Deckonja bi trebao da zna da se na Pesteru ne prica ekavicom,al eto,pise koliko da ga ima tu nedje..Kikibombona wrote:Braca u Sandzaku islamizmu naklonjena... Ne znam puno o Sandzaku i Sandzaklijama, nisam imao nekog kontakta. Ljude koje znam su vec dugo ovdje, stopili se sa nama u Bosni, nema tu neke velike razlike. Kakva je situacija u Pazaru i drugim sandzackim gradovima i gradicima? Da li je dominatna vecina naklonjena islamistickim (ne teroristickim, islamizam je legitiman politicki pravac) pokretima tipa Muslimansko bratstvo u Egiptu, Erdoganovoj islamistickoj vladi u Turskoj, te drugim pravcima koji promoviraju politicki islam?hellhammer wrote:koliko samo stratega i navijaca terororista je ovdje koji pricaju ekavicom, pozdrav za pester
Kod nas su simpatizeri islamista u debeloj manjini.
Ponavaljam, islamizam, tzv. politicki islam nije jednako ekstremizam i terorizam. Mora se vise puta naglasiti radi bukvalaca.
Kiki,sto se tice Sandzaklija,nije vecina za bilo kakve ekstremiste,kako god da se zovu.Naravno,kao dominantno stanovnisto,podrzavaju muslimane dje god da su.Oni koji podrzavaju SDA,kao i vecina Sandzaklija,vole Erdogana,dok je muftija Zukorlic vise okrenut arapskim drzavama. Pripadnici selefijskog pokreta ne prave probleme,imaju svoje mesdzide,nikom ne smetaju,niti njih ko dira.
Meni je zanimljivo koliko ljudi pokusavaju da Sandzak i taj narod predstave kao zaostale,extremne,nepismene i sl.A zaboravljaju,ili uopste ne znaju,da je dosta njih islo da ratuje za slobodu BiH,da je veliki procenat ljudi,bas na tom Pesteru,dobijao batine po nekoliko puta dnevno,samo zbog toga sto su pokazali ljubav prema svojoj braci u nevolji.Odosmo u off,al eto,kad se vec pise o tome..