Sirija

Locked
TT987

#37501 Re: Sirija

Post by TT987 »

Kikibombona wrote:
hellhammer wrote:koliko samo stratega i navijaca terororista je ovdje koji pricaju ekavicom, pozdrav za pester :izet:
Braca u Sandzaku islamizmu naklonjena... Ne znam puno o Sandzaku i Sandzaklijama, nisam imao nekog kontakta. Ljude koje znam su vec dugo ovdje, stopili se sa nama u Bosni, nema tu neke velike razlike. Kakva je situacija u Pazaru i drugim sandzackim gradovima i gradicima? Da li je dominatna vecina naklonjena islamistickim (ne teroristickim, islamizam je legitiman politicki pravac) pokretima tipa Muslimansko bratstvo u Egiptu, Erdoganovoj islamistickoj vladi u Turskoj, te drugim pravcima koji promoviraju politicki islam?

Kod nas su simpatizeri islamista u debeloj manjini.

Ponavaljam, islamizam, tzv. politicki islam nije jednako ekstremizam i terorizam. Mora se vise puta naglasiti radi bukvalaca.
Deckonja bi trebao da zna da se na Pesteru ne prica ekavicom,al eto,pise koliko da ga ima tu nedje..
Kiki,sto se tice Sandzaklija,nije vecina za bilo kakve ekstremiste,kako god da se zovu.Naravno,kao dominantno stanovnisto,podrzavaju muslimane dje god da su.Oni koji podrzavaju SDA,kao i vecina Sandzaklija,vole Erdogana,dok je muftija Zukorlic vise okrenut arapskim drzavama. Pripadnici selefijskog pokreta ne prave probleme,imaju svoje mesdzide,nikom ne smetaju,niti njih ko dira.
Meni je zanimljivo koliko ljudi pokusavaju da Sandzak i taj narod predstave kao zaostale,extremne,nepismene i sl.A zaboravljaju,ili uopste ne znaju,da je dosta njih islo da ratuje za slobodu BiH,da je veliki procenat ljudi,bas na tom Pesteru,dobijao batine po nekoliko puta dnevno,samo zbog toga sto su pokazali ljubav prema svojoj braci u nevolji.Odosmo u off,al eto,kad se vec pise o tome..
Co0l

#37502 Re: Sirija

Post by Co0l »

Al samo Kiki moze nesto ovako napisat a da ne trepne:
Kikibombona wrote:
Braca u Sandzaku islamizmu naklonjena... Ne znam puno o Sandzaku i Sandzaklijama, nisam imao nekog kontakta.
Ne zna on puno o temi ali ga to ne sprjecava da donosi zakljucke :D
joe_black

#37503 Re: Sirija

Post by joe_black »

Pitanje za savoxxxx i raju: Sta mislis dali je sevap zidnit barel bombu na "civile" prikazane na slikama sa linka: http://www.klix.ba/vijesti/svijet/presu ... /150228038???
Al iskren odgovor molim :lol: :lol: :lol:
salik79

#37504 Re: Sirija

Post by salik79 »

joe_black wrote:Pitanje za savoxxxx i raju: Sta mislis dali je sevap zidnit barel bombu na "civile" prikazane na slikama sa linka: http://www.klix.ba/vijesti/svijet/presu ... /150228038???
Da li bi bilo moguce frknuti neku cisterna bombu (10 000 L)?
zrakomlat

#37505 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

joe_black wrote:Pitanje za savoxxxx i raju: Sta mislis dali je sevap zidnit barel bombu na "civile" prikazane na slikama sa linka: http://www.klix.ba/vijesti/svijet/presu ... /150228038???
Nije. Vidiš da su sve žene domaćice i djeca predškolskog uzrasta.
fosna2014

#37506 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

*Potvrdjeno: SAA/YPG zauzeli Tal Barak

https://twitter.com/Flea1337/status/571724380457340929

Image
cbrt

#37507 Re: Sirija

Post by cbrt »

uygar aktaş ‏@uygaraktas 2m2 minutes ago
It seems that Tal Barak changed hands between #IS and #YPG more than 3 times today due to Coalition airstrikes. #Syria
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#37508 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Co0l wrote:Al samo Kiki moze nesto ovako napisat a da ne trepne:
Kikibombona wrote:
Braca u Sandzaku islamizmu naklonjena... Ne znam puno o Sandzaku i Sandzaklijama, nisam imao nekog kontakta.
kiki ne da ne zna već pojma nema
Kikibombona

#37509 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Kikibombona wrote:
Koja si ti prevara od covjeka.....

Zasto nisi cijeli komentar citirao?
Braca u Sandzaku islamizmu naklonjena... Ne znam puno o Sandzaku i Sandzaklijama, nisam imao nekog kontakta. Ljude koje znam su vec dugo ovdje, stopili se sa nama u Bosni, nema tu neke velike razlike. Kakva je situacija u Pazaru i drugim sandzackim gradovima i gradicima? Da li je dominatna vecina naklonjena islamistickim (ne teroristickim, islamizam je legitiman politicki pravac) pokretima tipa Muslimansko bratstvo u Egiptu, Erdoganovoj islamistickoj vladi u Turskoj, te drugim pravcima koji promoviraju politicki islam?

Kod nas su simpatizeri islamista u debeloj manjini.

Ponavaljam, islamizam, tzv. politicki islam nije jednako ekstremizam i terorizam. Mora se vise puta naglasiti radi bukvalaca.
Prva recenica je bila sala na komentar koji sam citirao, a u kojem pise da dosta ljudi u Sandzaku podrzava islamiste. Jedino sam smajli propustio dodati. Pitanje je da li bi opet skontao....

Situacija mi nije poznata i zato sam pitao za misljenje. TT987, hvala na odgovoru.

Mada, Sisi je isto tako musliman, ali sam primjetio da ekipa iz Sandzaka redom silji na stranu Muslimanskog bratstva. Al to je samo forum....
Captain Ahab

#37510 Re: Sirija

Post by Captain Ahab »

Pa sto se tice ovih barbara, postoje i civiliziranije metode kojima bi im trebalo presuditi.

A sto se tice civila na koje inace padaju barel bombe, to je zlocin, kratko i jasno.
Kikibombona

#37511 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

DuckZz wrote: Ne razumiješ zašto zapad koristi riječ "umjereno" kad su u pitanju grupe koji se dole bore. Oni žele da prikažu islam kao nešto, što može da funkcioniše, samo u njihovim kontrolisanim uslovima, koje oni postavljaju.

Zbog toga cijeli svijet misli da je islam onoliko dobar koliko se praktikuje. U slucaju zapada, što je osoba manji musliman, umjereni, to je bolji za društvo. Iz ovoga proizilazi da su pripadnici ISIL-a pravi pravcati muslimani, i da su njihova djela ustvari odraz islama i sve što on zagovara.

Oni (zapad) ostaju na ovome, ne žele da dalje objašnjavaju njihove stavove već ostavljaju na društvu da samo procjeni, a dobro znaju kako će to ispasti jer njima ovakva situacija odgovara. Naravno nitko sebi ne želi priznati da pripadnici ISIL-a nisu muslimani, jer nije bitno ono što nerade (to je recimo slucaj za te "umjerene") već ono što rade.
Pitanje za tebe, ako recimo ti sebe nazivaš muslimanom, postiš recimo 2 puta dnevno hajd nebitno, ideš na đumu i poštuješ neke stvari, dok na drugoj strani jedeš krme, drogiraš se, piješ u komu itd .... Jesi li musliman ili ne ? Ovo isto vrijedi za ISilovce, samo za njih imamo skroz druge primjere.
Aha, sada razumijem.

Tacno je da zapadna politika i mediji sire netrepeljivost prema islamu i muslimanima. Tacno je da se kroz blacenje islama i muslimana pokusava zapadna civilizacija prikazati kao superiornija. Mediji formiraju misljenje da je vjernik koje agresivnije promovira vjeru jednako ekstremist i potencijalni terorist. Tu i tamo kazu da ISILovci nisu muslimani, da su iskrivili islam... Mada, puno vise cine da ih iskoriste za blacenje islama i muslimana. To je tako.

Sta je sa muslimanima u cijeloj prici? Gdje je njihova krivica? Koliko god zapad bio kriv, muslimani su krivi najmanje duplo toliko radi situacije u kojoj se nalaze. Mnogi muslimani na zapadu su antipropaganda islama. Zaista mnogi agresivni promotori vjere jesu ekstremisti.... Zaista mnoge islamisticke jedinice jesu ekstremisticke... Ipak, ima i pozitivnih primjera, sto zapad ne zeli primjetiti. Uzmimo za primjer Hezbolah koji je islamisticka organziacija, ali se za njihovo djelovanje ne vezu zlocini. Zapad ih predstavlja kao zlocince i teroriste.... Itddd...

Arapi su se srozali jako nisko. Nisu ucinili gotovo nista po pitanju radikalnih ideologija. I ova 'borba' protiv ISILa je jalova. Razjedinjeni su, posvadjani, zapusteni....... Zbog toga su podlozni raznim manipulacijama.

Sve napisano ne mijenja cinjenicu da je politicki islam stetan za drzave u kojima egzistira. Posebno je stetan za multietnicne i multikonfesionalne drzave kakave je Sirija. Insistirati na teokratskom uredjenju u Siriji moze samo fanatik i budala. To je u startu osudjeno na propast.
Co0l

#37512 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Kikibombona wrote:
Koja si ti prevara od covjeka.....
Nema potrebe,savrseno se uklapa u tvoje dosadasnje pisanje po forumu :mrgreen:
fosna2014

#37513 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

Image
Herr Flick

#37514 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Co0l wrote:
Herr Flick wrote:Na ove civile koji kamenuju ovog covjeka sevap je bacati barel bombe
To je tvoje misljenje i imas pravo na njega,koliko god ono bilo barbarsko.Ali,i pored toga,ne bacaju na ove barel-bombe nego na one po Alepu,Deri i sirom Sirije koji nemaju nikakve veze sa ovim.
A da su ovakve egzekucije divljastvo u to nema sumnje.Mada ni ona javna vjesanja po Iranu i strijeljanja po Kini i gomile koje klicu gledajuci to ne zaostaju puno.
Ja sam vise puta na ovom forumu pisao kako je bombardovanje naseljenih cetvrti,gradova jedna velika mrlja za Sirijsku vojsku.Time se nista ne postize osim sto ginu nevini civili a tu je i razaranje gradova.Mozda se neces slozit ali za stradanje tih civila su u jednoj mjeri zasluzni u pobunjenici.Na youtubu imas bezbroj klipova na kojima pobunjenici dejstvjuju na avijaciju SAA iz gradova i postaju legitimna meta.Sasvim sigurno imas i namjernog bombardovanja gradova da se cisto pokaze ko je glavni ali time samo tjeras narod da te jos vise mrzi.A ovi ljudi sto kamenuju ovog covjeka zasluzuju da im se vrati istom mjerom
Albosnawe

#37515 Re: Sirija

Post by Albosnawe »

bvcx

#37516 Re: Sirija

Post by bvcx »

Gdje vam je sad Erdogan?

seronje...
sarajevoxxxx

#37517 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Istorijski dogovor između turske vlade i PKK-a.Odžalan pristao na mirno riješenje, i na odustajanje od oružane borbe.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/538618/Li ... oze-oruzje

http://shaam.org/%D8%A7%D9%84%D8%A3%D8% ... D8%AD.html
Last edited by sarajevoxxxx on 28/02/2015 23:30, edited 2 times in total.
Co0l

#37518 Re: Sirija

Post by Co0l »

Herr Flick wrote:
Co0l wrote:
Herr Flick wrote:Na ove civile koji kamenuju ovog covjeka sevap je bacati barel bombe
To je tvoje misljenje i imas pravo na njega,koliko god ono bilo barbarsko.Ali,i pored toga,ne bacaju na ove barel-bombe nego na one po Alepu,Deri i sirom Sirije koji nemaju nikakve veze sa ovim.
A da su ovakve egzekucije divljastvo u to nema sumnje.Mada ni ona javna vjesanja po Iranu i strijeljanja po Kini i gomile koje klicu gledajuci to ne zaostaju puno.
Ja sam vise puta na ovom forumu pisao kako je bombardovanje naseljenih cetvrti,gradova jedna velika mrlja za Sirijsku vojsku.Time se nista ne postize osim sto ginu nevini civili a tu je i razaranje gradova.Mozda se neces slozit ali za stradanje tih civila su u jednoj mjeri zasluzni u pobunjenici.Na youtubu imas bezbroj klipova na kojima pobunjenici dejstvjuju na avijaciju SAA iz gradova i postaju legitimna meta.Sasvim sigurno imas i namjernog bombardovanja gradova da se cisto pokaze ko je glavni ali time samo tjeras narod da te jos vise mrzi.A ovi ljudi sto kamenuju ovog covjeka zasluzuju da im se vrati istom mjerom
Sa vecinom se slazem ali ne bih ovo bombardovanje nazvao samo mrljom jer je to uobicajena praksa djelovanja Asadovog rezima.
fosna2014

#37519 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

*YPG spalio nekoliko sela u okolici Tal Hamisa.
sarajevoxxxx

#37520 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Nakon relaksacije odnosa sa Saudijom, Turska polahko i sa Kurdima ulazi u mirne vode.

:thumbup:
Novak20

#37521 Re: Sirija

Post by Novak20 »

Pametni Kurdi. Ko Shiptari na Kosovu i Makedoniji. Kad - tad će se namirit'. Samo lagano.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#37522 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Novak20 wrote:Pametni Kurdi. Ko Shiptari na Kosovu i Makedoniji. Kad - tad će se namirit'. Samo lagano.
jes kad bi turska bila ko srbija i kad bi je štitila rusija
Novak20

#37523 Re: Sirija

Post by Novak20 »

japin_mutapi wrote:
Novak20 wrote:Pametni Kurdi. Ko Shiptari na Kosovu i Makedoniji. Kad - tad će se namirit'. Samo lagano.
Živi bili pa vidjeli. Kurdima je u ovom momentu dovoljno pravo na vlastito ime i jezik. Sa 14-16 miliona koliko ih ima u Turskoj, uz bilo koji oblik samostalnosti u Iraku ili Siriji tražit' će svoje.
Kikibombona

#37524 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:Nakon relaksacije odnosa sa Saudijom, Turska polahko i sa Kurdima ulazi u mirne vode.

:thumbup:
Bilo bi dobro za prvenstveno Kurde kada bi se ratne tenzije okoncale. Medjutim, nisam siguran da ce tako biti. Vec neki Kurdi tvrde da je Odzalan prisiljen da iznese ovaj prijedlog. Neki opet kazu da njegov uticaj na PKK nije nikad bio slabiji.

Ako je Turcima zaista stalo do mira, neka puste Odzalana da se vrati na vrh hijerarhije i formalno, te ispuni obecano....

Ovako iz zatvora da vuce konce, tesko da moze. :-)
zrakomlat

#37525 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

japin_mutapi wrote:
:lol:
Locked