Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
zippoo87
#37576 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
bilo bi puno bolje,da ova tema od sada bude sa primjerima kako i sta da se radi ,da se daju pozitivni primjeri i prakse iz drugih drzava,da se okrene malo na pozitivu...jer ova negativna energija bukvalno ubija i moze se nozem rezati,toliko se osjeti na svakom koraku
evo Pedja je rekao da prati temu i da pozitivne primjere i neke opaske registruje i da u nekom smjeru i ova prica sa foruma,moze biti zvanicna prica NSa u organima odlucivanja
botove i trolove pokusajte ignorisati,fokusirati se na pozitivne stvari...
ono sto bih ja volio da gradjani KS i sami pocnu biti dio promjene...da pocnu cistiti snijeg ispred ulaza u zgrade,skidati ledenice,da bace svoju sol na poledjeno mjesto...da komsiji pomognu ocistiti nesto...da sklanjaju smece,da se samoorganizuju i urade neke sitne stvari,koje ih ni na koji nacin nece ostetiti a i njima ce koristiti a i biti primjer drugima
kada prodje zima,neka urede zemljiste,posade cvijece,naprave klupu ,postave kantu za smece...sve su to stvari koje su male a itekako dizu moral i daju energiju...a onda ce i politicari kada vide akciju,reagovati
nemojte biti oni koji samo sjede u kuci i pisu po netu...od toga nema nista...to nije drustveno koristno...moramo se poceti mi mijenjati,da bi nam bilo bolje
i ovi sto su iz drugih stranaka,da su imalo pametni,kako nisu...ne bi blokirali napredak,ako dolazi od nekoga drugog...ne bi podmetali i ne bi radili ovo sto sada rade
izgleda da su u ovim stranaka ostali bas oni najgori,sljam cisti ,neradnici koji nemaju casti ni morala i kojima nista nije sveto...bitno je samo da njima ima i to kratkorocno...dok dugorocno ni o cemu ne razmisljaju
zato mi i nemamo niti jedan jasan plan ni u cemu,nemamo viziju,nemamo strategiju i drzavnu politiku...sve se radi od budzeta do budzeta,svake godine se par miliona ukrade kroz javne nabavke a svake godine se malo pokrpe rupe pred izbore,da se fol vidi da se nesto radi
upravo zato sto se "radi" da se nista ne radi i nema napretka
ja recimo,da se pitam i odlucujem,glavne puteve bi radio kao Amerikanci...sa 5 slojeva i garancijom od 30 godina...pa bujrum na tender neka se prijavi onaj ko moze ovo ispostovati...i onda 30 godina necu vise razmisljati o jednom putu,imam 30 narednih budzeta da uradim novih 30 puteva,kvalitetno
jednom rijesis nesto kvalitetno i miran si godinama
a sta nasa kriminalna bagra radi...pa oni namjerno urade da propadne za 3 mjeseca,da opet na tom istom puut mogu ukrasti 50% para planiranih za put i ovako na svakom tenderu
kriminal i nerad nam je ucinio ovo sto sada imamo i latergija i nezainteresovanost gradjana
evo Pedja je rekao da prati temu i da pozitivne primjere i neke opaske registruje i da u nekom smjeru i ova prica sa foruma,moze biti zvanicna prica NSa u organima odlucivanja
botove i trolove pokusajte ignorisati,fokusirati se na pozitivne stvari...
ono sto bih ja volio da gradjani KS i sami pocnu biti dio promjene...da pocnu cistiti snijeg ispred ulaza u zgrade,skidati ledenice,da bace svoju sol na poledjeno mjesto...da komsiji pomognu ocistiti nesto...da sklanjaju smece,da se samoorganizuju i urade neke sitne stvari,koje ih ni na koji nacin nece ostetiti a i njima ce koristiti a i biti primjer drugima
kada prodje zima,neka urede zemljiste,posade cvijece,naprave klupu ,postave kantu za smece...sve su to stvari koje su male a itekako dizu moral i daju energiju...a onda ce i politicari kada vide akciju,reagovati
nemojte biti oni koji samo sjede u kuci i pisu po netu...od toga nema nista...to nije drustveno koristno...moramo se poceti mi mijenjati,da bi nam bilo bolje
i ovi sto su iz drugih stranaka,da su imalo pametni,kako nisu...ne bi blokirali napredak,ako dolazi od nekoga drugog...ne bi podmetali i ne bi radili ovo sto sada rade
izgleda da su u ovim stranaka ostali bas oni najgori,sljam cisti ,neradnici koji nemaju casti ni morala i kojima nista nije sveto...bitno je samo da njima ima i to kratkorocno...dok dugorocno ni o cemu ne razmisljaju
zato mi i nemamo niti jedan jasan plan ni u cemu,nemamo viziju,nemamo strategiju i drzavnu politiku...sve se radi od budzeta do budzeta,svake godine se par miliona ukrade kroz javne nabavke a svake godine se malo pokrpe rupe pred izbore,da se fol vidi da se nesto radi
upravo zato sto se "radi" da se nista ne radi i nema napretka
ja recimo,da se pitam i odlucujem,glavne puteve bi radio kao Amerikanci...sa 5 slojeva i garancijom od 30 godina...pa bujrum na tender neka se prijavi onaj ko moze ovo ispostovati...i onda 30 godina necu vise razmisljati o jednom putu,imam 30 narednih budzeta da uradim novih 30 puteva,kvalitetno
jednom rijesis nesto kvalitetno i miran si godinama
a sta nasa kriminalna bagra radi...pa oni namjerno urade da propadne za 3 mjeseca,da opet na tom istom puut mogu ukrasti 50% para planiranih za put i ovako na svakom tenderu
kriminal i nerad nam je ucinio ovo sto sada imamo i latergija i nezainteresovanost gradjana
-
putokaz1
#37577 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da li trebamo imati akcije kao Draško iz Banjaluke
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#37578 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
znam da je svakome dozvoljeno komentiranje i iznošenje svog stava, sukladno demokratiji, ali brate nrka d se suzdrži. na forumu nije priparni cilj broj postova.putokaz1 wrote:Naša stranka će opstruirati izbor Doma Naroda čuj izjave
Da j Ljudi formirajte Dom Naroda FBIH kakav takav u svakoj situaciji HDZ ima većinu Hrvata,kako god okreneš TAKO JE
ali evo da te pitam. kakva je tvoja procjena oko broka delegata u domu naroda koje ce imati hdz?
- wewa
#37579 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... tak/323647
ne znam kako vama, ali meni se jako svidja sto BH Blok ostaje pri svojim postulatima.
pomno pratim desavanja, samo hrabro naprijed!
ne znam kako vama, ali meni se jako svidja sto BH Blok ostaje pri svojim postulatima.
-
julisiz es grant
#37580 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hoće li VS onima u PC-u čestitati današnji praznik, pa da se opet lepo volimo?
Zajedno i tačka.
Zajedno i tačka.
-
high_volume
#37581 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zašto ovo pitaš na temi o NS?julisiz es grant wrote:Hoće li VS onima u PC-u čestitati današnji praznik, pa da se opet lepo volimo?
Zajedno i tačka.
-
julisiz es grant
#37582 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa budimo dobre komšije.high_volume wrote:Zašto ovo pitaš na temi o NS?julisiz es grant wrote:Hoće li VS onima u PC-u čestitati današnji praznik, pa da se opet lepo volimo?
Zajedno i tačka.
-
high_volume
#37583 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa imaš temu o Istočnoj Bosni i Goraždu, zašto tamo ne postaviš slično pitanje?julisiz es grant wrote:Pa budimo dobre komšije.high_volume wrote:Zašto ovo pitaš na temi o NS?julisiz es grant wrote:Hoće li VS onima u PC-u čestitati današnji praznik, pa da se opet lepo volimo?
Zajedno i tačka.
-
julisiz es grant
#37584 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kakve to veze ima sa čestitanjem? Nas Vaša stranka i FGR pomiruju, oni treba danas da čestitaju.high_volume wrote:
Pa imaš temu o Istočnoj Bosni i Goraždu, zašto tamo ne postaviš slično pitanje?
- wewa
#37585 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nadam se da ce moderacija reagovati na offtopicarenje.
- kmirsad
#37586 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hoče li tvoji iči da im čiste snijeg s trotoara...julisiz es grant wrote:Hoće li VS onima u PC-u čestitati današnji praznik, pa da se opet lepo volimo?
Zajedno i tačka.
- kmirsad
#37587 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pošto ovdje mnogi komenterašu tekstove koje nisu ni pogledali, da im malo olakšam...wewa wrote:https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... tak/323647
VIJESTI
SHARES: 300 KOMENTARA: 0
Najave / Konaković: Zakon o porijeklu imovine na sjednici Vlade KS-a u četvrtak
08. 01. 2019. u 21:58:00 Radiosarajevo.ba
Elmedin Konaković, predsjednik Skupštine Kantona Sarajevo te čelnik stranke Narod i pravda, najavio je večeras kako će se zakon o porijeklu imovine nosilaca javnih funkcija naći na dnevnom redu sjednice koju će Vlada KS održati u četvrtak.
"Na sjednici Skupštine KS naći će se krajem mjeseca. Čekali dugo jesmo, al’ znali smo da će kad tad doći. To što se zove 'politička volja' napokon imamo!
Vrlo brzo i efikasno reagovali su premijer i ministrica pravde i uprave, od dva teksta napravili jedan. Neće više biti isto, za početak u Sarajevu", napisao je Konaković na Facebooku.
-
pemanapemani
#37588 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zašto da čestitaju kada je SDA ukinula 9.januar, dan genocidnog entiteta?julisiz es grant wrote:Kakve to veze ima sa čestitanjem? Nas Vaša stranka i FGR pomiruju, oni treba danas da čestitaju.high_volume wrote:
Pa imaš temu o Istočnoj Bosni i Goraždu, zašto tamo ne postaviš slično pitanje?
Nije valjda da si zaboravio kako je Bakir poslao SIPU da spriječi referendum, pardon anketu, o 9. januaru?
Prvo apelacija Ustavnom sudu, a onda sprječavanje referenduma. Dodik se od tada zavukao u mišiju rupu.
Rahmetli Sulejman Tihić i delegacija SDA na obilježavanju 9. januara prije desetak godina su bili temelj ovim Bakirovim državničkim potezima. Da nema SDA danas bi u Banja Luci imao paradu, sakupio bi se državni vrh Srbije i vladike SPC, a Dodik bi srao o nametnutoj BiH i državi RS.
Zahvaljujući Bakirovoj apelaciji i državničkom djelovanju prilikom satiranja referenduma, danas se zastava države BiH ponosno vijori na svim institucijama u Banja Luci, a bosanski Srbi zaboravili da je 9. januar ikad i postojao.
Tako je naša SDA preduhitrila izdajničku NS da čestita četnicima praznik.
- Banksy
- drug_profi
#37590 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da inace su nas od rata pa na ovamo smarali sa 9. januarom dok Bake nije lupio šakom od sto i rekao dosta više.
Otad, evo ima 3-4 godine, više i ne pominju taj 9. januar ko da ga nikad nije ni bilo.
Otad, evo ima 3-4 godine, više i ne pominju taj 9. januar ko da ga nikad nije ni bilo.
-
putokaz1
#37591 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
znam da je svakome dozvoljeno komentiranje i iznošenje svog stava, sukladno demokratiji, ali brate nrka d se suzdrži. na forumu nije priparni cilj broj postova.
ali evo da te pitam. kakva je tvoja procjena oko broka delegata u domu naroda koje ce imati hdz?[/quote]
HDZ će imati sve iz HNK SBK K10 ZHK PK ZDK
BHBLOK će imati iz TK,KSmožda USK
Laburisti možda USK
iz BPK ko zna koliko se Bošnjaka izjasnilo ko Hrvati
Ako neko prođe iz HDZ90,HSS,HSP.... to=HDZ
Poenta mi je da BHBLOK nema Hrvatsku većinu,ima Srpsku a i Bošnjačka većina nije sigurna pa ni na TK BHBLOK nema Bošnjačku većinu
To je sve još Nejasno,jer se kalkuliše,čeka,SDA čeka koga će kupiti....
Lako je u KS nemate PDA(PDA= SDA)
ali evo da te pitam. kakva je tvoja procjena oko broka delegata u domu naroda koje ce imati hdz?[/quote]
HDZ će imati sve iz HNK SBK K10 ZHK PK ZDK
BHBLOK će imati iz TK,KSmožda USK
Laburisti možda USK
iz BPK ko zna koliko se Bošnjaka izjasnilo ko Hrvati
Ako neko prođe iz HDZ90,HSS,HSP.... to=HDZ
Poenta mi je da BHBLOK nema Hrvatsku većinu,ima Srpsku a i Bošnjačka većina nije sigurna pa ni na TK BHBLOK nema Bošnjačku većinu
To je sve još Nejasno,jer se kalkuliše,čeka,SDA čeka koga će kupiti....
Lako je u KS nemate PDA(PDA= SDA)
- bunk
-
julisiz es grant
#37593 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Delije u Foči bakljadom i oživljavanjem uspomene na skenjanog ratnog zločinca (koga je do sada i rođena mater zaboravila) Dragana Gagovića poručile:
BUDIMO BRE KOMŠIJE.
BUDIMO BRE KOMŠIJE.
- ultima_palabra
#37594 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Doktor, a pacijent 
- Banksy
#37595 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Krasno. A kanton će se u međuvremenu sam očistiti i ulice učiniti prohodonim.kmirsad wrote:VIJESTI
SHARES: 300 KOMENTARA: 0
Najave / Konaković: Zakon o porijeklu imovine na sjednici Vlade KS-a u četvrtak
08. 01. 2019. u 21:58:00 Radiosarajevo.ba
- horkesh
#37596 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zanimljivo, novi Stav tek danas izlazi, a propagandna poruka s njegove naslovnice već se širi ovdjejulisiz es grant wrote:Delije u Foči bakljadom i oživljavanjem uspomene na skenjanog ratnog zločinca (koga je do sada i rođena mater zaboravila) Dragana Gagovića poručile:
BUDIMO BRE KOMŠIJE.
- JThomas
#37597 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ako ćemo gledati ko bi trebao čestitati, prvi bi trebao biti onaj ko ima praktičnu saradnju sa organizatorom proslave. naprimjer onaj čiji delegati 3-2 za dodikov blok u domu naroda pretvore u 4-1. naprimjer.
- Banksy
#37598 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ovi, npr?
pemanapemani wrote:
Zašto da čestitaju kada je SDA ukinula 9.januar, dan genocidnog entiteta?
Nije valjda da si zaboravio kako je Bakir poslao SIPU da spriječi referendum, pardon anketu, o 9. januaru?
Prvo apelacija Ustavnom sudu, a onda sprječavanje referenduma. Dodik se od tada zavukao u mišiju rupu.
Rahmetli Sulejman Tihić i delegacija SDA na obilježavanju 9. januara prije desetak godina su bili temelj ovim Bakirovim državničkim potezima. Da nema SDA danas bi u Banja Luci imao paradu, sakupio bi se državni vrh Srbije i vladike SPC, a Dodik bi srao o nametnutoj BiH i državi RS.
Zahvaljujući Bakirovoj apelaciji i državničkom djelovanju prilikom satiranja referenduma, danas se zastava države BiH ponosno vijori na svim institucijama u Banja Luci, a bosanski Srbi zaboravili da je 9. januar ikad i postojao.
Tako je naša SDA preduhitrila izdajničku NS da čestita četnicima praznik.
-
julisiz es grant
#37599 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A ti si za čestitanje i zajedništvo?horkesh wrote:Zanimljivo, novi Stav tek danas izlazi, a propagandna poruka s njegove naslovnice već se širi ovdjejulisiz es grant wrote:Delije u Foči bakljadom i oživljavanjem uspomene na skenjanog ratnog zločinca (koga je do sada i rođena mater zaboravila) Dragana Gagovića poručile:
BUDIMO BRE KOMŠIJE.
-
pemanapemani
#37600 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne znam koji mi je događaj bio draži, ovaj kada su Bakir i SDA razbucali dan genocidnog entiteta i rasturili referendum ili onaj kada je revizijom presude Srbija osuđena za agresiju na Republiku Bosnu i Hercegovinu.julisiz es grant wrote:Delije u Foči bakljadom i oživljavanjem uspomene na skenjanog ratnog zločinca (koga je do sada i rođena mater zaboravila) Dragana Gagovića poručile:
BUDIMO BRE KOMŠIJE.
Sjećam se kao da je bilo jučer, svi smo zaboravili na presudu, odnosno, desetogodišnji rok za reviziju presude. Izdajnici i ubačeni elementi se počeli sprdati sa Bakirom, a onda Bakir mangupski i nadasve državnički izvadi 25 kutija materijala, koji je advokatski tim po nalogu SDA vrijedno skupljao 10 godina.
Dok su advokati radili kao mravi, Bakir je u maniru babe Alije i sarajevske jalije, kako on to voli kazati, preveslao druga dva člana Predsjedništva BiH i dobio dozvolu da nas svjetski poznati pravni ekspert Sakib Softić zastupa na Međunarodnom sudu.
Ostalo je historija.
Danas Vučić vida rane na koljenima nastale od klečanja i moljenja BiH da oprosti Srbiji za agresiju.
Skupština Srbije usvojila Deklaraciju o genocidu u Srebrenici apsolutnom većinom. Predsjednica skupštine Maja Gojković pozvala Bakira Izetbegovića da održi počasni govor i da mu se tom prilikom svi parlamentarci izvinu za agresiju i genocid, ali i čestitaju na briljantnim političkim bravurama svojstvenim samo najvećim svjetskim vođama.
Još jednom, bravo SDA. Opet su osujetili izdajničku i četničku NS, jer je dezerter Forto planirao pozvati ministra vanjskih poslova Srbije na prvu sjednicu Vlade Kantona Sarajevo, ali mu bilo nezgodno nakon svih ovih pobjeda SDA.