Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
-
Mogy87
#3751 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Hvala vam zene puno 
- lavorpunvode
#3752 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
da dam nadu supatnicama s kojima sam se nasla na ovoj temi, u vezi sa uvijanjem kose.. po preporuci neke od vas ovdje, kupila sam ovaj sampon
i regenerator
, namijenjen suhoj kosi i stanje je bilo znatno, znatno bolje nego inace.
ne znam jel slucajno, il se zalomilo da nije bilo vlage u zraku, ali kosa mi je ostala u velikoj mjeri ravna i ispeglana, sto je u posljednjih par mjeseci nemoguca misija

i regenerator
, namijenjen suhoj kosi i stanje je bilo znatno, znatno bolje nego inace.ne znam jel slucajno, il se zalomilo da nije bilo vlage u zraku, ali kosa mi je ostala u velikoj mjeri ravna i ispeglana, sto je u posljednjih par mjeseci nemoguca misija
- lavorpunvode
#3753 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
na jednom forumu djevojke nenormalno hvale neki Lorealov preparat Hot liss, jel ko koristio, i zna li ko gdje ga mogu Zbavit 
- Partizzanka
#3754 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
eeeeh jeste jeste mislim da jeste en style
onako polijepa zena mlada izgleda puno mladja nego sto jeste
enisa se zove ja mislim
ja sam bila dva puta
prvi put taj minival
a drugi put me opet ona sisala i onako ja se sa njom zapricala ... da bih u po frke skontala da mi ona onim makazama ili cime vec stanjuje kosu ... ali OPASNO i ja onako gledam stanjuje ona skroz na duzinu haman par cm na vrhu glave
jao kada sam zajaukala reko sta to radis zeno draga
pa stanjujem ti kosu
pa bona necu ja da budem kao one voditeljice sa hayata
i od tada vise tamo ne idem
onako polijepa zena mlada izgleda puno mladja nego sto jeste
enisa se zove ja mislim
ja sam bila dva puta
prvi put taj minival
a drugi put me opet ona sisala i onako ja se sa njom zapricala ... da bih u po frke skontala da mi ona onim makazama ili cime vec stanjuje kosu ... ali OPASNO i ja onako gledam stanjuje ona skroz na duzinu haman par cm na vrhu glave
jao kada sam zajaukala reko sta to radis zeno draga
pa stanjujem ti kosu
pa bona necu ja da budem kao one voditeljice sa hayata
i od tada vise tamo ne idem
- Angel_of...
#3755 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Ooo znam o cemu pricas. Ja imam osjecaj da mi fali pola kose od tog stanjivanja. Isto tako je i mene zeznula frizerka, doduse ne taj salon i ta frizerka. Sad kosu trackam cime god stignem, nece li mi brze rasti. Najgore kad pocnu pametovati i raditi na svoju ruku, ma ćao! 
- brown.sugar
#3756 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Zna li neko koliko kosta farbanje i sisanje (kosa do pola ledja) u frizerskom salonu Ogledalce?
- annoy
#3757 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Što vi stavljate na kosu za bolje ravnanje? Dosad mi nije palo na pamet da koristim nešto prije samog peglanja, a budući da mi je kosa svojeglava i rijetko kad budem zadovoljna rezultatom, valjda nije na odmet nešto isprobat, a ima toliko proizvoda da ne znam šta bi prvo isprobala...
- manekenka u penziji
#3758 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Nemoj samo taftov preparat za ispravljanje kose koristit. Ja sam se jednom zeznula bacila pare. Užasan je. Nekad sam znala staviti silikon ili kristale na kosu pa onda onaj Niven preparat prije peglanja kose.
- annoy
#3759 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
O tom Niveinom sam najviše i razmišljala. Mislim da ću mu dat šansu.
- lavorpunvode
#3760 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Mutivoda wrote: Hmm da vas pitam, imam dugu i jako gustu kosu, i ukoliko je u ovo doba godine svaki put ne ispeglam baš baš dobro prije izlaska napolje, od vlage se kovrdža i naelektriše, da li ima neki šampon, maska, koji bi pomogli u ovom slučaju ali da ne maste kosu ?
Angel_of... wrote:Mutivoda, hahhaha,ti kao da pises o mojoj kosi
Ja sam kupila sebi Babylove plavi sampon, meni je odlican, i poslije toga mijenjam jedno pranje Ultra Deux od avokada, pa drugo pranje Balea Oil Repair regenerator. Ali u posljednje vrijeme stavim regenerator pa drzim sa alu folijom i zagrijavam fenom nekih 15 minuta. Od kako ovo radim, kosa mi je nekako zdravija i manje mi se "napuse" od vlage
Inace, nisam uspjela naci nista efikasno sto bi mi zastitilo kosu od vlage osim laka, sto ne volim
Donekle mi pomaze Silicone mix, ili nema vlage pretjerano, ne znam
foxy13 wrote:Da se pritefterim za isti problem - vlaga vlaga vlaga. Kad je ja fino kovrčam ili viklerima ili figarom, neće ni naopako, a kad je fino ispravim i izađem na ovu magluštinu (vlagu uopšte) - odeee, em se na mjestima nešto izvije/uvije, em se razleti. Je li pri svakom pranju regenerator tako dugo zagrijavaš?
zene, moram da se pohvalim. jednostavno moram
spas za nasu poludjelu kosu je u obicnoj pjeni za kosu.
na internetu sam nasla savjet jedne od djevojaka sa istim problemom i zaista je upalilo. na mokru kosu poslije pranja treba staviti pjene za kosu i onda je isfenirati ravno ili sta vec radite s njom.
ja maloprije usla u kucu, vani kisa pada. bez ovoga u ludilu mi ne bi naumpalo izaci pustene kose. kosa i dalje ispeglana i raaaavna
probajte
-
Mutivoda
#3761 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
joj @lavor ako uspije, častim te
- lavorpunvode
#3762 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
castila bih samu sebe 
koristila sam ovu pjenu, jedinu koju sam imala trenutno
mada kazu da ima neka namijenjena bas zastiti od vlage.
uglavnom. i ova je odradila posao iz prve. ne mogu ni sama da vjerujem, jer se borim s ovim otkako znam za sebe

uglavnom. i ova je odradila posao iz prve. ne mogu ni sama da vjerujem, jer se borim s ovim otkako znam za sebe
- Angel_of...
#3763 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Oooo mora se to probatiii
hvala lavor sto si podijelila sa nama
- lavorpunvode
#3764 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
evo da vam citiram post te djevojke
Evo mene opet i mislim da sam resila problem sa problematicnom kosom koja reaguje na vlagu. Pored svih zivih stvari koje sam kupila i probala i bacila pare, imala sam resenje u svom kupatilu. U pitanju je pena za kosu koja mi je skupljala prasinu u kupatilu. Posto sam odlucila da se vise ne feniram jer je to u mom slucaju samo gubljenje vremena i gorenje kose, stavim ja penu na kosu (koju imam odavno ali je nisam koristila) i to mi se omakne pa stavim bas mnogo. Ostavim je da se prosusi i vidim da mi je sva kosa ulepljena a krajevi u mi bili katastrofa sto kaze moje dete kao struja. Uzmem cetku za feniranje i ocesljam sa njom kosu tj. rascesljam ono sto mi je bilo ulepljeno od pene, malo fenom ispravim krajeve i sve ukupno je trajalo 10 min. Devojke necete mi verovati, frizura mi je ispala super, svi su me na poslu pitali da li sam bila kod frizera iako sam ja odmah posle tog kako ja kazem polufeniranja odmah legla da spavam. Bilo je vlazno napolju i ni jedna dlacica mi nije odreagovala na vlagu. Imala sam istu frizuru do sledeceg pranja. I ja sad to radim stalno. Jedina mana je sto me posle par dana malo svrbi glava verovatno zbog mnogo pene. To mi je nevazno posto sam ja sad prezadovoljna svojom kosom. Nadam se da sam vam bar malo pomogla.
- WildRedRose
#3765 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Lavoruso, ako uspije to sa pjenom, samo reci sta zelis od mene 
- leki hz
#3766 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Hvala ti, probam obavezno, samo meni frizerka reče da ni slučajno ne koristim pjenu jer isušuje kosu, a meni je kosa užasno suhalavorpunvode wrote:castila bih samu sebe
- lavorpunvode
#3767 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
joj joj, kad napravim listu zeljaWildRedRose wrote:Lavoruso, ako uspije to sa pjenom, samo reci sta zelis od mene
fazon je, kao, staviti dosta pjene. dovoljno da drzi kosu i da djeluje, a opet ne bas previse da kosa ne bude k'o prasa
meni drzalo jucer, danas se krajevi uvili onako kako sam ih cetkom prelazila kad sam susila. u svakom slucaju, jos nema onih kratkih dlacica, i onog vunenog "looka" kako je to bilo uobicajeno po ovakvom vremenu.
kupila sam danas bolju pjenu, pa veceras jovo nanovo
pohvalite se ovdje ako i vi budete ovako sretne
- annoy
#3768 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Zar ne bude kosa masna i kruta od toliko pjene? Ne volim ako nije mekana na dodir.
- lavorpunvode
#3769 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
ne bude, jer stavis pjenu na mokru kosu pa se tek onda feniras i cesljas 
- annoy
#3770 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
A dobro, ja sam znala stavljat na mokru, i to jako malo, a ostane mi onako kruto. Valjda feniranje to spriječi.
-
foxy13
#3771 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
lavorpunvode wrote: zene, moram da se pohvalim. jednostavno moram![]()
spas za nasu poludjelu kosu je u obicnoj pjeni za kosu.
na internetu sam nasla savjet jedne od djevojaka sa istim problemom i zaista je upalilo. na mokru kosu poslije pranja treba staviti pjene za kosu i onda je isfenirati ravno ili sta vec radite s njom.
ja maloprije usla u kucu, vani kisa pada. bez ovoga u ludilu mi ne bi naumpalo izaci pustene kose. kosa i dalje ispeglana i raaaavnabez onih kratkih dlacica koje se "nashushure"
![]()
probajte
- WildRedRose
#3772 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
ako meni uspije, pocni spisak slobodnolavorpunvode wrote: joj joj, kad napravim listu zelja![]()
fazon je, kao, staviti dosta pjene. dovoljno da drzi kosu i da djeluje, a opet ne bas previse da kosa ne bude k'o prasa![]()
![]()
meni drzalo jucer, danas se krajevi uvili onako kako sam ih cetkom prelazila kad sam susila. u svakom slucaju, jos nema onih kratkih dlacica, i onog vunenog "looka" kako je to bilo uobicajeno po ovakvom vremenu.
kupila sam danas bolju pjenu, pa veceras jovo nanovo![]()
pohvalite se ovdje ako i vi budete ovako sretne
kupih i a jucer pjenu, nesto za oblikovanje kose.. ugl bi mi zao sto mi je cista kosa, pa je ne mogodoh oprati i probati odmah
- lavorpunvode
#3773 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
evo gotov spisak 
samo mi javi kad probas da ga sibnem. ja jutros pjesacila citavih 45 min.
i pogodi
samo mi javi kad probas da ga sibnem. ja jutros pjesacila citavih 45 min.
i pogodi
- WildRedRose
#3774 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
kosa ostala kosa, tj nije se pretvorila u nesto slicno metli ?
jedva cekam da operem kosu

jedva cekam da operem kosu
- lavorpunvode
#3775 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
nidZe metle "zglave"
malo se doduse krajevi uviju jer je bas vlazno vrijeme, al lijepo izgleda i dalje.
kad budes stavljala pjenu, stavi je cijelom duzinom kose, i lijepo isfeniraj kosu, koliko se sjecam i ti koristis rowentinu cetku? moras fino podici kosu gore kod tjemena da ti se ne slijepi, jer pjena nekako dosta oteza kosu.
i gledam sad.. ja bas ne znam pomalo, opet dominiram na ovoj temi. necu vise, snalazite se kako znate, al javite ako sam kome pomogla.
malo se doduse krajevi uviju jer je bas vlazno vrijeme, al lijepo izgleda i dalje.
kad budes stavljala pjenu, stavi je cijelom duzinom kose, i lijepo isfeniraj kosu, koliko se sjecam i ti koristis rowentinu cetku? moras fino podici kosu gore kod tjemena da ti se ne slijepi, jer pjena nekako dosta oteza kosu.
i gledam sad.. ja bas ne znam pomalo, opet dominiram na ovoj temi. necu vise, snalazite se kako znate, al javite ako sam kome pomogla.