Da.glade wrote:za razliku od Fox-a i CNN-a jel'?jeza u ledja wrote:Nema gore, licemjernije i sugavije televizije od ovog RT.libertyBiH wrote:Rusi objektivno prate sta se desava.....
http://rt.com/usa/news/us-troops-israel-iran-257/
Imam ih priliku pratiti u zadnje vrijeme, apsolutno sve vijesti su im usmjerene na blacenje SAD i svega sto dolazi sa Zapada, sirenja teorija zavjere i slicno, dok s druge strane kad pricaju o tome sta se desava u Rusiji - sve je bajno i krasno. Sto se tice Irana i Bliskog Istoka, vijesti se svode na podgrijavanje vatre i naglasavanje iranske vojne moci. Ko ima priliku nek pogleda malo.
Prvo, za razliku od njih RT nisu privatna televizija, te se ne mogu porediti. RT mozes porediti sa Voice of America ili Deutche Welle ili BBC.
Drugo, za razliku od RT, Fox i CNN su puni vijesti i emisija koje obradjuju iste stvari koje se desavaju u SAD i to na isti - nagativan nacin.
Otvori stranicu CNN i stranicu RT evo sad i pogledaj naslove.
Ja sam otvorio rt.com i prva slika Obama, lijevo ima neka reklama za emisije (valjda), na prvoj je americk vojnik sa nekom cudnom puskom i pise : "Non-lethal weapons fatal for democracy?" , onda sljedeca vijest pise : "US troops move into Israel" i treca vijest "No fracking way" (fracking je kontroverzna tehnologija busenja plinskih busotina koju koriste , jel, americke kompanije u Americi.
Dalje, na ovim centralnim vijestima, ova vijest o Obami je neka kritika ACLU predsjednika u vezi oduglovacenja zakona o mucenju zatvorenika, pa onda sljedeca vijest je o Siriji kao centru "globalnih teznji", evo citam clanak pise izmedju ostalog necija izjava "according to western media, Assad is guilty...", dalje, sljedeca vijest o prijetnjama Izraela da tretira arapske hakere kao teroriste. Sljedeca vijest, naslov, pazi sad, "Strait of Hormuz powder keg: US-Israel to meet Great Prophet?"
Dakle, svih 7 od osam vijesti su direktno o SAD, a osma vijest je o Siriji i pogresnoj slici kakvu nam o njoj donose zapadni mediji.
Otvori CNN i glavne vijesti su , normalno, o desavanjima u Americi, od toga pola vijesti nema nikakve veze sa bilo cim politickim.
Stoga...