SDP

VjecitiStudent

#37501 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Dosta je bilo kritika SDP-a, o pokojniku treba sve najbolje :D
bella_ciao

#37502 Re: SDP

Post by bella_ciao »

sebija wrote:
KatarinaKosaca wrote:Pogledaj statistike o broju nezaposlenih ugasenih firmi, blokiranih racuna, investicija , mozda i primjetis.
Pogledaj ti širu statistiku i listu odgovornih i za tvoju informaciju cijeli svijet je prošao ili još uvijek prolazi kroz jednu od većih kriza.
KatarinaKosaca wrote:SDP zla smo se rijesili, sljedeci je vas brat po materi korupciji SDA
Te podvale o "bratstvu" među ni po čemu sličnima ostavi nekom drugom, a želje šalji Djedu Mrazu, ako ga SDA ponovo ne protjera iz Bosne.

Nasuprot nečijih jalovih želja stoji činjenica da je SDP na putu da riješi najveće unutrašnje probleme koji su među bitnim uzrocima loših izbornih rezultata. Komentarisaćemo vrlo brzo koliko su oni uspjeli a "alternativa" kiksala. Bojim se da ti se rezultati neće svidjeti ako zadržiš ugao posmatranja.
SDP je bio "alternativa koja je kiksala", sad smo se samo vratili na staro.
bosančica-sunčica

#37503 Re: SDP

Post by bosančica-sunčica »

Izvinjavam se što upadam u diskusiju "ko sa Marsa", ali želim poručiti Zlatku i svim onim koji su mu u vrijeme predizborne kapanje aplaudirali dok je vrijeđao Željka Komšića. Prije svega želim im reći da su vrijeđeli "ZLATNOG LJILJANA". Dokazanog borca za BiH ....Pa zar igdje ima da se tako nisko vrijeđaju ratni vetrani, dobitnici najvećih ratnih odlikovanja, a koji i u ratu i u miru vole svoju domovinu.A gdje su borci ove zemlje da brane svog saborca....ZAŠTO ONI ĆUTE. Umjesto da se oglase i priprijete tim skorojevićima,oni šute.. I onda se čude što je boračka populacija ponižena, marginalizirana....
Dobro je B.M to opisao u pjesmi...."da li će sloboda umeti da peva, kao što su sužnji pevali o njoj"...a Ž.K je pjevao o oslobodi,i to baš lijepo, a sad ga vrijeđaju ratni profiteri....i još mu se podsmjehuju što nije "enormno bogat", a Ž.K je bogat samo oni to ne znaju....Ž.K je dobar čovjek, pošten, borac.....i jako liči na jednu jedinu BiH. I ne treba mi Sarajavo bez Ž.K, Mire Lazovića,Bogića Bogićevića i inih dobrih Bosanaca koje je " baliluk" uspio otjetrari.
Zlatko, kako te nije stid !!!!! I još jednom da ti ponovim....kad vrijeđaš osvjedočenog borca, ljiljana....ti vrijeđaš sve borce Armije BiH,koji su zaslužili ovu zemlju. Ti je nisi.
Last edited by bosančica-sunčica on 18/10/2014 12:03, edited 1 time in total.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#37504 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Srecom pa se moze preci u drugu stranku i nastaviti cista obraza dalje. Svi grijesi budu oprosteni.
tandmand

#37505 Re: SDP

Post by tandmand »

sebija wrote:Dobro je da se konačno na političkoj javnoj sceni pojavljuje institucija ostavke. To je nešto rijetko kod nas. To možemo čitati kao jedan pomak neovisno o razlogu zbog kojih su one donesene. Dakle, to je jedan pomak u političkoj sferi u javnom životu“, kazao je profesor i politički analitičar Esad Bajtal za --- NO LINKS ---.
A sta im drugo preostaje nego da daju ostavke. Samo sto to ne rade iz moralnih razloga, vec zbog toga sto su i sami svjesni da ukoliko ustraju na svojim zabludama, da ce se svesti na "Udruženje građana Josip Broz Tito".
To nisu ljudi koji su navikli da u nekoj NVO rade volonterski a mislim da ih i boli briga za Titom. Taj Titoizam je njima sluzio da privuku jugonostalgicare i da ih iskoriste kao glasacku masineriju.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#37506 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

bosančica-sunčica wrote:Izvinjavam se što upadam u diskusiju "ko sa Marsa", ali želim poručiti Zlatku i svim onim koji su mu u vrijeme predizborne kapanje aplaudirali dok je vrijeđao Željka Komšića. Prije svega želim im reći da su vrijeđeli "ZLATNOG LJILJANA". Dokazanog borca za BiH ....Pa zar igdje ima da se tako nisko vrijeđaju ratni vetrani, dobitnici najvećih ratnih odlikovanja, a koji i u ratu i u miru vole svoju domovinu.A gdje su borci ove zemlje da brane svog saborca....ZAŠTO ONI ĆUTE. Umjesto da se oglase i priprijete tim skorojevićima,oni šute.. I onda se čude što je boračka populacija ponižena, marginalizirana....
Dobro je B.M to opisao u pjesmi...."da li će sloboda umeti da peva, kao što su sužnji pevali o njoj"...a Ž.K je pjevao o oslobodi,i to baš lijepo, a sad ga vrijeđaju ratni profiteri....i još mu se podsmjehuju što nije "enormno bogat", a Ž.K je bogat samo oni to ne znaju....Ž.K je dobar čovjek, pošten, borac.....i jako liči na jednu jedinu BiH. I ne treba mi Sarajavo bez Ž.K, Mire Lazovića,Bogića Bogićevića i inih dobrih Bosanaca koje je " baliluk" uspio otjetrari.
Zlatko, kako te nije stid !!!!! I još jednom da ti ponovim....kad vrijeđaš osvjedočenog borca, ljiljana....ti vrijeđaš sve borce Armije BiH,koji su zaslužili ovu zemlju. Ti je nisi.
:thumbup: :thumbup:
sebija

#37507 Re: SDP

Post by sebija »

bosančica-sunčica wrote:Prije svega želim im reći da su vrijeđeli "ZLATNOG LJILJANA"
Svako ko se borio u ratu ili slao članove porodice na ratne linije nije ništa manje važan od nekoga ko je sebi na neki način obezbjedio za to značku. Dakle, nemoj mi tih populističkih sranja koja su sad svakako nebitna. Izbori i politika su stvari koje se tiču naše budućnosti, a ljiljane i zlatne kašike ostavimo u ladice prošlosti.
bella_ciao wrote:SDP je bio "alternativa koja je kiksala", sad smo se samo vratili na staro.
Generalno jeste kiksala ali to ne znači da nije uradila i dobrih stvari. Kad se uzmu u obzir dušmanluci SDA, njihovi "vitalni nacionalni interesi", izdaja i blokada ustavnog suda u saradnji sa Budimirom, kočnice u preduzećima i parlamentima, SDP je sa svojih 17 posto glasova uradio i više nego dovoljno.

Sa novim iskustvom i rukovodstvom, sljedeći put će akoBogda biti i bolje.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#37508 Re: SDP

Post by sabina1 »

VjecitiStudent wrote:
zateznistub wrote:
KatarinaKosaca wrote: Bolje bi bilo da SDP dodje pameti. Kao jakosu iznenadjeni, a kad se Niksic drso cerio u lice "Kome cu dati posao ako necu bratu", nije vam bilo ni neobicno ni cudno. Kad je jedna NVO prije izbora trazila da budu javni natjecaji u javnim preduzeima svi su potpisali osim SDP i HDZ. I to vam je normalno. I sad ste kao plaho iznenadjeni rezultatima. Jel vas bar imalo sramota sto ste napravili 4 najteze postratne godine?
Katarina, ne pregoni...ipak je sda tu nenajebiva...
Najveći grijeh SDP je što je postao druga SDA.
Kate je upravu , ovo jesu bile najteže 4 godine.
SDP je direktan krivac ali je temelj te krivice SDA-ovski sistem ludila u kom jesmo....
SDP se u to savršeno uklopio.

I da , tek nam predstoje 4 najteže godine od svih najtežih godina u historiji....
Očekujem totalni debakl sistema i ideološki i demokratski mrak.....
Ko preživi neće imati snage ni da priča....
sebija

#37509 Re: SDP

Post by sebija »

tvsabina wrote:I da , tek nam predstoje 4 najteže godine od svih najtežih godina u historiji....
Očekujem totalni debakl sistema i ideološki i demokratski mrak.....
Ko preživi neće imati snage ni da priča....
Ja vjerujem da će sljedeći izbori biti vanredni. Ne mogu ovi izgurati četiri godine, bilo bi mrtvih (među njima naravno).
L u c i f e r

#37510 Re: SDP

Post by L u c i f e r »

sebija wrote:
bosančica-sunčica wrote:Prije svega želim im reći da su vrijeđeli "ZLATNOG LJILJANA"
Svako ko se borio u ratu ili slao članove porodice na ratne linije nije ništa manje važan od nekoga ko je sebi na neki način obezbjedio za to značku. Dakle, nemoj mi tih populističkih sranja koja su sad svakako nebitna. Izbori i politika su stvari koje se tiču naše budućnosti, a ljiljane i zlatne kašike ostavimo u ladice prošlosti.
bella_ciao wrote:SDP je bio "alternativa koja je kiksala", sad smo se samo vratili na staro.
Generalno jeste kiksala ali to ne znači da nije uradila i dobrih stvari. Kad se uzmu u obzir dušmanluci SDA, njihovi "vitalni nacionalni interesi", izdaja i blokada ustavnog suda u saradnji sa Budimirom, kočnice u preduzećima i parlamentima, SDP je sa svojih 17 posto glasova uradio i više nego dovoljno.

Sa novim iskustvom i rukovodstvom, sljedeći put će akoBogda biti i bolje.
Čitaš li ti svoje postove čovječe?
Zašto si tako opsjednut i očaran jednom strankom?
To je samo grupa ljudi, ništa više.
I to grupa ljudi čiji su pročelnici za sebe zgrnuli bogatstvo otvorenom kleptokratskom politikom a la SDA, ne učinivši ama baš ništa za one koji su ih birali.

Da li si ti jedan od tih ljudi, ili je neko tebi blizak jedan od njih?
Ne vidim drugog opravdanja za takvu deformaciju percepcije, osim ako trolaš...
sebija

#37511 Re: SDP

Post by sebija »

L u c i f e r wrote:Zašto si tako opsjednut i očaran jednom strankom?
Ni opsjednut ni očaran, samo svjestan da sa privatnim strankama pojedinaca nećemo daleko dogurati. Osjetimo to na vlastitoj koži već predugo. Uz to imam oči i vjerujem u ono što vidim a ne ono što iznose privatni mediji i druge stranke. SDP je partija sa potencijalom i koliko god su trenutno na raskrnici ja ih se ne odričem.
L u c i f e r

#37512 Re: SDP

Post by L u c i f e r »

sebija wrote:
Ni opsjednut ni očaran, samo svjestan da sa privatnim strankama pojedinaca nećemo daleko dogurati. Osjetimo to na vlastitoj koži već predugo. Uz to imam oči i vjerujem u ono što vidim a ne ono što iznose privatni mediji i druge stranke. SDP je partija sa potencijalom i koliko god su trenutno na raskrnici ja ih se ne odričem.
U enciklopediji pod "Privatna stranka pojedinca" stoji ovo:
Image

Čuj ti ih se ne odričeš... :lol:
Odustajem.
Have a nice life. :)
costacurta

#37513 Re: SDP

Post by costacurta »

sebija wrote: Svako ko se borio u ratu ili slao članove porodice na ratne linije nije ništa manje važan od nekoga ko je sebi na neki način obezbjedio za to značku. Dakle, nemoj mi tih populističkih sranja koja su sad svakako nebitna. Izbori i politika su stvari koje se tiču naše budućnosti, a ljiljane i zlatne kašike ostavimo u ladice prošlosti.
:roll:
sta kazes, "TU ZNACKU U LATICU PROSLOSTI"!?

Image
VjecitiStudent

#37514 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

sebija wrote:

:shock:
S koje planete kipaju ove FOM-ovce?
sebija

#37515 Re: SDP

Post by sebija »

Znam ja da vi nikad nemate argumente da razmijenite više od dva normalna posta. Baš tu se i ogleda vaša zaluđenost privatnim strankama, demagogijom i parama kojima vas kupuju.
costacurta

#37516 Re: SDP

Post by costacurta »

Dobro vi imate ikako mandata :D
L u c i f e r

#37517 Re: SDP

Post by L u c i f e r »

sebija wrote:Znam ja da vi nikad nemate argumente da razmijenite više od dva normalna posta. Baš tu se i ogleda vaša zaluđenost privatnim strankama, demagogijom i parama kojima vas kupuju.
Za tvoje mentalno dobro, nadam se da te plaćaju za ove gluposti koje pišeš. :)

Image
Jes me pošlo danas, tri komada... :nargila:
sebija

#37518 Re: SDP

Post by sebija »

costacurta wrote:Dobro vi imate ikako mandata :D
L u c i f e r wrote:Za tvoje mentalno dobro..........
Baš o tome govorim. Prvi uobičajeni post vas poslušnika privatnih stranaka je pokušaj obmane, drugi se pretvara u omalovažavanje sagovornika, a treći u pokušaj duhovitosti. I tu prestaje vaša sposobnost za demokratiju i iskreno rasuđivanje. :wink:
itekako

#37519 Re: SDP

Post by itekako »

bosančica-sunčica wrote:Izvinjavam se što upadam u diskusiju "ko sa Marsa", ali želim poručiti Zlatku i svim onim koji su mu u vrijeme predizborne kapanje aplaudirali dok je vrijeđao Željka Komšića. Prije svega želim im reći da su vrijeđeli "ZLATNOG LJILJANA". Dokazanog borca za BiH ....Pa zar igdje ima da se tako nisko vrijeđaju ratni vetrani, dobitnici najvećih ratnih odlikovanja, a koji i u ratu i u miru vole svoju domovinu.A gdje su borci ove zemlje da brane svog saborca....ZAŠTO ONI ĆUTE. Umjesto da se oglase i priprijete tim skorojevićima,oni šute.. I onda se čude što je boračka populacija ponižena, marginalizirana....
evo da se i ja izvinem sto upadam "ko s Mars" ali zelim ti reci da idealiziras Zeljku na isti nacin kao i pojedinci Zlatka.
spomenula si "ZLATNOG LJILJANA". imas li predstavu koliko je jos momaka iz iste jedinice dalo jednak ili veci doprinos u odbrani od Zeljke a danas nemaju nista!? ni dana radnog staza na budzetu, ni boracke naknade, niti neku nagradu za ratne zasluge. nista. zive od danas do sutra.
ni na kraj pameti mi nije da omalovazavam bilo koga ili casno odlikovanje Zlatni ljiljan, ali hocu jasno reci da je premalo znacki na broj onih koji je takodjer zasluzuju. licno znam bar deset "neodlikovanih Zlatnih ljiljana".

hocu reci, treba biti pametan pa stvari gledati u malo sirem kontekstu od pukog navijackog ciji kriteriji ne sezu dalje od potrebnih kriterija za izbor ZMBT.
sigh

#37520 Re: SDP

Post by sigh »

KatarinaKosaca wrote: Pogledaj statistike o broju nezaposlenih ugasenih firmi, blokiranih racuna, investicija , mozda i primjetis. Pogledaj broj diretora i javne uprve primljenih bez najtjecaja. Niste ni krili da vlast dozivljavate kao podjelu plijena. Privatnike reketarite, nepismene postavljate, vi ste samo bahata i bezobrazna kopija. SDA. SDP zla smo se rijesili, sljedeci je vas brat po materi korupciji SDA
Pogledaj ti statistike onoga sto je uradjeno samo od strane SDP-a. Infrastruktura, lazni borci, zdravstvo, penzioneri, ulaganja u energetiku, itd. Jel federacija zabiljezila rast iako smo imali proteste i nezapamcene poplave ? To sto pricas o podijeli plijena,pa imas nesto slicno i u SAD, a ko nam je to krojio ustav i ubacio angloamerickih pravnih elemenata u politicki sistem ? Svakako SDP nije taj koji je uspostavio tu praksu ! Daj budite malo realisticni i objektivni u ocjeni. Pa stvarno, vasa frustracija vise poprima smijesne oblike. :-)
McMoy

#37521 Re: SDP

Post by McMoy »

Sad se sjetio braniti socijaldemokratiju: :-)
"Što se mene tiče, najpametnije mu je, i evo ovom prilikom pozivam DF i Željka Komšića da vidimo na koji način i kako možemo objediniti ideju socijaldemokratije u ovoj zemlji...."

Ljigavac je nadmašio samog sebe!?
Jedini pravi lijek za SDP je da se makne i on i bagra oko njega koja ga je dovela i održala na vlasti u stranci 17 godina.
Drugačije sve vodi ka daljnjem urušavanju SDP-a.
Ali, znajući o kakvom se profilu ljudi radi i da SDP ima nezavisno od rezultata stabilan izvor finansiranja, za očekivati je da vrhuška neće tek tako bez borbe odstupiti sa čelnih pozicija stranke.
zateznistub

#37522 Re: SDP

Post by zateznistub »

sebija wrote:
Pa pobogu, na svijetu bozjem ne postoji stranka koja je vise privatna i koja je veci .djl o SDP-a.

Jesam neko ko prihvata, razumije i cijeni socijaldemokratiju i neko ke je skoro uvijek glasao za SDP, ali ovo danas nije SDP ni socijaldemokratska stranka...

nazalost
costacurta

#37523 Re: SDP

Post by costacurta »

sebija wrote:
costacurta wrote:Dobro vi imate ikako mandata :D
L u c i f e r wrote:Za tvoje mentalno dobro..........
Baš o tome govorim. Prvi uobičajeni post vas poslušnika privatnih stranaka je pokušaj obmane, drugi se pretvara u omalovažavanje sagovornika, a treći u pokušaj duhovitosti. I tu prestaje vaša sposobnost za demokratiju i iskreno rasuđivanje. :wink:
Image
evo da se i ja izvinem sto upadam "ko s Mars" ali zelim ti reci da idealiziras Zeljku na isti nacin kao i pojedinci Zlatka.
spomenula si "ZLATNOG LJILJANA". imas li predstavu koliko je jos momaka iz iste jedinice dalo jednak ili veci doprinos u odbrani od Zeljke a danas nemaju nista!? ni dana radnog staza na budzetu, ni boracke naknade, niti neku nagradu za ratne zasluge. nista. zive od danas do sutra.
ni na kraj pameti mi nije da omalovazavam bilo koga ili casno odlikovanje Zlatni ljiljan, ali hocu jasno reci da je premalo znacki na broj onih koji je takodjer zasluzuju. licno znam bar deset "neodlikovanih Zlatnih ljiljana".
Slazem se sa svime, ali sto je problem sto je neko spomenuo da ima ratno priznanje? Mnogo bitnija stvar je da on sam nije koristio to u izbornoj kampanji, u fazonu "Glasajte za mene, ja sam Zlatni ljiljan".
I svaka prica na ovu temu je inicirana od drugih ljudi, nikad on nije potegao ovo pitanje. Zasto?
Mozda upravo iz respekta prema svima ovima iz tvog posta, mozda jer covjek konta u rat je otisao zbog familije, zbog sebe, da spasi zivu glavu a ne zbog priznanja i cerifikata.
sebija

#37524 Re: SDP

Post by sebija »

itekako wrote:evo da se i ja izvinem sto upadam "ko s Mars" ali zelim ti reci da idealiziras Zeljku na isti nacin kao i pojedinci Zlatka.

hocu reci, treba biti pametan pa stvari gledati u malo sirem kontekstu od pukog navijackog ciji kriteriji ne sezu dalje od potrebnih kriterija za izbor ZMBT.
Aferim.
sigh wrote:Pogledaj ti statistike onoga sto je uradjeno samo od strane SDP-a. Infrastruktura, lazni borci, zdravstvo, penzioneri, ulaganja u energetiku, itd. Jel federacija zabiljezila rast iako smo imali proteste i nezapamcene poplave ? To sto pricas o podijeli plijena,pa imas nesto slicno i u SAD, a ko nam je to krojio ustav i ubacio angloamerickih pravnih elemenata u politicki sistem ? Svakako SDP nije taj koji je uspostavio tu praksu ! Daj budite malo realisticni i objektivni u ocjeni. Pa stvarno, vasa frustracija vise poprima smijesne oblike. :-)
Aferim.
zateznistub wrote:Pa pobogu, na svijetu bozjem ne postoji stranka koja je vise privatna i koja je veci .djl o SDP-a.
Ne bi bilo dobro da se lažemo ako znamo obojica da to nije istina.

SDP nisu osnovale djevojke sa sela kao Alija SDA, Fahro SBB ili DF Komšić. Privatne stranke 1/1.

SDP su osnovali ljudi od rada, ideje, intelekta i obraza. Da li se danas neko tamo ponaša neumjereno to je druga priča. Ako i da, taj ubrzo odlazi. Kako god, SDP nije privatna stranka.
zateznistub

#37525 Re: SDP

Post by zateznistub »

sebija wrote: Ne bi bilo dobro da se lažemo ako znamo obojica da to nije istina.

SDP nisu osnovale djevojke sa sela kao Alija SDA, Fahro SBB ili DF Komšić. Privatne stranke 1/1.

SDP su osnovali ljudi od rada, ideje, intelekta i obraza. Da li se danas neko tamo ponaša neumjereno to je druga priča. Ako i da, taj ubrzo odlazi. Kako god, SDP nije privatna stranka.
Tacno! socijaldemokratija je divna ideja i ja je volim, ali ovo sto je Zlatko i co. uradili od iste (i partije i ideje) nije nista drugo do pri(H)vatizacija.
Post Reply