Renault Megane all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
dgL_

#3751 Re: Renault Megane all about

Post by dgL_ »

bitanga_sa_otesa wrote:pisi mail u fabriku :-D
De mi posalji mail, ti kao majstor imas garant... Lako cu ja to sastavit... Cak i Francuski ako treba :)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3752 Re: Renault Megane all about

Post by bitanga_sa_otesa »

[email protected] :D

p.s. nisam ja majstor
dgL_

#3753 Re: Renault Megane all about

Post by dgL_ »

bitanga_sa_otesa wrote:[email protected] :D

p.s. nisam ja majstor
Pa dobro eto, sef servisa... Sta se ljutis odma...
channel10

#3754 Re: Renault Megane all about

Post by channel10 »

johntra wrote:
zrakomlat wrote:Gledam neku Lagunu 2 2006.god, 1.6 benz, cca 7000. Jel ok cijena za to auto, još ako je u dobrom stanju ko sto pise.
Kakav je ovaj motor u tolikom autu.

Koliki je to mačak vreći u odnosu od dizelke (1,9 -96kw) istih godina a i slične cijene? Pretpostavljam manji, mačić u vreći neki :D
Mnogo manji mačić, kako po pitanju održavanja, tako i po pitanju kilometraže...jedino što može biti problem da je taj motor slab za kilažu Lagune...
trošit će ti po gradu oko cenera, zimi i do 12...
Kod mene je isti motor,samo laguna 1. Ne znam koliko je lakša od te,ali troši 7l, pa eto orijentisi se.
Sto se tice cijene, nije to bas ni jeftino,ali eto moze proći ako je u dobrom stanju.
taureg71

#3755 Re: Renault Megane all about

Post by taureg71 »

da ne otvaram novu temu, zanima me sljedece, supruga ima reno modus, ocito je bio teretni pa pozadi ima sjedista ali nema pojaseve, kako i gdje to da zbavim???
SHTEVELEC

#3756 Re: Renault Megane all about

Post by SHTEVELEC »

Imam jedan poglup problemcic na Senicu (mk2, 2005, 1.6 83kw) - kada je auto pun (znaci malo vise opterecenja) i kada vozim po neravnoj cesti (auto se ljulja) ili po okukama cuje se zvuk kao da struze zadnja desna guma po unutrasnjem blatobranu (znaci ili kada se auto zaljulja ili kada udjem bobu brze u desnu krivinu). Isao sam na tehnicki da urade pregled amortizera i na 88-90% su svi, ima li neko ideju sta bi moglo biti? Najgore kada odem kod mehanicara nema sanse da se ovo desi, pa puta smo se vozali i sta god uradim sve normalno radi.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3757 Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

taureg71 wrote:da ne otvaram novu temu, zanima me sljedece, supruga ima reno modus, ocito je bio teretni pa pozadi ima sjedista ali nema pojaseve, kako i gdje to da zbavim???
otpadu, oglasi olx. Modusa nema nešto puno kod nas, al' mislim da trbas provjeriti da li mu pašu pojasevi od nekog drugog modela, npr. clia lll na čijoj platformi je i napravljen,.
taureg71

#3758 Re: Renault Megane all about

Post by taureg71 »

msm da samo moraju originaL zbog nekog nagiba i onih usjeka iznad sjedista kuda idu pojasevi
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3759 Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

taureg71 wrote:msm da samo moraju originaL zbog nekog nagiba i onih usjeka iznad sjedista kuda idu pojasevi
jsu li usjeci u krovu ili sa strane????
taureg71

#3760 Re: Renault Megane all about

Post by taureg71 »

konektovan wrote:
taureg71 wrote:msm da samo moraju originaL zbog nekog nagiba i onih usjeka iznad sjedista kuda idu pojasevi
jsu li usjeci u krovu ili sa strane????

sa strane, ali recu zeni da slika pa da vidim, msm sa strane
530i

#3761 Re: Renault Megane all about

Post by 530i »

SHTEVELEC wrote:Imam jedan poglup problemcic na Senicu (mk2, 2005, 1.6 83kw) - kada je auto pun (znaci malo vise opterecenja) i kada vozim po neravnoj cesti (auto se ljulja) ili po okukama cuje se zvuk kao da struze zadnja desna guma po unutrasnjem blatobranu (znaci ili kada se auto zaljulja ili kada udjem bobu brze u desnu krivinu). Isao sam na tehnicki da urade pregled amortizera i na 88-90% su svi, ima li neko ideju sta bi moglo biti? Najgore kada odem kod mehanicara nema sanse da se ovo desi, pa puta smo se vozali i sta god uradim sve normalno radi.
Trap ispravna? Guma propisane dimenzije? Felga propisane dimenzije?
dgL_

#3762 Re: Renault Megane all about

Post by dgL_ »

Idalje nisam uspio zamjeniti poziciju sa lijeve strane naprijed... Poceo sam sumnjati da nije auto kad bilo kucnuto sa te strane pa da je dzek pobjegao pod rub one plastije i da zato ne mogu da iscupam... Znaci izvucem je skroz haman iz fara ostane samo da vidi ali udari u onu plastiku tj. Zabicu od onog kruga plasticnog kojo sluzi za zastitu od vlage itd... Otici cu majstoru... Ali deff. Sam siguran da nece ni on uspjeti osim da se pocupa sve... Ja sam negativno iznenadjen ovim francuskim govnetom...
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#3763 Re: Renault Megane all about

Post by Leon16v »

dgL_ wrote:Idalje nisam uspio zamjeniti poziciju sa lijeve strane naprijed... Poceo sam sumnjati da nije auto kad bilo kucnuto sa te strane pa da je dzek pobjegao pod rub one plastije i da zato ne mogu da iscupam... Znaci izvucem je skroz haman iz fara ostane samo da vidi ali udari u onu plastiku tj. Zabicu od onog kruga plasticnog kojo sluzi za zastitu od vlage itd... Otici cu majstoru... Ali deff. Sam siguran da nece ni on uspjeti osim da se pocupa sve... Ja sam negativno iznenadjen ovim francuskim govnetom...
Ne znam da li se gledao po youtube, ali evo ako imas vremena, pogledaj kako ovaj je izvadi, pa probaj ako ti se da :D

bitanga_sa_otesa

#3764 Re: Renault Megane all about

ja ne vjerujem koju nauku pravite oko megana :lol: :lol: :lol: :lol: pocecu da naplacujem 20 maraka zamjenu sijalice na ovim autima ....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3765 Re: Renault Megane all about

Post by Truba »

jedva sam se usudio sam usuti tekucinu za sofersajbu :D

cini mi se da imam miseve ili neke glodare oko motora :D vidio sam ljesnjake i zirove :lol:
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#3766 Re: Renault Megane all about

Post by Leon16v »

Samo se ti smij, prijatelju su prosle godine na autu pojeli zice, ujutro da upali, prdekhana :lol: :lol:
SHTEVELEC

#3767 Re: Renault Megane all about

Post by SHTEVELEC »

530i wrote:
SHTEVELEC wrote:Imam jedan poglup problemcic na Senicu (mk2, 2005, 1.6 83kw) - kada je auto pun (znaci malo vise opterecenja) i kada vozim po neravnoj cesti (auto se ljulja) ili po okukama cuje se zvuk kao da struze zadnja desna guma po unutrasnjem blatobranu (znaci ili kada se auto zaljulja ili kada udjem bobu brze u desnu krivinu). Isao sam na tehnicki da urade pregled amortizera i na 88-90% su svi, ima li neko ideju sta bi moglo biti? Najgore kada odem kod mehanicara nema sanse da se ovo desi, pa puta smo se vozali i sta god uradim sve normalno radi.
Trap ispravna? Guma propisane dimenzije? Felga propisane dimenzije?
Sve ispravno, isto mi se cuje na zimskim 195-65-15 i ljetnim 205-55-16, felge originalne. Moze li biti do opruga, jedino njih jos nisam pregled'o?
shlauf

#3768 Re: Renault Megane all about

Post by shlauf »

Torzija ???
530i

#3769 Re: Renault Megane all about

Post by 530i »

SHTEVELEC wrote:
Sve ispravno, isto mi se cuje na zimskim 195-65-15 i ljetnim 205-55-16, felge originalne. Moze li biti do opruga, jedino njih jos nisam pregled'o?
Ako je sve po PS-u što se tiče guma i felgi onda pregled trapa, možda je na njemu nešto otišlo, a možda je auto udaren bio pa nije sve dovedeno u mjere u koje treba.
van Basten

#3770 Re: Renault Megane all about

Post by van Basten »

ako kome treba fin ocuvan benzinac, bujrum
Renault megane
http://www.olx.ba/r/23159104/390230
_ado_

#3771 Re: Renault Megane all about

Post by _ado_ »

bitanga_sa_otesa wrote:ja ne vjerujem koju nauku pravite oko megana :lol: :lol: :lol: :lol: pocecu da naplacujem 20 maraka zamjenu sijalice na ovim autima ....
Ako ti treba segrt, javi. Imam duge ruke, i iskustvo sa mjenjanjem sijalica na meganu :D
P.S Nabavi "monterku" guma! Danas sam u tvom komsiluku platio 15 km za skidanje 4 gume sa celicnih felgi.
bitanga_sa_otesa

#3772 Re: Renault Megane all about

_ado_ wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:ja ne vjerujem koju nauku pravite oko megana :lol: :lol: :lol: :lol: pocecu da naplacujem 20 maraka zamjenu sijalice na ovim autima ....
Ako ti treba segrt, javi. Imam duge ruke, i iskustvo sa mjenjanjem sijalica na meganu :D
P.S Nabavi "monterku" guma! Danas sam u tvom komsiluku platio 15 km za skidanje 4 gume sa celicnih felgi.
ma ne treba mi segrt,zamijenim ja tu sijalicu za 20 sec...a vjeruj da sam razmisljao o toj masini jer i mene deru redovno za te montaze/demontaze..ali nemam bas volje da sirim toliko biznis...daj onda i za balansiranje i krpljenje....
_ado_

#3773 Re: Renault Megane all about

Post by _ado_ »

bitanga_sa_otesa wrote:
_ado_ wrote:
ma ne treba mi segrt,zamijenim ja tu sijalicu za 20 sec...a vjeruj da sam razmisljao o toj masini jer i mene deru redovno za te montaze/demontaze..ali nemam bas volje da sirim toliko biznis...daj onda i za balansiranje i krpljenje....
Znam da si mi pricao da ces mozda kupovati. Ovo je bas postao bezobrazluk.
Ontopic Sve sijalice iz meganovog fara se mogu zamjeniti bez skidanja fara. Najveci problem je zmigavac, al i to je izvodljivo
bitanga_sa_otesa

#3774 Re: Renault Megane all about

_ado_ wrote: Ovo je bas postao bezobrazluk.
ako si isao kod onih u pejton,da bas su bezobrazni s cijenama...
direstraits0078

#3775 Re: Renault Megane all about

Post by direstraits0078 »

bitanga_sa_otesa wrote:
_ado_ wrote: Ovo je bas postao bezobrazluk.
ako si isao kod onih u pejton,da bas su bezobrazni s cijenama...
Treba otplatiti investiciju, nema se uzeti mašinu. Mora se kupiti parama.
Post Reply