Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Mis mekinjas

#3751 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Mis mekinjas »

kakavdanakneiskustvu wrote:je li neko imao problema sa smanjenim kalcijom kod novorođenčeta,zna li ko koliko su parametri za to?
Pa sta je problem?
Ne dize mu se nivo u krvi. :-?
Jel' bio na infuziji sa kalcijem?
Sta kazu doktori?
Jel' poceo sisati?
Jesu pregledali majcino mlijeko?

U mom otpusnom pismu pise kad smo isli kuci i otpusteni smo sa ok nalazima da je CA++1
kakavdanakneiskustvu

#3752 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by kakavdanakneiskustvu »

vazi wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:je li neko imao problema sa smanjenim kalcijom kod novorođenčeta,zna li ko koliko su parametri za to?
cini mi se ovdje je manjak kalcija kod novorodjencadi ako je nivo ispod 70mg/l (1,75mmol/l ) - prepisala sam ti vrijednosti a sama nemam s tim iskustva. Koji je nivo kod vaseg momka, sta kazu ljekari? Nemoj paniciti, da se to rijesiti, kakav je nivo magnezija?

Sve sto sam procitala o tome kaze da je najcesce prolaznog karaktera, proce i kod vaseg momka akBd[/quote

ne znam koji je nivo nije nam rečeno,povišen je otkako je u sarajevo došao,gdje si našla te podatke o nivou kalcija?
kakavdanakneiskustvu

#3753 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Mis mekinjas wrote:
Pa sta je problem?
Ne dize mu se nivo u krvi. :-?
Jel' bio na infuziji sa kalcijem?
Sta kazu doktori?
Jel' poceo sisati?
Jesu pregledali majcino mlijeko?

U mom otpusnom pismu pise kad smo isli kuci i otpusteni smo sa ok nalazima da je CA++1

bolji je nalaz otkako je u sarajevu na jezeru,bio je na infuziji sad,doji normalno,mislim da nisu pregledali mlijeko
Mis mekinjas

#3754 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Mis mekinjas »

Ako doji to je super i ako dobija na masi.
Uglavnom, kad su meni kao rizicnoj trudnoci rekli da beba ima manje kalcija, odmah su dodali da je to najmanje zlo i najlakse za rijesiti.
Beba nam je zdrava.
A usudila bih se reci da i vi imate takvu.
Ako na ovo odgovoris nadam se, idi pred ogledalo i samaraj se. Dijete ti ne treba uplasenog, nesigurnog i pesimisticnog roditelja. Dosao je na svijet i bice zdrav, drukciju misao ti sebi ne smijes dozvoliti.
Ja to sebi svaki dan govorim. I samaram se kad se uplasim.
kakavdanakneiskustvu

#3755 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Mis mekinjas wrote:Ako doji to je super i ako dobija na masi.
Uglavnom, kad su meni kao rizicnoj trudnoci rekli da beba ima manje kalcija, odmah su dodali da je to najmanje zlo i najlakse za rijesiti.
Beba nam je zdrava.
A usudila bih se reci da i vi imate takvu.
Ako na ovo odgovoris nadam se, idi pred ogledalo i samaraj se. Dijete ti ne treba uplasenog, nesigurnog i pesimisticnog roditelja. Dosao je na svijet i bice zdrav, drukciju misao ti sebi ne smijes dozvoliti.
Ja to sebi svaki dan govorim. I samaram se kad se uplasim.

trenutno baš i ne dobija na težini,doktorice kažu da je sve to ok,vidićemo kakav će nalaz biti danas
Mis mekinjas

#3756 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Mis mekinjas »

I moj je dobijao po malo.
Bice sve u redu. Samo pozitivno.
putujucidzindas

#3757 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by putujucidzindas »

Dragi Danak, trenutno je najbolje sto mozes uciniti da slusas doktore i budes optimistican, a posebno kad si kod zene i bebe. Sto manje guglanja i raskopavanja - to bolje. Ne znam da li ces sad biti u stanju da me shvatis - ja nisam bila kad su mi drugi govorili - sve ce se to srediti, polako. Kako god sad pogledam - sve se sredilo, polako :).
Neke bebe imaju u prvim danima, pa i u prvim mjesecima, male probleme, koji se moraju rijesiti. Vase je da budete pozitivni i jaki i izgurate taj period sto bolje znate - a imate ogromni razlog da budete i pozitivni i jaki :)
Slusajte doktore i vjerujte im - ipak su oni imali najvise iskustva s tim.
Ljubi i grli zenu i bebu :)
kakavdanakneiskustvu

#3758 Re: Bebe - ALL ABOUT!

[quote="putujucidzindas"]Dragi Danak, trenutno je najbolje sto mozes uciniti da slusas doktore i budes optimistican, a posebno kad si kod zene i bebe. Sto manje guglanja i raskopavanja - to bolje. Ne znam da li ces sad biti u stanju da me shvatis - ja nisam bila kad su mi drugi govorili - sve ce se to srediti, polako. Kako god sad pogledam - sve se sredilo, polako :).
Neke bebe imaju u prvim danima, pa i u prvim mjesecima, male probleme, koji se moraju rijesiti. Vase je da budete pozitivni i jaki i izgurate taj period sto bolje znate - a imate ogromni razlog da budete i pozitivni i jaki :)
Slusajte doktore i vjerujte im - ipak su oni imali najvise iskustva s tim.
Ljubi i grli zenu i bebu :)[/quote

hvala
CherryLips

#3759 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by CherryLips »

kako su vam bebe podnijele mrp vakcinu? mi bi trebali otici a mene hvata nervoza...
putujucidzindas

#3760 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Djecaku ce uskoro 2. rodjendan, a nekako se podrepilo da je jos nismo primili. Planiramo i mi uskoro. Ostale mame vele da, osim malo vise nervoze par dana nakon boce, drugih problema nije bilo.
Alhemicarkaa

#3761 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Moja nije bila ni nervozna, ništa. Sve bilo kao i svaki drugi dan. Ja baš nisam ni sigurna da su te nervoze povezane sa vakcinom, to je period kad izbijaju i najkritičniji zubi. Znam da je moja beba prije vakcine bila strašno nervozna, neprepoznatljiva, a planirali je voditi na vakcinu baš tad i nešto je ne odvedosmo. Znam da sam tad pomislila da sam je odvela na vakcinu rekla bih da je zato nervozna.
Uglavnom kod nas nikakve reakcije nije bilo na tu vakcinu. Ali ja bih na tvom mjestu sačekala još malo, sad je vrijeme prehlada i viroza.
putujucidzindas

#3762 Re: Bebe - ALL ABOUT!

E vidis, tako smo mi - sacekaj jos malo, zbog prehlada i viroza, pa onda sacekaj da vrucine proju, pa se onda razboli, pa onda zubi, pa onda opet vrijeme prehlada i viroza, pa opet nos slini, pa ovo, pa ono - nadam se da cemo da cemo je do velikih vrucina rijesiti :D
DaffyDuck

#3763 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by DaffyDuck »

@danak, kako napreduje bebac?
kakavdanakneiskustvu

#3764 Re: Bebe - ALL ABOUT!

DaffyDuck wrote:@danak, kako napreduje bebac?

kalcij je ok,jos mu danas trebaju raditi eeg,nešto oko nervnog sistema
suspect_zero

#3765 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by suspect_zero »

Malenog mi danas ujela osa :cry: :cry: ....ustvari on prstom pritisk'o osu i ona ga pecnula :oops: ....mama mi reče samo hladnu oblogu....stavila sam mu malo ali skida hladnu gazu.....jesam trebala još nešto? :-?
safran

#3766 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

Fenistil gel - koristiće ti i ljeti za komarce.
Latinka

#3767 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Latinka »

Ja sam ljetos u DM-u slucajno kupila neku mast za bebe protiv ujeda insekata i moram reci da je odlicna

Sent from my IT-M747-RK using Tapatalk
Magarece_godine

#3768 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Magarece_godine »

Mi danas imamo čitavih 15 dana. Pupak još nije otpao, iako koristimo stalno beo(NESTO) onaj prah :D i sterilne komprese ...

Danak druze samo pozitivno misli, tako ces olaksati sebi i suprugi ...
kakavdanakneiskustvu

#3769 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Magarece_godine wrote:Mi danas imamo čitavih 15 dana. Pupak još nije otpao, iako koristimo stalno beo(NESTO) onaj prah :D i sterilne komprese ...

Danak druze samo pozitivno misli, tako ces olaksati sebi i suprugi ...

:thumbup: možda sutra kući krenemo,16 dana sutra mojoj bebi,nije valjda da smo istog dana dobili bebe?
Magarece_godine

#3770 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Magarece_godine »

4. mart :D
kakavdanakneiskustvu

#3771 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Magarece_godine wrote:4. mart :D

kod mene dan poslije
suspect_zero

#3772 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by suspect_zero »

Latinka wrote:Ja sam ljetos u DM-u slucajno kupila neku mast za bebe protiv ujeda insekata i moram reci da je odlicna

Sent from my IT-M747-RK using Tapatalk

Kako se zove mast ili slika ako ima? :)
suspect_zero

#3773 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by suspect_zero »

safran wrote:Fenistil gel - koristiće ti i ljeti za komarce.

Hvala, zapisala sam naziv :) već mu je bolje.....uhvaila sam ga na foru dok je spavao pa mu privila hladnu oblogu.

Kada kod beba počinju trojke i četvorke nicati.....ima li neko pravilo ili... :? ....nikli su mu kečevi i dvice al' mi ovih dana baš nervozan, samo bali i glođe tvrdo pa kontam da su opet zubići :-? :oops:

I da, kada ste počeli uvoditi luk (kuhan) u prehranu?
suspect_zero

#3774 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by suspect_zero »

Hvala, zapisala sam naziv :) već mu je bolje.....uhvaila sam ga na foru dok je spavao pa mu privila hladnu oblogu.

Kada kod beba počinju trojke i četvorke nicati.....ima li neko pravilo ili... :? ....nikli su mu kečevi i dvice al' mi ovih dana baš nervozan, samo bali i glođe tvrdo pa kontam da su opet zubići :-? :oops:

safran

#3775 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

suspect_zero wrote:

Obično idu četvorke pa trojke ali nije obavezno i uglavnom kreću nakon navršene prve godine. Međutim, ni to ti nije Sveto pismo, kod svake bebe je individualno. Moj mlađi sin je sa navršenih godinu imao jednu potpuno izniklu 4. Ovaj moj mali je imao užasno tvrdu stolicu pa sam mu prasu uvela negdje sa 7 mjeseci i prošlo je bez problema a i riješilo problem stolice. Ali on opet nije trpio krompir do punih 10 mjeseci tako da opet, svaka beba za sebe. Ako tvoj već ima 8 zubića mislim da mu luk neće naškoditi. Sjetih se - ako si mislila dati mladi luk, radije nemoj. Ovo što se sada pojavljuje u zelenarama je iz plasteničkog uzgoja i puno je hemije. Doduše, možda imaš neki svoj pouzdan izvor.
Post Reply