Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

SaraFina

#37526 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Hafis wrote:Eh što ti je žensko oko.
Novak se ubi dva dana tražeći one šovinističke škrabotine od ovog delegata MB, a mama to nađe što si rek'o keks :thumbup:

Ne mislim ja ni o tvom škrabanju lijepo. Naprotiv! Ali mi je bitno da moj narod na bolesne konstrukcije, ne odgovara još bolesnijim.

Pa ako se udaramo ovdje mi, djecu bar izbaciti iz tog đeriza.

Djeca nisu kriva.
Hafis

#37527 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Da mi rezimiramo ovu teoriju oko granica vezano za neki mogući sukob o kojem ovdje tako rado pričaju:
Najbolje je onda otvoriti sve granice da bude fer marisana, i da ne kažu ovi delegati - opet mi u blokadi.

Znači u slučaju marisane susjedi trebaju širom otvoriti sve svoje granice i uvesti slobodan putni režim bez ikakvih ograničenja za neometan protok ljudi, roba i ideja.
Ako treba, ukloniti onu i skalameriju od Pelješkog mosta (u slučaju da se izgradi prije marisane) zbog slobodnog pristupa međunarodnim vodama, s tim da bi Neum trebao biti ravnopravno iskorišten od svih sukobljenih strana.
Jedino ako se ANP u međuvremenu ne potpiše i sva ta ratna priča padne u vodu.
hizo ramidovic

#37528 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hizo ramidovic »

SaraFina wrote: Sve Hizo najgore pišu. I gore od toga...Da je ABiH prateća ISIL-a. (Jbg a surađivali s ISIL-om do 93') Da smo talibani neviđeni a četnici braća. Tuga...
ma nije moguce?
pa nositelji europskih vrijednosti i tako pisu?
nisi ti to dobro procitala, pokusaj ponovo pa nam javni
SaraFina

#37529 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Nema od rata ništa. Ali je ružno pročitati konstrukciju poput Novakove o zatvaranju granica civilima.

I mene je također ružno vjerovatno s vremena na vrijeme, ali trebamo se truditi svi biti tolerantniji i normalniji.
SaraFina

#37530 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

hizo ramidovic wrote:
SaraFina wrote: Sve Hizo najgore pišu. I gore od toga...Da je ABiH prateća ISIL-a. (Jbg a surađivali s ISIL-om do 93') Da smo talibani neviđeni a četnici braća. Tuga...
ma nije moguce?

Odlično sam pročitala. I zapamtila.
hizo ramidovic

#37531 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hizo ramidovic »

Hafis wrote:Da mi rezimiramo ovu teoriju oko granica vezano za neki mogući sukob o kojem ovdje tako rado pričaju:
Najbolje je onda otvoriti sve granice da bude fer marisana, i da ne kažu ovi delegati - opet mi u blokadi.

Znači u slučaju marisane susjedi trebaju širom otvoriti sve svoje granice i uvesti slobodan putni režim bez ikakvih ograničenja za neometan protok ljudi, roba i ideja.
Ako treba, ukloniti onu i skalameriju od Pelješkog mosta (u slučaju da se izgradi prije marisane) zbog slobodnog pristupa međunarodnim vodama, s tim da bi Neum trebao biti ravnopravno iskorišten od svih sukobljenih strana.
ne, najbolje je zatvoriti sve granice.
ovako su granice prema maticama otvorene za dva naroda, a treci je naguzen
512MB

#37532 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

SaraFina wrote:
Novak se ubi dva dana tražeći one šovinističke škrabotine od ovog delegata MB, a mama to nađe što si rek'o keks :thumbup:

Ne mislim ja ni o tvom škrabanju lijepo. Naprotiv! Ali mi je bitno da moj narod na bolesne konstrukcije, ne odgovara još bolesnijim.

Pa ako se udaramo ovdje mi, djecu bar izbaciti iz tog đeriza.

Djeca nisu kriva.
Ali oni koji planiraju i izvrašavaju UZP ne misle na svoju djecu i poslijedice koje će oni imati zbog tih postupaka njihovih roditelja. U tom je štos.
hizo ramidovic

#37533 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hizo ramidovic »

SaraFina wrote:
hizo ramidovic wrote:
ma nije moguce?

iznenadjen sam nemalo...
SaraFina

#37534 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Pola gige,

Ne želim ničiju djecu ubacivati u bolesne konstrukcije. I sama ću biti majka.
SaraFina

#37535 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

hizo ramidovic wrote:
SaraFina wrote:
hizo ramidovic wrote: ma nije moguce?

iznenadjen sam nemalo...

Na nisi. Uglavnom, kako god pisali tamo to ne amnestira moralno delegata da pominje djecu u bilo kakvom kontekstu UZP.

Možda sam ja osjetljivija radi spola, ali mislim tako.
Hafis

#37536 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Inače ovaj delegat @MB se i ne znajući dotakao Starog Zavjeta i njegovog poimanja krivnje, tzv. Istočnog grijeha, tj. prebacivanje krivnje do samog beskraja.
Kolektivnom krivnjom se nečija krivnja prebacuje na ljude koji nisu mogli ni biti uključeni u to djelo. U slučaju ovog delegata, on tu krivnju primitivno prebacuje na drugu generaciju i na taj način počinje proces prebacivanja grijeha s generacije na generaciju i tako u beskraj.

Ja bih to opet banirao za svaki slučaj sve dok se javno ne izvini, a kad se izvini opet ga banirati...i tako u beskraj :)
512MB

#37537 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

hizo ramidovic wrote:
Hafis wrote:Da mi rezimiramo ovu teoriju oko granica vezano za neki mogući sukob o kojem ovdje tako rado pričaju:

Jarane Hrvatska ne smije više sama odlučivati ni o čemu. U slučaju frke ima da ko pudlice slušaju naredbe NATOa tojest USA i Turske. Shit happens.
duh_sa_sjekirom

#37538 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by duh_sa_sjekirom »

Neosnovano i neargumentovano optuživanje Bošnjaka da žele stvoriti unitarnu (islamsku) državu veoma podsjeća na početak devedesetih i teoriju ugroženosti srpskog naroda i ta je propaganda iskorištena kao osnovno pogonsko gorivo za sva zla koja su kasnije napravili četnici i sljedbenici velikosrpskih ideja. Isto se radi i sada, stvara se psihoza, priprema teren, laže se i stvara alibi za neke buduće poteze.
Niti postoji ijedna stranka sa bošnjakom većinom koja to zagovara niti je u ovoj državi takvo nešto moguće napraviti iz više razloga. I svi to znaju ali opet je nišan na Bošnjacima
Hafis

#37539 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

hizo ramidovic wrote:

A jebat ga Izo, svi bi nešto presijecali, osvajali, zauzimali a da bude po njihovim pravilima.
Najbolje je onda napraviti i koridor do Turske s neometanim protokom ljudi, roba, kapitala i ideja, i onda će biti fer marisana :)
512MB

#37540 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Hafis wrote:Inače ovaj delegat @MB se i ne znajući dotakao Starog Zavjeta i njegovog poimanja krivnje, tzv. Istočnog grijeha, tj. prebacivanje krivnje do samog beskraja.
Kolektivnom krivnjom se nečija krivnja prebacuje na ljude koji nisu mogli ni biti uključeni u to djelo. U slučaju ovog delegata, on tu krivnju primitivno prebacuje na drugu generaciju i na taj način počinje proces prebacivanja grijeha s generacije na generaciju i tako u beskraj.

Ja bih to opet banirao za svaki slučaj sve dok se javno ne izvini, a kad se izvini opet ga banirati...i tako u beskraj :)
Naprotiv doture naprotiv. Cjelokupna MZ pa i Bošnjački političari nonstop palamude da se presuda šestorki i HZHBu odnosi samo na njih i na taj propali genocidni projekat. Dok akademik Čović i HDZ onaku gebelski i guslarski kopirajući braću iz RSa izjavljuju da je to presuda cjelom narodu. Zato bolje obrati se stožeru po tom pitanju.
hizo ramidovic

#37541 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hizo ramidovic »

512MB wrote: Jarane Hrvatska ne smije više sama odlučivati ni o čemu. U slučaju frke ima da ko pudlice slušaju naredbe NATOa tojest USA i Turske. Shit happens.
formalno jeste, ali tesko je toliku granicu iskontrolisati.
i srbija je devedesetih bila pod sankcijama pa su opet njihovi vojnici nesmetano ulazili u BiH i cinili zlodjela.
zato je najbolje rjesenje za BiH da postane clan nato i da se tako otklone sve dileme oko sukoba
Hafis

#37542 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

512MB, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.
Je li ovo opet nedužnu djecu spominje :sad: .
Ma dajte, uklonite ovo, ipak ima ljudi koji ovo čitaju, tko zna što će pomisliti.
512MB

#37543 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

hizo ramidovic wrote:
512MB wrote: Jarane Hrvatska ne smije više sama odlučivati ni o čemu. U slučaju frke ima da ko pudlice slušaju naredbe NATOa tojest USA i Turske. Shit happens.
formalno jeste, ali tesko je toliku granicu iskontrolisati.
i srbija je devedesetih bila pod sankcijama pa su opet njihovi vojnici nesmetano ulazili u BiH i cinili zlodjela.
zato je najbolje rjesenje za BiH da postane clan nato i da se tako otklone sve dileme oko sukoba
To je bilo divlji zapad prije 25 godina, sad se satelitski nadgleda svaki kamen na balkanu. Hrvatska je u NATO i EU, nema više na svoju ruku ni u ćenifu. Al znaju to oni vrlo dobro.
Hafis

#37544 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

A jebo ga i vi i vaša marisana.
Baš ste se zadali...k'o jedni hoće da se odcijepe i neće u NATO, a ovi drugi im k'o ne daju da se odcijepe i guraju ih u NATO.
A četiri milijuna emigranata samo čeka znak za start da se slije ovamo.... i to ono polako, stihijski.
hizo ramidovic

#37545 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hizo ramidovic »

512MB wrote: To je bilo divlji zapad prije 25 godina, sad se satelitski nadgleda svaki kamen na balkanu. Hrvatska je u NATO i EU, nema više na svoju ruku ni u ćenifu. Al znaju to oni vrlo dobro.
uvijek postoji nacin, balkan je ovo...
i svi to dobro znaju
BHCluster

#37546 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

512MB wrote: Naprotiv doture naprotiv. Cjelokupna MZ pa i Bošnjački političari nonstop palamude da se presuda šestorki i HZHBu odnosi samo na njih i na taj propali genocidni projekat. Dok akademik Čović i HDZ onaku gebelski i guslarski kopirajući braću iz RSa izjavljuju da je to presuda cjelom narodu. Zato bolje obrati se stožeru po tom pitanju.
Pogresnoj osobi pises i trudis da objasnis, medjutim takvi poput njega su davno pokazali svoje pravo lice kroz ono sta pisu.
512MB

#37547 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Hafis wrote:
512MB, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.
Je li ovo opet nedužnu djecu spominje :sad: .
Ma dajte, uklonite ovo, ipak ima ljudi koji ovo čitaju, tko zna što će pomisliti.
Vidiš Hafise, ovo je čojstvo, ali za to treba imat muda

Image
BHCluster

#37548 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Ta bi kOcko o granicama pisao a bukvalno ne smiju u Drvar otici, kad im baja iz Laktasa kaze tako je. :lol:
Novak20

#37549 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

:lol: :lol:

Ma našao sam i ja ali nisam neke druge interesantne stvari.
512MB

#37550 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

BHCluster wrote:Ta bi kOcko o granicama pisao a bukvalno ne smiju u Drvar otici, kad im baja iz Laktasa kaze tako je. :lol:
Ne znaš ti, to je samo pametna politika spuštanja lopte i ne talasanja :mrgreen:
Post Reply