hoćeš da kažeš da je recimo odustajanje od zahtjeva za slanje godišnjeg izvještaja (MAP) kao uvjeta za formiranje Vijeća ministara što je sugerirano od strane nekih sudionika u političkim procesima ispravan potez.Prpa.ba wrote:Sjecam se perioda kada se formirala sarajevska sestorka, a SDA vabila BH Blok u vlast, kada se i najmanja pomisao na tehnicki mandat i akceptiranje cinjenice da u NATO necemo dokle god SNSD paralizuje procese posmatrala kao sarajevocentricnost i izdaja Bosne na izdisaju.
Ili da parafraziram drevne latinjane, Quod licet Bakiru, non licet forumasu.
Ili hoćeš da kažeš da ovom izjavom Bakir odustaje od tog uslova za formiranje Vijeća ministara........
Mislim, rečeno je Bakir će pristati na zahtjeve HDZ-a za izbornim zakonom.....pa je rečeno pristat će na novo finasiranje alumijuma....pa će odustati od zahtjeva za slanje godišnjeg izvještaja.....pa će pristati na zahtjeve Srbije i Hrvatske vezano za granice....
MOžda će on na sve ovo pristati, čudni su putevi gospodnji, ali u ovom trenutku ja koliko znam on nije pristao ni na jedan od ovih zahtjeva...niti je potpisao nešto čime pristaje na ove zahtjeve