Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

AmiĐa_Idriz

#37526 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Brazilski su izvori za ovog malca, znači sa rezervom :mrgreen:
todd_smith

#37527 Re: Liverpool FC

Post by todd_smith »

BHF_Manijak wrote:
todd_smith wrote:
zato Liverpoolu najbolji igraci (Torress, Suarez, Coutinho itd )odmah nakon njihove najbolje sezone bjeze u drugi klub, cim dodje ponuda? :mrgreen:
Ja a gdje je recimo dosao taj Suarez iz Ajaxa? Bilo interesovanja bruku, dodje covjek u Liverpool. Jos tadasnji Pool, koji je 2 klase ispod ovog sadasnjeg.
Van Dijk gdje je dosao?

Mislim jasno je da ce Real Madrid (ne i Barcelona) biti uvijek najpozeljnije mjesto za igranje. Nije to samo osvajanje trofeja, nego jednostavno Real nosi tu aureolu iznad "glave" da je najveci klub na svijetu, jednostavno ogroman je glamur oko njih i tako ce uvijek biti. Ali nece se uvijek svi nuzno za njih odluciti.

Dvije godine zaredom finale LP, borba sad do samog kraja u EPL za titulu, odlican trener s kojim mozes raditi, dobra ekipa, ne vidim zasto bi Liverpool bio los kao destinacija? A para imaju, pogleadj izvjestaje...

Pa kad ode Messi, mislis da ce Barcelona biti isti nivo i ista zelja?
Da li je atraktivnije igrati u LP, osvajati ligu sa rekordnik bodovima, igrati sa Aguerom, da te trenira Pep ili npr u Unitedu se patiti?

Aha ok, zasto je onda Sanchez otisao?

Ili ides zbog para ili zbog samog kluba. I tu se vracamo na ono sto sam ti ranije pricao. Danas budzet od 150m je nista za ekipu koja hoce da privuce jake igrace. Niko ne govori da Liverpool nije privlacna destinacija.

Jednostavno nije privlacna destinacija za najjace igrace koje ganjaju i drugi jednako jaki ili jaci klubovi.

Sane ide za 80/90m. Eto to ti je odmah pola budzeta kojeg si naveo neki dan.

Koubali 90m. Eriksen 80m. Hazard 100m.

Poludilo je trziste. O tome ti pricam. To je bit diskusije koju smo poceli neki dan.

Jebo suareza i Ajax od prije 10 godina haman. To je drugi svijet bio u fudbalu i trzistu.

Spominjes “ima 150m sto ne dovede jake igrace...” i zato ti kazem eto koga da dovede? Ako nadjes jednog, taj je vec otisao u Bajern, Real, Barcu, Juve ako ne zbog para onda jer su veci klubovi od Liverpoola.
drug_profi

#37528 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Šta je parametar veličine kluba?
Broj nacionalnih trofeja?
Broj evropskih trofeja?
Tradicija?
Navijači?
Liga u kojoj igra?
Trenutna forma?

Šta?
BHF_Manijak

#37529 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Pa da mu je ponudjen City odnosno da su ovi zaigrijani za njega bili i bili spremni dati tu astronomsku platu, naravno da bi prije zavrsio u Cityu.
Dovodis sad u kontekst Bayern, ljudi ne daju vise od 60-70 miliona za igrace. I to ono bas bas da se poseru. A opet uspiju privuci klasu. Lewandowski npr.
Dakle nije sve ni u samoj cifri, ima nesto drugo sto igraca privuce. Ovo ili ono. Od sad 10 top igraca na svijetu da ih pitas da mogu birati gdje da igraju odnosno da od zainteresovanih klubova izaberu koji bi, bilo bi 5-6 razlicitih odgovora, a hipoteticki svi bi mogli za jedan glasati, npr Real Madrid, iduci tvojom logikom, a ne bi svi kao opciju to izabrali.
todd_smith

#37530 Re: Liverpool FC

Post by todd_smith »

Od tih 10 koliko bi izabralo Liverpoool? Da se ne lazemo? Mozda 1-2?

To nije nikakav napad na Liverpool. To je realnost.
drug_profi

#37531 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Ja koliko znam, malo ko koga je Klopp zapikao ima da ga je odbio, bez obzira sta je alternativa.
Zapravo ja se ne mogu sjetiti nikoga.
AmiĐa_Idriz

#37532 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Oxa je Chelsea/Conte želio, nudili mu jači ugovor nego mi i Arsenalu više keša.

Van Dijk je mogao birati u koji će klub u Engleskoj. Imao ponude Citya i Chelsea nakon onog propalog ljeta, odlučio ostati pola godine u Southamptonu i čekati januar za Liverpool.

Keitu Bayern šmekio u periodu kad i Liverpool, Fabinha United 3 godine dovodio, i Manea su pokušali ono ljeto dovesti, a i Alisson je dobio ponudu od PSG-a prije, a nakon SP-a se i Real spominjao.
Mustang1

#37533 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Raspravljate o glupostima. O ovome se moglo raspravljati da niko nece u Liverpool onih godina kad nije bilo ni Europa Lige na vidiku. Ali sada zna se, ono sto Klopp zatrazi to ce i dobiti, a taj koga trazi ce prihvatiti bez oklijevanja. Svi zele raditi sa njim a sada konacno vodi ekipu koja je spremna boriti se za sve.
todd_smith

#37534 Re: Liverpool FC

Post by todd_smith »

AmiĐa_Idriz wrote:Oxa je Chelsea/Conte želio, nudili mu jači ugovor nego mi i Arsenalu više keša.

Van Dijk je mogao birati u koji će klub u Engleskoj. Imao ponude Citya i Chelsea nakon onog propalog ljeta, odlučio ostati pola godine u Southamptonu i čekati januar za Liverpool.

Keitu Bayern šmekio u periodu kad i Liverpool, Fabinha United 3 godine dovodio, i Manea su pokušali ono ljeto dovesti, a i Alisson je dobio ponudu od PSG-a prije, a nakon SP-a se i Real spominjao.
I Ox i VVD imaju vece plate u Liverpoolu nego sto su im se nudile u Citiju/Chelziju.

Ox je glavni primjer uz Sancheza zasto je igrac izabrao klub zbog plate u zadnje 2-3 godine. To je opce poznata cinjenica u Gooners zajednici
AmiĐa_Idriz

#37535 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Arsenal:
Alex Oxlade-Chamberlain will be unveiled as a Liverpool player on transfer deadline day after turning down a contract extension at Arsenal worth £60,000-a-week more than he will earn at Anfield.

The 24-year-old is said to have turned down a move to Chelsea, snubbing the Premier League champions in favour of the club he supported as a child.
Chelsea:
The England international has agreed a huge financial package with the Stamford Bridge side worth £220,000-a-week.
Mislim nebitna stvar, više sam se vezao za post @drug-a oko interesovanja drugih. Jasno je da će Real i Barcelona uvijek biti level iznad i druga dimenzija iznad ostalih, ali nije više ni Liverpool mala maca na tržištu.
AmiĐa_Idriz

#37536 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Image

Image

25.05.2005
AmiĐa_Idriz

#37537 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Image

Enrique :thumbup:
AmiĐa_Idriz

#37538 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Lyon chief Jean-Michel Aulas admitted former #LFC target Nabil Fekir will be allowed to leave this summer.

"We have an understanding that he can go. Thanks Nabil for bringing what he brought, we have an understanding to let him go."
Znači pustili bi ga za manju cifru. Manja cifra, manji rizik?
Mustang1

#37539 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Amidja pratil' se aviJon? :D Ili ti samo kombije pratis? :D
AmiĐa_Idriz

#37540 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Mustang1 wrote:Amidja pratil' se aviJon? :D Ili ti samo kombije pratis? :D
Kombiji su mi specijalnost :mrgreen:
There is really a private plane coming from Lyon and flying North. The time of Depay's post and the flight time of the plane coincides.
:zzzz: :mrgreen:

A lik zapravo ide na okupljanje reprezentacije :mrgreen:
AmiĐa_Idriz

#37541 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Diego Llorente :?
AmiĐa_Idriz

#37542 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Image

7.
BHF_Manijak

#37543 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz wrote:
Mislim nebitna stvar, više sam se vezao za post @drug-a oko interesovanja drugih. Jasno je da će Real i Barcelona uvijek biti level iznad i druga dimenzija iznad ostalih, ali nije više ni Liverpool mala maca na tržištu.
A jeste navalili na Barcelonu... Po cemu su to oni privlacili igrace prije 15-20 godina? Dosla ona zlatna generacija, tacnije Messi, postali odjednom level iznad i postali pozeljni.
Kad se maleni oprosti, ko garantuje da se nece vratiti u one stare gabarite?
AmiĐa_Idriz

#37544 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

BHF_Manijak wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:
A jeste navalili na Barcelonu... Po cemu su to oni privlacili igrace prije 15-20 godina? Dosla ona zlatna generacija, tacnije Messi, postali odjednom level iznad i postali pozeljni.
Pa prije 15-20 nisu, već više mislim na ovo sad vrijeme, zadnjih par godina realno koga su pikirali dobili su ga bez problema (do Coutinha :) )

Sad šta će biti kad ode Messi vidjećemo, već sad imaju i više nego čudnu transfer politiku.
AmiĐa_Idriz

#37545 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Uvijek je lijepo vratiti se:
El Pais journalist Diego Torres has reported that Liverpool manager Jurgen Klopp was 'amazed' and 'broke into hilarity' when he first heard that Barcelona were going to offer €100 million for former midfielder Philippe Coutinho.

El Pais journalist Diego Torres has reported that Liverpool manager Jurgen Klopp was 'amazed' and 'broke into hilarity' when he first heard that Barcelona were going to offer €100 million for former midfielder Philippe Coutinho.
Torres, who wrote The Special One: The Dark Side of Jose Mourinho, has been covering PSG forward Neymar extensively this season but he has now shifted his attention towards his international teammate Coutinho and his January move from Liverpool to Barcelona.

Torres suggests that Coutinho was never fit enough to operate under Klopp's pressing system of football and that leading goalscorer Mohamed Salah was brought in to compete with the Brazilian while Sadio Mane and Roberto Firmino were deemed 'undroppable'.

Torres wrote:

"When the club raised the possibility of signing Mohammed Salah, the coach told the management that he thought it was fine but that the position should be played with Coutinho. Never with Mané or Firmino, whom he judged unquestionable.

"In Liverpool offices were not surprised to see that the leaders embraced as if they had won a title when on 6 January closed the transfer of Coutinho to Barca for 160 million euros, a record after Neymar and Mbappé. Never the sale of the third most expensive soccer player in history meant less sacrifice and more benefit for a major club.

"Explosive and decisive in short spaces, Coutinho lacked the heart and lungs to perform consistently in the great spaces of the midfield. In the physical tests that simulated situations of the game, after two sprints of 60 meters Coutinho could not recover without remaining half a minute completely stopped. Too much, given the tactical demands. With the emphasis on permanent dynamism, Klopp discarded Coutinho to integrate the midfield in 4-3-3. Even when he placed it as an end, he found that it disengaged in the folds. During several days he tried a 4-2-3-1 to place him behind the point, with a smaller radius of action to avoid suffering. If he played as a second point he could stay off the hook without generating serious imbalances, while the rest of the team was ordered 20 meters back. But the 4-2-3-1, in Klopp's opinion, did not allow the team to occupy the spaces in the most efficient way possible.

"Barça's first offer for Coutinho amounted to 60 million euros, about a year ago. Klopp's reaction was perplexing. He thought that Barcelona had the three attack squares covered with Messi, Suarez and Neymar.

"When they told him that [Josep] Bartomeu would sign [Ousmane] Dembelé to replace Neymar and offer more than 100 million for Coutinho to act as relay for [Andres] Iniesta, his amazement broke into hilarity. According to an employee of the English club, Klopp was blunt: "Coutinho is a fabulous forward but he will never feel comfortable in 4-3-3 as an inside; and much less if he has to play in the post of Iniesta in the 4-4-2 that [Ernesto] Valverde practices in the defensive phase, where the longer runs should be done by the wings. Iniesta is a long distance runner. Coutinho no."
todd_smith

#37546 Re: Liverpool FC

Post by todd_smith »

BHF_Manijak wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:
Pa sa obzirom da pricamo o budzetu od 150m i DANASNJE trziste i danjasnju reputqciju klubova, to sta je bila prije 20 godina i sta ce biti za 5-10 godina nema nikakve veze :mrgreen:
AmiĐa_Idriz

#37547 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Image

6.
SmokingMan

#37548 Re: Liverpool FC

Post by SmokingMan »

AmiĐa_Idriz

#37549 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Matip dao jedan duži intervju za jedan portal, mislim čak i prvi ovakve prirode otkako je u klubu.

Iznenadili bi ste se kada bi skontali kako je genijalan i opušten lik :lol:

Npr:
Matip: “Van Dijk is so self confident. I think he’s a big help to every player, not just me. Fabinho is amazing. Watching him against Barcelona, he was everywhere. I don’t know if there were two, three Fabinhos, more. I thought I might need glasses because there were so many!”

Matip: “You always know you can play the ball to him, even a s*** ball, he does not get stressed. When he makes a tackle... his leg seems to get longer and longer, like a gadget.”
:mrgreen:
Nadzorna_ploca

#37550 Re: Liverpool FC

Post by Nadzorna_ploca »

Jeli moguce ali jeli moguce da mediji ne pisu o Salahu Ramazanu i hurmama? :mrgreen:
Post Reply