Onda govori da je Zlatko loš, ali to ne znači da je SDP privatna stranka.zateznistub wrote:Tacno! socijaldemokratija je divna ideja i ja je volim, ali ovo sto je Zlatko i co. uradili od iste (i partije i ideje) nije nista drugo do pri(H)vatizacija.
SDP
- sebija
#37526 Re: SDP
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#37527 Re: SDP
sdp se generalno ni po korupciji, a ni po lopovluku nikada ne može porediti sa sda. ljudi su spiskali pitaj boga koliko milijardi donacija i ugasili/privatizovali pitaj boga koliko preduzeća. greške sdp-a u ove četiri godine liće na one sda, ali da se to dvoje može porediti ne može vala nikakosigh wrote:Pogledaj ti statistike onoga sto je uradjeno samo od strane SDP-a. Infrastruktura, lazni borci, zdravstvo, penzioneri, ulaganja u energetiku, itd. Jel federacija zabiljezila rast iako smo imali proteste i nezapamcene poplave ? To sto pricas o podijeli plijena,pa imas nesto slicno i u SAD, a ko nam je to krojio ustav i ubacio angloamerickih pravnih elemenata u politicki sistem ? Svakako SDP nije taj koji je uspostavio tu praksu ! Daj budite malo realisticni i objektivni u ocjeni. Pa stvarno, vasa frustracija vise poprima smijesne oblike.KatarinaKosaca wrote: Pogledaj statistike o broju nezaposlenih ugasenih firmi, blokiranih racuna, investicija , mozda i primjetis. Pogledaj broj diretora i javne uprve primljenih bez najtjecaja. Niste ni krili da vlast dozivljavate kao podjelu plijena. Privatnike reketarite, nepismene postavljate, vi ste samo bahata i bezobrazna kopija. SDA. SDP zla smo se rijesili, sljedeci je vas brat po materi korupciji SDA
- zateznistub
#37528 Re: SDP
Nazalost, ja stojim iza svojih rijeci...sebija wrote:Onda govori da je Zlatko loš, ali to ne znači da je SDP privatna stranka.zateznistub wrote:Tacno! socijaldemokratija je divna ideja i ja je volim, ali ovo sto je Zlatko i co. uradili od iste (i partije i ideje) nije nista drugo do pri(H)vatizacija.
Dakle, SDP danas JESTE privatna stranka njih nekoliko, svidjelo se to nekome ili ne.
- sebija
#37529 Re: SDP
Njih nekoliko guši demokratiju u partiji ali SDP nije privatna stranka.zateznistub wrote:SDP danas JESTE privatna stranka njih nekoliko, svidjelo se to nekome ili ne.
Pa pazi samo ovo, kako je ko nastao:
- SDP - ideja, narod, intelektualci - padovi, usponi, kontinuitet
- SDA - bivši robijaš sumnjivih kompetencija - preraslo u porodičnu kriminalnu organizaciju
- SBiH - bivši SDA-ovac sumnjivog karaktera - kako došlo tako i prošlo
- SDU - grupa ljudi bez muda koja napušta zgradu zbog jednog lošeg komšije - blud, razvrat i krah
- USD - grupa ljudi bez muda i obraza koja gazi preko mrtvih da dođe do šake dolara - ruke u džepove i sikter
- DF - čovjek bez muda koji napušta zgradu u kojoj je odrastao zbog jednog lošeg komšije - i šta dalje?
- NSRZB - mesari, kravari, mljekari, svinjari, kokošari i Damir Čardžić - krađa, reket, prevara, SIPA, zatvor
- SDS - koljači - prikriveni koljači
- SNSD - koljači s kravatama - otkriveni koljači
- NS - grupa ljudi dobrih namjera ali loše taktike - nek vrijeme prolazi a ja ću da gledam u nebo i zviždim
i tako dalje...
- zateznistub
#37530 Re: SDP
U ove dvije, po meni, nastale stranke zahvaljujuci privatnom djelovanju Zlatka i co. Iato kao i Duraković te kao i sam Komšić ima finog materijala za SDP onakakv kakav je bio i treba da bude...sebija wrote:Njih nekoliko guši demokratiju u partiji ali SDP nije privatna stranka.zateznistub wrote:SDP danas JESTE privatna stranka njih nekoliko, svidjelo se to nekome ili ne.
- SDA - bivši robijaš sumnjivih kompetencija - preraslo u porodičnu kriminalnu organizaciju
- SDU - grupa ljudi bez muda koja napušta zgradu zbog jednog lošeg komšije - blud, razvrat i krah
- USD - grupa ljudi bez muda i obraza koja gazi preko mrtvih da dođe do šake dolara - ruke u džepove i sikter
- DF - čovjek bez muda koji napušta zgradu u kojoj je odrastao zbog jednog lošeg komšije - i šta dalje?
- NSRZB - mesari, kravari, mljekari, svinjari, kokošari i Damir Čardžić - krađa, reket, prevara, SIPA, zatvor
- NS - grupa ljudi dobrih namjera ali loše taktike - nek vrijeme prolazi a ja ću da gledam u nebo i zviždim
i tako dalje...
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#37531 Re: SDP
"Ideja" čega ? Kakva ideja ? Šta je to stvorio , napravio konrketno do sada SDP ? Ništa.sebija wrote:Njih nekoliko guši demokratiju u partiji ali SDP nije privatna stranka.zateznistub wrote:SDP danas JESTE privatna stranka njih nekoliko, svidjelo se to nekome ili ne.
i tako dalje...
"Intelektualci" - otvovori malo istoriju Saveza komunista na čiju imovinu se tako zdušno poziva SDP , pa ćeš pročitati da tamo izuzev Koče Popovića i Moše Pijade nije bilo nikakvih intelektualaca....izuzmemo li naravno "marksističke univerzitete" na kojima su komunistički lideri sami sebi držali predavanja po ćelijama jugoslavenskih predratnih tamnica....tamo nikada nije bilo intelektualne elite....SDP bi trebao sa baštini baš taj radnički milje iz kog je nastao...a on eto baštini elektroprivredni milje i slične....
"Padovi , usponi , kontinuitet"....?
Ne kontam šta se htjelo reći....poenta je slijedeća : MIJENJAJTE VODSTVO , STRATEGIJU I RETORIKU podhitno dok niste nestali.....
Kiriju od zgrada SKJ može ubirati i fizičko lice...
Pozdrav.
- sabina1
#37532 Re: SDP
zateznistub wrote:U ove dvije, po meni, nastale stranke zahvaljujuci privatnom djelovanju Zlatka i co. Iato kao i Duraković te kao i sam Komšić ima finog materijala za SDP onakakv kakav je bio i treba da bude...sebija wrote:Njih nekoliko guši demokratiju u partiji ali SDP nije privatna stranka.zateznistub wrote:SDP danas JESTE privatna stranka njih nekoliko, svidjelo se to nekome ili ne.
i tako dalje...
Zatezni pa ne mogu vjerovati....
Emir Zlatar , Almedin Miladin , Ivo Komšić , Miro Lazović........?
- zateznistub
#37533 Re: SDP
Sta s njima? Ne kontam? Nisam se sinoc bas naspavao pa ne razmisljam bas brzo...tvsabina wrote:
- AlfaKentaur
#37534 Re: SDP
Zbog cega je robijao?sebija wrote: - SDA - bivši robijaš sumnjivih kompetencija
-
Mohamad Sissoko
#37535 Re: SDP
sebija wrote: a ljiljane i zlatne kašike ostavimo u ladice prošlosti.
E čuj liljane u prošlost, Brkane krkane.
- sebija
#37536 Re: SDP
Sve propalice, alkoholičari ili lopovi. skupa sa Pećancem demagogom koji je prodao stranku Konakoviću za jedno ministarsko mjesto. BIlo je i gorih ali su ih protjerali na startu zbog kockanja, na primjer Tokić. Bio je i rahmetli Duraković, čija je rođena kćerka završila u privatnoj nacionalističkoj stranci osobe sumnjivog karaktera i morala iz Berana.tvsabina wrote:Zatezni pa ne mogu vjerovati....
Nemoj da se lažemo, prekinuću takvu diskusiju bez problema.tvsabina wrote:Šta je to stvorio , napravio konrketno do sada SDP ? Ništa.
Povezivanje SDP-a sa komunizmom je najveća zlobna zabluda koja nema ni smisla, ni istine, ni budućnosti. SDP nije komunistička partija pa da prepisuje njihove stavove i metode. Danas je drugo vrijeme i SDP ima vlastiti program rada.tvsabina wrote:"Intelektualci" - otvovori malo istoriju Saveza komunista
Zbog puhanja u trube religije u nešerijatskoj državi. Ali to nije ni bitno. Bitno je da je bio politički duduk i ostavio iza sebe zlo.AlfaKentaur wrote:Zbog cega je robijao?
-
bosančica-sunčica
#37537 Re: SDP
Kao9 prvo ne idealiziram Ž.K. Svjedok sam rata "uživo", čak sam i bila pripadnik Armije BiH(dobrovoljac na prvoj liniji, i to u ranom periodu dok se se mnogi iz moje branše još krili "pod radnom obavezom",a imala sam i ja radnu obavezu) i nagledala se " krvi,stradanja i patnji , i zato cijenim boračku populaciju....i nije tu bitan "Zlatni ljiljan",jer su svi ti bezimeni heroji mogli biti dobitnici "Zlatnog ljiljana" i zaslužili su ga...ali,ako je već nekom dodijeljen, onda ga traba poštovati, kao i naravno i svakog borca. A to što oni hodaju poniženi,obespravljeni, zaboravljeni su upravo krivi oni koji su htjeli da se izbriše zasluga i sjećanje na veličanstvenu Armiju BiH..na te heroje u patikama, da bi se ogromna većina "nezasluženih" se okorostila. I niko nema pravo da "zaboravi prošlost"..I moja podrška Ž.K. je podrška svim tim hrabrim ljudima koji su uspjeli sačuvati jednu jedinu BiH. I to vrijeđanje Zlatka usmjereno ka Ž.K sam doživjela kao vrijeđanje svih boraca (a akcenat sam stavila na "Zlatni mljiljan",da bi pokazala koliko mu ništa sveto nije....Upravo zahvaljujući feudalcu Zlatku i sličnima ,"borci" su ostali goli,bosi....uz sve to nametnute su druge elitističke vrijednosti,a gotovo da je sramota reći da si bio borac....Prestrašno.itekako wrote:evo da se i ja izvinem sto upadam "ko s Mars" ali zelim ti reci da idealiziras Zeljku na isti nacin kao i pojedinci Zlatka.bosančica-sunčica wrote:Izvinjavam se što upadam u diskusiju "ko sa Marsa", ali želim poručiti Zlatku i svim onim koji su mu u vrijeme predizborne kapanje aplaudirali dok je vrijeđao Željka Komšića. Prije svega želim im reći da su vrijeđeli "ZLATNOG LJILJANA". Dokazanog borca za BiH ....Pa zar igdje ima da se tako nisko vrijeđaju ratni vetrani, dobitnici najvećih ratnih odlikovanja, a koji i u ratu i u miru vole svoju domovinu.A gdje su borci ove zemlje da brane svog saborca....ZAŠTO ONI ĆUTE. Umjesto da se oglase i priprijete tim skorojevićima,oni šute.. I onda se čude što je boračka populacija ponižena, marginalizirana....
Dobro je B.M to opisao u pjesmi...."da li će sloboda umeti da peva, kao što su sužnji pevali o njoj"...a Ž.K je pjevao o oslobodi,i to baš lijepo, a sad ga vrijeđaju ratni profiteri....i još mu se podsmjehuju što nije "enormno bogat", a Ž.K je bogat samo oni to ne znaju....Ž.K je dobar čovjek, pošten, borac.....i jako liči na jednu jedinu BiH. I ne treba mi Sarajavo bez Ž.K, Mire Lazovića,Bogića Bogićevića i inih dobrih Bosanaca koje je " baliluk" uspio otjetrari.
Zlatko, kako te nije stid !!!!! I još jednom da ti ponovim....kad vrijeđaš osvjedočenog borca, ljiljana....ti vrijeđaš sve borce Armije BiH,koji su zaslužili ovu zemlju. Ti je nisi.
spomenula si "ZLATNOG LJILJANA". imas li predstavu koliko je jos momaka iz iste jedinice dalo jednak ili veci doprinos u odbrani od Zeljke a danas nemaju nista!? ni dana radnog staza na budzetu, ni boracke naknade, niti neku nagradu za ratne zasluge. nista. zive od danas do sutra.
ni na kraj pameti mi nije da omalovazavam bilo koga ili casno odlikovanje Zlatni ljiljan, ali hocu jasno reci da je premalo znacki na broj onih koji je takodjer zasluzuju. licno znam bar deset "neodlikovanih Zlatnih ljiljana".
hocu reci, treba biti pametan pa stvari gledati u malo sirem kontekstu od pukog navijackog ciji kriteriji ne sezu dalje od potrebnih kriterija za izbor ZMBT.
Ja sam i dan danas uz borce,i uvijek ću biti uz njih....poštovati i diviti se tom bosanskom čudesnom otporu ". I naravno da Ž.K nije imao potrebu da maše svojim "ljiljanom",jer njega krasi nedvojbeni i dokazani patriotizam, ali Zlatko i mnogi drugi poput njega koji su ih potisnuli u stavku "ne3bitni", kao i mi ne smijemo zaboraviti borce, prošlost...i zato podsjećam da na ispade bilo koga koji poput Zlatka onako prostački izvrjeđa borca,i još za to dije aplauz, da se digne " boračka kuka i motika", pa da vidimo da li bi bili toliko marginalizirani i poniženi.
Last edited by bosančica-sunčica on 18/10/2014 14:14, edited 1 time in total.
- AlfaKentaur
#37538 Re: SDP
sebija wrote:Zbog puhanja u trube religije u nešerijatskoj državi. Ali to nije ni bitno. Bitno je da je bio politički duduk i ostavio iza sebe zlo.AlfaKentaur wrote:Zbog cega je robijao?
Ovom izjavom si sam sebe svrstao u kategoriju ljudi sa totalitaristickim, nedemokratskim, i diktatotrskim mentalitetom. Nije ni cudo sto si zadrti SDP-ovac.
Ti aludiras na knjigu Islamska deklaracija zbog koje je Alija isao na robiju.
Dva pitanja za tebe: Smatras li da bilo ko (u ovom slucaju Alija) ko napise knjigu poput Islamske deklaracije treba da ide na robiju? I sta konkretno pise u Islamskoj deklaraciji zbog cega smatras da je bilo opravdano poslati Aliju na robiju? I jedno podpitanje, kada i u kojim situacijama su Bosanski muslimani (kao narod) prijetili drugim narodima vjerskim fundamentalizmom i vjerskom dominacijom?
Pitanja su konkretna i trazim od tebe konkretne odgovore!!
P.S. A sto se tice tvoje konstatacije da je Alija bio politicki duduk, reci cu ti jednu stvar. Alija je bio predsjednik drzave na koju je izvrsena dvostruka agresija i koja je bila izdana iznutra. Unatoc tome, velika srbija i velika hrvatska banovina ne postoje i zavrsili su na smetljistu historije. A BiH je zadrzala svoje prijeratne vanjske granice.
Last edited by AlfaKentaur on 18/10/2014 14:16, edited 2 times in total.
- sabina1
#37539 Re: SDP
Oprosti. Razumjela sam da si o ovim strankama (sa ovim ljudima) pisao afirmativno.zateznistub wrote:Sta s njima? Ne kontam? Nisam se sinoc bas naspavao pa ne razmisljam bas brzo...tvsabina wrote:
Veliki pozdrav.
- sebija
#37541 Re: SDP
@AlfaKentaur
Konkretno me ne zanima ko šta piše, ja ne bih zabranjivao ništa. Ali ne bih se ni igrao sa zakonima svoje države.
Ponavljam - Alija je bio politički nedorasla osoba, a ono što je ostavio iza sebe svakodnevno izaziva da mu se kosti potresaju u grobu. Prvo je izabrao pogrešne ljude, pa je izazvao bratoubilački rat u Krajini, pa je podijelio i prodao državu i ljude, pa ostavio iza sebe još gore skotove da nas dotuku.
Konkretno me ne zanima ko šta piše, ja ne bih zabranjivao ništa. Ali ne bih se ni igrao sa zakonima svoje države.
Ponavljam - Alija je bio politički nedorasla osoba, a ono što je ostavio iza sebe svakodnevno izaziva da mu se kosti potresaju u grobu. Prvo je izabrao pogrešne ljude, pa je izazvao bratoubilački rat u Krajini, pa je podijelio i prodao državu i ljude, pa ostavio iza sebe još gore skotove da nas dotuku.
- sabina1
#37542 Re: SDP
Otvori mi oči. Napiši te njihove famozne "projekte" od 1996 do danas ?sebija wrote:Nemoj da se lažemo, prekinuću takvu diskusiju bez problema.tvsabina wrote:Šta je to stvorio , napravio konrketno do sada SDP ? Ništa.
Ako već ne čitaš istoriju SKJ a onda barem gledaj televiziju i You tube. Predsjednik SDP-a je sebe i svoju stranku da sada najmanje 500 puta povezao sa SKJ. Da ne kažem da ih kirija veže 100%. Dakle pozovi predsjednika da "zlobne zablude" spusti na pionirski nivo...sebija wrote:Povezivanje SDP-a sa komunizmom je najveća zlobna zabluda koja nema ni smisla, ni istine, ni budućnosti. SDP nije komunistička partija pa da prepisuje njihove stavove i metode. Danas je drugo vrijeme i SDP ima vlastiti program rada.tvsabina wrote:"Intelektualci" - otvovori malo istoriju Saveza komunista
-
bella_ciao
#37543 Re: SDP
sebija wrote:@AlfaKentaur
Sto se ti toliko trudis da nas uvjeris u nesto sto ti vjerujes a za sta i nemas nekih argumentata osim ponavljanja floskula koje si cuo na tefericima SDPa?
U cemu je stvar? Sta ce se desiti kad uvjeris glupo i zaostalo forumsko pucanstvo u to da je SDP prava stvar, partija drito iz raja ispala? Ne kontam?
- AlfaKentaur
#37544 Re: SDP
Nemas ti pojma.sebija wrote:@AlfaKentaur
Ako nekome spocitavas sto je bio u zatvoru, onda barem trebas znati zbog cega je bio u zatvoru i trebas se slagati sa time da je trebao biti u zatvoru. U ovom slucaju tebe niko nije vukao za jezik da spomenesi ovu stvar, ali si je ti spomenuo a nemas pojma o tome. Komunista Raif Dizdarevic je priznao da je cijela stvar bila montirana kako bi se zadovoljili Beogradski velikosrbi jer im je trebala predstava u Sarajevu odnosno neprijatelj medju muslimanima. Pa su ga nasli u Aliji i njegovoj knjizi i optuzili ga za navodni fundamentalizam, a nasi domaci muslimanski komunisti umjesto da stanu u zastitu svog naroda oni se ponijeli kao kukavice i bacili svoje ljude ni krive ni duzne u celjusti Beogradskog velikosrpskog lava.
I vidi moj jarane kako se kasnije stvari okrenu, oni koji su Aliju optuzili za fundamentalizam su kasnije preko noci nabili kokarde i sa brda nas zasuli granatama, a Alija "fundamentalista" je stao u odbanu svoje domovine i pod njegovom "fundamentalistickom" vlacsu niti jednom srbinu nije skinuta ni dlaka sa glave niti je jedna crkva ogrebana a kamoli srusena. Alija se nikada nije svetio ni onima koji su direktno ucestvovali u tom montiranom pricesu. Alija je kasnije rekao "kao politicar sam im oprostio ali kao covjek nisam".
A sto se tice njegovog liderstva, iza Alije je ostala drzava BIH u svojim prijeratnim granicama, Alija nikada nije naredio zlocine niti protjerivanja nebosnjaka, Alija je ostao u svojoj zemlji sa svojim narodom. Tako smo ostali svijetla obraza. To su cinjenice cvrste kao armirani beton i vi komunisti to nikada necete moci prefarbati!!
-
itekako
#37545 Re: SDP
ne zaboravi da je upravo Zlatko tom borcu dao stap i naucio ga da peca.bosančica-sunčica wrote: Ja sam i dan danas uz borce,i uvijek ću biti uz njih....poštovati i diviti se tom bosanskom čudesnom otporu ". I naravno da Ž.K nije imao potrebu da maše svojim "ljiljanom",jer njega krasi nedvojbeni i dokazani patriotizam, ali Zlatko i mnogi drugi poput njega koji su ih potisnuli u stavku "ne3bitni", kao i mi ne smijemo zaboraviti borce, prošlost...i zato podsjećam da na ispade bilo koga koji poput Zlatka onako prostački izvrjeđa borca,i još za to dije aplauz, da se digne " boračka kuka i motika", pa da vidimo da li bi bili toliko marginalizirani i poniženi.
zlonamjerna i neobjektivna je optuzba da je Zlatko Zeljku potisnuo u stavku "nebitan".
- sebija
#37546 Re: SDP
Ne razumijem odakle tebi ideja da ja ubjeđujem bilo koga da vjeruje u nešto što ne želi?bella_ciao wrote:Sta ce se desiti kad uvjeris glupo i zaostalo forumsko pucanstvo
Ja sam tu da ubijem višak vremena, razgovaram s kim mogu i kažem šta mislim. Volio bih da je više ljudi koji dolaze zbog razgovora umjesto što se svi prave da su stručnjaci za sve živo i da je njihova životna misija da svakoga ismijavaju i pljuju kao neka bića niža vrijednosti. Ovaj forum kad se malo osmotri 95% isijava potpunu nezrelost i nekulturu ovog društva.
Poserem se ja i popišam na ovakvu državu i na sva Alijina djela. Da je ovo država ne bi postojale tolike stranke, ni SDP, ni bilo koja druga, nego bi svi glasali za SDA i živjeli ko hadžije. Ko to ne želi da vidi nek se je3e skupa s Alijom.AlfaKentaur wrote:iza Alije je ostala drzava BIH u svojim prijeratnim granicama
To je problem njega kao pojedinačne budale koja ponekad priča totalne gluposti. Tako je i zaradio bezuslovni odlazak. Ali on može crknuti a SDP ne.tvsabina wrote:Predsjednik SDP-a je sebe i svoju stranku da sada najmanje 500 puta povezao sa SKJ
- AlfaKentaur
#37547 Re: SDP
Prvo sam sumnjao, ali sada vise sumnje nema. Ti jesi pravi SDP-vac.sebija wrote:Poserem se ja i popišam na ovakvu državu i na sva Alijina djela.AlfaKentaur wrote:iza Alije je ostala drzava BIH u svojim prijeratnim granicama
- zateznistub
#37548 Re: SDP
Ovo ni malo nije lijepo sa tvoje strane. Jes
am socijaldemokrata, ali ovako pisati o rahmetli Aliji, najblaze receno nije fino!sebija wrote: Poserem se ja i popišam na ovakvu državu i na sva Alijina djela. Da je ovo država ne bi postojale tolike stranke, ni SDP, ni bilo koja druga, nego bi svi glasali za SDA i živjeli ko hadžije. Ko to ne želi da vidi nek se je3e skupa s Alijom.
- sebija
#37549 Re: SDP
Istina je svetinja koliko god bolno ili ružno zvučala. Alija nije ni božiji poslanik ni Sveti Alija pa da ga se ne smije spominjati zbog grešaka, pogotovo ako ih osjetim na vlastitoj koži već dvije decenije. Poserem mu se na kompletnu porodičnu lozu, daBogda im se i kosti zaboravile što prije.zateznistub wrote:am socijaldemokrata, ali ovako pisati o rahmetli Aliji, najblaze receno nije fino!
-
Mohamad Sissoko
#37550 Re: SDP
Slika i prilika prosječnog sdrpovca, neokomuniste i mrzitelja odbrane BiH,taj čovjek je bio na čelu odbrane svidjelo se to tebi ili ne, sad samo možete kmečati za foteljama.sebija wrote:Poserem se ja i popišam na ovakvu državu i na sva Alijina djela. Da je ovo država ne bi postojale tolike stranke, ni SDP, ni bilo koja druga, nego bi svi glasali za SDA i živjeli ko hadžije. Ko to ne želi da vidi nek se je3e skupa s Alijom.AlfaKentaur wrote:iza Alije je ostala drzava BIH u svojim prijeratnim granicama