Gdje napisah da treba samo posmatrati? Sto imputiraš nešto što nije napisano? Samo sam iznio mišljenje (na to imam pravo) da u svakoj prilici treba poštovati Zakon ako želimo bti pravna država i osjecati se sigurno. Ti smatraš suprotno i ja mislim da je to put ka društvu anarhije i bezvlašca što ne želim nikome. Na izborima pokaži ovu svoju svijest to je pravo mjesto i pravi nacin.mayab wrote:K1ng30 wrote:Svaka čast ovome što ga je slomio,treba mu spomenik podic.
NE mogu da vjerujem da ima ljudi koji osuđuju momka koji mu je ovo uradio. Pa zamsilite samo da je Vasa majka bila u pitanju i da njoj krenu otet tašnu a mozda jadna tek penziju podigla. Sram Vas bilo koji bi samo posmatrali......
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
- Kemo BA
#3751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
- Chisum
#3752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Samo udarajte!
Kad nece mishevi i neradnici koji za poslove u sudstvu, policiji, u vlastima uopste, primaju plate, a ne rade nista, onda ce morati neko drugi da se pozabavi ovim. A narodu je vise pun kurac nasmijanih dzeparosa, revolverasa i slicnog olosa, koji se sa lisicama na rukama uslika 2-3 puta ispred suda za neku od dnevnih novina, a onda, nakon sat-dva izadj opet na slobodu i nastave s "poslom".
A to sto ce sve na kraju izgledati kao da zivimo u srednjem vijeku, kada rulja mora da sudi, to opet neka je na cast onima koji za isto primaju plate, a nemaju muda da mijenjaju stvari.
Ko god da ga je tukao, svaka mu cast!
A dusebriznici koji se cude kako, aman, dodjosmo do ovdje, neka pitaju vlasti, drotove i sudije je su li vidjeli da ovo dolazi.
Igrati se s necijim zdravim razumom mozes kako hoces, ali neces dokle hoces.
Ja napisah prije koju godinu na jednoj od tema u kakvu me je situaciju dovela ova usrana drzava i njena policija i sudstvo, pa sam sam morao da stitim svoju porodicu i svoje vlasnistvo, i sam u svemu tome iskoracim iz "zakonskih okvira" jer je drzavi, kako sam mogao vidjeti, zivo pucala neka stvar. Da nisam sam to uradio sam, oni sigurno ne bi, kao sto i nisu!
Kada picke koje za to primaju platu skupe dovoljno muda i obraza, pa za svaku marku koju prime uloze makar i gram truda da se ovdje jednom rodi pravna drzava, onda cu i za svoj postupak, a i za ovaj jucerasnji degenek, reci da mu ovdje nema mijesta, ali do tada - vozdra!
Draza mi je sigurnost moje djece i mog vlasnistva, bilo o cemu da se radilo, nego bilo kakvo supljiranje o moralu i pravu u zemlji gdje su moral i pravo misaone imenice i, sto je porazavajuce, degradirane upravo od strane onih koji bi trebalo da ih stite.
Kad nece mishevi i neradnici koji za poslove u sudstvu, policiji, u vlastima uopste, primaju plate, a ne rade nista, onda ce morati neko drugi da se pozabavi ovim. A narodu je vise pun kurac nasmijanih dzeparosa, revolverasa i slicnog olosa, koji se sa lisicama na rukama uslika 2-3 puta ispred suda za neku od dnevnih novina, a onda, nakon sat-dva izadj opet na slobodu i nastave s "poslom".
A to sto ce sve na kraju izgledati kao da zivimo u srednjem vijeku, kada rulja mora da sudi, to opet neka je na cast onima koji za isto primaju plate, a nemaju muda da mijenjaju stvari.
Ko god da ga je tukao, svaka mu cast!
A dusebriznici koji se cude kako, aman, dodjosmo do ovdje, neka pitaju vlasti, drotove i sudije je su li vidjeli da ovo dolazi.
Igrati se s necijim zdravim razumom mozes kako hoces, ali neces dokle hoces.
Ja napisah prije koju godinu na jednoj od tema u kakvu me je situaciju dovela ova usrana drzava i njena policija i sudstvo, pa sam sam morao da stitim svoju porodicu i svoje vlasnistvo, i sam u svemu tome iskoracim iz "zakonskih okvira" jer je drzavi, kako sam mogao vidjeti, zivo pucala neka stvar. Da nisam sam to uradio sam, oni sigurno ne bi, kao sto i nisu!
Kada picke koje za to primaju platu skupe dovoljno muda i obraza, pa za svaku marku koju prime uloze makar i gram truda da se ovdje jednom rodi pravna drzava, onda cu i za svoj postupak, a i za ovaj jucerasnji degenek, reci da mu ovdje nema mijesta, ali do tada - vozdra!
Draza mi je sigurnost moje djece i mog vlasnistva, bilo o cemu da se radilo, nego bilo kakvo supljiranje o moralu i pravu u zemlji gdje su moral i pravo misaone imenice i, sto je porazavajuce, degradirane upravo od strane onih koji bi trebalo da ih stite.
- Kemo BA
#3753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Eto ti vec znaš i kolika ce biti kazna.cigara wrote: a kako ga zaustaviti Boga ti? potapsat ga po ramenu reci "ooo pasice aj sacekaj malo eto nadleznih organa, uhvacen si na djelu, de sacekaj tu odoh po cigare eto me za minut"...
jebo te i ova tema cudna postala, jedan dan "sve pobit zguzit zaklat zatvorit osakatit kastrirat protjerat"
drugi dan "ooo dje ces dirat pljackasa cuj spasava zenu joooj udario ga i jos sliku stavili"
i ako momak bude moro platiti kaznu (nekih 300-400 maraka kolko se sjecam, bar je bilo tako) ja sam voljan da mu dam odredjeni dio toga (nemam tolko da platim sve, a platio bih da imam)
- Pasiflora
#3754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Dobro je @Kemo - ti si naravno u pravu, ali stvarno mislim da je povremeno dobro ove levate (sitne lopove koji imaju tendenciju prerastanja u krupne) malo propustiti kroz sake. Pa sjecas se da je jedno vrijeme bilo sasvim normalno i svakodnevna pojava pljackanje kladionica po gradu. Meni se cini - od kada je djevojka iz kladionice upucala onu dvojicu levata - od tada se nije desila niti jedna pljacka kladionice.
Starijoj osobi iz moje porodice je majmun istrgnuo ogrlicu sa vrata. Em je zena dozivjela shok, em je ostala bez vrijedne uspomene... Majmun je uhapsen, ona ga je prepoznala i nikom nista. Vjeruj mi da bih jaaaaako voljela da je njega neko dobro propustio kroz sake.
Starijoj osobi iz moje porodice je majmun istrgnuo ogrlicu sa vrata. Em je zena dozivjela shok, em je ostala bez vrijedne uspomene... Majmun je uhapsen, ona ga je prepoznala i nikom nista. Vjeruj mi da bih jaaaaako voljela da je njega neko dobro propustio kroz sake.
- Dr. Kuca
#3755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Samo udarat nogama, kad ence vlast i murija hoce gradjani.

- cigara
#3756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
znam kolika je kazna, bar bila, jer sam se tuko, vozdraKemo BA wrote:Eto ti vec znaš i kolika ce biti kazna.cigara wrote: a kako ga zaustaviti Boga ti? potapsat ga po ramenu reci "ooo pasice aj sacekaj malo eto nadleznih organa, uhvacen si na djelu, de sacekaj tu odoh po cigare eto me za minut"...
jebo te i ova tema cudna postala, jedan dan "sve pobit zguzit zaklat zatvorit osakatit kastrirat protjerat"
drugi dan "ooo dje ces dirat pljackasa cuj spasava zenu joooj udario ga i jos sliku stavili"
i ako momak bude moro platiti kaznu (nekih 300-400 maraka kolko se sjecam, bar je bilo tako) ja sam voljan da mu dam odredjeni dio toga (nemam tolko da platim sve, a platio bih da imam)Prestanimo biti sudije i presuđivati drugima. Insistirajmo na provođenju Zakona za bolje sutra nas i naše djece.Što neko ne izađe i prebije nekoga ko je opljackao fabriku i ostavio stotine radnika bez posla. Što se neko ne pobuni i ne izađe na ulicu protiv placa od 5000 KM i više za nerad i neprovođenje Zakona. Da li ste toliko hrabri kada se trebate suprostaviti nepravdama na radnom mjestu ili klepite ušima zbog mogucih posljedica.Ma ne idem ja na Sarajevo-X sada Klix i tu cu ja "sve pobit zguzit zaklat zatvorit osakatit kastrirat protjerat"
-
The Realist
#3757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Samo me zanima na koji način zaustaviti "lopova" i natjerati ga da ostane tu dok ne dođe policija, ako ne silom? Ovo me najozbiljnije zanima, šta zakon tu dozvoljava?
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#3758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ma kakve ti koristi zaustavljati lopova i predati ga policiji, kada će ga ta policija opet pustiti. Dobit će poziv na sud, novčanu kaznu neće moći platiti, jer je nezaposlen, a nema imovine za pljenidbu. Zatvori nemaju dovoljan broj uposlenih stražara, tako da ni tamo nema mjesta za njega. Bit će pušten da napravi još krivičnih dijela, pa možda nekad i dobije kaznu, kada bude teži slučaj.
Ako ćemo po zakonu, ovaj razbojnik ne smije proći nekažnjeno, s obzirom da država nema sredstava za izvršenje njegove kazne, to dovodi do uzimanja pravde u svoje ruke od strane građana.
U glavnom u ovom slučaju pravda je zadovoljena.
Ako ćemo po zakonu, ovaj razbojnik ne smije proći nekažnjeno, s obzirom da država nema sredstava za izvršenje njegove kazne, to dovodi do uzimanja pravde u svoje ruke od strane građana.
- and
#3759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
to kad bude naznaka da će ovo biti pravna država.inače ovo je karika koja nedostaje u vaspitnim mjerama.nekad je to radila milicija.daj bože da je bilo ovakvih reakcija kada je u punom tramvaju zboden dječak.Kemo BA wrote:Gdje napisah da treba samo posmatrati? Sto imputiraš nešto što nije napisano? Samo sam iznio mišljenje (na to imam pravo) da u svakoj prilici treba poštovati Zakon ako želimo bti pravna država i osjecati se sigurno. Ti smatraš suprotno i ja mislim da je to put ka društvu anarhije i bezvlašca što ne želim nikome. Na izborima pokaži ovu svoju svijest to je pravo mjesto i pravi nacin.mayab wrote:K1ng30 wrote:Svaka čast ovome što ga je slomio,treba mu spomenik podic.
NE mogu da vjerujem da ima ljudi koji osuđuju momka koji mu je ovo uradio. Pa zamsilite samo da je Vasa majka bila u pitanju i da njoj krenu otet tašnu a mozda jadna tek penziju podigla. Sram Vas bilo koji bi samo posmatrali......
-
medoIL
#3760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Mnogo ogranicenih ljudi pise ovdje , ljudi kojima je sila jedini metod. Ljudi , ocemoli ikad shvatiti onu izreku "um caruje , snaga klade valja" ...Ne branimo mi kriminalce, al mislim da se nije trebalo ovako zestoko postupati jos mu sliku objaviti. Sve na diplomatski nacin.
-
hzsa22
#3761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Hajd' ti onda diplomatski digni jedan kredit od 100 000 maraka i svaki dan dijeli klosarima po cenera da mi ostali mozemo rahat hodat gradom. Jebem ti moraliste i dusebriznike. U Americi likovi koji sprijece lopova budu nagradjeni, daju izjave za medije, samo se kod nas etiketiraju ko nasilnici.medoIL wrote:Mnogo ogranicenih ljudi pise ovdje , ljudi kojima je sila jedini metod. Ljudi , ocemoli ikad shvatiti onu izreku "um caruje , snaga klade valja" ...Ne branimo mi kriminalce, al mislim da se nije trebalo ovako zestoko postupati jos mu sliku objaviti. Sve na diplomatski nacin.
- kokuz_sa
#3762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ne pusta policija kriminalce nego tuzilastvo i sud..stetoskop wrote:Ma kakve ti koristi zaustavljati lopova i predati ga policiji, kada će ga ta policija opet pustiti. Dobit će poziv na sud, novčanu kaznu neće moći platiti, jer je nezaposlen, a nema imovine za pljenidbu. Zatvori nemaju dovoljan broj uposlenih stražara, tako da ni tamo nema mjesta za njega. Bit će pušten da napravi još krivičnih dijela, pa možda nekad i dobije kaznu, kada bude teži slučaj.
policija hapsi i zadrzava ih u pritvoru..i onda s eobavjestava tuzilac i sudija..i oni daju naredbu da se oni puste.
- Kemo BA
#3763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Covjece ,tamo (u Americi)je takav Zakon i oni ga poštuju. Da je drugaciji opet bi ga poštovali ili odgovarali za svoje postupke. Ako bi tebi odgovaralo da izlazimo sa pištoljima na ulice, da sami presuđujemo, izbori se da se donese takav zakon. Tada možemo odrediti i mjesto za obracune itd.itd. Ako se Zakoni ne provode gdje je onda ta građanska svijest da se izvrši pritisak na one koji ga trebaju provoditi. Inace nemam obicaj odgovarati na ovakav nacin ali na podvuceno gore moj odgovor je da je autor gore pisanog "rahat od pameti"hzsa22 wrote:Hajd' ti onda diplomatski digni jedan kredit od 100 000 maraka i svaki dan dijeli klosarima po cenera da mi ostali mozemo rahat hodat gradom. Jebem ti moraliste i dusebriznike. U Americi likovi koji sprijece lopova budu nagradjeni, daju izjave za medije, samo se kod nas etiketiraju ko nasilnici.medoIL wrote:Mnogo ogranicenih ljudi pise ovdje , ljudi kojima je sila jedini metod. Ljudi , ocemoli ikad shvatiti onu izreku "um caruje , snaga klade valja" ...Ne branimo mi kriminalce, al mislim da se nije trebalo ovako zestoko postupati jos mu sliku objaviti. Sve na diplomatski nacin.
-
hzsa22
#3764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Lahko je tudjim qrcem gloginje mlatit'. Pito bih te ja da je tvojoj mami/sestri/zeni pokus'o oteti torbicu, da li bi istu pjesmu pjev'o. Da si ti sa njom bio, ti bi mu rek'o :"Neka pasa, nemoj.. Naljutit' cu se..."?
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#3765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Da se zakon sprovodi po zakonu, ne bi došlo do ovakvog kršenja zakona.
- hotazmaj
#3766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
prebio ga policajac u civilu i da se ja pitam od mene mu je zlatna policiska znackaDr. Kuca wrote:Samo udarat nogama, kad ence vlast i murija hoce gradjani.![]()
- Kemo BA
#3768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Hajd da još malo kako ti kažeš ja probam "tudjim qrcem gloginje mlatit'". Ako je policajac vjeruj mi da ce u izvještaju morati obrazložiti primjenu sile i ako bude opravdana nema problema a ako ne onda ce sigurno snositi posljedice. Svi mislimo da policija ne radi svoj posao a oni samo nastoje raditi svoj posao po Zakonu. To što im Zakoni koje su donijeli oni koje smo birali ja,ti i svi mi ne daju više ovlaštenja i što su kazne blage smo krivi ja ,ti i svi mi kada smo glasali. Naše greške kod glasanja ne možemo ispravljati uzimanjem Zakona u svoje ruke.
-
Mr. Brightside
#3769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
a jesi naivan 
- zateznistub
#3770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Molim se svevisnjem da takvima neko nesto nazao ucini samo da mu vidim postupak! Da li ce mirno gledati kako mu materi otimaju imovinu i kako im nanose bol ili ce uciniti sve da mu noge polome.hzsa22 wrote:Lahko je tudjim qrcem gloginje mlatit'. Pito bih te ja da je tvojoj mami/sestri/zeni pokus'o oteti torbicu, da li bi istu pjesmu pjev'o. Da si ti sa njom bio, ti bi mu rek'o :"Neka pasa, nemoj.. Naljutit' cu se..."?
- cigara
#3771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
blago ljudima koje bi ti trebo zastititi, blago njimaKemo BA wrote:Hajd da još malo kako ti kažeš ja probam "tudjim qrcem gloginje mlatit'". Ako je policajac vjeruj mi da ce u izvještaju morati obrazložiti primjenu sile i ako bude opravdana nema problema a ako ne onda ce sigurno snositi posljedice. Svi mislimo da policija ne radi svoj posao a oni samo nastoje raditi svoj posao po Zakonu. To što im Zakoni koje su donijeli oni koje smo birali ja,ti i svi mi ne daju više ovlaštenja i što su kazne blage smo krivi ja ,ti i svi mi kada smo glasali. Naše greške kod glasanja ne možemo ispravljati uzimanjem Zakona u svoje ruke.
-
FreakyStyley
#3772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Riječ.stetoskop wrote:Da se zakon sprovodi po zakonu, ne bi došlo do ovakvog kršenja zakona.
- Kemo BA
#3773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Mislim da se varaš.Uopšte me ne poznaješ a donosiš takve zakljucke. Ne citaš što pišem ili ne razumiješ a možda i ne možeš razumjeti. Da, reagovao bi sigurno ali samo onoliko koliko je nužno i pametno dok ti možda zastupaš mišljenje "treba upucati,koste polomiti....." . U tome je razlika između mene i tebe. Upitaj se za koga si glasao. Otiđi i pitaj ga zašto ne provodi Zakon. To važi i za ostale koji opravdanje za mogucu prekomjernu upotrebu sile nalaze u tome da se Zakon ne provodi.cigara wrote:blago ljudima koje bi ti trebo zastititi, blago njimaKemo BA wrote:Hajd da još malo kako ti kažeš ja probam "tudjim qrcem gloginje mlatit'". Ako je policajac vjeruj mi da ce u izvještaju morati obrazložiti primjenu sile i ako bude opravdana nema problema a ako ne onda ce sigurno snositi posljedice. Svi mislimo da policija ne radi svoj posao a oni samo nastoje raditi svoj posao po Zakonu. To što im Zakoni koje su donijeli oni koje smo birali ja,ti i svi mi ne daju više ovlaštenja i što su kazne blage smo krivi ja ,ti i svi mi kada smo glasali. Naše greške kod glasanja ne možemo ispravljati uzimanjem Zakona u svoje ruke.
-
mahalas505
#3774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Dobro je da ima ljudi koji mogu djelovati umjereno i pametno u kriznim situacijama(npr. neposredna opasnosti koja prijeti njemu ili nekom uzem clanu porodice). Pogotovo kad treba ukalkulista u glavi u tih nekoliko sekundi koliko treba djelovati da se ne prekoraci nuzna odbrana.Kemo BA wrote:Mislim da se varaš.Uopšte me ne poznaješ a donosiš takve zakljucke. Ne citaš što pišem ili ne razumiješ a možda i ne možeš razumjeti. Da, reagovao bi sigurno ali samo onoliko koliko je nužno i pametno dok ti možda zastupaš mišljenje "treba upucati,koste polomiti....." . U tome je razlika između mene i tebe. Upitaj se za koga si glasao. Otiđi i pitaj ga zašto ne provodi Zakon. To važi i za ostale koji opravdanje za mogucu prekomjernu upotrebu sile nalaze u tome da se Zakon ne provodi.
- cigara
#3775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Jest dobro je, zaista je super... vi kalkulisite... ja cu papanu doc zivota... pa nek krade od vas, od mene nece