Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dizajn tog motora je 1/1 mazda, i kad se zove duratec, tek nekad kasnije sa ecoboost brendingom su mijenjali (pogorsavali ) neke stvari, ali se isti blok vuce 25 godina, dospio cak i do zadnjeg vauvau transportera
jebem ja ford, sve sto je bilo zakomplikovano i sjebano na mazdama je njihovo maslo...
ado17 wrote: ↑21/01/2025 16:46
Pozdrav, sta mislite o Peugeot 3008 1.5 2020? Koji je lanac ugradjen i iskustva? Hvala
Po informacijama... od januara 2020. godine ide lanac od 8 mm. Medjutim... licno sam bio sa prijateljem u salonu kad je zagledao 3008 2022. godiste i po broju sasije je preko drugog jarana koji radi vani u jednom servisu saznao da to vozilo ima ugradjen motor sa lancem od 7mm. Dobio je tacno serijski broj tog motora i poklapao se sa brojem na doticnom autu. Poslije tog broja je proizvedeno jos 58 motora sa tim famoznim 7mm lancem.
Znaci...auto je bilo 2022. godiste a motor u njemu vjerovatno proizveden mozda 2019. godine.
Moras provjeriti po broju sasije i broju motora da bi bio siguran.
ado17 wrote: ↑21/01/2025 16:46
Pozdrav, sta mislite o Peugeot 3008 1.5 2020? Koji je lanac ugradjen i iskustva? Hvala
Po informacijama... od januara 2020. godine ide lanac od 8 mm. Medjutim... licno sam bio sa prijateljem u salonu kad je zagledao 3008 2022. godiste i po broju sasije je preko drugog jarana koji radi vani u jednom servisu saznao da to vozilo ima ugradjen motor sa lancem od 7mm. Dobio je tacno serijski broj tog motora i poklapao se sa brojem na doticnom autu. Poslije tog broja je proizvedeno jos 58 motora sa tim famoznim 7mm lancem.
Znaci...auto je bilo 2022. godiste a motor u njemu vjerovatno proizveden mozda 2019. godine.
Moras provjeriti po broju sasije i broju motora da bi bio siguran.