SDP

exliberal-ex

#37576 Re: SDP

Post by exliberal-ex »

sebija wrote:
AlfaKentaur wrote:sa tobom se nema sta pricati, hajd ti na sastank u centralu pod titinu sliku
Sa tobom se nema šta pričati jer nećeš da usvojiš osnovne činjenice iz naše prošlosti.

Razdvoji jednom u životu:
- Aliju i njegovu stranku s kojom smo nazadovali na jednu stranu,
- Borce i heroje Armije RBiH koji su branili državu na drugu stranu,
- Novo vrijeme u kojem trebamo novu politiku da nas vadi iz grotla u koji smo uvaljeni djelovanjem SDA na treću stranu.

Alija me nikad nije branio, ni bilo ko njegov. One koji su me branili Alija i njegova stranka su gurnuli u provaliju. SDA nikad nije imala pismene ljude i iskrene namjere, nego je stalno bila u prijateljskim odnosima sa HDZ-om i srpskim strankama a naše ljude koji se nisu slagali sa njihovim diletantizmom odbacivala i povaljivala. SDA je zlo za Bošnjake i BiH 1/1. Uništili su BiH teritorijalno a narod intelektualno jer ljudi koji imaju pamet za njih su lista za odstrijel. Mladi i pametni ljudi ili odlaze ili propadaju u ovoj državi. Ako nešto od ovog nije tačno ja ću pojesti ovu svoju tastaturu bez hljeba.
Slusaj Sabija

Prvo nemoj da pomislis da branim Aliju ali dotici je osnovao stranku od nule I privukao narod sa svojim idejama, koliko god da su te ideje ili kandidati nespojivi.

Sto se tice Zlatka, on je naslijedio jedan uhodan aparat I infrastrukturu I umjesto da je nastavio da odrzava I prosiruje tu stranku on ju je prvo pretvorio u privatno vlasnistvo a onda poceo da provodi politiku koja nije socijaldemokratska
Instaliranjem podobnih kandidata ( prvenstveno ikebana pocev od Pejanovica pa nakraju do Komsica) I skrivanjem iza te nazovi multikulture provodio je cisto bosnjaki politiku od 92 .....to je jedan od vecih razloga zasto je SDP konacno propao.Da je prica samo oko lopovluka tu je SDP imao jaku prednost nad SDA jer nije mogao postic taj nivo ali...posto se otimacina spojila sa hinjskim laganjem I pretvranjem.... gradjani koji nisu htjeli da budu pripadnici SDA/HDZ/SDS tora I koji su jedinu nadu vidjeli u SDP-u su nakraju realizovali da je glasanje za SDP glasanje za SDA ofarban crvenom bojom.
Ja sam prije 4 godine napisao da ce SDP platit cjenu ponovnog reizbora Komsica, tad sam govorio da je SDP trebao da se kandiduje za bosnjackog clana predsjednistva jer bi time pokaza da mu nije osnovni cilj "sukanje drugim".....sad im se to vratilo
Sad se moze desit da drug Zlatko konacno napusti partiju I da onda dodje do spajanja DF I SDP...u tom slucaju DF bi hodao po veoma tankoj zici iznad ponora zvanog politicka scena BiH
wolf07

#37577 Re: SDP

Post by wolf07 »

Kad se govori o Aliji svi njegovi protivnici ce prije ili poslije pomenuti njegov zatvor iz cega izvlace zakljucak da je to obicni kriminalac. Pri tome se prave blesavi i ne govore o tome da je lezao u zatvoru radi svojih uvjerenja a ne radi toga sto je pronevjerio pare, ubio nekoga, napravio stetu u nekoj firmi i sl. Naravno, nigdje ni u tragovima se kod istih tih likova ne pominje da je i Tito bio u zatvoru. S njim je vec druga prica. Iako je Tito sudjen i osudjen u "Bombaskom procesu" (otkud li ime tog procesa i da li je u pitanju bilo mozda neko nasilje?) to je uvijek argument "ZA", nikad "PROTIV". Znaci igranje s bombama je OK, ali kad Alija napise knjigu i to je zlocin.

Proglasenje nezavisnosti, odnosno referendum. To nije Alijina vec NASA odluka!!! Ja i danas mislim da nismo pogrijesili. Ne shvatam u cemu je problem, pominjete neku losu pripremu na vanjskopolitickom planu a skoro istog dana su nas priznale sve vazne zemlje ovog svijeta, sta jos Alija trebalo da isposluje, da marinci dodju dan nakon referenduma da nas brane?

Da je kojim slucajem donesena odluka da ne idemo u samostalnost mislite da bi sve bilo OK? Jel' to zaboravljate da tadasnji apetiti nemani iz Beograda nisu bili ograniceni na Focu, Zvornik Bijeljinu i Banja Luku. Srbija je u to doba mastala, i nikad se tog sna nije odrekla - pa ni danas, da izadje na more!!! Hajde pogodite ko bi najvise ginuo s kokardom na celu oko Benkovca, Zadra, Dubrovnika da smo kojim slucajem ostali u Jugoslaviji? Naravno Bosnjaci.

Potpis u Dejtonu? Naravno, bilo bi nemoguce u to doba organizovati referendum kakav smo imali oko pitanja nezavisnosti medjutim, misljenja sam da bi taj imaginarni referendum dao Aliji punu saglasnost naroda da stavi potpis na "Dejtonski sporazum". Ne sjecam se NI JEDNOG, ali zaista ni jednog jedinog covjeka koji je u novembru 1995.g. rekao nesto protiv tog potpisa. Ako je neko pizdio zbog tog potpisa to su bili Srbi jer njima bilo kakvo pominjanje ostajanja u okviru bilo kakve BiH je bilo ravno porazu. Medjutim, kako vrijeme odmice bice sve vise ovih sa sindromom "generala poslije bitke" pa me zato nece cuditi ako uskoro neko dodje i kaze kako bi nam bilo super da smo sa Srbima trebali ratovati protiv Hrvatske a onda se samo okrenuti na drugu stranu i poravnati Kosovo, tukli bi smo se za srpski racun do posljednjeg Bosnjaka i bilo bi nam svima super!
L u c i f e r

#37578 Re: SDP

Post by L u c i f e r »

Prpomir wrote:SDPederi vole da šopaju krmetinu.

Narodu je sve jasno :wink:
Ne otvaraj mi brate apetit u ova doba... :-?

Image
bella_ciao

#37579 Re: SDP

Post by bella_ciao »

SRBINE! :lol:
zateznistub

#37580 Re: SDP

Post by zateznistub »

L u c i f e r wrote:

Image
slusaj ti srbine...picija, pa izazivaj....s'cuo
AlfaKentaur

#37581 Re: SDP

Post by AlfaKentaur »

L u c i f e r wrote:

Image
Pacov na raznju
L u c i f e r

#37582 Re: SDP

Post by L u c i f e r »

:evil:
shibonja

#37583 Re: SDP

Post by shibonja »

Cemu raspravljanje o minornoj stranci kakva je sdp,propali su da dublje nemoze..elem jos samo ova tema ih drzi iznad vode..posljednji trzaji,ne obracati paznju na iste iz srca predlazem.....
Bosanski_kralj

#37584 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

zeleni xy wrote:Nedo Bog da smo spali da nas organizuje ili brani slučajni prolaznik ili ovakvi ko ovaj zadrti SDP-ovac, haj ti jarane malo na zrak, pohebi nešto, vidiš da si sam u borbi s vjetrenjačama, da je valjao komunizam i socijalizam bila bi i Amerika i Engleska zemlja proleterska :D
Je li tebi šta predavao Alijagić na fakultetu? :D
saim_adka

#37585 Re: SDP

Post by saim_adka »

-
Last edited by saim_adka on 26/12/2014 19:50, edited 1 time in total.
sebija

#37586 Re: SDP

Post by sebija »

Glupim ljudima upravo trebaju SDA, Alija i njegove ubice, Bakir i Gološ, Dino Abazović "intelektualac", Alibabić, Mujezinović, Alispahić, Ademović, PR Radončić i ostali.

Glupi ljudi nisu svjesni da naredni put ako neko izazove rat građani neće pucati samo na "onu" stranu. Ova država, koju je Alija prodao i podijelio, okupirana je iznutra.
McMoy

#37587 Re: SDP

Post by McMoy »

shibonja wrote:Cemu raspravljanje o minornoj stranci kakva je sdp,propali su da dublje nemoze..elem jos samo ova tema ih drzi iznad vode..posljednji trzaji,ne obracati paznju na iste iz srca predlazem.....

Ne bih se kladio da ne može dublje.
Mislim da je slučajnog već toliko zahvatila bolest vlasti i nezamjenljivosti da će se teško odreći partijskog trona.

Ako mu ne bude išlo po planu sa Komšićem, odnosno DF-om da "očuva ideju socijaldemokratije", ostaje mu stari
prijatelj i isto tako socijaldemokrata drug Mićo. Ne moraju se čak ni mučiti za slogan:
Samo sloga socijaldemokrate spašava.
bella_ciao

#37588 Re: SDP

Post by bella_ciao »

sebija wrote:Glupim ljudima upravo trebaju SDA, Alija i njegove ubice, Bakir i Gološ, Dino Abazović "intelektualac", Alibabić, Mujezinović, Alispahić, Ademović, PR Radončić i ostali.

Glupi ljudi nisu svjesni da naredni put ako neko izazove rat građani neće pucati samo na "onu" stranu. Ova država, koju je Alija prodao i podijelio, okupirana je iznutra.

:lol: :lol:

Joj svi glupi, vi pametni. Eto dokle vas je ta pamet dovela. Imas li ti pametnijeg posla od ovog proseravanja na forumu majke ti?
sebija

#37589 Re: SDP

Post by sebija »

bella_ciao wrote:Joj svi glupi, vi pametni.
Ja to nisam rekao, ali mi je drago da si sam došao do zaključka ko bi ko mogao biti u priči.
bella_ciao

#37590 Re: SDP

Post by bella_ciao »

sebija wrote:
Ja to nisam rekao, ali mi je drago da si sam došao do zaključka ko bi ko mogao biti u priči.

Pa eto pametni nasi, uzivajte u svojoj pobjedi :lol:
drug_profi

#37591 Re: SDP

Post by drug_profi »

Spustite djelovanje medju radnike. Budite tu kad je strajk, kad je problem, kad sindikat hoce da se izbori za nesto, dajte podrsku pravnika, pregovaraca...
Sta je? Strah vas? Nije vam u interesu?
Zato vi vise niste ljevica i zato vi nemate pravo pominjati Tita.
sigh

#37592 Re: SDP

Post by sigh »

sebija wrote: "vitalni nacionalni interes"
:lol: jbg danas je Bosnjak umjesto Bosnjaka povreda vitalnog nacionalnog interesa. Mislite da ovaj instrument zele ukinuti nacionalne stranke sa B ispred sebe ?
sebija

#37593 Re: SDP

Post by sebija »

sigh wrote: :lol: jbg danas je Bosnjak umjesto Bosnjaka povreda vitalnog nacionalnog interesa.
O tome ti govorim. Kad je trebalo da odu Bošnjaci powered by SDA a dođu oni powered by SDP ili SBB, to je za stranku ubica i ratnih profitera bila povreda "vitalnog nacionalnog interesa". Oni bi spalili državu za tri fotelje.
XXS

#37594 Re: SDP

Post by XXS »

sebija wrote:Glupim ljudima upravo trebaju SDA, Alija i njegove ubice, Bakir i Gološ, Dino Abazović "intelektualac", Alibabić, Mujezinović, Alispahić, Ademović, PR Radončić i ostali.

Ja imam osjecaj da SDA placa ovog Sebiju da brani SDP po forumu.
sebija

#37595 Re: SDP

Post by sebija »

XXS wrote:Ja imam osjecaj da SDA placa ovog Sebiju da brani SDP po forumu.
Ako imaš bilo kakve osjećaje to je dobar znak.
bella_ciao

#37596 Re: SDP

Post by bella_ciao »

Vec nema vise sta da kaze vec samo trola
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#37597 Re: SDP

Post by Chmoljo »

sebija wrote:
smiri doživljaj. :sax:
wolf07

#37598 Re: SDP

Post by wolf07 »

Ja se nisam nadao da ce SDP bas ovoliko da zijani izbore, ali desilo se. Medjutim, ako svoje djelovanje u nekom buducem periodu SDP misli nastaviti na matrici koju nam nudi @sebija u gornjem citatu ima da se rasture na hiljadu komada. Otvori oci jbg ti, ne boli!
ketronsd1

#37599 Re: SDP

Post by ketronsd1 »

Opetja033 wrote:

Zasto stavljas najbrojniji konstitutivni narod pod znake navodnika?
Nekako mi ovo smeta.Ljepse mi Bosanci i Hercegovci.Jel dovoljno???
Last edited by ketronsd1 on 18/10/2014 23:33, edited 1 time in total.
shibonja

#37600 Re: SDP

Post by shibonja »

Image
:D :D :D :D
Post Reply