Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
motorola01

#37501 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by motorola01 »

Hafis wrote:
motorola01 wrote:
Hafis wrote: A ovi baždareni upravo sad nameračili na stolicu u predsjedništvu, k'o da im je guzica ostala na njoj :) .
Najgore u svemu tome je sto ce im dati stolicu. Eh sad ja tebe pitam, da li bi ti dao stolicu takvim ljudima, ljudima koji su protiv tvoje drzave i rade sve da je razbiju? Znaci obrnimo situaciju. Molim iskren odgovor.
To su paušalne ocjene - ''razbijanje države''.
Po meni više rade na razbijanju države oni koji bi željeli zadržati obje stolice za sebe, i koji to rade upravo iz nepovjerenja i pretjeranog poistovjećavanja s državom. I šta onda očekuju zauzvrat? Aplauz?
Da skratim: tebi je sasvim prirodno stanje nametanja političke volje i ti to zoveš gradnjom države BiH, a svako osporavanje i revolt protiv takvog stanja ti nazivaš razbijanjem države.
Prvi restart ove države biti će vraćanja te simboličke stvari na ''svoje mjesto'', a onda se može govoriti o daljnjim koracima.
Ništa bolje ovom društvu neće biti kada ŽK-a zamijeni recimo Borjana Krišto.Neće porasti zaposlenost, niti će se podići standard. Ali, uklonit će se jedna nelogičnost, pa ako ništa, ako već patimo svi, daj da u toj krivnji za loš izbor političara budemo svi ravnopravni kao i u patnji.
Nisu pausalne. Zna se kakva je politika ovih sto imaju kako ti kazes dvije stolice, kakva ovih bazdarenih. Ne treba ici u proslost, dovoljno je pogledati sta trenutno trazi ovaj bazdareni. I ti sad ovdje pricas da recimo ja i ti danas ne bi ovdje palamudili o tome da li je ispravno ukinuti vojsku jer bi u petak isao prijedlog za budzet BIH sa umanjenom stavkom za vojsku da je umjesto Zeljke Komsica sjedio bazdareni. To je samo petak, a gdje je ostalih 1000 radnih dana u mandatu.
Sta bi tek za toliko vremena uradili?

I da, nisi mi odgovorio na pitanje.
Hafis

#37502 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

"motorola
Nisu pausalne. Zna se kakva je politika ovih sto imaju kako ti kazes dvije stolice, kakva ovih bazdarenih.
Normalno je da se zna. Ovi bi htjeli imati i svoju ali i baždarenih stolicu, jer su više multikulti, više patriotski nastrojeni, proeuropski i bla bla, općenito bolji su kao narod od baždarenih, i treba im dati da upravljaju državom jer je najviše vole i najbolje joj žele.
Normalno, baždareni smatraju da je to samo foluška i šuplja priča za malu djecu, a da se radi o pokušaju njihovog političkog potčinjavanja koji bi vremenom prešao u asimilaciju i njihov konačni nestanak.
Ne treba ici u proslost, dovoljno je pogledati sta trenutno trazi ovaj bazdareni.
Koliko znam za sada je trenutno na pijaci samo Komšićeva stolica.
I ti sad ovdje pricas da recimo ja i ti danas ne bi ovdje palamudili o tome da li je ispravno ukinuti vojsku jer bi u petak isao prijedlog za budzet BIH sa umanjenom stavkom za vojsku da je umjesto Zeljke Komsica sjedio bazdareni. To je samo petak, a gdje je ostalih 1000 radnih dana u mandatu.
Svakako da treba podržati smanjene stavke za vojsku i to bi sigurno jedan baždareni sutra podržao. Toliko smo ekonomski opustošeni da je i samo postojanje vojske više nego luksuz.
Jesam :)
motorola01

#37503 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by motorola01 »

Hafis wrote:
"motorola
Nisu pausalne. Zna se kakva je politika ovih sto imaju kako ti kazes dvije stolice, kakva ovih bazdarenih.
Normalno je da se zna. Ovi bi htjeli imati i svoju ali i baždarenih stolicu, jer su više multikulti, više patriotski nastrojeni, proeuropski i bla bla, općenito bolji su kao narod od baždarenih, i treba im dati da upravljaju državom jer je najviše vole i najbolje joj žele.
Normalno, baždareni smatraju da je to samo foluška i šuplja priča za malu djecu, a da se radi o pokušaju njihovog političkog potčinjavanja koji bi vremenom prešao u asimilaciju i njihov konačni nestanak.
Ne treba ici u proslost, dovoljno je pogledati sta trenutno trazi ovaj bazdareni.
Koliko znam za sada je trenutno na pijaci samo Komšićeva stolica.
I ti sad ovdje pricas da recimo ja i ti danas ne bi ovdje palamudili o tome da li je ispravno ukinuti vojsku jer bi u petak isao prijedlog za budzet BIH sa umanjenom stavkom za vojsku da je umjesto Zeljke Komsica sjedio bazdareni. To je samo petak, a gdje je ostalih 1000 radnih dana u mandatu.
Svakako da treba podržati smanjene stavke za vojsku i to bi sigurno jedan baždareni sutra podržao. Toliko smo ekonomski opustošeni da je i samo postojanje vojske više nego luksuz.
Jesam :)
Malo je reci da seres ko foka. Puno ti siris pricu, bespotrebno. Sve je jasno ko dan. Koliko svi ovdje znamo, bazdareni traze mnogo vise od stolice. Izvor mrmak Lagumdzija i supak Bosic. A sto se tice vojske i njenog umanjenja, jos jedan razlog vise da se ne da stolica bazdarenim, a ne smijem ni pomisliti na ostale razloge koje bi stvorilo to davanje stolice bazdarenim.
I ti se onda jos ovdje pitas zasto se ne da stolica bazdarenim? To je isto da ubici koji stoji iznad tebe dajes metak, jer mu je nestalo metaka.
Hafis

#37504 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

"motorola01
Malo je reci da seres ko foka. Puno ti siris pricu, bespotrebno. Sve je jasno ko dan. Koliko svi ovdje znamo, bazdareni traze mnogo vise od stolice.
Koliko znam u pitanju je stolica. Ostalo je rekla-kazala.
A sto se tice vojske i njenog umanjenja, jos jedna razlog vise da se ne da stolica bazdarenim,
Upravo im je zbog toga treba dati. Potrebna su kresanja na tom planu i to je neizbježno. Zašto financirati nešto od čega apsolutno nemaš nikakve koristi.
I ti se onda jos ovdje pitas zasto se ne da stolica bazdarenim?
Rekao sam ti u gornjem postu zašto se ne da. Koja bi se to budala lako odrekla političkih instrumenata, pogotovo tog kalibra. A za opravdanje te politike, ti ćeš naći bezbroj razloga.
To je isto da ubici koji stoji iznad tebe dajes metak, jer mu je nestalo metaka.
Odvadi malo. Zamisli kakva bi bila budućnost ove države kada bi svatko na takav način razmišljao. Onda ona starno ne bi imala svrhe.
motorola01

#37505 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by motorola01 »

Hafis wrote:
"motorola01
Malo je reci da seres ko foka. Puno ti siris pricu, bespotrebno. Sve je jasno ko dan. Koliko svi ovdje znamo, bazdareni traze mnogo vise od stolice.
Koliko znam u pitanju je stolica. Ostalo je rekla-kazala.
A sto se tice vojske i njenog umanjenja, jos jedna razlog vise da se ne da stolica bazdarenim,
Upravo im je zbog toga treba dati. Potrebna su kresanja na tom planu i to je neizbježno. Zašto financirati nešto od čega apsolutno nemaš nikakve koristi.
I ti se onda jos ovdje pitas zasto se ne da stolica bazdarenim?
Rekao sam ti u gornjem postu zašto se ne da. Koja bi se to budala lako odrekla političkih instrumenata, pogotovo tog kalibra. A za opravdanje te politike, ti ćeš naći bezbroj razloga.
To je isto da ubici koji stoji iznad tebe dajes metak, jer mu je nestalo metaka.
Odvadi malo. Zamisli kakva bi bila budućnost ove države kada bi svatko na takav način razmišljao. Onda ona starno ne bi imala svrhe.
Tacno je to koliko ti znas, ali zato imaju Lagumdzija i Bosic koji puno vise znaju i kazu otvoreno pred tv kamerama. Da nije tacno ovo sto njih dvojica govore, davno bi se stozer javio da ispravi "nepravdu" ;-) . Sto se tice vojske, bosnjacima je itekako stalo da imaju vojsku, i sam znas zbog cega. A sto se tice ostalog, ne mozemo se naci ni na pribliznim talasnim duzinama.
Steely Dan

#37506 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Steely Dan »

Bosnjaci su jedini narod na svijetu kojeg ista zmija iz iste rupe ujeda nekoliko puta . Nazalost .
Steely Dan

#37507 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Steely Dan »

Sa Hrvatom koji se ne zove ,,Komsic Zeljko ,,i sa Srbinom kojem nije ime ,, Jovo Divjak ,, potpuno i besmisleno je uopce razgovarati o politici , o......o drzavi Bosni i Hercegovini . O bilo cemu osim o sexu i rostilju.
motorola01

#37508 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by motorola01 »

Steely Dan wrote:Bosnjaci su jedini narod na svijetu kojeg ista zmija iz iste rupe ujeda nekoliko puta . Nazalost .
Mislim da ce sljedeci pokusaj/i ukoliko ih ikad bude, katastrofalno zavrsiti po zmiju/e.
Hafis

#37509 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

motorola01
Tacno je to koliko ti znas, ali zato imaju Lagumdzija i Bosic koji puno vise znaju i kazu otvoreno pred tv kamerama.
Ako ti nije teško, možeš li to sažeti u rečenicu-dvije. Šta to traže baždareni po mišljenju Lagumdžije?
Sto se tice vojske, bosnjacima je itekako stalo da imaju vojsku, i sam znas zbog cega
Moguće je da im je jako stalo. Samo nevolja je što u ovoj državi postoje samo OS BiH, i njihovo održavanje je relativno skupo, a i u velikoj mjeri nepotrebno. Dovoljno je ''uzgajati'' jedan vod za potrebe NATO-a i njegovih ''mirovnih misija'', a ostalo raspustiti kućama do boljih dana.
A sto se tice ostalog, ne mozemo se naci ni na pribliznim talasnim duzinama.
Pa bio bi potpun idiotluk s moje strane kada bih se našao na istoj valnoj duljini s osobom koja za jedan narod u svojoj državi (koju usput toliko voli) koristi izraz ''baždareni''.
Hafis

#37510 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Steely Dan wrote:Sa Hrvatom koji se ne zove ,,Komsic Zeljko ,,i sa Srbinom kojem nije ime ,, Jovo Divjak ,, potpuno i besmisleno je uopce razgovarati o politici , o......o drzavi Bosni i Hercegovini . O bilo cemu osim o sexu i rostilju.
Ova je najbolja na forumu u zadnjih mjesec dana :thumbup:

Zato čuvajmo obojicu k'o malo vode na dlanu. Tko zna hoće li ikada biti još takvih :)
cindrlimindrli

#37511 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cindrlimindrli »

Hafis wrote:
Steely Dan wrote:Sa Hrvatom koji se ne zove ,,Komsic Zeljko ,,i sa Srbinom kojem nije ime ,, Jovo Divjak ,, potpuno i besmisleno je uopce razgovarati o politici , o......o drzavi Bosni i Hercegovini . O bilo cemu osim o sexu i rostilju.

Zato čuvajmo obojicu k'o malo vode na dlanu. Tko zna hoće li ikada biti još takvih :)
besqrac...bilo, nebilo, vise nije ni bitno.
motorola01

#37512 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by motorola01 »

Hafis wrote:
motorola01
Tacno je to koliko ti znas, ali zato imaju Lagumdzija i Bosic koji puno vise znaju i kazu otvoreno pred tv kamerama.
Ako ti nije teško, možeš li to sažeti u rečenicu-dvije. Šta to traže baždareni po mišljenju Lagumdžije?
Sto se tice vojske, bosnjacima je itekako stalo da imaju vojsku, i sam znas zbog cega
Moguće je da im je jako stalo. Samo nevolja je što u ovoj državi postoje samo OS BiH, i njihovo održavanje je relativno skupo, a i u velikoj mjeri nepotrebno. Dovoljno je ''uzgajati'' jedan vod za potrebe NATO-a i njegovih ''mirovnih misija'', a ostalo raspustiti kućama do boljih dana.
A sto se tice ostalog, ne mozemo se naci ni na pribliznim talasnim duzinama.
Pa bio bi potpun idiotluk s moje strane kada bih se našao na istoj valnoj duljini s osobom koja za jedan narod u svojoj državi (koju usput toliko voli) koristi izraz ''baždareni''.
Nema potrebe ista sazimati, dovoljno je procitati izjave njih dvojice(ne samo Lagumdzije jer pakaz suti o onome o cemu javno govori Bosic). Sto se tice vojske, nema potrebe da se ista vise govori jer je sve receno.

@bazdareni, sta reci o njima, a da vec nije receno. Glupost je uopste bilo uci u raspravu o njima i bazdarenoj stolici bazdarenih licnosti iz jednog konstitutivnog naroda iz Ustava ove drzave. U njemu nema bazdarenih, nego samo tri naroda, bosnjaci, srbi i hrvati koji biraju tri clana predsjednistva koja se izjasnjavaju kao bosnjak, srbin i hrvat. Nema dalje.
Danguba

#37513 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

Hafis wrote:

Oni su se i borili za ovu drzavu za razliku od nekih koji su je unistavali i rasturali a danas bi ugodnu fotelju da iz nje nastave tamo gdje su stali.

Uvijek ce biti i Srba i Hrvata koji pored Bosnjaka i Ostalih vole ovu zemlju...e za takve cu ja glasati a preostalim, ostaje samo kmecanje.
Kada sve sagledam, nama se i ne zuri. Nije lose ni ovako.
vivaldi

#37514 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vivaldi »

vee-jay wrote:
vivaldi wrote:
motorola01 wrote:Na ovom primjeru se vidi sta znaci mjesto u predsjednistvu za koje se bore bazdareni hrvati. Da je sad umjesto Komsica bio neki bazdareni, bio bi usvojen budzet Radmanovica i dalje znate. Da su pametni ovi iz probih-a bloka, nikad ne bi dali bazdarenim zagarantovano mjesto.
u ovom slucaju radmanovicev zahtjev je opravdan, iako su motivi drugaciji
cuj opravdan? pa sto nije predlozio stednju na drugim mjestima.
what the fuck na cemu drugom da stede???? pa na vojsku ide ubjedljivo najvise para, trecina budzeta preko 300 miliona svake godine, od toga 90% na plate i jos im treba povecavati????
Hafis

#37515 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

"Danguba"
Oni su se i borili za ovu drzavu za razliku od nekih koji su je unistavali i rasturali a danas bi ugodnu fotelju da iz nje nastave tamo gdje su stali.
Ako ništa, barem su znali za što se bore i naplatili su to. Željko pogotovo.
Uvijek ce biti i Srba i Hrvata koji pored Bosnjaka i Ostalih vole ovu zemlju...e za takve cu ja glasati a preostalim, ostaje samo kmecanje.
Volim i ja ovu zemlju pa ne bi glasao za mene :)
Zato što je ne volim baš na isti način kao i ti, je li tako?
Ta ti je k'o iz musafa :)
emil_L

#37516 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by emil_L »

Danguba wrote:
Hafis wrote:

:thumbup:
Ovi "baždareni", kako sami sebe nazvaše, nemogu si oprostiti što nisu na istu foru izazvali sukob između HVO-a i ABiH npr. u Tuzli, Brčkom, Gradačcu, Bihaću, ..itd..
Koliko dobra žele svome narodu najbolje se pokazalo 92-ge. Dok su Hrvate iz Posavine četnici masakrirali ovi isti "baždareni" su im gurali cisterne nafte preko Livna.
Valjda da četaljima šta ne usfali, šta li.. :-)
cindrlimindrli

#37517 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cindrlimindrli »

Moze li se kako urediti da se Srbi i Hrvati oslobode placanja troskova vojske tako sto bi se kompenzirali vracanjem para od poreza entitetu i kantonima, a u isto vrijeme oslobodili sluzbe u istoj? :D
emil_L

#37518 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by emil_L »

cindrlimindrli wrote:Moze li se kako urediti da se Srbi i Hrvati oslobode placanja troskova vojske tako sto bi se kompenzirali vracanjem para od poreza entitetu i kantonima, a u isto vrijeme oslobodili sluzbe u istoj? :D
Pa OS BiH najviše se i finansiraju upravo iz budžeta koji primarno pune Bošnjaci. Ta ko će ga puniti? Da neće slučajno Bratunac i Milići ili Ljubuški i Livno? Da im nije federalne ispomoći ni policije ne bi imali (ovo Ljubuški i Livno)

A služda u OS nije obaveza. Dakle nitko in ne tjera. :D
Hafis

#37519 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

emil_L wrote:
cindrlimindrli wrote:Moze li se kako urediti da se Srbi i Hrvati oslobode placanja troskova vojske tako sto bi se kompenzirali vracanjem para od poreza entitetu i kantonima, a u isto vrijeme oslobodili sluzbe u istoj? :D
Pa OS BiH najviše se i finansiraju upravo iz budžeta koji primarno pune Bošnjaci. Ta ko će ga puniti?
Pa kad najbolje stojite financijski :-) . Šuti i puni.
Steely Dan

#37520 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Steely Dan »

Hafis wrote:

A upravo zbog takvih kao ti koji su brzi na pistolju a pale na kurblu ja sam stvaio navodne znake . Da ti ne bi opet pisao to znaci da oni nisu usamljeni . Oni su sinonim za covjeka , za bosanskog patriotu , oni su sinonim i ekvivalent za cast . I monoga toga jos . Malo ih je kao sto rekoh ali nije ih 2 . Vise ih je . Pa cak i da ih je 2 . Sta onda ? Nista ! Bosana i Bosanci moraju traziti svoj interes . Moraju se brinuti i borati za svoj opsatanak . Opstanak ovisi o cjelovitoj Bosni i jednoj stolici u predsjednistvu . Amerika i kina imaju po jednog predsjednika a nama uvalili 3 . Zato sto tako hoce pokojni Susak i pokojni Milosevic .Bas ce njima Bosanac da ispunjava zelje . Ima Djeda Mraz brate .
daddy-kool

#37521 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by daddy-kool »

Hafis wrote: Moguće je da im je jako stalo. Samo nevolja je što u ovoj državi postoje samo OS BiH, i njihovo održavanje je relativno skupo, a i u velikoj mjeri nepotrebno. Dovoljno je ''uzgajati'' jedan vod za potrebe NATO-a i njegovih ''mirovnih misija'', a ostalo raspustiti kućama do boljih dana.
Ovo je stvar percepcije, ja sam npr mišljenja da i 2-3 puta veći budžet OS BiH ne bi bio veliki.
Steely Dan

#37522 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Steely Dan »

emil_L
Ovi "baždareni", kako sami sebe nazvaše, nemogu si oprostiti što nisu na istu foru izazvali sukob između HVO-a i ABiH npr. u
Tuzli, Brčkom, Gradačcu, Bihaću,
..itd..
Koliko dobra žele svome narodu najbolje se pokazalo 92-ge. Dok su Hrvate iz Posavine četnici masakrirali ovi isti "baždareni" su im gurali cisterne nafte preko Livna.
Valjda da četaljima šta ne usfali, šta li.
Da je tu Hrvata bilo MALO VISE isla bi nafta i kroz Bihac kao i kroz to qouno Duvnolivno .
Steely Dan

#37523 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Steely Dan »

daddy-kool wrote:
Hafis wrote: Moguće je da im je jako stalo. Samo nevolja je što u ovoj državi postoje samo OS BiH, i njihovo održavanje je relativno skupo, a i u velikoj mjeri nepotrebno. Dovoljno je ''uzgajati'' jedan vod za potrebe NATO-a i njegovih ''mirovnih misija'', a ostalo raspustiti kućama do boljih dana.
Ovo je stvar percepcije, ja sam npr mišljenja da i 2-3 puta veći budžet OS BiH ne bi bio veliki.
Ja sam misljenja da treba samo za vojsku izdvajati 70 % brutto dohotka . S kim granicimo i to je malo .
Ps Granicimo sa 3 drzave . Sve 3 ucestvovale u agresiji .
vivaldi

#37524 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vivaldi »

daddy-kool wrote:
nije ni percpecije vec stvar mogucnosti - niko se ne bi bunio ni da su plate, penzije i x drugih stvari vece 2-3 puta, ali je problem sto za to fali par milijardi svake godine
Steely Dan

#37525 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Steely Dan »

vivaldi wrote:
daddy-kool wrote:
nije ni percpecije vec stvar mogucnosti - niko se ne bi bunio ni da su plate, penzije i x drugih stvari vece 2-3 puta, ali je problem sto za to fali par milijardi svake godine
Ti to ne razumijes . ili se pravis Englez
Locked