Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- Donnie Smith
#37501 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Završićeš ti hadžinice u potpisu naredne tri godine. 
-
last mohicans
#37502 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ma ruski, kazahstanski isto ti ga dođe. Produkcija je iz Kazahstana. Ne znam ima li ga na torentima.Naci ces ga na ovim online str. U zadnje vrijeme tu nađem solidnih filmova na koje bi rijetko naišao.milann1971 wrote:last mohicans wrote:Vise nego solidna kazahstanska krimi drama. Mafija, reket, pare i uticaj, tako ta tematika. Kasting glumaca dobar, kao da su ih po ruskim zatvorima skupljali.
Reketas
Ķ
http://m.imdb.com/title/tt1677719/?ref=m_nv_sr_4
ima li titla ??? jer malo ko zna kazahstanski
- Lincoln-Burrows
#37503 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pokušao pogledati, došao do 55 min. i ne mogu više, ne znam jeli do mene ili do filma.listopad wrote:Brazil (1985)
Kako gotivim ovaj film. Gledao sam ga sigurno 7-8 puta u zadnjih petnaestak godina.
- Donnie Smith
#37504 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Lincoln-Burrows wrote:Pokušao pogledati, došao do 55 min. i ne mogu više, ne znam jeli do mene ili do filma.listopad wrote:Brazil (1985)
Kako gotivim ovaj film. Gledao sam ga sigurno 7-8 puta u zadnjih petnaestak godina.
Trebaš ga napasti, izvrijeđati na mrtvo ime i šta sve već ne, jer zaboga, film tebi nije legao, a on se usuđuje da ga preporučuje i što je još šokantnije, gledao ga toliko puta!!! Za samo 15 godina 7-8 puta??? Pa ovo je ravno rodoskvrnuću.
Ustvari, čekaj, nije do njega, ti si trol!
- dale cooper
#37505 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Brazil je odličan. Jedan od najboljih distopijskih filmova svih vremena. Poput i 1984-te mračna vizija svijeta koja
se ne čini tako daleko kada se uzme u obzir kako stvari trenutno stoje.
se ne čini tako daleko kada se uzme u obzir kako stvari trenutno stoje.
Last edited by dale cooper on 12/04/2017 20:35, edited 1 time in total.
-
milann1971
#37506 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
nasao torrent i prevod, gledam veceras, hvalalast mohicans wrote:Ma ruski, kazahstanski isto ti ga dođe. Produkcija je iz Kazahstana. Ne znam ima li ga na torentima.Naci ces ga na ovim online str. U zadnje vrijeme tu nađem solidnih filmova na koje bi rijetko naišao.milann1971 wrote:last mohicans wrote:Vise nego solidna kazahstanska krimi drama. Mafija, reket, pare i uticaj, tako ta tematika. Kasting glumaca dobar, kao da su ih po ruskim zatvorima skupljali.
Reketas
Ķ
http://m.imdb.com/title/tt1677719/?ref=m_nv_sr_4
ima li titla ??? jer malo ko zna kazahstanski
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#37507 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
brazil je tombic samo takav 
- dale cooper
- Banksy
#37509 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Biće, sutra, al' ti se neće svidjetijohnnykola wrote: To je jedno viđenje, ovo moje je drugo, pa nije Sinegdoka New York da ih ima sad pedeset. I ja bih voli vidjeti neko treće, ali se bojim da ga naprosto - nema.
u međuvremenu,
http://www.jutarnji.hr/life/vaumijau/cu ... e/5900780/
- dale cooper
#37510 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Dobri komentari ispod:Banksy wrote:Biće, sutra, al' ti se neće svidjetijohnnykola wrote: To je jedno viđenje, ovo moje je drugo, pa nije Sinegdoka New York da ih ima sad pedeset. I ja bih voli vidjeti neko treće, ali se bojim da ga naprosto - nema.![]()
u međuvremenu,
http://www.index.hr/black/clanak/klepet ... 63173.aspx![]()
Treba ga prijavit za zlostavljanje i zanemarivanje djece, a Malenu smjestit u sigurnu kucu.
Nemoj tako, to je ljubav - prvo te žena prevari s drugim jer kasniš dva tjedna, a onda kad napokon dođeš - prebiješ ga, potamaniš mu potomstvo i porazbijaš stan. #samoljubav
Došo pijan kući
- listopad
#37511 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nema niste pogresno u tome ako ti se film jednostavno ne dopada. Makar priznajes da se tebi licno ne svidja. Brazil jeste distopija, ali sa dobrom dozom humora, tako da je vise satiricni prikaz jedne birokratske i autoritarne drzave i konzumeristickog drustva. Ono sto jos istice Brazil je tzv. retrofuturizam. Iako se prica odvija u (blizoj) buducnosti, nosnja i tehnologija podsjecaju na nekakvu sintezu proslosti i buducnosti. Prije svega nacin kako se ljudi nose izgleda kao da su u 1940im. Retrofuturizam se pronalazi i u Blade Runneru, ali ne toliko eksplicitno kao ovdje.Lincoln-Burrows wrote:Pokušao pogledati, došao do 55 min. i ne mogu više, ne znam jeli do mene ili do filma.
Pogledaj ga ponovo. Mozda otkrijes nesto sto ti je ranije promaklo. Ako ne, onda jednostavno nije tvoj tip filma i nema veze "do koga" je.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#37512 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
brazil 8/10
recimo ja nikad nisam pogledao fear and loathing las vegas, velika iluzija, harlod and maude
...
recimo ja nikad nisam pogledao fear and loathing las vegas, velika iluzija, harlod and maude
- dale cooper
#37513 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Tačno, Gilliamova Monty Python zaostavština se ovdje itekako osjeti. Što donosi određenu dozu svjetlosti naspramlistopad wrote:Nema niste pogresno u tome ako ti se film jednostavno ne dopada. Makar priznajes da se tebi licno ne svidja. Brazil jeste distopija, ali sa dobrom dozom humora, tako da je vise satiricni prikaz jedne birokratske i autoritarne drzave i konzumeristickog drustva. Ono sto jos istice Brazil je tzv. retrofuturizam. Iako se prica odvija u (blizoj) buducnosti, nosnja i tehnologija podsjecaju na nekakvu sintezu proslosti i buducnosti. Prije svega nacin kako se ljudi nose izgleda kao da su u 1940im. Retrofuturizam se pronalazi i u Blade Runneru, ali ne toliko eksplicitno kao ovdje.Lincoln-Burrows wrote:Pokušao pogledati, došao do 55 min. i ne mogu više, ne znam jeli do mene ili do filma.
Pogledaj ga ponovo. Mozda otkrijes nesto sto ti je ranije promaklo. Ako ne, onda jednostavno nije tvoj tip filma i nema veze "do koga" je.
opresivnog mraka 84-te. Iako sam kraj filma slama srce.
- Donnie Smith
#37514 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ja odoh skinuti ovaj Brazil 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#37515 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
kriza jeboote...u zadnja 3 mjeseca više seremo nako nego što imamo za preporučiti 
-
omar little
#37516 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
konacno da je neko progovorio koju rijec. suhih slika i imdb linkova dovde vise.
- listopad
#37517 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Naravno, taj utjecaj iz Monty Python vremena se moze vidjeti u skoro svim njegovim filmovima. Sto se tice njegove stare ekipe, u Brazilu se od bivsih pajtonovaca pojavljuje jedino Michael Palin.dale cooper wrote:Tačno, Gilliamova Monty Python zaostavština se ovdje itekako osjeti. Što donosi određenu dozu svjetlosti naspram
U Americi su tada izbacili originalni kraj, jer su htjeli happy end. No originalni kraj cini bitnu razliku i objasnjava gotovo sve sto se desava u filmu. Ona scena u kojoj Robert De Niro "nestaje" daje hint kako ce sve zavrsiti.
- dale cooper
#37518 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Apsolutno, Gilliam je bio vizuelni motor Pajtonovaca i strašno bitan dio njihovog identiteta.listopad wrote:Naravno, taj utjecaj iz Monty Python vremena se moze vidjeti u skoro svim njegovim filmovima. Sto se tice njegove stare ekipe, u Brazilu se od bivsih pajtonovaca pojavljuje jedino Michael Palin.dale cooper wrote:Tačno, Gilliamova Monty Python zaostavština se ovdje itekako osjeti. Što donosi određenu dozu svjetlosti naspram
U Americi su tada izbacili originalni kraj, jer su htjeli happy end. No originalni kraj cini bitnu razliku i objasnjava gotovo sve sto se desava u filmu. Ona scena u kojoj Robert De Niro "nestaje" daje hint kako ce sve zavrsiti.
Nisam to znao, ali film ne bi imao isti emotivni učinak bez njega, niti bi poenta bila tako efektno pogođena.
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
- johnnykola
#37520 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Hajde da i to vidimo.Banksy wrote:Biće, sutra, al' ti se neće svidjetijohnnykola wrote: To je jedno viđenje, ovo moje je drugo, pa nije Sinegdoka New York da ih ima sad pedeset. I ja bih voli vidjeti neko treće, ali se bojim da ga naprosto - nema.![]()
u međuvremenu,
http://www.jutarnji.hr/life/vaumijau/cu ... e/5900780/![]()
- johnnykola
#37521 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pink Classic 18.00:

- triconja
#37522 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Oj braco draga kako bih ja to bez hljeba rijesioBanksy wrote:Biće, sutra, al' ti se neće svidjetijohnnykola wrote: To je jedno viđenje, ovo moje je drugo, pa nije Sinegdoka New York da ih ima sad pedeset. I ja bih voli vidjeti neko treće, ali se bojim da ga naprosto - nema.![]()
u međuvremenu,
http://www.jutarnji.hr/life/vaumijau/cu ... e/5900780/![]()
- triconja
#37523 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nedavno sam gledao film Come and See. Preporucujem svima koji imaju jaci zeldac, jer more se i povratit

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#37524 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Vjerojatno najbolja simulacija bombardiranja
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#37525 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
triconja wrote:Nedavno sam gledao film Come and See. Preporucujem svima koji imaju jaci zeldac, jer more se i povratit![]()
hmmm ne sjećam se ovoga...haj taman da osvježim memoriju