Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Riddle

#37501 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Riddle »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/izra ... /231031010

Jao vidi ovih delegata. Pa kako ne vidiš ironiju, hajvanu jedan? :lol:
dr_Evil

#37502 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Riddle wrote: 31/10/2023 10:39 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/izra ... /231031010

Vide, ali ne daju nama da vidimo. Ako kazes da je ironija onda si simpatizer terorista.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#37503 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

Škobo Habu wrote: 31/10/2023 10:34
Nije bilo Hamasa prije 50 godina, pa su cionisti ravnjali arapska groblja i bogomolje da bi mogli graditi parkirališta za jevrejske doseljenike.

Eto, u Haifi je danas sve tako autentično kao i prije sto godina.

Možda ti misliš da pišeš sa nekakvog humanističkog stajališta, što je tvoja pravo, no historijski gledano - ti pišeš iz ugla koji je samo tebi razumljiv.
ne, nego vi pišete iz vizure cjelokupnog odnosa.

opet kažem, ako je sve isto, što je u posljednje tri sedmice ova tema toliko aktivna?

pa niko ne spori da se dešava to što se dešava. niko ne spori i da je Hamas više valjao trenutnoj Izraelskoj vladi nego bilo kome. niko ne spori da se na Zapadnoj obali bez Hamasa dešava segregacija, otimačina i puzajuće etniko čišćenje.

no sada je to i na Zapadnoj obali mnogo otvorenije i konkretnije.

ja ne pišem iz ugla lijepih želja, nego pišem o tome da prestanu da se pune šleperi mrtve djece. rješenje jeste dvije države, ali na ovaj način ga neće dobiti, nego samo pružiti izgovor Izraelu da ta ideja ostane lijepa želja.

realnije je da će Palestinci završiti na Sinaju. nažalost.

još bih i razumio da se ratuje, pa da ljudi ginu za slobodu, i podnose tu žrtvu. to mi je itekako jasno i razumljivo. ali ovdje se gine uzalud. nikakvog otpora i rata. ovo je samo stvaranje nemogućih uslova da ljudi dignu ruke i kažu bježaćemo gdje god.

niko sretniji od mene da nisam u pravu.
Chmoljo

#37504 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

Riddle wrote: 31/10/2023 10:39 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/izra ... /231031010

djed i baka se u grobovima okreću trenutno.
skrbavi-admin

#37505 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skrbavi-admin »

Chmoljo wrote: 31/10/2023 10:44

opet kažem, ako je sve isto, što je u posljednje tri sedmice ova tema toliko aktivna?
zato sto je gorka istina da likovi koji tvrde da su bili u bih za vrijeme rata i trpili rat staju na stranu nasilnickog agresora koji jos gore manifestira svoju silu nego cetnici i ustase
Tromblon

#37506 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tromblon »

Dozer wrote: 31/10/2023 10:36
sumirprimus wrote: 30/10/2023 17:00
dr_Evil wrote: 30/10/2023 16:58

Da se nisu borili nestali bi davno.. Svi znamo kako izgleda kad dignes ruke u zrak i kazes nisam ja nikome nista radio, nece mene. Kako god kad se boris i neprijatelj ce dva puta razmislit prije nego rokne na civile, zna da ce i njih nesto stici.
Cuj da se nisu borili, znas da su prvi napadali? :-)
I to vise puta
Fakat si nesto debelo fulio, tj. fale ti neki vrlo bitni inicijalni detalji iz istorije.....
I ja mu to par puta kažem, ali pravi se da ne vidi.
dr_Evil

#37507 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

skrbavi-admin wrote: 31/10/2023 10:46

zato sto je gorka istina da likovi koji tvrde da su bili u bih za vrijeme rata i trpili rat staju na stranu nasilnickog agresora koji jos gore manifestira svoju silu nego cetnici i ustase
Imena kolega
Chmoljo

#37508 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

skrbavi-admin wrote: 31/10/2023 10:46

aha, znači da nije sumira, niko o ovome ne bi pričao i pisao.

vjerovatno si u pravu. nije da je to svjetska tema broj 1 trenutno...
SpecialOffer

#37509 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SpecialOffer »

dr_Evil wrote: 31/10/2023 09:25
Velkoski wrote: 31/10/2023 09:23 Ma otkud da je Izrael sam brt? Bukvalno država koju finansira SAD.
Nije Izrael sam, Jevreji su bili sami, to je bila poenta.

A SAD je drzava koju finansiraju Jevreji. S tim da je Izrael tu samo radi geostrateskog polozaja kao isturena pozicija Vatikanske krune(zapadnog bloka).

Jedno i drugo je povezano. Uspjeli su napraviti genijalan strateski potez sa uspostavom Izraela, te pomiriti vjerski, politicki i vojni interes. 3u1.
Popisti malo. Vidim danima opasno :poop: na ovoj temi i preuvelicavas stvari. Cuj SAD je drzava koju finansiraju jevreji. Sta sve neces procitati u pm.
apsidejzi

#37510 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by apsidejzi »

Kako? Jednostavno! Na isti nacin na koji se ne vide hamasove zrtve. Jedna strana je slijepa na palestinske zrtve i smatra ih propagandom. Druga strana radi isto to sa izraelskim zrtvama. Ovdje generalno nedostaje mnogo empatije na obe strane. Ja da zivim u Izraelu i da na mene Hamas baca 1000 granata dnevno, ne bi mi bilo pravo. Jbg, sve je perspektiva.
Dozer

#37511 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dozer »

dr_Evil wrote: 31/10/2023 10:43

Vide, ali ne daju nama da vidimo. Ako kazes da je ironija onda si simpatizer terorista.
I podrzavas antisemitizam. OVo je sve ciljana zamjena teza.
Dozer

#37512 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dozer »

SpecialOffer wrote: 31/10/2023 10:49
Velkoski wrote: 31/10/2023 09:23 Ma otkud da je Izrael sam brt? Bukvalno država koju finansira SAD.

A SAD je drzava koju finansiraju Jevreji. S tim da je Izrael tu samo radi geostrateskog polozaja kao isturena pozicija Vatikanske krune(zapadnog bloka).

Jedno i drugo je povezano. Uspjeli su napraviti genijalan strateski potez sa uspostavom Izraela, te pomiriti vjerski, politicki i vojni interes. 3u1.
Popisti malo. Vidim danima opasno :poop: na ovoj temi i preuvelicavas stvari. Cuj SAD je drzava koju finansiraju jevreji. Sta sve neces procitati u pm.
Ako se malo dublje zadas u strukturu USA ekonomije i najvecih kompanija, vrlo brzo ces shvatiti da cca. 70% najvecih kompanija u skoro svim sferama drze Jevreji.
SpecialOffer

#37513 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SpecialOffer »

Dozer wrote: 31/10/2023 10:52

Ako se malo dublje zadas u strukturu USA ekonomije i najvecih kompanija, vrlo brzo ces shvatiti da cca. 70% najvecih kompanija u skoro svim sferama drze Jevreji.
Aj i ti teoreticar zavjera uhvati se noge.
dr_Evil

#37514 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

@SpecialOffer , i zato su SAD najjaci na svijetu. Naklon im do poda.

Svijet ne moze bez njih, oni mogu bez svijeta
splinter

#37515 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by splinter »

Chmoljo wrote: 31/10/2023 10:12
splinter wrote: 31/10/2023 09:49
S Hamasom ili bez Hamasa ljudima tamo rade ovo 75 godina, nismo djeca, nije ništa počelo od jučer.

Srećom pa postoje i ovi ljudi, istinski vjernici Jevreji koji šire istinu svijetu šta se tamo zapravo dešava.
Šta je sa Zapadnom Obalom gdje je u posljednja 24 sata ubijeno 14 ljudi ?
Na dnevnoj bazi bude ubijeno od 5 - 10 ljudi otkako je počelo ovo sve, a vala ni prije toga nije bilo puno bolje.
Dakle, ne govorimo o Gazi gdje se deešava nešto što savremeno čovječanstvo nije zapamtilo.
sad ja tebi mogu reći: zašto je ova tema toliko aktivna zadnje tri sedmice ako se ovo dešava 75 godina? ako je sve isto?

poenta je: put kojim Hamas ide je put katastrofe Palestinskog naroda. prije nego me ti ili neki padobranac optuži da zvučim kao Karadžić, samo da napomenem da ja nisam Ben Gvir ili Natanjahu, pa da sa te pozicije mogu odlučiti hoće li biti katastrofa ili neće.

ali ovo očito nije način. jer je ovoj fašističkoj izraelskoj vladi ovo odlično došlo. jebeni Ben Gvir je bio pripadnik organizacija koje je država Izrael proglašavala terorističkim. a sada je tu gdje jeste.

problem je najveći što Palestinci protiv sebe nemaju samo Izrael, nego imaju vrlo bitan dio Amerike, koji u vemu onome što Izrael radi vidi neku religijsku potvrdu svojih uvjerenja. a da pri tom Paelstinci istinski nemaju nikoga iza sebe. jer Arape doslovno boli kurac, Iran traži neku svoju Pogorelicu, a Rusi samo da zabave Amere dok ravnaju svoju zonu interesa.

o cukojedima da ne govorim.

žalosno je da u 21 stoljeću ljudi ispaštaju jer religiozne budale čekaju mesiju...
Put nestanka palestinskog naroda je zapisan u dokumentima cionističkog režima i popločan usvojenim doktrinima a ništa od toga nije od jučer. Najmanji problem bi cionistima predstavljao napraviti neki false flag i udariti potom na Gazu. Šta je bilo u glavama hamasovih vođa i operativaca tog 07.10. vjerovatno nikada nećemo saznati. Možda su cionistički elementi infiltrirani u jezgro grupe potencirali ovo, ili se svakako spremao konačni udar na Hamas pa su oni odlučili da preduhitre IDF sa ovim upadom kako bi ostvarili svoj decenijski san o upadu na Izrael (ako im se već bliži nestanak) haj ga znaj.
Očito su karte ponovo na stolu i ide novo preslaganje poretka na svjetskom nivou. Amerima sada očajno treba pokazivanje mišića nakon debekla u Ukrajini u ulozi mentora kontraofanzive, Ukrajina se lagano pušta niz vodu, a davljenik Putin ni kriv ni dužan (zbog katastrofalnih poteza onih koji su imali i moje simaptije) sada sve više isplivava iznad površine. Kinezi se neće baviti BI već će se zadovoljiti Tajvanom a da im niko neće ni probati stati na put.
Zapravo karte će se relativno lako presložiti, mada ne u kratkom vremenu. Jedini balast tu pretstavlja arapski svijet kojeg bi se Anglosaksonci najradije riješili jednim temljnim ravnjanjem cijelog to prostora (ništa bolje nisu ni zaslužili) ali eto zbog obostranog interesa izgradili su to neko bolesno savezništvo. Iran je za sada prevelika meta, a Rusija koliko god ispala tigar od papira u slučaju Ukrajine, posjeduje zavidan nuklearni arsenal i čisto zbog toga još uvijek se nešto pita. Bilo kako bilo, Gaza je samo početak nečega turbulentnog što će trajati narednih par godina.
lotPi

#37516 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by lotPi »

Neko kupuje akcije i vrijedonosne papire, skoluje se, lobira a neko zlatne atomobile, konje, fudbalske klubove i Ronalda.
Svako prema vlastitim prioritetima i intelektualnim mogucnostima!

Vaznije je 3 Ferarija u garazi nego profesor na univerzitetu.

Mada je ovo vase pisanje jedan vid sovinizma.
Dozer

#37517 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dozer »

SpecialOffer wrote: 31/10/2023 10:57

Aj i ti teoreticar zavjera uhvati se noge.
Da znas kad, kako, ko i zasto je skovao taj termin "teorija zavjere", mozda bi stosta i shvatio u zivotu. Odjebaus.
Chmoljo

#37518 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

splinter wrote: 31/10/2023 10:58
Chmoljo wrote: 31/10/2023 10:12
splinter wrote: 31/10/2023 09:49
S Hamasom ili bez Hamasa ljudima tamo rade ovo 75 godina, nismo djeca, nije ništa počelo od jučer.

Srećom pa postoje i ovi ljudi, istinski vjernici Jevreji koji šire istinu svijetu šta se tamo zapravo dešava.
Šta je sa Zapadnom Obalom gdje je u posljednja 24 sata ubijeno 14 ljudi ?
Na dnevnoj bazi bude ubijeno od 5 - 10 ljudi otkako je počelo ovo sve, a vala ni prije toga nije bilo puno bolje.
Dakle, ne govorimo o Gazi gdje se deešava nešto što savremeno čovječanstvo nije zapamtilo.
sad ja tebi mogu reći: zašto je ova tema toliko aktivna zadnje tri sedmice ako se ovo dešava 75 godina? ako je sve isto?

poenta je: put kojim Hamas ide je put katastrofe Palestinskog naroda. prije nego me ti ili neki padobranac optuži da zvučim kao Karadžić, samo da napomenem da ja nisam Ben Gvir ili Natanjahu, pa da sa te pozicije mogu odlučiti hoće li biti katastrofa ili neće.

ali ovo očito nije način. jer je ovoj fašističkoj izraelskoj vladi ovo odlično došlo. jebeni Ben Gvir je bio pripadnik organizacija koje je država Izrael proglašavala terorističkim. a sada je tu gdje jeste.

problem je najveći što Palestinci protiv sebe nemaju samo Izrael, nego imaju vrlo bitan dio Amerike, koji u vemu onome što Izrael radi vidi neku religijsku potvrdu svojih uvjerenja. a da pri tom Paelstinci istinski nemaju nikoga iza sebe. jer Arape doslovno boli kurac, Iran traži neku svoju Pogorelicu, a Rusi samo da zabave Amere dok ravnaju svoju zonu interesa.

o cukojedima da ne govorim.

žalosno je da u 21 stoljeću ljudi ispaštaju jer religiozne budale čekaju mesiju...
Put nestanka palestinskog naroda je zapisan u dokumentima cionističkog režima i popločan usvojenim doktrinima a ništa od toga nije od jučer. Najmanji problem bi cionistima predstavljao napraviti neki false flag i udariti potom na Gazu. Šta je bilo u glavama hamasovih vođa i operativaca tog 07.10. vjerovatno nikada nećemo saznati. Možda su cionistički elementi infiltrirani u jezgro grupe potencirali ovo, ili se svakako spremao konačni udar na Hamas pa su oni odlučili da preduhitre IDF sa ovim upadom kako bi ostvarili svoj decenijski san o upadu na Izrael (ako im se već bliži nestanak) haj ga znaj.
Očito su karte ponovo na stolu i ide novo preslaganje poretka na svjetskom nivou. Amerima sada očajno treba pokazivanje mišića nakon debekla u Ukrajini u ulozi mentora kontraofanzive, Ukrajina se lagano pušta niz vodu, a davljenik Putin ni kriv ni dužan (zbog katastrofalnih poteza onih koji su imali i moje simaptije) sada sve više isplivava iznad površine. Kinezi se neće baviti BI već će se zadovoljiti Tajvanom a da im niko neće ni probati stati na put.
Zapravo karte će se relativno lako presložiti, mada ne u kratkom vremenu. Jedini balast tu pretstavlja arapski svijet kojeg bi se Anglosaksonci najradije riješili jednim temljnim ravnjanjem cijelog to prostora (ništa bolje nisu ni zaslužili) ali eto zbog obostranog interesa izgradili su to neko bolesno savezništvo. Iran je za sada prevelika meta, a Rusija koliko god ispala tigar od papira u slučaju Ukrajine, posjeduje zavidan nuklearni arsenal i čisto zbog toga još uvijek se nešto pita. Bilo kako bilo, Gaza je samo početak nečega turbulentnog što će trajati narednih par godina.
Ne mogu da ne složim, al opet, nadam se da nisi u pravu.
skrbavi-admin

#37519 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skrbavi-admin »

Dozer wrote: 31/10/2023 11:02 Odjebaus.
:thumbup:
sinuhe

#37520 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sinuhe »

U tom stogodisnjem konfliktu bi se nesto moglo i uraditi kada bi se sagledalo sa neke distance.
Ali.. pa predsjedniku Amerike je cionizam neka zvijezda vodilja u zivotu :-)
skrbavi-admin

#37521 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skrbavi-admin »

citav holivud je jevrejski i bas kao sto je gore receno najmanje 70%otno.... bas sam se pitao kome su oni Vajnstajn i Epstajn stali na zulj toliko da ga spakuju zauvijek.... osim nekom drugom judi....
SanskiBiser

#37522 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SanskiBiser »

https://archive.is/MD6CN
kompletan clanak na linku
Finacial Times
Netanyahu lobbied EU to pressure Egypt into accepting Gaza refugees
Leading European capitals dismissed the idea that has been repeatedly rejected by Cairo as unrealistic
Dozer

#37523 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dozer »

Meni je neshvatljivo kako neki plitko razmisljaju i kako sami sebi postave nekakvu istorijsku liniju od koje onda posmatraju stvari i donose zakljucke.... A ta linija je, po pravilu, negdje visoko iznad one stvarne linije koja je zapravo realna polazna tacka nekog danasnjeg desavanja.
dr_Evil

#37524 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

lotPi wrote: 31/10/2023 10:58
Neko kupuje akcije i vrijedonosne papire, skoluje se, lobira a neko zlatne atomobile, konje, fudbalske klubove i Ronalda.
Svako prema vlastitim prioritetima i intelektualnim mogucnostima!

Vaznije je 3 Ferarija u garazi nego profesor na univerzitetu.

Mada je ovo vase pisanje jedan vid sovinizma.
MOje ne, ja sam ih uvijek cijenio i postovao zbog njihovih uspjeha. Nije to teorija zavjere, ljudi znaju i imaju sistem.

Arapi nemaju, zato je sve tako kako si napisao.
sumirprimus

#37525 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Dozer wrote: 31/10/2023 10:36
sumirprimus wrote: 30/10/2023 17:00
dr_Evil wrote: 30/10/2023 16:58

Da se nisu borili nestali bi davno.. Svi znamo kako izgleda kad dignes ruke u zrak i kazes nisam ja nikome nista radio, nece mene. Kako god kad se boris i neprijatelj ce dva puta razmislit prije nego rokne na civile, zna da ce i njih nesto stici.
Cuj da se nisu borili, znas da su prvi napadali? :-)
I to vise puta
Fakat si nesto debelo fulio, tj. fale ti neki vrlo bitni inicijalni detalji iz istorije.....
Ok da spojim 2 tvoja posta u jedan odgovor.
Safed, Jauna, Roš Pina.
Ipak mislim da istorija prica jednu drugu pricu od crno bijelog svijeta u kom je palestinski bijeli u bosni.
Locked