zaon1 wrote:123223 wrote:zaon1 wrote:Jel dobra konfiguracija za gamera, za nove igrice i ove sto ce uskoro izlaziti takodjer, treba li se sta mjenjati ?
1. INTEL CORE i5-3330 BOX 3,0 GHz 6MB Sck.1155
2. MB GIGABYTE GA-Z77-DS3H sck.1155
3. DDR III 8GB (2x4GB) 1600MHz KINGSTON HyperX
4. HDD 3.5" 500GB HITACHI SATA3
5. DVD RW SAMSUNG SH-224BB SATA
6. KUĆIŠTE CHIEFTEC BM-01B-OP
7. NAPOJNA JEDINICA CHIEFTEC APS-550S 550W
8. Asus AMD Radeon 7850 1GB GDDR5
Jarane kupi sebi konzolu i ne smaraj vise sa konfiguracijama.Ako nemas pojma koji komp ce ti gurat igre nove nemoj ga ni uzmat sto ce ti.
Nisam neki idiot sto se tice ovoga, ali ne zelim da se zaletim pa da uzmem, a to sto ja tebe smaram ne zanima me, ko kaze da moras citati moje postove ? I normalno da cu racunar uzeti kad mi treba ionako pored igrica... Cao sad ne smaraj ti mene

U redu drugar.
Konfiguracija ti je dobra, ovisno ŠTA želiš da radiš u svijetu igara. Ako voliš da vidš svaki detaljčić na "ultra" i "very high" postavkama, moraš imati snažnu mašinu koja je uz to i optimizovana uz pomoć kvalitetnih programa.
Dakle, ako instaliraš grafički jaku igru (Crysis 2 sam igrao jučer na 3D ekranu od 107 cm, uz maksimalne postavke, te par naočala) treba ti kartica koja ne košta ispod 500-800 KM, pa koju god da odabereš. Sve što imaš, mora biti dobro hlađeno, pa misli i na to. Imaš dovoljno memorije, procesor je ..veoma dobar, a na tebi je da igre igraš ozbiljno.
Ozbiljno bavljenje gamingom podrazumjeva i to da znaš opisati igru koju si igrao, predložiti i kritikovati neku igru, znati određene stvari..a ne samo ponavljati "šta se ima u kućištu".
Dakle, evo ja sve to igram na max-postavkama pod najboljim postojećim prikazima(ekranima). Kako? Čim nabaviš jednu mašinu, počni štediti za drugu koju ćeš uzimati svakih par godina

. To što si nabrojao da imaš je srednja gornja klasa i trajaće ti još neko vrijeme, ukoliko ne ganjaš sami vrh kvalitete. Štedi i nabavljaj, igraj, uživaj