Slusaj Sabijasebija wrote:Sa tobom se nema šta pričati jer nećeš da usvojiš osnovne činjenice iz naše prošlosti.AlfaKentaur wrote:sa tobom se nema sta pricati, hajd ti na sastank u centralu pod titinu sliku
Razdvoji jednom u životu:
- Aliju i njegovu stranku s kojom smo nazadovali na jednu stranu,
- Borce i heroje Armije RBiH koji su branili državu na drugu stranu,
- Novo vrijeme u kojem trebamo novu politiku da nas vadi iz grotla u koji smo uvaljeni djelovanjem SDA na treću stranu.
Alija me nikad nije branio, ni bilo ko njegov. One koji su me branili Alija i njegova stranka su gurnuli u provaliju. SDA nikad nije imala pismene ljude i iskrene namjere, nego je stalno bila u prijateljskim odnosima sa HDZ-om i srpskim strankama a naše ljude koji se nisu slagali sa njihovim diletantizmom odbacivala i povaljivala. SDA je zlo za Bošnjake i BiH 1/1. Uništili su BiH teritorijalno a narod intelektualno jer ljudi koji imaju pamet za njih su lista za odstrijel. Mladi i pametni ljudi ili odlaze ili propadaju u ovoj državi. Ako nešto od ovog nije tačno ja ću pojesti ovu svoju tastaturu bez hljeba.
Prvo nemoj da pomislis da branim Aliju ali dotici je osnovao stranku od nule I privukao narod sa svojim idejama, koliko god da su te ideje ili kandidati nespojivi.
Sto se tice Zlatka, on je naslijedio jedan uhodan aparat I infrastrukturu I umjesto da je nastavio da odrzava I prosiruje tu stranku on ju je prvo pretvorio u privatno vlasnistvo a onda poceo da provodi politiku koja nije socijaldemokratska
Instaliranjem podobnih kandidata ( prvenstveno ikebana pocev od Pejanovica pa nakraju do Komsica) I skrivanjem iza te nazovi multikulture provodio je cisto bosnjaki politiku od 92 .....to je jedan od vecih razloga zasto je SDP konacno propao.Da je prica samo oko lopovluka tu je SDP imao jaku prednost nad SDA jer nije mogao postic taj nivo ali...posto se otimacina spojila sa hinjskim laganjem I pretvranjem.... gradjani koji nisu htjeli da budu pripadnici SDA/HDZ/SDS tora I koji su jedinu nadu vidjeli u SDP-u su nakraju realizovali da je glasanje za SDP glasanje za SDA ofarban crvenom bojom.
Ja sam prije 4 godine napisao da ce SDP platit cjenu ponovnog reizbora Komsica, tad sam govorio da je SDP trebao da se kandiduje za bosnjackog clana predsjednistva jer bi time pokaza da mu nije osnovni cilj "sukanje drugim".....sad im se to vratilo
Sad se moze desit da drug Zlatko konacno napusti partiju I da onda dodje do spajanja DF I SDP...u tom slucaju DF bi hodao po veoma tankoj zici iznad ponora zvanog politicka scena BiH