ili promijenjena, a tiče se NATO puta BiH i MAP-a, damo mandat osobi koja će unaprijed reći da neće to da realizuje. Nema ni logike da tako nastupimo", kazao je 27.12.2018.godine član Predsjedništva BiH Željko Komšić.
Jedva cekam novu izjavu komsica
Komšić: Milorad Dodik i SNSD morati će da ‘progutaju žabu‘ kada je riječ o NATO savezu
Prpa.ba wrote:Dodik obecao, casna pionirska, evo samo da zavrse formiranje vlasti.
Sve zavisi koga ce za min odbrane. Sa te pozicije se salje, malo galama frka I voala. To je krajnji domet da svi sacuvaju "dostojanstvo".
Zašto je Bakir pesimista, ako ministar to sam završava...
O podjeli ministarstva na državnom nivou Izetbegović je rekao da je od ranije poznato da će bloku SDA-DF-SBB pripasti ministarstva vanjskih poslova, odbrane i sigurnosti te četiri zamjenička mjesta.
Prpa.ba wrote:Dodik obecao, casna pionirska, evo samo da zavrse formiranje vlasti.
Sve zavisi koga ce za min odbrane. Sa te pozicije se salje, malo galama frka I voala. To je krajnji domet da svi sacuvaju "dostojanstvo".
O podjeli ministarstva na državnom nivou Izetbegović je rekao da je od ranije poznato da će bloku SDA-DF-SBB pripasti ministarstva vanjskih poslova, odbrane i sigurnosti te četiri zamjenička mjesta.
Pitam se...
Brzo ce biti jasno kome ce titula natakeronog biti dodijeljena , imamo tri favorita
The 51st State wrote:
Pitam se...
Brzo ce biti jasno kome ce titula natakeronog biti dodijeljena , imamo tri favorita
Ne ide to tako, moj ti.
Ne usvaja ministar odbrane godišnji akcioni plan.
Moguce da nije, mada sam procitao negdje da je to ministarska aktivnost bez peripetija u parlamentu I vijecu ministara,
Kako god, vidjecemo brzo ko je precizno puco sebi u nogu sa predumisljajem
Nije meni mrsko ponoviti, ako je od koristi.
Kolegi bunku recimo nije pomoglo.
Postby kluz franjo » 15 Jun 2019, 10:29
A evo da završimo sa "misterijom".
1. Ćate u Ministarstvu odbrane BiH popunjavaju od NATO-a zadati obrazac Godišnjeg programa-ANP (broj pušaka, bajoneta...).
2. Ministarstvo odbrane BiH dostavlja nacrt ANP-a stalnoj Komisiji za NATO integracijski proces BiH.
3. Komisija dostavlja prijedlog ANP-a Vijeću Ministara BiH na usvajanje.
4. Vijeće ministara BiH usvoji godišnji nacionalni program, koji se potom dostavlja u Brisel.
Ja polazem nade u Zeljku ljiljana zlatnog da nece dozvoliti ovu izdaju i da ce natjerati Bakira i Dodika da poptisu ANP.
Mudro je cekao da vidi hoce li se sami sjetiti, a sad kad je postao precjednik sad ce da ih kara.
Naravno, Željko Komšić će ostati zbog mrvica vlasti (i to iz bošnjačke kvote) u koaliciji sa SDA, HDZ, SNSD-om. Ali vrijedi podsjetiti ono što je govorio i ko zna koliko puta dosad ljudski i politički pogazio.
Komšić: Neću podržati izbor predsjedavajućeg VM bez Godišnjeg plana i NATO-a
Po meni, ne može. Riječ je o poštivanju zakona, konkretno Zakona o odbrani. Ja neću podržati izbor predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH bez slanja Godišnjeg akcionog plana NATO (MAP)", kazao je Željko Komšić za Radiosarajevo.ba.
Fascinantna je "gromoglasna tišina" sa kojom je čelništvo DF/GS ispratilo kako najave, tako i sam koalicioni sporazum.
Ehhh, kada bi svi selektori reprezentacija uživali takvu podršku...
Pazite ove gluperde. Dodik je jednu stvar dobro rekao: 'Zeljko je glup momak'.
SDA pregovara bez njega, predsjednika drzave. Zajebe za NATO i u sporazum uvede 'legitimno predstavljanje', dvije stvari za koje se Zeljko najzesce zalagao... i njemu sve ok. Jos ne zna sta je dogovoreno, ili se pravi da ne zna, a dio je koalicije. Glupan i beskicmenjak. Ili je pametan, uzima kes a stoka sitnog zuba klice ljiljanu sto udara po prstima. Jad i bijeda.
kosponovodjeluje wrote:Naravno, Željko Komšić će ostati zbog mrvica vlasti (i to iz bošnjačke kvote) u koaliciji sa SDA, HDZ, SNSD-om. Ali vrijedi podsjetiti ono što je govorio i ko zna koliko puta dosad ljudski i politički pogazio.
Po meni, ne može. Riječ je o poštivanju zakona, konkretno Zakona o odbrani. Ja neću podržati izbor predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH bez slanja Godišnjeg akcionog plana NATO (MAP)", kazao je Željko Komšić za Radiosarajevo.ba.
kosponovodjeluje wrote:
Podržao ili ne, to je i nebitno jer imaju i previše ruku i bez njega da izvrše izbor imenovanja predsjedavatelja. Ali zato će on uzeti Ministarstvo obrane i politički ih nadmudriti i nadigrati
kosponovodjeluje wrote:
Podržao ili ne, to je i nebitno jer imaju i previše ruku i bez njega da izvrše izbor imenovanja predsjedavatelja. Ali zato će on uzeti Ministarstvo obrane i politički ih nadmudriti i nadigrati
Potegnut ce zeljko pitanje vitalnog nacionalnog interesa