Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3751 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Armadilo wrote:
Ne treba mu 8 GB rama mada je pozeljno sto vise.. Grafika losa i maticna ploca low end..
hoće da igra GTA V, i igre što izađu iduće godine, dakle treba. 2 GB su, koliko 20-25 KM? mislim da bi bilo glupo da stavlja samo 6 kad je RAM tako jeftin.

a ako uzima u Imtecu npr. ova konfa je oko 1200 brat-bratu. sigurno je i više.

btw, ima tema oko kupovine računara, pa bi bilo poželjno tamo nastaviti sa raspravom :)

http://www.klix.ba/forum/-nov-racunar-p ... &start=600
zaon1

#3752 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by zaon1 »

Chmoljo wrote:
Armadilo wrote:
Ne treba mu 8 GB rama mada je pozeljno sto vise.. Grafika losa i maticna ploca low end..
hoće da igra GTA V, i igre što izađu iduće godine, dakle treba. 2 GB su, koliko 20-25 KM? mislim da bi bilo glupo da stavlja samo 6 kad je RAM tako jeftin.

a ako uzima u Imtecu npr. ova konfa je oko 1200 brat-bratu. sigurno je i više.

btw, ima tema oko kupovine računara, pa bi bilo poželjno tamo nastaviti sa raspravom :)

http://www.klix.ba/forum/-nov-racunar-p ... &start=600
Moze li samo jedno jos pitanje ovdje u vezi sa konfiguracijom ? Posto je aktivnija tema.
Pitao sam onoga sto radi u ovoj radni sto hocu da kupim taj racunar s tom konfiguracijom, rekao mi je da doplatom jos 50 KM za bolju graficku 128-bitnu i znaci jos samo da procesor bolji uzmem, dobrodosla bi preporuka, sta ja znam da mi ne uvale neku bezveze :D Moze i u pp.
Quaresma

#3753 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Quaresma »

lider wrote:Izašao CoD Black Ops 2, distribucija SKIDROW :dance:
izasla preloaded steam verzija, sto znaci da ni crack ne moze pomoci
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3754 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

zaon1 wrote:
Moze li samo jedno jos pitanje ovdje u vezi sa konfiguracijom ? Posto je aktivnija tema.
Pitao sam onoga sto radi u ovoj radni sto hocu da kupim taj racunar s tom konfiguracijom, rekao mi je da doplatom jos 50 KM za bolju graficku 128-bitnu i znaci jos samo da procesor bolji uzmem, dobrodosla bi preporuka, sta ja znam da mi ne uvale neku bezveze :D Moze i u pp.
idi na temu, tamo sam i ja dumao šta da uzmem, ima sigurno više savjeta, i ljudi pametniji i od mene i tebe kažu šta i kako :). a armadilo ti je dobro rekao da su ti matična i grafika loše.
ProS

#3755 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ProS »

GoodTaste wrote:
GoodTaste wrote:Jel neko igrao "City car driving"
zna li koja verzija treba da se skine i odakle ovi novi auti da se ubacuju, uputstvo neko, provjereno ...

http://www.youtube.com/watch?v=XbG_y2c5 ... re=related
ko nekad midtown madness :D :thumbup: nama koji smo igrali MM2 je bilo lako navici se na san fierro u GTA SA :)
KPNCTNJAH

#3756 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by KPNCTNJAH »

GoodTaste wrote:auto se skine i prebaci se u DATA i EXPORT i onda u player_cars.xml se kopira onaj text ?

sve sam ja to pokusavao i skino barem 4 puta ovu igru sa razlicitih sajtova i nista ...

ajde ako ti nije mrsko da mi posaljes linkove ove sto se skidaju sa tog sajta da se ne reg. :D

registrovao sam se i nigdje ne vidim download linkove :-)
Da, to data i export prebacis u folder gdje je instalirana igra, a onaj text u player_cars.xml

samo pazi gdje ces kopirati text, moras ispod one strelice " --> " (ja sam otvarao preko WordPad-a) i na dnu ti mora biti " </Cars> " tekst ubacujes u prostor izmedju toga...

imas linkove u code-u, kopiras to u novi tab i pokrenes skidanje, samo sto je ograniceno na 50kbs, pa treba par sati da se skine igra i isto toliko za auta...
zaon1

#3757 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by zaon1 »

Moze li se counter strike global offensive igrati preko neta (non steam) kao 1.6 ??
Quaresma

#3758 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Quaresma »

more al kad čučneš
zaon1

#3759 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by zaon1 »

Quaresma wrote:more al kad čučneš
Kako si samo zanimljiv, humoristican i originalan, svaka ti cast :-)
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#3760 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Decerto »

Moci ce kad tad,al trenutno ne.
House

#3761 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

:D :D
House

#3762 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

Nova hrpa GTA 5 detalja i nekoliko novih screenshota

http://www.hcl.hr/vijesti-nova-hrpa-gta ... 10-27.html

:dance:
f1deL

#3763 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by f1deL »

zna li neko kako se u wwe 12 mijenja grafika,rezolucija ?
zaon1

#3764 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by zaon1 »

Jel dobra konfiguracija za gamera, za nove igrice i ove sto ce uskoro izlaziti takodjer, treba li se sta mjenjati ? :)

1. INTEL CORE i5-3330 BOX 3,0 GHz 6MB Sck.1155
2. MB GIGABYTE GA-Z77-DS3H sck.1155
3. DDR III 8GB (2x4GB) 1600MHz KINGSTON HyperX
4. HDD 3.5" 500GB HITACHI SATA3
5. DVD RW SAMSUNG SH-224BB SATA
6. KUĆIŠTE CHIEFTEC BM-01B-OP
7. NAPOJNA JEDINICA CHIEFTEC APS-550S 550W
8. Asus AMD Radeon 7850 1GB GDDR5
123223

#3765 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by 123223 »

zaon1 wrote:Jel dobra konfiguracija za gamera, za nove igrice i ove sto ce uskoro izlaziti takodjer, treba li se sta mjenjati ? :)

Jarane kupi sebi konzolu i ne smaraj vise sa konfiguracijama.Ako nemas pojma koji komp ce ti gurat igre nove nemoj ga ni uzmat sto ce ti.
Mustang1

#3766 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Mustang1 »

f1deL wrote:zna li neko kako se u wwe 12 mijenja grafika,rezolucija ?
Nema ti ta igra za PC .. Vjerovatno preko nekog emulatora igras .. Tako da ne mozes ni mijenjati grafiku :D
zaon1

#3767 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by zaon1 »

123223 wrote:
zaon1 wrote:Jel dobra konfiguracija za gamera, za nove igrice i ove sto ce uskoro izlaziti takodjer, treba li se sta mjenjati ? :)

Jarane kupi sebi konzolu i ne smaraj vise sa konfiguracijama.Ako nemas pojma koji komp ce ti gurat igre nove nemoj ga ni uzmat sto ce ti.
Nisam neki idiot sto se tice ovoga, ali ne zelim da se zaletim pa da uzmem, a to sto ja tebe smaram ne zanima me, ko kaze da moras citati moje postove ? I normalno da cu racunar uzeti kad mi treba ionako pored igrica... Cao sad ne smaraj ti mene :D
123223

#3768 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by 123223 »

zaon1 wrote:
123223 wrote:

Nisam neki idiot sto se tice ovoga, ali ne zelim da se zaletim pa da uzmem, a to sto ja tebe smaram ne zanima me, ko kaze da moras citati moje postove ? I normalno da cu racunar uzeti kad mi treba ionako pored igrica... Cao sad ne smaraj ti mene :D
Tvoje postove necu citati ako otvoris temu i u njoj budes pitao(mada takvih tema vec ima al ti ne vidis ili ne zelis da vidis)
Tvojim pitanjima u ovoj temi nema mjesta.Jel ti uopste vidis naslov ove teme?Koliko se razumijes vidi se po pitanjima koja postavljas.
(sad vidim da si otvorio vec temu al tvom bezobrazluku izgleda nema kraja pa pitas po drugim temama jos se usudjujes da kritikujes nekog ko ti kaze onako kako jeste.ja mislim da tebi uopste ne treba racunar nego da si ti jedan provokator.)
Bok :D
l33t

#3769 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by l33t »

fura se sa svojom konfom... boosta ego u postovima hladjenje 7 dana ! :D

mada konfa i nije nesto mjenjaj to pod hitno :D nista ne valja
Qler

#3770 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Qler »

Starcraft HOS :) se moze uzeti u preorder, 40€. 12.03.2012. izlazi igra. Moglo bi se skupiti za ovo love :) i onako samo SC i igram
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#3771 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by dr.gog »

zaon1 wrote:
123223 wrote:

U redu drugar.

Konfiguracija ti je dobra, ovisno ŠTA želiš da radiš u svijetu igara. Ako voliš da vidš svaki detaljčić na "ultra" i "very high" postavkama, moraš imati snažnu mašinu koja je uz to i optimizovana uz pomoć kvalitetnih programa.

Dakle, ako instaliraš grafički jaku igru (Crysis 2 sam igrao jučer na 3D ekranu od 107 cm, uz maksimalne postavke, te par naočala) treba ti kartica koja ne košta ispod 500-800 KM, pa koju god da odabereš. Sve što imaš, mora biti dobro hlađeno, pa misli i na to. Imaš dovoljno memorije, procesor je ..veoma dobar, a na tebi je da igre igraš ozbiljno.

Ozbiljno bavljenje gamingom podrazumjeva i to da znaš opisati igru koju si igrao, predložiti i kritikovati neku igru, znati određene stvari..a ne samo ponavljati "šta se ima u kućištu".

Dakle, evo ja sve to igram na max-postavkama pod najboljim postojećim prikazima(ekranima). Kako? Čim nabaviš jednu mašinu, počni štediti za drugu koju ćeš uzimati svakih par godina :D . To što si nabrojao da imaš je srednja gornja klasa i trajaće ti još neko vrijeme, ukoliko ne ganjaš sami vrh kvalitete. Štedi i nabavljaj, igraj, uživaj :wink:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#3772 Medal of Honour..nažalost loš

Post by dr.gog »

Btw. Je li ikoga RAZOČARAO zadnji Medal of Honour kao što je razočarao mene? :(

Nakon pažljivog preigravanja i traženja noviteta bilo koje vrste (tok igre, scenario, grafika, zvuk), ja ljudi ne nađoh NIČEG posebnog. Uspio sam evocirati neke uspomene, pucajući na besmislene botove sa šubarama, ali ovakvu katastrofu od dosade nisam očekivao.

Naravno, radnička klasa se potrudila, pa imamo odlične detalje na licima botova, krasno svjetlo na mapama, još bolje sjene, tečno kretanje kroz mapu...ali nema one nabrijanosti i adrenalina u igri. Nema jer je neko glup u timu opet odlučio da iskoristi stari fol sa "prisilnim potjerama" koje ako propadnu- vraćaju nesretnog igrača na predaleki početak checkpointa. Užas.

Raspad koncepcije Medala kao čisto "savezničke" igre čija je atmosfera sa PS One(MoH, i MoH Underground) do danas neprevaziđena je krenuo uporedo sa kopiranjem CoD-a gdje je glavni cilj sve što ima tamniju boju lica ili uzvikuje "allahuekber". Dakle, igra za retardirane buduće regrute američke vojske, nikako za ozbiljne dečke iz BiH :D

Ocjena:

Priča : 1

Zvuk: 3

Grafika: 4 (zbog neprilagođenosti naspram najjačih kartica)

Igrivost: 3

Online iskustvo: Nije isprobano

Cijena originala: FUJ!!!

Kvalitet torrent kopija: 3 (pazite na update i crackove)
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#3773 Re: Medal of Honour..nažalost loš

Post by Decerto »

dr.gog wrote:Btw. Je li ikoga RAZOČARAO zadnji Medal of Honour kao što je razočarao mene? :(

Nakon pažljivog preigravanja i traženja noviteta bilo koje vrste (tok igre, scenario, grafika, zvuk), ja ljudi ne nađoh NIČEG posebnog. Uspio sam evocirati neke uspomene, pucajući na besmislene botove sa šubarama, ali ovakvu katastrofu od dosade nisam očekivao.

Naravno, radnička klasa se potrudila, pa imamo odlične detalje na licima botova, krasno svjetlo na mapama, još bolje sjene, tečno kretanje kroz mapu...ali nema one nabrijanosti i adrenalina u igri. Nema jer je neko glup u timu opet odlučio da iskoristi stari fol sa "prisilnim potjerama" koje ako propadnu- vraćaju nesretnog igrača na predaleki početak checkpointa. Užas.

Raspad koncepcije Medala kao čisto "savezničke" igre čija je atmosfera sa PS One(MoH, i MoH Underground) do danas neprevaziđena je krenuo uporedo sa kopiranjem CoD-a gdje je glavni cilj sve što ima tamniju boju lica ili uzvikuje "allahuekber". Dakle, igra za retardirane buduće regrute američke vojske, nikako za ozbiljne dečke iz BiH :D

Ocjena:

Priča : 1

Zvuk: 3

Grafika: 4 (zbog neprilagođenosti naspram najjačih kartica)

Igrivost: 3

Online iskustvo: Nije isprobano

Cijena originala: FUJ!!!

Kvalitet torrent kopija: 3 (pazite na update i crackove)
Svaki tvoj post me jednostavno odusevi. I <3 you dr.gog...no homo.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#3774 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by bordo gandalf »

Dr.gog jesi razmisljao o nekom blogu gdje bi pisao recenzije :)
bachje

#3775 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by bachje »

Grand Theft Auto V: Official Trailer #2

Post Reply