Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Sanjarko

#37576 Re: Zeničani

Post by Sanjarko »

Tempo wrote:
celik je klub kojeg je osnovao mocni grad u mocnoj drzavi. sad je grad kurac u kurac drzavi i logicno je da ce propast. ne treba biti previse emotivan oko toga. propale su daleko vrednije stvari od celika, pa ih niko i ne spominje.
Tacno tako. Mali grad ali jaki grad industrijski, u solidno jakoj drzavi, a sad mali grad, slab prilicno po dosta toga u maloj slaboj drzavi kojoj iznad glave visi dvosjekli mac.
skoronikako

#37577 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

Celik nije unisten sto je Zenica jaka ili slaba, vec zbog ljudi I njihovih interesa.

Fuad je ispao najgori sljam kad je iskoristio podrsku NGG-a, pa ih onda izdao za sitne interesa svog jarana Perce.

Celik je jedan od simbola naseg grada.
Tempo
ZeModerator

#37578 Re: Zeničani

Post by Tempo »

skoronikako wrote:Celik nije unisten sto je Zenica jaka ili slaba, vec zbog ljudi I njihovih interesa.

Fuad je ispao najgori sljam kad je iskoristio podrsku NGG-a, pa ih onda izdao za sitne interesa svog jarana Perce.

Celik je jedan od simbola naseg grada.
ma dobro.. pricaj ti sta hoces. kurac od grada nema pet, deset hiljada ljudi koji ce svake nedelje platiti cenera da gledaju utakmicu. samim tim ce celik prestati postojati.

a simbol? jebes simbole. to se ne jede.
skoronikako

#37579 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

Ima ljudi. Problem je sto su ljudi povodljivi I lijeni. Celikove utakmice su posjecene, sto pokazuje period dok je NGG bio u klubu.

Simbol je bitna stvar. Tebi mozda ne, ali ima ljudi u ovom gradu koji vole svoj Celik.
belfy

#37580 Re: Zeničani

Post by belfy »

nikada Celik nije bio simbol grada bilo kome van Zenice, a ni u njoj samoj, osim simpatizerima Celika. kada se pomene Zenica simboli su Zeljezara i KPD, bas kao sto je klub dobio ime po jednom, a navijaci po drugom. bas kao sto simbol Tuzle nije Sloboda, niti bi bio kome ista pala na pamet kada se ona pomene, osim navijacima, nego bi im na pamet prvo pala solana i Termoelektrana. bas kao sto je simbol Mostara Stari most, a ne jedan od sportsih klubova. moze se nastaviti i od manjih (kao Kakanj), pa do Sarajeva... Sta pomisli neko na pomen Sarajeva? Zelju, FK Sarajevo ili bascarsiju, sebilj, vjecnu vatru, olimpijadu...

niti jedan klub kod nas nije simbol grada.
Tempo
ZeModerator

#37581 Re: Zeničani

Post by Tempo »

skoronikako wrote:Ima ljudi. Problem je sto su ljudi povodljivi I lijeni. Celikove utakmice su posjecene, sto pokazuje period dok je NGG bio u klubu.

Simbol je bitna stvar. Tebi mozda ne, ali ima ljudi u ovom gradu koji vole svoj Celik.

ja se principijelno iskenjam na simbole, to nije problem. problem je sto mi nemamo para da imamo fudbalski klub koji je konkurentan i u jednoj od najsupackijih liga na svijetu, na koju se isto iskenjam.
Nivelacija

#37582 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Sta je ba sa zizijem jebo vas simboli i bolnica i ZEPS i Čelik i Bilino Polje sta je sa zizijem alooo
Tempo
ZeModerator

#37583 Re: Zeničani

Post by Tempo »

Nivelacija wrote:Sta je ba sa zizijem jebo vas simboli i bolnica i ZEPS i Čelik i Bilino Polje sta je sa zizijem alooo

pa ja to deset puta pitam, a ovi zapeli celik pa celik. sad vam necu reci sta sam cuo.
Tempo
ZeModerator

#37584 Re: Zeničani

Post by Tempo »

.
Zaitsev

#37585 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

belfy wrote:nikada Celik nije bio simbol grada bilo kome van Zenice, a ni u njoj samoj, osim simpatizerima Celika. kada se pomene Zenica simboli su Zeljezara i KPD, bas kao sto je klub dobio ime po jednom, a navijaci po drugom. bas kao sto simbol Tuzle nije Sloboda, niti bi bio kome ista pala na pamet kada se ona pomene, osim navijacima, nego bi im na pamet prvo pala solana i Termoelektrana. bas kao sto je simbol Mostara Stari most, a ne jedan od sportsih klubova. moze se nastaviti i od manjih (kao Kakanj), pa do Sarajeva... Sta pomisli neko na pomen Sarajeva? Zelju, FK Sarajevo ili bascarsiju, sebilj, vjecnu vatru, olimpijadu...

Griješiš...
Tempo
ZeModerator

#37586 Re: Zeničani

Post by Tempo »

Zaitsev wrote:
belfy wrote:nikada Celik nije bio simbol grada bilo kome van Zenice, a ni u njoj samoj, osim simpatizerima Celika. kada se pomene Zenica simboli su Zeljezara i KPD, bas kao sto je klub dobio ime po jednom, a navijaci po drugom. bas kao sto simbol Tuzle nije Sloboda, niti bi bio kome ista pala na pamet kada se ona pomene, osim navijacima, nego bi im na pamet prvo pala solana i Termoelektrana. bas kao sto je simbol Mostara Stari most, a ne jedan od sportsih klubova. moze se nastaviti i od manjih (kao Kakanj), pa do Sarajeva... Sta pomisli neko na pomen Sarajeva? Zelju, FK Sarajevo ili bascarsiju, sebilj, vjecnu vatru, olimpijadu...

Griješiš...
ako bi mogao dan nam to malo elaboriras.
giannibelif

#37587 Re: Zeničani

Post by giannibelif »

Čelik je itekako simbol grada, a svaki grad u bivšoj Jugoslaviji koji je imao i ima sportske kolektive koji su igrali neku zapaženiju ulogu, ima čast da ga se prepozna po tome. Vjerujte da je Čelik itekako priznat i poznat kao takav kad se Zenica spomene. Dešavalo mi se x puta da kada spomenem odakle sam negdje van BIH, da mi sa druge strane istog momenta spomenu Čelik. Nedavno u Ohridu konobar mi reče baš:" Aa Zenica, dobar fudbalski klub nekad". Tako je sa Splitom- fudbal i košarka, Šabac- rukomet,Banja Lukom-rukometom...
Jedan Vitez je poznat vjerovali ili ne, po Vitezitu i stonom tenisu.
Tempo
ZeModerator

#37588 Re: Zeničani

Post by Tempo »

giannibelif wrote:Čelik je itekako simbol grada, a svaki grad u bivšoj Jugoslaviji koji je imao i ima sportske kolektive koji su igrali neku zapaženiju ulogu, ima čast da ga se prepozna po tome. Vjerujte da je Čelik itekako priznat i poznat kao takav kad se Zenica spomene. Dešavalo mi se x puta da kada spomenem odakle sam negdje van BIH, da mi sa druge strane istog momenta spomenu Čelik. Nedavno u Ohridu konobar mi reče baš:" Aa Zenica, dobar fudbalski klub nekad". Tako je sa Splitom- fudbal i košarka, Šabac- rukomet,Banja Lukom-rukometom...

haj ne kenjaj
clio_dci120

#37589 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ludji su samo oni koji sa tobom rasrpavljaju.
Je li tesko imati neku osnovnu kulturu komuniciranja?!
Casual's

#37590 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Moraš biti pravi tupson da izjaviš kako Čelik nije simbol grada.
channel10

#37591 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Nego, je li iko ikada vidio ugovor sa t/k urchinom oko izlaza iz istog? Vrlo lako bi se on mogao povuci i sta onda?
kamberovica polje

#37592 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

channel10 wrote:Nego, je li iko ikada vidio ugovor sa .urchinom oko izlaza iz istog? Vrlo lako bi se on mogao povuci i sta onda?
Ugovor s Turčinom je stao na jedan list papira.
Ci-Nick

#37593 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Šta znači simbol grada ?
Šta je simbol Minhena ?
Neko ko voli nogomet će reći da je to Bajern, onaj ko voli automobile će reći da je to BMW a onaj ko voli popiti će se sjetiti samo Oktober festa,..
Meni Čelik nikad nije bio bitan, pa mi nije ni neki simbol.
Rijeka Bosna mi je draga i radije bi Zenicu vezao za rijeku Bosnu a jedini pravi simbol Zenice je Željezara kao što je to Zastava za Kragujevac ili željezara za Sisak ili željezara za Jesenice,..
channel10

#37594 Re: Zeničani

Post by channel10 »

kamberovica polje wrote:
channel10 wrote:Nego, je li iko ikada vidio ugovor sa .urchinom oko izlaza iz istog? Vrlo lako bi se on mogao povuci i sta onda?
Ne znam druze, valjda znaju ovi sto su potpisivali sa njim sta su potpisali. Sigurno znaju i oni iz NGG, tako da....To je vjerovatno bio najbitniji dio ugovora i ovdje je pitano ko zna koliko puta oko tog dijela i svi se pravili ludi. Tako da ako hajvan krene nazad u "bratsku" zemlju, moglo bi biti veselo.
giannibelif

#37595 Re: Zeničani

Post by giannibelif »

Tempo wrote:
giannibelif wrote:Čelik je itekako simbol grada, a svaki grad u bivšoj Jugoslaviji koji je imao i ima sportske kolektive koji su igrali neku zapaženiju ulogu, ima čast da ga se prepozna po tome. Vjerujte da je Čelik itekako priznat i poznat kao takav kad se Zenica spomene. Dešavalo mi se x puta da kada spomenem odakle sam negdje van BIH, da mi sa druge strane istog momenta spomenu Čelik. Nedavno u Ohridu konobar mi reče baš:" Aa Zenica, dobar fudbalski klub nekad". Tako je sa Splitom- fudbal i košarka, Šabac- rukomet,Banja Lukom-rukometom...

haj ne kenjaj
Blago tebi sa tom zatucanosti. I ne citiraj me, nisi dostojan komunikacije sa mnom.
kamberovica polje

#37596 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

channel10 wrote:
kamberovica polje wrote:
Ne znam druze, valjda znaju ovi sto su potpisivali sa njim sta su potpisali. Sigurno znaju i oni iz NGG, tako da....To je vjerovatno bio najbitniji dio ugovora i ovdje je pitano ko zna koliko puta oko tog dijela i svi se pravili ludi. Tako da ako hajvan krene nazad u "bratsku" zemlju, moglo bi biti veselo.
Mislim da je i on nagužen u ovoj situaciji.
U slučaju izlaska on može tužit NK Čelik koji niti ima love, niti ima imovine.
channel10

#37597 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Daj Boze da je tako. Najbolja bi bila solucija da ga moze preprodati nekome i svi bi bili sretni (mada ko zna kome ga moze prodati, mozda vecem lopovu od sebe). I njega ciljano ebu, jer cim ocisti jedna dugovanja, odmah stizu druga i tako sve u nedogled. Svaka i njemu cast, ma kakv bio, kad sve to izdrzi.
kamen spoticanja

#37598 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Vazduh nam je u gradu strasan danas :sad:
channel10

#37599 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Pocelo grijanje na sve strane ( centralno + kucna lozista) i dodaj onu maglu, pritisak i to bi bilo to...
Tempo
ZeModerator

#37600 Re: Zeničani

Post by Tempo »

giannibelif wrote:
Tempo wrote:

haj ne kenjaj
Blago tebi sa tom zatucanosti. I ne citiraj me, nisi dostojan komunikacije sa mnom.
reko tebi konobar u ohridu, alo konobar, najnize zanimanje na svijetu karakteristicno za kokosare i budale, iz makedonije, valjda jedine zemlje u kojoj je stanovnistvo supackije i gluplje nego kod nas, da je u zenici bio klub, nekad, i ti zbog toga mislis da je celik simbol necega. popisam ti se na konobara iz ohrida i misaone procese.

i taj vitez, poznat po, vjerovali ili ne... valjda bi znali da je poznat po tome, ne bi morali vjerovati ili ne.
Post Reply