Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
putokaz1

#37526 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Teško da će nove Bez SDA vlade učiniti IŠTA
Narod traži više od Mogućnosti i želje novih vlada
Banksy

#37527 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Ukoliko SDA i HDZ na federalnom nivou pronađu saučesnike za svoj ostanak na vlasti, onda za takvim nečim neće biti potrebe.
:thumbup:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#37528 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

može se i bez sda i bez hdza, ali je uslov da iz zdk ili sbk u dom naroda prođu hrvati koji nisu članovi hdza i da sda u tim kantonima ne odigra za hdz.

tako se stiču uslovi da se imenuju i predsjednik i zamjenici predsjednika federacije, što je uslov za uspostavu nove vlasti. ukoliko to uspiju, hdz je garantirano u opoziciji naredne četiri godine, jer ih nikada neće moći smijeniti, a ništa neće moći ni blokirati.

ali, prošlost i sadašnjost su nas naučili da je savez sda i hdza toliko jak, da to sebi neće dozvoliti.
cyprus

#37529 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

Jebote, ovo 'FGR' zaista postade ukorijenjen i često korišten pojam sa političkom konotacijom... Do prošle godine čini mi se to nije bilo tako, i FGR je uglavnom bio apolitičan sleng...

Međutim, SDA mimologija legacy :)
kmirsad

#37530 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kojovic ... 8iC8hgPykQ

Čekajući vlast
Kojović: Manjinska vlada u FBiH nerealna, sve upućuje na to da će okosnicu činiti SDA, HDZ i SNSD
Piše: S. H./Klix.ba
prije 1h 35m
62
125
Kojović: Manjinska vlada u FBiH nerealna, sve upućuje na to da će okosnicu činiti SDA, HDZ i SNSD
Predrag Kojović (Foto: H. M./Klix.ba)
Predsjednik Naše stranke i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Predrag Kojović za Klix.ba je komentarisao političke izazove koji slijede, a prije svega formiranje vlasti na nivou FBiH i na državnom nivou.
Kojović je pozvao SDA i HDZ da obznane svoju koalicionu namjeru sa SNSD-om ukoliko imaju potrebnu većinu.

Na pitanje da li je realna tzv. manjinska vlada u FBiH, Kojović ističe da je to nerealno.

"Vrijeme je da SDA i HDZ javno obznane svoju koalicionu namjeru sa SNSD-om u FBiH i, ukoliko imaju potrebnu većinu, krenu u formiranje Federalne vlade. Mi ćemo, s druge strane, učiniti sve što možemo da formiranje Doma naroda sačeka odluku sudova po apelacijama u vezi s kontroverznom CIK-ovom odlukom", kazao je Kojović za Klix.ba.

Upozorava da postoje partije koje su spremne da tzv. "ubjeđivanjem" određenih poslanika sastave matematičku koaliciju.

"Federalna vlast, koju bi činila manjinska vlada sastavljena od Naše stranke, SDP-a i DF-a i još nekih eventualnih partnera, u ovom trenutku je nerealna. S druge strane, očigledno je da u Parlamentu imamo partije koje su, opet, spremne, već uobičajenom metodom 'ubjeđivanja' pojedinih poslanika, sklepati neku matematičku koaliciju radi opstanka u vlasti. Naša stranka neće ulaziti u vlast sa SDA, HDZ-om i SNSD-om. Na svim dosadašnjim sastancima s liderima SDP-a i DF-a, a dnevno smo u kontaktu, i oni su iznijeli takav stav, tako da je to stav Bh. bloka", naglasio je Kojović.

Dodaje da sve upućuje na to da će SDA, HDZ i SNSD uz vjerovatnu ispomoć pojedinih zastupnika činiti okosnicu vladajuće većine na federalnom i državnom nivou.

"Naša stranka, kao što rekoh, ne vidi u tim strankama partnere ni za političku evoluciju nakaradnog ustavnog sistema niti za promjenu socijalnog i ekonomskog ambijenta, a mi upravo to smatramo krucijalnim za izlazak iz ove, de facto, permanentne krize u kojoj tavorimo decenijama. Bilo bi nepametno očekivati da sadašnje loše stanje u zemlji pokušavamo mijenjati s onima koju su do takvog stanja doveli", poručio je Kojović.

Kojovića smo pitali o tome ko treba razmatrati Nacionalni godišnji program u cilju aktivacije MAP-a, odnosno koji saziv Vijeća ministara.

"Ne mislim da je dobro da se tim pitanjem bavi državna vlast na odlasku, ali smatram neophodnim da kandidati za novu, već u ovoj fazi nedvosmisleno potvrde da će se držati ranije donesenih odluka u pogledu našeg pristupa EU i NATO-u. Naša stranka, sasvim izvjesno, neće glasati za predsjedavajućeg i ministre koji ulazak BiH u NATO i EU ne smatraju nultim prioritetom", zaključio je naš sagovornik.
Leverage

#37531 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

Konkurs za papke otvoren do daljnjeg.
Better Man

#37532 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Better Man »

drug_profi wrote:
KatarinaKosaca wrote: pa, eto.. uzece drzavu SNSD i HDZ. Vjerojatno je kriv mrtvi Alija..
Dao im Bake.
Nek sad sam jede govna.
Ne spominji Aliju, jer nije tema o njemu, ali kad ga već spomenu onda treba da znaš za krminalno stanje u državi i to što je opljačkana i što su svi građani ove države izvarani i opljačkani dobrim dijelom je upravo Alija kriv, jer on je dao sve kriminalcima, ratnim profiterima i ubicama, dok je građane ojadio tako što ni jednim svojim potezom nije učinio da ih zaštiti, niti da ovdje bude pravna država. Ništa ni jedan kadar SDA ne bi mogao opljačkati, uništiti, niti bilo koga ojaditi da nije imao prešutnu saglasnost i podršku svog predsjednika Alije. Alija da je zaista bio za pravnu državu i prosperitet svih građana u njoj, onda bi morao 90% rukovodstva i članstva svoje stranke izvesti pred lice pravde i da odgovaraju za sav kriminal i zlodjela koja su počinili prema građanima pljakajući ih i uništavajući državu.
drug_profi

#37533 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Ama samo budalama nije jasno da je Alija htio upravo ovo. Vlast bogatih, i to probranih porodica. I njihov status iznad zakona.
Eto Bakir je hapio sve sto je hapio a da mu babo nije znao. jasta je.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#37534 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

drug_profi wrote:Ama samo budalama nije jasno da je Alija htio upravo ovo. Vlast bogatih, i to probranih porodica. I njihov status iznad zakona.
alija je imao izvesnu priliku da bosni i hercegovini olakša, odnosno da pravi stranku sa ljudima kao što su mirko pejanović, nijaz duraković ili miro lazović koja bi iz svakog izbornog ciklusa izlazila teška za cirka pola milijuna glasova, a on je dopustio da se u stranku ušetaju kojekakvi ratni profiteri i ljenguze i od stranke mu naprave leglo kriminala, pod krinkom nacionalne bošnjačke stranke.

ali za aliju, ma kakav bio, ne mogu reći da je bio kriminalac i da je on sam sve to mogao i spriječiti.

nego da se vratimo na temu. da li je istina da su pojedini vijecnici napustili nasu stranku? tu prvenstveno mislim na neke iz centra i novog sarajeva?
seln

#37535 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

malakh wrote: nego da se vratimo na temu. da li je istina da su pojedini vijecnici napustili nasu stranku? tu prvenstveno mislim na neke iz centra i novog sarajeva?
Najveci belaj gradjanskih partija je sujeta vijecnika i funkcionera. Mnogo puta im se obila o glavu.
Ipak, bolje opozicija, nego SDA. Koalicija bilo koje gradjanske stranke sa SDA je kao susret indijanca i deke zarazene boginjama.
Banksy

#37536 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

drug_profi wrote:Ama samo budalama nije jasno da je Alija htio upravo ovo. Vlast bogatih, i to probranih porodica. I njihov status iznad zakona.
Svoj etničko-vjerski fildžan zaokružen, gradski, srednji sloj kao pokretač duhovnih i intelektualnih procesa spriječen u povratku i ohrabren u odlasku nepovratno raseljen i izmješten vani, seosko stanovništvo, kupljeno sitnim povlasticama, kao čvrsta glasačka baza, unutra, na budžetu, dvadeset familija i njihovih pobočnih krakova na vlasti, njegova familija na vrhu, vreće za mog Bakira iznijete vani, ubačene u tokove novca kao finansijski temelj te vladavine, društvo intelektualno, duhovno i materijalno naslonjeno na retrogradna bliskoistočna društva, bačeno u narative 19. stoljeća,
Da, danas, samo budale i stoka sitnog zuba sitne budžetske halke mogu tvrditi da to nije bio plan.
julisiz es grant

#37537 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by julisiz es grant »

Banksy wrote:
Svoj etničko-vjerski fildžan zaokružen, gradski, srednji sloj kao pokretač duhovnih i intelektualnih procesa spriječen u povratku i ohrabren u odlasku nepovratno raseljen i izmješten vani, seosko stanovništvo, kupljeno sitnim povlasticama, kao čvrsta glasačka baza, unutra, na budžetu, dvadeset familija i njihovih pobočnih krakova na vlasti, njegova familija na vrhu, vreće za mog Bakira iznijete vani, ubačene u tokove novca kao finansijski temelj te vladavine, društvo intelektualno, duhovno i materijalno naslonjeno na retrogradna bliskoistočna društva, bačeno u narative 19. stoljeća,
Da, danas, samo budale i stoka sitnog zuba sitne budžetske halke mogu tvrditi da to nije bio plan.
I interesantno da i pokraj svega toga vi "građani" živite sasvim lijepim životom i iznad nivoa prosjeka stanovnika ove zemlje.
kmirsad

#37538 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

julisiz es grant wrote:
Banksy wrote:
I interesantno da i pokraj svega toga vi "građani" živite sasvim lijepim životom i iznad nivoa prosjeka stanovnika ove zemlje.
Pobogu... pa zaokruživanje još nije završeno... treba još malo vremena... da se i taj kukulj otkrije i uprosječi na standardnu SDA mjeru propisanu za stokicu sitnog zuba...
Last edited by kmirsad on 08/01/2019 11:19, edited 1 time in total.
kmirsad

#37539 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

seln wrote:
malakh wrote: nego da se vratimo na temu. da li je istina da su pojedini vijecnici napustili nasu stranku? tu prvenstveno mislim na neke iz centra i novog sarajeva?
Najveci belaj gradjanskih partija je sujeta vijecnika i funkcionera. Mnogo puta im se obila o glavu.
Ipak, bolje opozicija, nego SDA. Koalicija bilo koje gradjanske stranke sa SDA je kao susret indijanca i deke zarazene boginjama.
Izgleda Vedrana više nije mogla djelovati iz ilegale... :D
Banksy

#37540 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

ČEKAJUĆI VLAST

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kojovic ... /190107054
Hakiz

#37541 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Banksy wrote:
Hirurški.
malakh

#37542 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

kmirsad wrote:Izgleda Vedrana više nije mogla djelovati iz ilegale... :D
vedrana?
palermo

#37543 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Ja sam dubokog uvjerenja da je otvaranje ove teme na kliksovom forumu i direktna komunikacija Peđe sa forumašima bila jedan od značajnih pokretača uspjeha Naše stranke. Bio je to jedan sasvim novi, u našim uslovima, pristup potencijalnim biračima, imao si Peđu koji je pisao i pričao razumski.....sve je to djelovalo naprosto civilizacijski.

Šteta što ne postoji mogućnost da onaj koji otvori temu može je i zatvoriti.....jer mislim da bi to bilo najbolje rješenje za Našu stranku. A siguran sam da bi i Peđa to uradio da može.
Jer ovo, kako ova tema funkcionira par zadnjih sedmica nikako ne može doprinijeti ugledu Naše stranke.

Neko će reći, jebo forum, kao da on nešto znači........nisam siguran da je u pravu.....
kmirsad

#37544 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Mislim da Pedja , kao otvarač teme, ugledni forumaš dugog staža na forumu... ne bi imao nikakvih opstrukcija od strane administracije da se na njegov zahtjev tema koju je otvorio zaključa.
Ali mi nije jasno na koji način bi to pomoglo Našaoj Stranci.
Niti mi je jasno, na koji način tema trenutno škodi NS-u.
palermo

#37545 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

kmirsad wrote:Mislim da Pedja , kao otvarač teme, ugledni forumaš dugog staža na forumu... ne bi imao nikakvih opstrukcija od strane administracije da se na njegov zahtjev tema koju je otvorio zaključa.
Šteta što ne vidiš.
kmirsad

#37546 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

palermo wrote:
kmirsad wrote:Mislim da Pedja , kao otvarač teme, ugledni forumaš dugog staža na forumu... ne bi imao nikakvih opstrukcija od strane administracije da se na njegov zahtjev tema koju je otvorio zaključa.
Šteta što ne vidiš.
Ma ni to nije neka šteta, Doduše nije nije ni korist...
Največu korist od ove teme, NS ima kada na nju, u jatima i krdima, na dođu "razačorani zakleti i dugogodišnji glasači" NS da iskazuju svoja ogromna razočarenje NS-om...
Hakiz

#37547 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Ma, sve je to šuplja, ovo je važnije od bilo koje kritike ili pohvale NS-u:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/plin-u- ... /190108072
pepeljara

#37548 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pepeljara »

Hakiz wrote:Ma, sve je to šuplja, ovo je važnije od bilo koje kritike ili pohvale NS-u:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/plin-u- ... /190108072

Jel ovo moze osporit vlada ks ?
Dasi

#37549 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dasi »

pepeljara wrote:Jel ovo moze osporit vlada ks ?
BH-Gas je nakon odluke Nadzornog odbora BH-Gasa uputio zahtjev i obrazloženje prema resornom Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije i Federalnom ministarstvu trgovine te time postupio po odluci Nadzornog odbora. Kroz ovaj zahtjev je traženo povećanje veleprodajne cijene gasa sa 495 na 650 KM/1000 Sm3. Nakon toga, zatraženo je dodatno obrazloženje Federalnog ministarstva energije rudarstva i industrije, te je u odgovoru dodatno obrazložen kompletan zahtjev i dokumentovani pokazatelji na kojima se zahtjev zasniva.

Ispade NS Clark Kent. Trpa im se i sto jeste i sto nije.
ultima_palabra

#37550 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Pa kritikuju se Alija i SDA. Da toga nema, sve bi bilo za pet.
Locked