Sto jeste, jesteand wrote:kao što napisah![]()
![]()
![]()
and wrote:uvijek uz svoj klubsutra ide na teren
![]()
Manchester City FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Edin H.
#3751 Re: Manchester City FC
- jeza u ledja
#3752 Re: Manchester City FC
Balotelli kaze uzivo na TV: "All season I played like shit....can I say that?" 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3753 Re: Manchester City FC
đaba mu....Manchini mi je odvratan trener... i ne samo on već svaki italijan i njihov cantanacioJack Be Nimble wrote:4 kupa italije i sada FA kup
- lester burnham
#3754 Re: Manchester City FC
cestitkelester burnham wrote:ENGLAND: FA Cup
16:00 Manchester City - Stoke
tip 1@1,95
FA kup finale, wembley,
zavrsna utakmica ovog ostrvskog prestiznog takmicenja, koje se tamo ne dozivljava nista manje vaznim od premiershipa... city tim koji vrijedi milijardu eura, sigurno ce pronaci nacin da prevazidje sve nesuglasice i sukobe unutar ekipe, makar na jedan dan, jer je ulog trofej, kojih city-u sigorno znaci mnogo,
obzirom na manjak trofeja ekipe iz manchestera...
ocekujem tvrdu, ostrvsku utakmicu u kojoj city ima prednost najvise zbog klupe, pa vjerujem da ce mancini i ekipa osvojiti trofej!
GL
- skafiskafsnjak
#3755 Re: Manchester City FC
Kup nista manje vazan od premiershipa ?
Sta se provaljujete koji djavo ... cccc
Sta se provaljujete koji djavo ... cccc
- lester burnham
#3756 Re: Manchester City FC
receno u smislu pridavanja vaznosti FA kupa, koji uvjek do zavrsnice dovede najjace ostrvske ekipe, koje tim pak potvrdjuju da je vazan.
naravno ne bukvalno, ali poslije premiershipa,
jedini trofej koji ima smisla, od svih silnih ostrvskih takmicenja...
- skafiskafsnjak
#3757 Re: Manchester City FC
Pa to da... ali veeelika je razlika . Ali eto , ako nista 2 trofeja odose u Manchester.lester burnham wrote:receno u smislu pridavanja vaznosti FA kupa, koji uvjek do zavrsnice dovede najjace ostrvske ekipe, koje tim pak potvrdjuju da je vazan.
Cestitam sugradjanima
- fosil
#3758 Re: Manchester City FC
Bice opasan Community Shield na ljeto...
-
rufas
#3759 Re: Manchester City FC
I jos kaze,da nije bilo mancinija,on ne bi bio tu gdje jeste.jeza u ledja wrote:Balotelli kaze uzivo na TV: "All season I played like shit....can I say that?"
U pravu je,da nije bilo mancinija zavrsio bi kao adriano,ili jos mozda gore.
- skafiskafsnjak
#3760 Re: Manchester City FC
hahah jao jao... sad gledam pregled... kad na tribinama ono " Welcome to Manachester .... " . Nasmijase me pravo 
- Jack Be Nimble
#3761 Re: Manchester City FC
Ma to je bilo ranije u zadnjih pet godina ta car izmedju FA kupa i navijaca nekako ugasila. Naravno nije se ugasila kod navijaca timova koji su "manji" od ovih "vecih". Prije je runda FA kupa bila ko nacionalni praznik, sada zahvaljujuci parama i TV-u mrlja na kalendaru. Nesto sto se mora odigrati, ali radije bi EPL prikazivali. Ove sezone su ja mislim 5 i 6 rundu odigrali iste subote kada su se odrzavale EPL tekme. Pa u stvari danas je bilo finale zajedno sa EPL utakmica u istom danu. Prije se to nikada nije moglo desiti. FA Kup jeste veoma vazan, al gubi svoju romansu.L00d wrote:Pa to da... ali veeelika je razlika . Ali eto , ako nista 2 trofeja odose u Manchester.lester burnham wrote:receno u smislu pridavanja vaznosti FA kupa, koji uvjek do zavrsnice dovede najjace ostrvske ekipe, koje tim pak potvrdjuju da je vazan.
Cestitam sugradjanima
-
juventino77
#3762 Re: Manchester City FC
sto si toliko zloban i neznalica, catenaccio je davno izumro(sem kad Real igra protiv Barselone), poznajes fudbal ko kvantnu fizikuJoseMujica wrote:đaba mu....Manchini mi je odvratan trener... i ne samo on već svaki italijan i njihov cantanacioJack Be Nimble wrote:4 kupa italije i sada FA kup
- skafiskafsnjak
#3763 Re: Manchester City FC
Pa najvazniji kup u Engleskoj, to stoji . Ali mislim da nije za poredenje sa ligom ...
Doduse, da je vazan govori cinjenica da ga je United osvojio 11 puta, Arsenal 10 ...
Doduse, da je vazan govori cinjenica da ga je United osvojio 11 puta, Arsenal 10 ...
- quasar
- oldschool
#3765 Re: Manchester City FC
Osvojio je jedan trofej, bojim se da mu je to i posljednji sa ovom ekipom. Plasirali su se u LP,šeik će silne milione investirati, neće ga biti ni na mapi, i ovako je tek treći izbor. Pokušao se okušati, nije pošlo kako je planirao, po meni, ostaje mu vrijeme da razmisli gdje i kako, neće niko htjeti za njega dati neke veće pare, pa će najvjerovatnije na pozajmicu, ukoliko bude mislio da će moći igrati u prvih 11 i sljedeće sezone, može se pozdraviti s karijerom, na žalost, tako stoje stvari. Puno sreće s odabirom sljedećeg kluba, ova avantura je završila neslavno. Realno ovako stoje stvari, naše su želje druga stvar.
- quasar
#3766 Re: Manchester City FC
ovo je pdf City, a E.Dž. je drugo.oldschool wrote:Osvojio je jedan trofej, bojim se da mu je to i posljednji sa ovom ekipom. Plasirali su se u LP,šeik će silne milione investirati, neće ga biti ni na mapi, i ovako je tek treći izbor. Pokušao se okušati, nije pošlo kako je planirao, po meni, ostaje mu vrijeme da razmisli gdje i kako, neće niko htjeti za njega dati neke veće pare, pa će najvjerovatnije na pozajmicu, ukoliko bude mislio da će moći igrati u prvih 11 i sljedeće sezone, može se pozdraviti s karijerom, na žalost, tako stoje stvari. Puno sreće s odabirom sljedećeg kluba, ova avantura je završila neslavno. Realno ovako stoje stvari, naše su želje druga stvar.
realan je samo luzerski mentalitet, koji se predaje odmah cim nije krenulo po planu. Po meni, uopste nije razocarao, sta vise, E.Dž.se isplatio Sitiju onim golom protiv Nottsa koji ih je ostavio u trci za ovaj trofej. On je spreman raditi, nije glup i nije luzer. Na njegovom mjestu svaki bi sportista zapeo da zavrijedi prvu postavu, a ne trazio novi klub.
-
Ripicipi
#3767 Re: Manchester City FC
Dzeko je od svih pojacanja u januaru u Engleskoj dao najvise golova, a najmanje je bio placen
- JoseMujica
#3768 Re: Manchester City FC
jašta je jašta je...đe god je italijan trener smor fudbal za gledahjuventino77 wrote:sto si toliko zloban i neznalica, catenaccio je davno izumro(sem kad Real igra protiv Barselone), poznajes fudbal ko kvantnu fizikuJoseMujica wrote:đaba mu....Manchini mi je odvratan trener... i ne samo on već svaki italijan i njihov cantanacioJack Be Nimble wrote:4 kupa italije i sada FA kup
PS
a viđu lole

- Jack Be Nimble
#3769 Re: Manchester City FC
Mancini jos malo pa uzeti 3. mjesto, ma trener trenera 
- oldschool
#3770 Re: Manchester City FC
quasar wrote:ovo je pdf City, a E.Dž. je drugo.oldschool wrote:Osvojio je jedan trofej, bojim se da mu je to i posljednji sa ovom ekipom. Plasirali su se u LP,šeik će silne milione investirati, neće ga biti ni na mapi, i ovako je tek treći izbor. Pokušao se okušati, nije pošlo kako je planirao, po meni, ostaje mu vrijeme da razmisli gdje i kako, neće niko htjeti za njega dati neke veće pare, pa će najvjerovatnije na pozajmicu, ukoliko bude mislio da će moći igrati u prvih 11 i sljedeće sezone, može se pozdraviti s karijerom, na žalost, tako stoje stvari. Puno sreće s odabirom sljedećeg kluba, ova avantura je završila neslavno. Realno ovako stoje stvari, naše su želje druga stvar.
realan je samo luzerski mentalitet, koji se predaje odmah cim nije krenulo po planu. Po meni, uopste nije razocarao, sta vise, E.Dž.se isplatio Sitiju onim golom protiv Nottsa koji ih je ostavio u trci za ovaj trofej. On je spreman raditi, nije glup i nije luzer. Na njegovom mjestu svaki bi sportista zapeo da zavrijedi prvu postavu, a ne trazio novi klub.
Pazi, da je City normalan klub, što nije, ne bi ovako pisao, jer neko ko plati igrača tolike pare nudi mu drugu šansu, nema da da ponovo toliko para. Međutim, radi se o želji za napretkom, mislim na šeika, koji ne trpi neuspjeh, te Džeko kao takav neće dobiti drugu priliku, on će ponovo dati stotine miliona na raspolaganje, to mu nije nikakav problem. navedena situacija ne ide Džeki nikako u korist, možemo se mi busati u prsa, sad ne gledamo je li dao gol, već je li uopšte igrao, stvari su se promijenile, mi moramo biti realni. Ako bude, po tebi, sprtista može se pozdraviti s karijerom, instant uspjeh ne trpi neuspjeh, a on se kao takav pokazao, već se traže drugi napadači, real neće otkupiti Adebayorov ugovor, samo još veće konkurencija.
-
palermo
#3771 Re: Manchester City FC
Pa kad se to desi, onda ćemo ovdje pisati i raspravljati o nastavku Edinove karijere. Dotada, on je član Manchestera Cityja, sa realnim šansama da u narednoj sezoni u slučaju dobrih igara i golova postane značajan oslonac ove ekipe.oldschool wrote:
Pazi, da je City normalan klub, što nije, ne bi ovako pisao, jer neko ko plati igrača tolike pare nudi mu drugu šansu, nema da da ponovo toliko para. Međutim, radi se o želji za napretkom, mislim na šeika, koji ne trpi neuspjeh, te Džeko kao takav neće dobiti drugu priliku, on će ponovo dati stotine miliona na raspolaganje, to mu nije nikakav problem. navedena situacija ne ide Džeki nikako u korist, možemo se mi busati u prsa, sad ne gledamo je li dao gol, već je li uopšte igrao, stvari su se promijenile, mi moramo biti realni. Ako bude, po tebi, sprtista može se pozdraviti s karijerom, instant uspjeh ne trpi neuspjeh, a on se kao takav pokazao, već se traže drugi napadači, real neće otkupiti Adebayorov ugovor, samo još veće konkurencija.
Napisati da Džeko neće dobiti drugu priliku je prilično hrabro, a mislim i neargumentovano.
- JoseMujica
#3772 Re: Manchester City FC
pa ne bih se složio da je neargumentovano....Manchini je već bacio udicu upravi sa onim dajte mi Ibrahimovića i Fabergasa. Sad za Fabergasa će biti žestoka borba na tržištu a realno Ibrahimovića mogu sebi priuštiti jer je on igrač Barce (plaćen debelo nekih 70-80 mil eurića) na posudbi u Milanu. Milan sigurno nema tolike pare kolike ima Man City da otkupi Ibrin ugovor, a Barci (pošto su Ibru otpisali) interes je da uzme što više para za njega i što prije.
Sad zamislite da City dovede još i Ibrahimovića
Manchini je pakaš žabarski i forsira onog malog kretena, koji iznova samo dokazuje da je običan kreten a ne fudbaler, dok Džeko grije klupu, iako par Džeko-Tavez u napadu funkcioniše odlično. City jedino igra fudbal i napada kad igraju njih dvojica. Ako dođe Ibrahimović Džeko će biti tek 3 ili 4 napadač.
PS
a evo ako večeras City uzme Soke preskače Arsenal na trećoj poziciji i u zadnjem kolu je borba za treće mjesto koje vodi direktno u CL
Sad zamislite da City dovede još i Ibrahimovića
PS
a evo ako večeras City uzme Soke preskače Arsenal na trećoj poziciji i u zadnjem kolu je borba za treće mjesto koje vodi direktno u CL
Last edited by JoseMujica on 16/05/2011 10:26, edited 1 time in total.
-
palermo
#3773 Re: Manchester City FC
Pa ništa, onda će Džeko u MilanJoseMujica wrote:pa ne bih se složio da je neargumentovano....Manchini je već bacio udicu upravi sa onim dajte mi Ibrahimovića i Fabergasa. Sad za Fabergasa će biti žestoka borba na tržištu a realno Ibrahimovića mogu sebi priuštiti jer je on igrač Barce (plaćen debelo nekih 70-80 mil eurića) na posudbi u Milanu. Milan sigurno nema tolike pare kolike ima Man City da otkupi Ibrin ugovor, a Barci (pošto su Ibru otpisali) interes je da uzme što više para za njega i što prije.
Sad zamislite da City dovede još i Ibrahimovića![]()
Manchini je pakaš žabarski i forsira onog malog kretena, koji iznova samo dokazuje da je običan kreten a ne fudbaler, dok Džeko grije klupu, iako par Džeko-Tavez u napadu funkcioniše odlično. City jedino igra fudbal i napada kad igraju njih dvojica. Ako dođe Ibrahimović Džeko će biti tek 3 ili 4 napadač.
- JoseMujica
#3774 Re: Manchester City FC
to ne sporim.....što se toga tiče jesi 100% u pravu. Samo ja gledam i ove varijable:
1.odnos Manchinia prema Džeki (gledam po igri a ne po izjavama)
2. formacija koju City igra.
3. kakav stil igre Manchini preferira.
pa probaj Džeku uklopiti i proračunaj koliko će dobiti šansi? Ako kupe Ibru (znači pretpostavka) i Tavez će ili biti prodan ili gurnut na krilnu napadačku poziciju FRC-a, mali krelac FLC i Ibra u sredini kao CF. Silva igra iza njih i izan njega dva krkana DMC-a i 4 u odbrani.
Plafon Džekin u ovoj priči je da bude rezerva Ibrahimoviću ( a i to bi zavisilo od raspleta slučaja Adebajor, za kojeg ipak mislim da će biti prodan ili opet iznajmljen ako kupe Ibrahimovića).
Jebiga sva je priča hipotetička, ali kako god mislim da se Džeko neće naigrati dok je Manchini trener.
pa probaj Džeku uklopiti i proračunaj koliko će dobiti šansi? Ako kupe Ibru (znači pretpostavka) i Tavez će ili biti prodan ili gurnut na krilnu napadačku poziciju FRC-a, mali krelac FLC i Ibra u sredini kao CF. Silva igra iza njih i izan njega dva krkana DMC-a i 4 u odbrani.
Plafon Džekin u ovoj priči je da bude rezerva Ibrahimoviću ( a i to bi zavisilo od raspleta slučaja Adebajor, za kojeg ipak mislim da će biti prodan ili opet iznajmljen ako kupe Ibrahimovića).
Jebiga sva je priča hipotetička, ali kako god mislim da se Džeko neće naigrati dok je Manchini trener.
-
palermo
#3775 Re: Manchester City FC
Pa ono što je nesumljivo je da Džeko šanse koje bude dobijao, a dobijat će, ubuduće mora da koristi efektivnije Dakle, neće biti više opravdanje u privikavanju, i činjenici da je došao u pola sezone. E, sad treba uzeti u obzir i da je Manchester City klub sa velikim ambicijam, klub u kojem igraju i drugi veliki igrači, tako da već ulazak u rotaciju je na neki način uspjeh. Ma bitno je da on počne davati golove. Bez golova sva priča postaje bespredmetna.JoseMujica wrote:to ne sporim.....što se toga tiče jesi 100% u pravu. Samo ja gledam i ove varijable: