Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#3751 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Tomahawk11 »

HAVANA wrote:
made_in_sarajevo wrote:sto to niko Izvor na Stupu ne spominje? :mrgreen:
Pa mislim da tu nemas sta ni kupiti od ovih zavrsenih.Ima nesto jos ovih sto su tek u izgradnji.Sve je prodano a i sad je skuplje stoju,dvije nego prije.Iskreno iznenadio sam se kvalitetom nekih stvari koje ugradjuje.Vidio sam unutrasnja vrata sa stokom od 630 maraka,ona visoka i siroki stok.Ja ne znam jel ono ugradjuje u sve stanove.Portali na poslovnim mi djeluju dobri,rehau ili takvo nesta.Drug mi uzeo 2 stana,prezadovoljan.Iskreno ne kontam bas ovo sa stanovima u zadnje vrijeme.Ko salatu ih prodaju. :? Grbavicu punici trazio,nemam sta ni da pogledam a da je 2 ili 3 sprat.Nema nikako.Il je nenormalno skupo ,il je iole prihvatljive cijene al onda nadogradnja ili prizemlje.Centar strogi sa iole dobrom pozicijom,totalni lesevi austrougarski,za koje treba i do 1000km renoviranja po m2 ,po 2.5 do 3000 km po m2.Ludilo.Ko ovo sve kupuje :?
Mislim da se dijaspora debelo ukljucila.
pepeljara

#3752 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by pepeljara »

U miljacka naselju- zgrada Lamela E prodano skoro pola dijaspori prazni stanovi...
Zena ova sto zivi, kaze lik kupio 3 stana na spratu sve oko nje hladno...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Last edited by pepeljara on 20/01/2017 12:22, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3753 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Tomahawk11 »

amar36 wrote:Vidim niko ne spominje novu zgradu koja se počinje graditi kod Remize, na semaforu (paralelno za prvom zgradom Nove Otoke), navodno cijene stanova 1950 i 2050 KM/kv.
Uz bazen?
Pricali smo o tome.
Bio je problem sa vodom.
Da li su ga rijesili, ne znam.
Ali, tamo gdje ima vode, ja ne bih nikad uzeo stan.
Mada, kakvo je stanje u Sa, nije to ni lose.
Imas vodu u podrumu kad niko nema ni na pipi :mrgreen:
HAVANA

#3754 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by HAVANA »

I oni su izasli iz zemlje ako sam dobro vidio.Rijesi se to.Nije samo kod njih to bilo.Jaran mi je na sred malte na rijeku udario :shock: tece...Ima i 7 godina,dobro uradjeno nikakvih problema.Onaj dio prije aerodroma,od metra do 3 udaras na vodu garant...Ima tih mjesta po sarajevu koliko hoces...
neki

#3755 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by neki »

Tomahawk11 wrote:
amar36 wrote:Vidim niko ne spominje novu zgradu koja se počinje graditi kod Remize, na semaforu (paralelno za prvom zgradom Nove Otoke), navodno cijene stanova 1950 i 2050 KM/kv.
Uz bazen?
Pricali smo o tome.
Bio je problem sa vodom.
Kakav problem s vodom, jama suha ko barut :lol: lupi neko na forumu i odma se teorije i rješenja izmisle..
Ipak mislim da se gornje pitanje odnosilo na Unioninvestovu zgradu pored remize a ne na Butmirovu pored bazena..
Tomahawk11
Globalni moderator

#3756 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Tomahawk11 »

neki wrote:
Tomahawk11 wrote:
Uz bazen?
Pricali smo o tome.
Bio je problem sa vodom.
Kakav problem s vodom, jama suha ko barut :lol: lupi neko na forumu i odma se teorije i rješenja izmisle..
Ipak mislim da se gornje pitanje odnosilo na Unioninvestovu zgradu pored remize a ne na Butmirovu pored bazena..
Ona sto je preko puta bazena, uz Miljacku, nije nikad bilo vode?
HAVANA

#3757 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by HAVANA »

Ima i toga,neko nesta kaze i od muhe medvjeda naprave.Ne znam,nisam vidio.Kod izvora sam vidio,suho a dobro duboka jama.Ma rijesi se to kad su strucna lica i dobar izvodjac.Ja sam imao problem na poslovnom prostoru sa podrumom,kad me tad srce nije opalilo nece nikad.Zbog kretena izvodjaca radova.Nije ni jamu propisno obezbijedio a iskopo 4 metra,poplavilo,jos i cijev pukla,stalo i povukla se voda...Oj matero,kad se to pocelo obrusavat :shock: Izvodjac momentalno otpusten a odem u tadasnju vranicu,jos su radili...Dobar dan reko,ima li neki titin inzinjer ovde? :lol: Gleda me frajer,kaze e toga bar imamo.Izadje cikica,reko molim vas mozete li poci sa mnom.Treba mi savjet,placam ,ne pitam.Hitno.Sto ti je iskustvo.Od 10 ljudi na gradilistu koji gledaju,cikica organizova sta i kako u trenu.U jednom rijesi problem a i osigura jamu.Bez problema nastavili i zavrsili.Al je kooostaaalo....
neki

#3758 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by neki »

Tomahawk11 wrote:
neki wrote: Kakav problem s vodom, jama suha ko barut :lol: lupi neko na forumu i odma se teorije i rješenja izmisle..
Ona sto je preko puta bazena, uz Miljacku, nije nikad bilo vode?
Naravno da je bilo vode kad pljusne kisa i napuni se jama u kojoj voda nema gdje oticati...isto se desavalo i desava sa svakom gradjevinskom jamom. Ovdje je bilo malo vise zapazeno jer su ispumpavali direktno u miljacku pa se sirila blatnjava mrlja i okolni stanari digli frku.
Inace, u normalnim uslovima, ni traga od vode..
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#3759 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by mali_milojica »

Iz prve ruke informacija.
Zgrada kod Hitne sto ce se praviti.
1850 KM (pdv uklj) za stan izmedju 3 i 7 sprata.

Edit: izgleda da ipak nije tacna informacija.
Ako saznam detaljnije,javit cu se.
Last edited by mali_milojica on 20/01/2017 15:36, edited 1 time in total.
HAVANA

#3760 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by HAVANA »

E to je dobra cijena.Ali ne vjerujem.Mozda unaprijed pare i odredjen broj stanova.Dalje ne.Kolega probao neki dan nesto slicno na drugom mjestu.Slican fol i za par dana 16 stanova prodano.Nema sanse,nece vise ni jedan da daju pod tim uslovima.Eno ga jebe sve od do,sve danas cu,sutra cu...Pa u neboderima starim je 2000 na toj lokaciji... :roll: Mogo bi ja svoj prodat i tu kupit,ostalo bi mi para. :mastakazes: Al ne dam lorisa nizasta. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#3761 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Tomahawk11 »

Moguce je da je to ta cijena sad.
Kad krene prodaja, onda i podignu.
HAVANA

#3762 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by HAVANA »

Hajmo se kladit da ce biti od 2500 do 3000km m2 kad izadju iz zemlje? :D Po sampitu?
Nepass

#3763 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Nepass »

pepeljara wrote:U miljacka naselju- zgrada Lamela E prodano skoro pola dijaspori prazni stanovi...
Zena ova sto zivi, kaze lik kupio 3 stana na spratu sve oko nje hladno...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Pa i u "mojoj" zgradi nema 25 stanara, sve prazno dijaspora pokupovala
mali_milojica

#3764 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by mali_milojica »

Covjek bio na pregovorima i dogovarao cijenu. Nesto kapare mora dati odmah,ostatak po zavrsenom poslu.
HAVANA

#3765 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by HAVANA »

Sutra saljem kolegu,pase mu sve.
Haris.ba

#3766 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

HAVANA wrote:Sutra saljem kolegu,pase mu sve.
Gdje ga treba poslati? I u mene je žena zainteresirana. :run:
HAVANA

#3767 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by HAVANA »

Javicu ti zovem...
Haris.ba

#3768 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

HAVANA wrote:Javicu ti zovem...
Može. Ali meni javi. Nemoj mi ženi. :D
HAVANA

#3769 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by HAVANA »

E jebi ga,sto prije ne rece.Javio sam joj. :lol: Ne moze 1850 sa pdv-om.I na 100% placanja sa 10% rabata izadje vise.I ima vise opcija,spratnost,veca kvadratura...2000 + pdv...A ima ih i od 3000km.Najeftinija opcija 100% placanje 2000 + pdv - 10% rabata.
HAVANA

#3770 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by HAVANA »

mali_milojica wrote:Covjek bio na pregovorima i dogovarao cijenu. Nesto kapare mora dati odmah,ostatak po zavrsenom poslu.
Jel sigurno ovo?Na koji fol i koji stan?Nema sanse da se uklopi u ovu cijenu sa pdv-om i sa 100% placanja.Bez pdv?
HAVANA

#3771 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by HAVANA »

Koga sad da zovem ako je ovo tacno da je taj uzeo ? :twisted: Zvao prvu ruku sto bi rekli.Preko druga.Da mu ne silji misleci da je kompenzacija za radove. :mastakazes:
mali_milojica

#3772 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by mali_milojica »

HAVANA wrote:
mali_milojica wrote:Covjek bio na pregovorima i dogovarao cijenu. Nesto kapare mora dati odmah,ostatak po zavrsenom poslu.
Jel sigurno ovo?Na koji fol i koji stan?Nema sanse da se uklopi u ovu cijenu sa pdv-om i sa 100% placanja.Bez pdv?
Odgovorio sam ti na pp
damsic

#3773 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by damsic »

Ako nekoga interesuje, Nova Otoka je prosla tehnicki i danas je sud dobio sve papire za etaziranje.
Zemljisno knjizni ured sada krece sa uknjizbom i treba im cca 7 dana
Ovo govorim za Lamelu D...
pepeljara

#3774 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by pepeljara »

Ono sto svi trebaju da pripaze kod potpisivanja i definisanja ugovora je da izbace +- 1, 2, 3% odstupanja, nego da se plati onoliko koliko etaziranje pokazuje.

Praksa je pokazala da svi kradu 0.5-1.5Kvadrat.

Ako treba pojasnjenje nije bed, ali neka svi se izjasne koji su kupili stan u novoj gradnji.
Koliko sam upoznat u miljackoj nema niti jedan stan da je napravljen veci od placene kvadrature. kad se nabere na jednu zgradu izvodjac zaradi cirka jedan stan ;)

Ovo kazem da ucite na nasim greskama :)
Gray

#3775 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Gray »

pepeljara wrote:Ono sto svi trebaju da pripaze kod potpisivanja i definisanja ugovora je da izbace +- 1, 2, 3% odstupanja, nego da se plati onoliko koliko etaziranje pokazuje.

Praksa je pokazala da svi kradu 0.5-1.5Kvadrat.

Ako treba pojasnjenje nije bed, ali neka svi se izjasne koji su kupili stan u novoj gradnji.
Koliko sam upoznat u miljackoj nema niti jedan stan da je napravljen veci od placene kvadrature. kad se nabere na jednu zgradu izvodjac zaradi cirka jedan stan ;)

Ovo kazem da ucite na nasim greskama :)

Lijepo je reći da se izbaci, ali ako druga strana neće onda moraš prihvatiti taj rizik ili ne kupiti :)
Post Reply