Manchester City FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Edin H.

#3751 Re: Manchester City FC

Post by Edin H. »

and wrote:kao što napisah :dance: :bih: :bih: :bih:
and wrote:uvijek uz svoj klub :mrgreen: sutra ide na teren :bih:
Image
Sto jeste, jeste :oops: :D :thumbup:
jeza u ledja

#3752 Re: Manchester City FC

Post by jeza u ledja »

Balotelli kaze uzivo na TV: "All season I played like shit....can I say that?" :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3753 Re: Manchester City FC

Post by JoseMujica »

Jack Be Nimble wrote:4 kupa italije i sada FA kup :thumbup:
đaba mu....Manchini mi je odvratan trener... i ne samo on već svaki italijan i njihov cantanacio :x
lester burnham

#3754 Re: Manchester City FC

Post by lester burnham »

lester burnham wrote:ENGLAND: FA Cup
16:00 Manchester City - Stoke
tip 1@1,95
FA kup finale, wembley,
zavrsna utakmica ovog ostrvskog prestiznog takmicenja, koje se tamo ne dozivljava nista manje vaznim od premiershipa... city tim koji vrijedi milijardu eura, sigurno ce pronaci nacin da prevazidje sve nesuglasice i sukobe unutar ekipe, makar na jedan dan, jer je ulog trofej, kojih city-u sigorno znaci mnogo,
obzirom na manjak trofeja ekipe iz manchestera...
ocekujem tvrdu, ostrvsku utakmicu u kojoj city ima prednost najvise zbog klupe, pa vjerujem da ce mancini i ekipa osvojiti trofej!
GL ;-)
cestitke :thumbup:
skafiskafsnjak

#3755 Re: Manchester City FC

Post by skafiskafsnjak »

Kup nista manje vazan od premiershipa ?

Sta se provaljujete koji djavo ... cccc
lester burnham

#3756 Re: Manchester City FC

Post by lester burnham »

receno u smislu pridavanja vaznosti FA kupa, koji uvjek do zavrsnice dovede najjace ostrvske ekipe, koje tim pak potvrdjuju da je vazan.
naravno ne bukvalno, ali poslije premiershipa,
jedini trofej koji ima smisla, od svih silnih ostrvskih takmicenja...
skafiskafsnjak

#3757 Re: Manchester City FC

Post by skafiskafsnjak »

lester burnham wrote:receno u smislu pridavanja vaznosti FA kupa, koji uvjek do zavrsnice dovede najjace ostrvske ekipe, koje tim pak potvrdjuju da je vazan.
Pa to da... ali veeelika je razlika . Ali eto , ako nista 2 trofeja odose u Manchester.
Cestitam sugradjanima :)
fosil

#3758 Re: Manchester City FC

Post by fosil »

Bice opasan Community Shield na ljeto...
rufas

#3759 Re: Manchester City FC

Post by rufas »

jeza u ledja wrote:Balotelli kaze uzivo na TV: "All season I played like shit....can I say that?" :lol:
I jos kaze,da nije bilo mancinija,on ne bi bio tu gdje jeste.
U pravu je,da nije bilo mancinija zavrsio bi kao adriano,ili jos mozda gore.
skafiskafsnjak

#3760 Re: Manchester City FC

Post by skafiskafsnjak »

hahah jao jao... sad gledam pregled... kad na tribinama ono " Welcome to Manachester .... " . Nasmijase me pravo :D
Jack Be Nimble

#3761 Re: Manchester City FC

Post by Jack Be Nimble »

L00d wrote:
lester burnham wrote:receno u smislu pridavanja vaznosti FA kupa, koji uvjek do zavrsnice dovede najjace ostrvske ekipe, koje tim pak potvrdjuju da je vazan.
Pa to da... ali veeelika je razlika . Ali eto , ako nista 2 trofeja odose u Manchester.
Cestitam sugradjanima :)
Ma to je bilo ranije u zadnjih pet godina ta car izmedju FA kupa i navijaca nekako ugasila. Naravno nije se ugasila kod navijaca timova koji su "manji" od ovih "vecih". Prije je runda FA kupa bila ko nacionalni praznik, sada zahvaljujuci parama i TV-u mrlja na kalendaru. Nesto sto se mora odigrati, ali radije bi EPL prikazivali. Ove sezone su ja mislim 5 i 6 rundu odigrali iste subote kada su se odrzavale EPL tekme. Pa u stvari danas je bilo finale zajedno sa EPL utakmica u istom danu. Prije se to nikada nije moglo desiti. FA Kup jeste veoma vazan, al gubi svoju romansu.
juventino77

#3762 Re: Manchester City FC

Post by juventino77 »

JoseMujica wrote:
đaba mu....Manchini mi je odvratan trener... i ne samo on već svaki italijan i njihov cantanacio :x
sto si toliko zloban i neznalica, catenaccio je davno izumro(sem kad Real igra protiv Barselone), poznajes fudbal ko kvantnu fiziku
skafiskafsnjak

#3763 Re: Manchester City FC

Post by skafiskafsnjak »

Pa najvazniji kup u Engleskoj, to stoji . Ali mislim da nije za poredenje sa ligom ...
Doduse, da je vazan govori cinjenica da ga je United osvojio 11 puta, Arsenal 10 ...
quasar

#3764 Re: Manchester City FC

Post by quasar »

http://mcfc.com/
exclusive dressing room cam

Interesantna mahalastina. :)
oldschool

#3765 Re: Manchester City FC

Post by oldschool »

Osvojio je jedan trofej, bojim se da mu je to i posljednji sa ovom ekipom. Plasirali su se u LP,šeik će silne milione investirati, neće ga biti ni na mapi, i ovako je tek treći izbor. Pokušao se okušati, nije pošlo kako je planirao, po meni, ostaje mu vrijeme da razmisli gdje i kako, neće niko htjeti za njega dati neke veće pare, pa će najvjerovatnije na pozajmicu, ukoliko bude mislio da će moći igrati u prvih 11 i sljedeće sezone, može se pozdraviti s karijerom, na žalost, tako stoje stvari. Puno sreće s odabirom sljedećeg kluba, ova avantura je završila neslavno. Realno ovako stoje stvari, naše su želje druga stvar.
quasar

#3766 Re: Manchester City FC

Post by quasar »

oldschool wrote:Osvojio je jedan trofej, bojim se da mu je to i posljednji sa ovom ekipom. Plasirali su se u LP,šeik će silne milione investirati, neće ga biti ni na mapi, i ovako je tek treći izbor. Pokušao se okušati, nije pošlo kako je planirao, po meni, ostaje mu vrijeme da razmisli gdje i kako, neće niko htjeti za njega dati neke veće pare, pa će najvjerovatnije na pozajmicu, ukoliko bude mislio da će moći igrati u prvih 11 i sljedeće sezone, može se pozdraviti s karijerom, na žalost, tako stoje stvari. Puno sreće s odabirom sljedećeg kluba, ova avantura je završila neslavno. Realno ovako stoje stvari, naše su želje druga stvar.
ovo je pdf City, a E.Dž. je drugo.
realan je samo luzerski mentalitet, koji se predaje odmah cim nije krenulo po planu. Po meni, uopste nije razocarao, sta vise, E.Dž.se isplatio Sitiju onim golom protiv Nottsa koji ih je ostavio u trci za ovaj trofej. On je spreman raditi, nije glup i nije luzer. Na njegovom mjestu svaki bi sportista zapeo da zavrijedi prvu postavu, a ne trazio novi klub.
Ripicipi

#3767 Re: Manchester City FC

Post by Ripicipi »

Dzeko je od svih pojacanja u januaru u Engleskoj dao najvise golova, a najmanje je bio placen
JoseMujica

#3768 Re: Manchester City FC

Post by JoseMujica »

juventino77 wrote:
JoseMujica wrote:
sto si toliko zloban i neznalica, catenaccio je davno izumro(sem kad Real igra protiv Barselone), poznajes fudbal ko kvantnu fiziku
jašta je jašta je...đe god je italijan trener smor fudbal za gledah

PS

a viđu lole :lol: :lol:

Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jack Be Nimble

#3769 Re: Manchester City FC

Post by Jack Be Nimble »

Mancini jos malo pa uzeti 3. mjesto, ma trener trenera :D
oldschool

#3770 Re: Manchester City FC

Post by oldschool »

quasar wrote:
oldschool wrote:Osvojio je jedan trofej, bojim se da mu je to i posljednji sa ovom ekipom. Plasirali su se u LP,šeik će silne milione investirati, neće ga biti ni na mapi, i ovako je tek treći izbor. Pokušao se okušati, nije pošlo kako je planirao, po meni, ostaje mu vrijeme da razmisli gdje i kako, neće niko htjeti za njega dati neke veće pare, pa će najvjerovatnije na pozajmicu, ukoliko bude mislio da će moći igrati u prvih 11 i sljedeće sezone, može se pozdraviti s karijerom, na žalost, tako stoje stvari. Puno sreće s odabirom sljedećeg kluba, ova avantura je završila neslavno. Realno ovako stoje stvari, naše su želje druga stvar.
ovo je pdf City, a E.Dž. je drugo.
realan je samo luzerski mentalitet, koji se predaje odmah cim nije krenulo po planu. Po meni, uopste nije razocarao, sta vise, E.Dž.se isplatio Sitiju onim golom protiv Nottsa koji ih je ostavio u trci za ovaj trofej. On je spreman raditi, nije glup i nije luzer. Na njegovom mjestu svaki bi sportista zapeo da zavrijedi prvu postavu, a ne trazio novi klub.

Pazi, da je City normalan klub, što nije, ne bi ovako pisao, jer neko ko plati igrača tolike pare nudi mu drugu šansu, nema da da ponovo toliko para. Međutim, radi se o želji za napretkom, mislim na šeika, koji ne trpi neuspjeh, te Džeko kao takav neće dobiti drugu priliku, on će ponovo dati stotine miliona na raspolaganje, to mu nije nikakav problem. navedena situacija ne ide Džeki nikako u korist, možemo se mi busati u prsa, sad ne gledamo je li dao gol, već je li uopšte igrao, stvari su se promijenile, mi moramo biti realni. Ako bude, po tebi, sprtista može se pozdraviti s karijerom, instant uspjeh ne trpi neuspjeh, a on se kao takav pokazao, već se traže drugi napadači, real neće otkupiti Adebayorov ugovor, samo još veće konkurencija.
palermo

#3771 Re: Manchester City FC

Post by palermo »

oldschool wrote:
Pazi, da je City normalan klub, što nije, ne bi ovako pisao, jer neko ko plati igrača tolike pare nudi mu drugu šansu, nema da da ponovo toliko para. Međutim, radi se o želji za napretkom, mislim na šeika, koji ne trpi neuspjeh, te Džeko kao takav neće dobiti drugu priliku, on će ponovo dati stotine miliona na raspolaganje, to mu nije nikakav problem. navedena situacija ne ide Džeki nikako u korist, možemo se mi busati u prsa, sad ne gledamo je li dao gol, već je li uopšte igrao, stvari su se promijenile, mi moramo biti realni. Ako bude, po tebi, sprtista može se pozdraviti s karijerom, instant uspjeh ne trpi neuspjeh, a on se kao takav pokazao, već se traže drugi napadači, real neće otkupiti Adebayorov ugovor, samo još veće konkurencija.
Pa kad se to desi, onda ćemo ovdje pisati i raspravljati o nastavku Edinove karijere. Dotada, on je član Manchestera Cityja, sa realnim šansama da u narednoj sezoni u slučaju dobrih igara i golova postane značajan oslonac ove ekipe.
Napisati da Džeko neće dobiti drugu priliku je prilično hrabro, a mislim i neargumentovano.
JoseMujica

#3772 Re: Manchester City FC

Post by JoseMujica »

pa ne bih se složio da je neargumentovano....Manchini je već bacio udicu upravi sa onim dajte mi Ibrahimovića i Fabergasa. Sad za Fabergasa će biti žestoka borba na tržištu a realno Ibrahimovića mogu sebi priuštiti jer je on igrač Barce (plaćen debelo nekih 70-80 mil eurića) na posudbi u Milanu. Milan sigurno nema tolike pare kolike ima Man City da otkupi Ibrin ugovor, a Barci (pošto su Ibru otpisali) interes je da uzme što više para za njega i što prije.

Sad zamislite da City dovede još i Ibrahimovića :?: :!: Manchini je pakaš žabarski i forsira onog malog kretena, koji iznova samo dokazuje da je običan kreten a ne fudbaler, dok Džeko grije klupu, iako par Džeko-Tavez u napadu funkcioniše odlično. City jedino igra fudbal i napada kad igraju njih dvojica. Ako dođe Ibrahimović Džeko će biti tek 3 ili 4 napadač.

PS

a evo ako večeras City uzme Soke preskače Arsenal na trećoj poziciji i u zadnjem kolu je borba za treće mjesto koje vodi direktno u CL
Last edited by JoseMujica on 16/05/2011 10:26, edited 1 time in total.
palermo

#3773 Re: Manchester City FC

Post by palermo »

JoseMujica wrote:pa ne bih se složio da je neargumentovano....Manchini je već bacio udicu upravi sa onim dajte mi Ibrahimovića i Fabergasa. Sad za Fabergasa će biti žestoka borba na tržištu a realno Ibrahimovića mogu sebi priuštiti jer je on igrač Barce (plaćen debelo nekih 70-80 mil eurića) na posudbi u Milanu. Milan sigurno nema tolike pare kolike ima Man City da otkupi Ibrin ugovor, a Barci (pošto su Ibru otpisali) interes je da uzme što više para za njega i što prije.

Sad zamislite da City dovede još i Ibrahimovića :?: :!: Manchini je pakaš žabarski i forsira onog malog kretena, koji iznova samo dokazuje da je običan kreten a ne fudbaler, dok Džeko grije klupu, iako par Džeko-Tavez u napadu funkcioniše odlično. City jedino igra fudbal i napada kad igraju njih dvojica. Ako dođe Ibrahimović Džeko će biti tek 3 ili 4 napadač.
Pa ništa, onda će Džeko u Milan :D ili će Ibrahimović na klupu. To su sve špekulacije, zamisli recimo situaciju da Džeki pođe na početku iduće sezobe, da zaredom da par golova ( a nije nemoguće) šta onda. Novi idol Citijevaca :D . I ovo je moje argumentovano baš kao i tvoje. Svi vaši argumenti počivaju na tezi da Džekson ni ubuduće neće davati golove. A to ne znamo ni ni ti. Ako se pak desi da ih ne bude davao,onda mu je svakako bolje da mijenja sredinu.
JoseMujica

#3774 Re: Manchester City FC

Post by JoseMujica »

to ne sporim.....što se toga tiče jesi 100% u pravu. Samo ja gledam i ove varijable:

1.odnos Manchinia prema Džeki (gledam po igri a ne po izjavama)

2. formacija koju City igra.

3. kakav stil igre Manchini preferira.

pa probaj Džeku uklopiti i proračunaj koliko će dobiti šansi? Ako kupe Ibru (znači pretpostavka) i Tavez će ili biti prodan ili gurnut na krilnu napadačku poziciju FRC-a, mali krelac FLC i Ibra u sredini kao CF. Silva igra iza njih i izan njega dva krkana DMC-a i 4 u odbrani.

Plafon Džekin u ovoj priči je da bude rezerva Ibrahimoviću ( a i to bi zavisilo od raspleta slučaja Adebajor, za kojeg ipak mislim da će biti prodan ili opet iznajmljen ako kupe Ibrahimovića).

Jebiga sva je priča hipotetička, ali kako god mislim da se Džeko neće naigrati dok je Manchini trener.
palermo

#3775 Re: Manchester City FC

Post by palermo »

JoseMujica wrote:to ne sporim.....što se toga tiče jesi 100% u pravu. Samo ja gledam i ove varijable:

1.odnos Manchinia prema Džeki (gledam po igri a ne po izjavama)

2. formacija koju City igra.

3. kakav stil igre Manchini preferira.

pa probaj Džeku uklopiti i proračunaj koliko će dobiti šansi? Ako kupe Ibru (znači pretpostavka) i Tavez će ili biti prodan ili gurnut na krilnu napadačku poziciju FRC-a, mali krelac FLC i Ibra u sredini kao CF. Silva igra iza njih i izan njega dva krkana DMC-a i 4 u odbrani.

Plafon Džekin u ovoj priči je da bude rezerva Ibrahimoviću ( a i to bi zavisilo od raspleta slučaja Adebajor, za kojeg ipak mislim da će biti prodan ili opet iznajmljen ako kupe Ibrahimovića).

Jebiga sva je priča hipotetička, ali kako god mislim da se Džeko neće naigrati dok je Manchini trener.
Pa ono što je nesumljivo je da Džeko šanse koje bude dobijao, a dobijat će, ubuduće mora da koristi efektivnije Dakle, neće biti više opravdanje u privikavanju, i činjenici da je došao u pola sezone. E, sad treba uzeti u obzir i da je Manchester City klub sa velikim ambicijam, klub u kojem igraju i drugi veliki igrači, tako da već ulazak u rotaciju je na neki način uspjeh. Ma bitno je da on počne davati golove. Bez golova sva priča postaje bespredmetna.
Post Reply