Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Kataklinger
#3752 Re: Pitamo Mehanicare ?
Trenutno mi ljetni set felgi i guma stoji odvojen. Je li bolje da tako ostane ili da nosim na nabijanje guma na felge?
- Nabucco
#3753 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma može i tako, ništa im nece biit ,samo treba paziti da su pravino posložene.Kataklinger wrote:Trenutno mi ljetni set felgi i guma stoji odvojen. Je li bolje da tako ostane ili da nosim na nabijanje guma na felge?

- undefined007
#3754 Re: Pitamo Mehanicare ?
Uzrok lošeg paljenja auta ako su sve 4 grijača zamjenjena prije 20 dana ? Akumulator ?
Promijenjene i 2 disk pločice prednje ali imam problem sa pedalom kočnice koja "propada" ... ?!
Promijenjene i 2 disk pločice prednje ali imam problem sa pedalom kočnice koja "propada" ... ?!
-
NediM17
#3755 Re: Pitamo Mehanicare ?
Lose dizne, losa kompresija, los akumulator, neki od senzora temperature.undefined007 wrote:Uzrok lošeg paljenja auta ako su sve 4 grijača zamjenjena prije 20 dana ? Akumulator ?
Neki od kocionih cilindara, zrak u sistemu.
-
funeral blues
#3756 Re: Pitamo Mehanicare ?
Imate li ideju kako provjeriti da li sva 4 točka koče ravnomjerno? Radio sam reparaciju jednih kočionih kliješta, pa bih da testiram. Radio sam nagla kočenja i nisam primijetio nikakvo zanošenje, ali ne znam koliko je to dobar test za mene kao laika? Kontam da li bi tražili puno para ovi što na tehničkom pregledu rade taj test na valjcima..
-
direstraits0078
#3757 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ako ne zanosi, onda je ok. Probaj jos kocenje pod rucnom. Ili pitaj negdje na tehnickom, nece biti skupo.funeral blues wrote:Imate li ideju kako provjeriti da li sva 4 točka koče ravnomjerno? Radio sam reparaciju jednih kočionih kliješta, pa bih da testiram. Radio sam nagla kočenja i nisam primijetio nikakvo zanošenje, ali ne znam koliko je to dobar test za mene kao laika? Kontam da li bi tražili puno para ovi što na tehničkom pregledu rade taj test na valjcima..
- Bakir1
#3758 Re: Pitamo Mehanicare ?
samo reci odakle si pa ces dobiti gratis taj test na valjcima
-
funeral blues
#3759 Re: Pitamo Mehanicare ?
Rucnu da testiram iz kretanja u mjestu ili u pokretu? Rucnu koristim samo kad zavrsim s parkingomdirestraits0078 wrote:Ako ne zanosi, onda je ok. Probaj jos kocenje pod rucnom. Ili pitaj negdje na tehnickom, nece biti skupo.funeral blues wrote:Imate li ideju kako provjeriti da li sva 4 točka koče ravnomjerno? Radio sam reparaciju jednih kočionih kliješta, pa bih da testiram. Radio sam nagla kočenja i nisam primijetio nikakvo zanošenje, ali ne znam koliko je to dobar test za mene kao laika? Kontam da li bi tražili puno para ovi što na tehničkom pregledu rade taj test na valjcima..
-
funeral blues
#3760 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ne kontam?Bakir1 wrote:samo reci odakle si pa ces dobiti gratis taj test na valjcima
- Bakir1
#3761 Re: Pitamo Mehanicare ?
koje mjesto grad lokacija???
radim u firmi koja ima tehnicke preglede, ako je lokacija na mjestu gdje ima stanica tehnickog pregleda da ti obezbjedim besplatan pregled na valjcima
radim u firmi koja ima tehnicke preglede, ako je lokacija na mjestu gdje ima stanica tehnickog pregleda da ti obezbjedim besplatan pregled na valjcima
-
direstraits0078
#3762 Re: Pitamo Mehanicare ?
Na 50-tak km/h probaj da zakocis rucnom, vidi se ako vise koci jedna ili druga strana.funeral blues wrote:Rucnu da testiram iz kretanja u mjestu ili u pokretu? Rucnu koristim samo kad zavrsim s parkingomdirestraits0078 wrote:Ako ne zanosi, onda je ok. Probaj jos kocenje pod rucnom. Ili pitaj negdje na tehnickom, nece biti skupo.funeral blues wrote:Imate li ideju kako provjeriti da li sva 4 točka koče ravnomjerno? Radio sam reparaciju jednih kočionih kliješta, pa bih da testiram. Radio sam nagla kočenja i nisam primijetio nikakvo zanošenje, ali ne znam koliko je to dobar test za mene kao laika? Kontam da li bi tražili puno para ovi što na tehničkom pregledu rade taj test na valjcima..
Jos bolje da kontaktiras Bakira da odes na valjke.
-
funeral blues
#3763 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hvala obojici.
Bakire, javim ti se na pm.
Bakire, javim ti se na pm.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#3764 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ih, sipaktopcam wrote:Eh, konacno i ja nasao auto, spontano nakon 6 mjeseci![]()
U cetvrtak poslije posla otisao da pogledam. Sjeo, namjestio sve. (Dogovorio probu). Upalio,
vozio 4 kilometra (po mahali) i vratio se da potpisem. U utorak idem po auto, dok zavrse servis i klince palce.
Hvala na sugestijama i misljenju, ne samo na ovoj nego i drugim temama gdje je tematizirana kupovina auta.
-
direstraits0078
#3765 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sta sad bi?topcam wrote:Ih, sipaktopcam wrote:Eh, konacno i ja nasao auto, spontano nakon 6 mjeseci![]()
U cetvrtak poslije posla otisao da pogledam. Sjeo, namjestio sve. (Dogovorio probu). Upalio,
vozio 4 kilometra (po mahali) i vratio se da potpisem. U utorak idem po auto, dok zavrse servis i klince palce.
Hvala na sugestijama i misljenju, ne samo na ovoj nego i drugim temama gdje je tematizirana kupovina auta.![]()
- muz66
#3766 Re: Pitamo Mehanicare ?
Clio Mk1, 1.4 benzin. Kolika je normalna potrosnja, grad uglavnom? Jos jedna stvar. Kad se penjem blagom uzbrdicom, i ako obrtaji spadnu na nekih cca 2500, pedala kvacila vibrira kao kocnica kad se aktivira abs. Kad vozim recimo trecom i stisnem gas, rucica mjenjaca poskoci cenat-dva i nastavi igrati dok ne nabijem 70-80 km/h. Hvala.
- topcam
#3767 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sve zavrseno, auto spremno, pare online prebacio, ukratko banka radi sa novcem (ko fol transakcija 24 sata,).direstraits0078 wrote:Sta sad bi?topcam wrote:Ih, sipaktopcam wrote:Eh, konacno i ja nasao auto, spontano nakon 6 mjeseci![]()
Hvala na sugestijama i misljenju, ne samo na ovoj nego i drugim temama gdje je tematizirana kupovina auta.![]()
Nista sutra onda, svakako u rezervoaru imam taman da sutra odem i vratim se sa posla ekonomicnom voznjom zvanom
cigla na gasu, i predam auto sa fildzan dva goriva.
-
NediM17
#3768 Re: Pitamo Mehanicare ?
Potrosnja po gradu 10+ litara.muz66 wrote:Clio Mk1, 1.4 benzin. Kolika je normalna potrosnja, grad uglavnom? Jos jedna stvar. Kad se penjem blagom uzbrdicom, i ako obrtaji spadnu na nekih cca 2500, pedala kvacila vibrira kao kocnica kad se aktivira abs. Kad vozim recimo trecom i stisnem gas, rucica mjenjaca poskoci cenat-dva i nastavi igrati dok ne nabijem 70-80 km/h. Hvala.
To sto ti vibrira rucica mjenjaca bi mogli biti do nekog nosaca motora/mjenjaca.
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#3769 Re: Pitamo Mehanicare ?
I na mom Cliu 2, isto kod ubrzanja, primjetim da se kao rucica pomjeri, neki kazu da je do nosaca, a neki kazu da je to tako i fabricki, nisam obracao puno paznju na tomuz66 wrote:Clio Mk1, 1.4 benzin. Kolika je normalna potrosnja, grad uglavnom? Jos jedna stvar. Kad se penjem blagom uzbrdicom, i ako obrtaji spadnu na nekih cca 2500, pedala kvacila vibrira kao kocnica kad se aktivira abs. Kad vozim recimo trecom i stisnem gas, rucica mjenjaca poskoci cenat-dva i nastavi igrati dok ne nabijem 70-80 km/h. Hvala.
- muz66
#3770 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hebo ih tata francuski. Plin ne gine u onaj raskosni gepek od 14 litara.
-
moke_017
#3771 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pozdrav raja,
neki dan sam kupio svoj prvi auto, radi se o peugeot 307 2005 godište, i imam jedan problem, ne radi mi grijanje šoferšajbe, znači nikako ne puše ni kada uključim klimu, dok grijanje nogu i frontalno rade normalno.
Ako neko može da kaže šta bi moglo biti
neki dan sam kupio svoj prvi auto, radi se o peugeot 307 2005 godište, i imam jedan problem, ne radi mi grijanje šoferšajbe, znači nikako ne puše ni kada uključim klimu, dok grijanje nogu i frontalno rade normalno.
Ako neko može da kaže šta bi moglo biti
-
NediM17
#3772 Re: Pitamo Mehanicare ?
To sto vam rucica hoda naprijed nazad sam i ja primijetio na Sanderu Stepwayu 1.6 8v. Tacno po tome mozete znati kada motor vozi tockove, a kada tockovi motor, tj. kada je motor presao u cut off rezim. 
Normalna stvar na nekim Francuzima.
@moke_017
Moke, ili ti se otkacila sajla sa onog biraca gdje ces da ti puse, ili ti se negdje klapna zaglavila. Uglavnom nista strasno, ali tesko ista i bez majstora.
E doduse, ne sjecam se je li kod 307 elektronska klapna, ako jest, mozda i ne prodjes tako jeftino.
Normalna stvar na nekim Francuzima.
@moke_017
Moke, ili ti se otkacila sajla sa onog biraca gdje ces da ti puse, ili ti se negdje klapna zaglavila. Uglavnom nista strasno, ali tesko ista i bez majstora.
E doduse, ne sjecam se je li kod 307 elektronska klapna, ako jest, mozda i ne prodjes tako jeftino.
- topcam
#3773 Re: Pitamo Mehanicare ?
topcam wrote:Sve zavrseno, auto spremno, pare online prebacio, ukratko banka radi sa novcem (ko fol transakcija 24 sata,).direstraits0078 wrote:
Sta sad bi?
Nista sutra onda, svakako u rezervoaru imam taman da sutra odem i vratim se sa posla ekonomicnom voznjom zvanom
cigla na gasu, i predam auto sa fildzan dva goriva.
jucer

Zadnja slike nakon 16 godina..
danas

Valjda nece nekom supku pasti u ruke.
- Optimist
-
direstraits0078
#3775 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ima tu mjesta da se vrati dobrih stoiljada.