Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

kamen spoticanja

#37501 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Pa ga ovaj izresetao :-)
Navodno pucao iz auta
16 metaka :shock:
Ci-Nick

#37502 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

"Vezano za okolnosti puštanja na slobodu lica inicijala M.A. koji je izazvao saobraćajnu nezgodu bitno je istaći da je navedeno lice lišeno slobode, te je nakon 24 sata pušteno i isto nije ni predato u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. Dežurni tužilac nije imao saznanja niti je raspolagao informacijama da su navedenom licu ranije izrečene mjere zabrane upravljanja motornim vozilom. Obzirom na navedeno kao i činjenicu da je dežurni tužilac smatrao da ne postoje zakonski uvjeti za predlaganje pritvora, isti nije ni upućivao prijedlog za određivanje pritvora nadležnom sudu."

I do koga je sad, do tužitelja ili do policije ?
U svakom slučaju neko ko vozi pijan iako mu je oduzeta vozačaka dozvola ispunjava sve uslove za pritvor.
kamberovica polje

#37503 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

Casual's wrote:Upuceni fejsbuk mangupi vele da je ovaj tukao svoju djevojku, a onda ga Dzemo isar'o.
Maloumnici i jedan i drugi.
kakavdanakneiskustvu

#37504 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

ne kontam kako neko ko je svojom voznjom prouzrokovao nezgodu u kojoj je neko smrtno stradao ne ispunjava uslove da bude u pritvoru duže od 24 sata
kamen spoticanja

#37505 Re: Zeničani

Ci-Nick wrote:"Vezano za okolnosti puštanja na slobodu lica inicijala M.A. koji je izazvao saobraćajnu nezgodu bitno je istaći da je navedeno lice lišeno slobode, te je nakon 24 sata pušteno i isto nije ni predato u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. Dežurni tužilac nije imao saznanja niti je raspolagao informacijama da su navedenom licu ranije izrečene mjere zabrane upravljanja motornim vozilom. Obzirom na navedeno kao i činjenicu da je dežurni tužilac smatrao da ne postoje zakonski uvjeti za predlaganje pritvora, isti nije ni upućivao prijedlog za određivanje pritvora nadležnom sudu."

I do koga je sad, do tužitelja ili do policije ?
U svakom slučaju neko ko vozi pijan iako mu je oduzeta vozačaka dozvola ispunjava sve uslove za pritvor.
Uhapsili ga i pustili bez da su obavjestili tuzilastvo? :shock:
Kaze u prvoj recenici
Pa onda kaze da tuzilac nije imao saznanja o zabrani upravljanja motornim.vozilom
Kako ako ga uopste nisu predali u nadleznost tuzilastva?
I sta ih sprecava da ga sada stave u prdekanu?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#37506 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Obavijestili su tuzilastvo, ali tuzilac rekao pušćaj, ide redovna procedura. Tako bar veli JThomas, on je u tim vodama, ja sam sa krivicom na teorijskom nivou pravosudnog ispita.
kamen spoticanja

#37507 Re: Zeničani

Dakle ucenici nezira pivica lazu
Cudo :D
kamberovica polje

#37508 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

Ovdje će se stvari počet mijenjat kad ponestane para za sve te uhljebe, a onda će se pandorina kutija otvorit.
Tempo
ZeModerator

#37509 Re: Zeničani

Post by Tempo »

kamberovica polje wrote:Ovdje će se stvari počet mijenjat kad ponestane para za sve te uhljebe, a onda će se pandorina kutija otvorit.
pandorina kutija je otvorena ima 30 godina.
clio_dci120

#37510 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

.
Last edited by clio_dci120 on 22/10/2019 21:00, edited 1 time in total.
clio_dci120

#37511 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

E meni FederOcija nije predavao...Kod mene je bio GDIN PROF DR SC ALMIN :izet:

Mada, na proslom poslu djelimicno sam se susretao sa krivicom i suradnjom sa tuzilastvima i mup-ovima, od kojih je najtezi i najtromiji za saradnju bio zenicki.
Opet, cisto sumnjam da nisu napravili sluzbeni izvjestaj o pocinjenom krivicnom djelu koji se salje u tuzilastvo.
Last edited by clio_dci120 on 22/10/2019 21:00, edited 1 time in total.
kamen spoticanja

#37512 Re: Zeničani

clio_dci120 wrote:
kamen spoticanja wrote:Dakle ucenici nezira pivica lazu
Cudo :D
E meni FederOcija nije predavao...Kod mene je bio GDIN PROF DR SC ALMIN :izet:
Vjerujem da je taj gdin zakacio i dobar dio ovih s spiska
Pa se nisu proslavili
Mada njemu se ne moze spocitati rezim i sakrivanje iza stranaka
clio_dci120

#37513 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Sta ja znam, pisem gdin jer je fakat vrhunski advokat, sada radi na relaciji BiH-Bec, ima i tamo kancelariju, bavi se ekstradicijama, nema mu se sta spocitavati. Vrhunski strucnjak i dobar profesor, kojeg je FederOcija sa svojom strankom otjerao kada je doktorirao. To je vec bilo malo kasnije kada sam ja vec zavrsio, ali ponos mi je sto mi je predavao i sto sam kod njega polagao. Jedan od rijetkih kod kojih se tih godina nije moglo provuci kao kod vecine drugih.
A sada sto brani krimose, to je njegov licni izbor i nema veze sa njegovim sposobnostima kao pravnika.
kamen spoticanja

#37514 Re: Zeničani

Hocu kazat da s fakulteta vjerovatno izlaze i divna djeca ali put u sistem imaju šupci zakaceni na jos vece šupke
No cinjenica je da isti takvi zavrse fakultet postavlja pitanje kvaliteta i integriteta predavaca...
clio_dci120

#37515 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Pa dobro, opet svako moze nabubati teoriju i najveci supak. Ne vjerujem ja da iko u tuzilastvu ili sudu ne zna raditi svoj posao, samo namjerno nece da rade, mito i korupcija. Kao sto su pisali za neke sudije da ne izraduju presude na vrijeme, ispade ne znaju oni rokove, a niko od novinara da istrazi pravi razlog.
Evo ima jedan izuzetak u Zenici, sudija Malicbegovic, uvijek se haman drzao zakonskog maksimuma kod odredivanja visine kazne. Sada vise to i ne pratim, usmjereniji sam na jednu drugu oblast i ne bavim se sudskim postupcima bilo koje vrste.
Ali svakako, ona afera VSTV-a sa Tegeltijom pokazala je u kakvom blatu je nas pravosudni sistem...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#37516 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

I fakultet je dio istog sistema. Kad smo dizelas, N.N., ja i ostala ekipa studirali, to i nije bilo toliko ocigledno i propagirala se politicka nezavisnost, ako nista deklarativno.

A onda su kolo preuzeli Pivic, Spahija, Huseinagic, Dedic, Omerovic i ostala klapa koja ne samo da ne sakriva politcko opredljenje nego su politicki aktivni i eksponirani.
clio_dci120

#37517 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ovo sto Bata pise za autonomiju pravnog fakulteta, a moze se preslikati i na cijeli univerzitet, zaista je strasno, prestrasno. Ne znam samo kako drugi fakulteti iz regiona uopce saraduju sa nasim univerzitetom. Pogotovo na pravnom fakultetu profesori su otvoreni zagovornici svoje politicke opcije, da ne govorim o raznim njihovim ekcesimana fejsbuku. I to bi nama trebala biti neka naucna elita koja bi trebala mijenjati nase pravosudje. Nece nama svanuti ni za pedeset godina. Sta ocekujete sada od nekog mladog studenta kada vidi obrazce ponasanja svojih profesora?!
A vala sadasnja garintura profesora nema nikakav uspjeh na strucnom planu niti je izgradjena na istom...sta mogu prenjeti studentima, nista posebno. Najobicniji demonstrator moze nabubati ili citati teoriju sa slajdova. Tuga...
clio_dci120

#37518 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Da se nadovezem, svijetli primjer je bio sadasnji dekan ekonomskog fakulteta, u vrijeme kada sam je studirao asistent Alaudin, koji je doktorirao u Zagrebu kod vrhunske profesorice Josipovic. Zahvaljujuci njemu prije 5-6 godina profesorica je drzala predavanja na nasem faksu (nazalost nisam prisustvovao istim). I sta se danas desava?! Nisam detaljno upucen, ali cujem da se vodi neki sudski postupak, onaj vlasnik ITC-a pokusava svim silama skinuti Alaudina, jer on zeli biti dekan. Kazu sve se sreduje da to mjesto preuzme taj vlasnik ITC-a. Samo tjeraju i to malo sto je ostalo kvalitetnog i apoliticnog kadra.
A o ostalim cistkama kako na pravnom faksu, tako vjerovatno i na drugim clanicama univerziteta, dalo bi se pisati romane. FederOcija bi mogla biti autor.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#37519 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Dovoljno je uci na profil onog mongoloida (ovako ga je Meknalti krstio :D ) Huseinspahica i da ti se zeludac okrene. Svaki drugi post ruži narod sto odlazi :lol:

FederOcija uopste nije pravnik po struci. Ali moze knjigu napisati na temu ubij sve i vrati se sam. U manje od deset godina od lika koji se zacesljavao preko celavice i hodao u rozoj polo majici i salonskim cipelama do zamjenika ministra pravde.
muhafuca

#37521 Re: Zeničani

Post by muhafuca »

ko im je photshop majstor na zenica blogu :D

ili zamagli ovom drugom lice ili stavi crnu kocku ako ne znas zamaglit

al sta uradi ovaj covjeku od face da Bog sacuva :-)

Image
N.N.

#37522 Re: Zeničani

Post by N.N. »

E pa kada je Dunja dizala raju da se dignu i pobune protiv zOkona, vecina je sutjela. Zato sada zOkon zamjenik ministra pravde a ti Dunja se kupaj i haj' u Dojcland :mrgreen:

Dunja(predstavnik studenata tada, starija 'zena') :-D

Meni je drago sto sam kroz skolovanje prosao Kasima Trnku i ustavno ptavo, Almina Dautbegovica sa procesnim i rahmetli Saliha Jalimama sa historijom BiH :)

Elem, jos nisu nasli Palavru? Neka pritisnu Lepinu, oni su veliki ahbabi :mrgreen:

Ne znam, meni je uvijek zao kada neko glavu zijani, jbga.
Casual's

#37523 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Mahalska je da ga je Lepina i nafur'o. Tipa nemoj bit papak, ponizio te.. :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#37524 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

N.N. wrote:E pa kada je Dunja dizala raju da se dignu i pobune protiv zOkona, vecina je sutjela. Zato sada zOkon zamjenik ministra pravde a ti Dunja se kupaj i haj' u Dojcland :mrgreen:

Dunja(predstavnik studenata tada, starija 'zena') :-D

Meni je drago sto sam kroz skolovanje prosao Kasima Trnku i ustavno ptavo, Almina Dautbegovica sa procesnim i rahmetli Saliha Jalimama sa historijom BiH :)
Dunja i Kinez? Je li ta Dunja? Ja znam da je ona lobirala da Skuljevic bude dekan kad je Jalimam skinut.

Ovo ostalo je izgleda iza mog vremena, jer FeederOcija je bio tek dosao kad sam ja zavrsavao. Poslije toga je krenula hajka na Dautbegovica, emisija kod Batka, potpisivala se peticija.... prevrat klasicni se desio te 2010
ili 2011 i tad su ovi zavladali.
N.N.

#37525 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Jest jest, ta Dunja :mrgreen:
Uglavnom, i ona je sa Kinezom otisla vani.

Svi smo mi haman u godinu gore bili :)
Post Reply