Mrsanje - nacini ?
Moderator: anex
-
Mustang1
#3751 Re: Mrsanje - nacini ?
Dobar si. Ako imas vremena prebaci se u teretanu i dotjerat ces se jos bolje bez prekidanja te rutine trcanja nemoj prelaziti na trake po teretanama. Ali ako nemas vremena nema veze samo nemoj prestajati trcati i pazi hranu
- forzamilan
#3752 Re: Mrsanje - nacini ?
Cilj mi je nekih 82-3 kg. Neko ce reci na tu visinu je to previse ali radi moje gradje jer sam isao 2-3 god u teretanu to bi bilo idealno samo tako. Imam mlađeg brata visi od mene nekih 3cm ima 80kg nema grama sala.
Evo da se pohvalim veceras, mada nisam u top formi imao sam pauzu od mjesec dana nisam trcao pa poceo u utorak ponovo

Teretanu sam kontao zadnjih dana bi li krenuo ali posao mi je dosta fizicki i teretan pa mi haman i ne treba ali sam se pozelio tegova mada mi je to dosta peglanje jer moras jesti vise pogotovo mesa onda moras biti naspavan inace nema od treninga nista itd. I strah me kila jer sam znao za 2-3 mjeseca dobit 10kg ko od sale dok sam dizo tegove a to nebi vise dozvolio.
Evo da se pohvalim veceras, mada nisam u top formi imao sam pauzu od mjesec dana nisam trcao pa poceo u utorak ponovo
Teretanu sam kontao zadnjih dana bi li krenuo ali posao mi je dosta fizicki i teretan pa mi haman i ne treba ali sam se pozelio tegova mada mi je to dosta peglanje jer moras jesti vise pogotovo mesa onda moras biti naspavan inace nema od treninga nista itd. I strah me kila jer sam znao za 2-3 mjeseca dobit 10kg ko od sale dok sam dizo tegove a to nebi vise dozvolio.
-
Mustang1
#3753 Re: Mrsanje - nacini ?
Ma samo ishranu pazis i uz jak kardio sve ce se posloziti. U teretani experimentises sam sa sobom vidis kakav si sa kg kada dizes vece tezine manje puta i kakav kada tizes manje tezine vise puta i skontas sta ti odgovara
Najteze je svoje tijelo nauciti kako funkcionise ali kada ga naucis ide sve ko podmazano samo treba i par godina za to a neko bi sve preko noci
Najteze je svoje tijelo nauciti kako funkcionise ali kada ga naucis ide sve ko podmazano samo treba i par godina za to a neko bi sve preko noci
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3754 Re: Mrsanje - nacini ?
Kupih i ja Olimpic proteine po savjetu sa ove teme.... Ali su mi striktno naglasili ako to jedem i hranu istovremeno još ću se više nagruhati. Dakle, danas od nje ništa, jer sam smazala lazanje kao Garfild sa takvim apetitom
Sad mrzim samu sebe..
- Idemedosumom
#3755 Re: Mrsanje - nacini ?
Vjerovatno je neko vec spominjao, ali keto dijeta je jedna od rijetkih koja zaista djeluje (barem kod mene).
Radi se o tome da svedete unos ugljikohidrata na minimum. U prvom mjesecu sam sletio 8kg, u drugom 5 (jer sam par puta prekrsio), u trecem mjesecu 7kg. Sa 113kg sam sletio na 93kg (183cm visok) bez ikakvog fizickog napora. Na posao autom, na poslu sjedim za racunarom, autom nazad kuci, pa i u kuci po vazdan na pcu (zima bila). Raja se ibretila.
Nije lahko izbaciti hljeb, pite, sve oblike secera, cak i voce na minimum svesti. Ali zato meso (sto masnije to bolje), jaja, mlijecne proizvode, kao i veci dio povrca smijes jesti koliko hoces i kad hoces. Nisam ni sekunde gladovao, prahne mi u ponoc, nikakav problem, narezem sebi suhog mesa i sira i rokaj.
Ova dijeta ima i svoje nedostatke. Prije svega jako je skup ovaj rezim ishrane, mora neko u porodici posebno za tebe spremati, ljudi ce te cudno gledati u gostima ako stalno budes odbijao sokove i baklave. Moralnu podrsku ni od koga necete imati, svi ce vam govoriti ma batali ti to, ma najedi se ko coek, obolit ces itd... Na kraju, kao i kod svake dijete, cim se prestanes pridrzavati, kile se pocnu vracati. Ja otprilike za 3 mjeseca "normalne" ishrane povratim sto sam za 1 mjesec keta smrsao.
Radi se o tome da svedete unos ugljikohidrata na minimum. U prvom mjesecu sam sletio 8kg, u drugom 5 (jer sam par puta prekrsio), u trecem mjesecu 7kg. Sa 113kg sam sletio na 93kg (183cm visok) bez ikakvog fizickog napora. Na posao autom, na poslu sjedim za racunarom, autom nazad kuci, pa i u kuci po vazdan na pcu (zima bila). Raja se ibretila.
Nije lahko izbaciti hljeb, pite, sve oblike secera, cak i voce na minimum svesti. Ali zato meso (sto masnije to bolje), jaja, mlijecne proizvode, kao i veci dio povrca smijes jesti koliko hoces i kad hoces. Nisam ni sekunde gladovao, prahne mi u ponoc, nikakav problem, narezem sebi suhog mesa i sira i rokaj.
Ova dijeta ima i svoje nedostatke. Prije svega jako je skup ovaj rezim ishrane, mora neko u porodici posebno za tebe spremati, ljudi ce te cudno gledati u gostima ako stalno budes odbijao sokove i baklave. Moralnu podrsku ni od koga necete imati, svi ce vam govoriti ma batali ti to, ma najedi se ko coek, obolit ces itd... Na kraju, kao i kod svake dijete, cim se prestanes pridrzavati, kile se pocnu vracati. Ja otprilike za 3 mjeseca "normalne" ishrane povratim sto sam za 1 mjesec keta smrsao.
-
Mustang1
#3756 Re: Mrsanje - nacini ?
Evo malo cackajuci po netu nasao sam ovaj universal fat burners 20 KM a na bodybuilding.com reviews vecina pise da je dobar i da su izgubili po 4-8 kg za mjesec, uz trening normalno i sredjenu ishranu
-
quarterback
#3757 Re: Mrsanje - nacini ?
trebas uzimati multivitamine za vrijeme toga i ne mislim da je skupo uopste, ja sam za veceru i dorucak jeo jaja, mladi sir, mesa raznaIdemedosumom wrote:Vjerovatno je neko vec spominjao, ali keto dijeta je jedna od rijetkih koja zaista djeluje (barem kod mene).
za rucak uglavnom piletinu (filete) ili neko drugo meso sa kajmakom, ponekad dodavao gljive cisto da malo promjenim
jaja i sir su mi ipak bili osnov svega
sa 132 dosao na 104 za 10 mjeseci (aktivan mtb + trcanje)
- MOSALJOZE
#3758 Re: Mrsanje - nacini ?
Bravo za ovoquarterback wrote:trebas uzimati multivitamine za vrijeme toga i ne mislim da je skupo uopste, ja sam za veceru i dorucak jeo jaja, mladi sir, mesa raznaIdemedosumom wrote:Vjerovatno je neko vec spominjao, ali keto dijeta je jedna od rijetkih koja zaista djeluje (barem kod mene).
za rucak uglavnom piletinu (filete) ili neko drugo meso sa kajmakom, ponekad dodavao gljive cisto da malo promjenim
jaja i sir su mi ipak bili osnov svega
sa 132 dosao na 104 za 10 mjeseci (aktivan mtb + trcanje)
- Idemedosumom
#3759 Re: Mrsanje - nacini ?
Naravno, uz trening je efekat sigurno 2x bolji. Ali evo, za nas koji smo lijeni ili nemamo vremena, može se i s kauča smršati
Slažem se za vitamine, ali smatram da je ova dijeta ipak skupa za naše standarde, pogotovo ako ne želiš nimalo gladovati. Mislim da nema mnogo ljudi koji sebi mogu jednom dnevno meso priuštiti.
Evo, ja recimo za doručak stučem šestero jaja sa sirom bez problema (domaća su, doduše
). Kada imate ovakav apetit, skupo dođe da se samo jajima hranite 
I još da dodam- nisam istraživao da li ova dijeta može negativne posljedice po zdravlje ostaviti, kod mene osim proljeva u prvoj sedmici sve super bilo.
Slažem se za vitamine, ali smatram da je ova dijeta ipak skupa za naše standarde, pogotovo ako ne želiš nimalo gladovati. Mislim da nema mnogo ljudi koji sebi mogu jednom dnevno meso priuštiti.
Evo, ja recimo za doručak stučem šestero jaja sa sirom bez problema (domaća su, doduše
I još da dodam- nisam istraživao da li ova dijeta može negativne posljedice po zdravlje ostaviti, kod mene osim proljeva u prvoj sedmici sve super bilo.
-
razonoda
#3760 Re: Mrsanje - nacini ?
Idemedosumom wrote:Naravno, uz trening je efekat sigurno 2x bolji. Ali evo, za nas koji smo lijeni ili nemamo vremena, može se i s kauča smršati![]()
Evo, ja recimo za doručak stučem šestero jaja sa sirom bez problema (domaća su, doduše). Kada imate ovakav apetit, skupo dođe da se samo jajima hranite
- Idemedosumom
#3761 Re: Mrsanje - nacini ?
UH, eksperti na svakom koraku 
-
razonoda
#3762 Re: Mrsanje - nacini ?
naravno, masna hrana je najukusnija a i najopasnija. Mozda ne za svakoga, ali je prosto nevejrovatno da neces imati posljedice od iste.Idemedosumom wrote:UH, eksperti na svakom koraku
- Idemedosumom
#3763 Re: Mrsanje - nacini ?
Ali tema je kako smršati, a ne kako preživjeti do stote. Šećer, so, masnoća, kisik, nešto ti mora dohakati, kad - tad.
-
razonoda
#3764 Re: Mrsanje - nacini ?
ali 6 jaja
1 je dosta,
jedi sve pomalo , ponekad preskoci veceru i vagaj se svaki dan. Ako tezinaa ide gore--smanjis kolicinu.
I OBAVEZNO KONTROLISI ''KRVNU SLIKU''--1 god.
1 je dosta,
jedi sve pomalo , ponekad preskoci veceru i vagaj se svaki dan. Ako tezinaa ide gore--smanjis kolicinu.
I OBAVEZNO KONTROLISI ''KRVNU SLIKU''--1 god.
- malwarebyte
#3765 Re: Mrsanje - nacini ?
---
Last edited by malwarebyte on 24/10/2021 23:56, edited 1 time in total.
- skafiskafsnjak
#3766 Re: Mrsanje - nacini ?
vrlo bitno ej vagati se sedmicno jednom ...
-
quarterback
#3767 Re: Mrsanje - nacini ?
osjecao sam se dobro, redovno vadio krv da provjerim kakvo je stanje, u toku ovog perioda mrsanja sam trcao po 15 kilometara i spremao se za polumaraton... mozes misliti kako izgleda kada neko sa 132 kile za manje od godine dodje do toga da se sprema za polumaraton...MOSALJOZE wrote:Bravo za ovoNajvaznija je prva sedmica kada treba "upasti" u ketozu poslije je sve lakse.Mislim da si ti pretjerao jer sve preko 2 mjeseca je previse.Vrlo bitan segment je trening.Kada se primjenjuje ova dijeta,jako je tesko trcati gotovo pa nemoguce.Ako se radi u teretani manje tezhine i vishe ponavljanja
ipak ova moja promjena je bila sira jer je podrazumjevala promjenu zivotnog stila a ne samo promjenu ishrane, recimo u tom periodu nisam pivo ili kolu popio pola godine itd...
-
quarterback
#3768 Re: Mrsanje - nacini ?
a drug cijena je relativna, meni je dorucak uglavnom bio 2/3 tvrdo kuhana jajeta, malo salame i sira ili kajmaka, ista je bila i vecera, eventualno sam nekada pojeo konzervu sardineIdemedosumom wrote:Naravno, uz trening je efekat sigurno 2x bolji. Ali evo, za nas koji smo lijeni ili nemamo vremena, može se i s kauča smršati![]()
Evo, ja recimo za doručak stučem šestero jaja sa sirom bez problema (domaća su, doduše). Kada imate ovakav apetit, skupo dođe da se samo jajima hranite
-
quarterback
#3769 Re: Mrsanje - nacini ?
vadio krv prije i poslije, manji mi je bio holesterol poslije bez obzira na sva jaja koja sam pojeo tih 10 mjesecirazonoda wrote:I know they contain cholesterol, but I'm currently eating six a day while cutting.” A: Whoa, there! Six eggs a day is far too many, no matter how you cut it. An egg has 187 mg of cholesterol, and the recommended limit is 300 mg per day—or only 200 mg if you have diabetes or risk factors for heart disease.
jeo sam gotovo iskljucivo kuhana jaja, rijetko kajganu, kad mi bas kuhanih bude preko glave
- Idemedosumom
#3770 Re: Mrsanje - nacini ?
Ni ja nisam svakog jutra sestero, ali mi je prosjek sigurno bio veci od 3 dnevno. Nisam vadio nalaze ali mi je tlak spao sa prosjecnih 140 na 125 (uvijek gornji pamtim, donji zab
)
U svakom slucaju, ko ima problema s malokrvnoscu ili srcem neka prvo upita ljekara za ovako ekstremnu promjenu u ishrani.
U svakom slucaju, ko ima problema s malokrvnoscu ili srcem neka prvo upita ljekara za ovako ekstremnu promjenu u ishrani.
- Bloo
- Globalna šefica
#3771 Re: Mrsanje - nacini ?
izgleda ništa bez trčanja 
-
quarterback
#3772 Re: Mrsanje - nacini ?
ja sam trcao iz dosade a ne da smrsam, mtb vozim iz ljubaviBloo wrote:izgleda ništa bez trčanja
- Bloo
- Globalna šefica
#3773 Re: Mrsanje - nacini ?
nemrem trčatquarterback wrote:ja sam trcao iz dosade a ne da smrsam, mtb vozim iz ljubaviBloo wrote:izgleda ništa bez trčanja
-
quarterback
#3774 Re: Mrsanje - nacini ?
to ti je lakoBloo wrote:nemrem trčatquarterback wrote:ja sam trcao iz dosade a ne da smrsam, mtb vozim iz ljubaviBloo wrote:izgleda ništa bez trčanjaal bi se mogla pokrenuti
pa citam ove inspiracijske price
https://www.youtube.com/results?search_ ... onal+video
- pirmin
#3775 Re: Mrsanje - nacini ?
Najbolja inspiracija je zdravlje.
Ja mrzim trcanje, poguzija sam ali kad se samo sjetim onog bola kad su mi kroz penis vadili bubrezni kamenac trcao bih maraton sedmicno, jeo bih najmrzu hranu...ma nema sta ne bih.
Ja mrzim trcanje, poguzija sam ali kad se samo sjetim onog bola kad su mi kroz penis vadili bubrezni kamenac trcao bih maraton sedmicno, jeo bih najmrzu hranu...ma nema sta ne bih.