KB9 wrote:stvar ukusa je jedno a stvari koje pise ona neznalica su skroz nesto drugokonektovan wrote:Stvar ukusa, i mení licno ne lezi, ima mi taj neki kurosovski smek, sto rece nide veze.[emoji1]KB9 wrote:sta velis terre d'hermes hermes ne valja isto? [emoji38]
poslano sa Sonija Ze
koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Moderator: anex
-
nide veze
#3751 Re: RE: Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
- KB9
#3752 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
subjektivno ti mozes rec da ti se ni jedan jedini parfem ne svidja
navodno objektivno govorit da su kouros i tdh losi parfemi, lazni kult itd moze samo obicna neznalica
navodno objektivno govorit da su kouros i tdh losi parfemi, lazni kult itd moze samo obicna neznalica
- KB9
#3753 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
http://www.fragrantica.com/perfume/Vers ... s-637.html
najnoviji clan kolekcije, ponovo kod mene nakon dosta godina
odlican, za cijenu pogotovo 
najnoviji clan kolekcije, ponovo kod mene nakon dosta godina
-
Dr Baltazar
#3754 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ako ima natpis Versus na boci onda je reformulisan. Svejedno imam takav i nije loš parfem.KB9 wrote:http://www.fragrantica.com/perfume/Vers ... s-637.html
najnoviji clan kolekcije, ponovo kod mene nakon dosta godinaodlican, za cijenu pogotovo
- KB9
#3755 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
nemaDr Baltazar wrote:Ako ima natpis Versus na boci onda je reformulisan. Svejedno imam takav i nije loš parfem.KB9 wrote:http://www.fragrantica.com/perfume/Vers ... s-637.html
najnoviji clan kolekcije, ponovo kod mene nakon dosta godinaodlican, za cijenu pogotovo
-
Dr Baltazar
#3756 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Gdje si nabavio ? Volio bih probati i nereformulisani za koji kažu da je zvijer...KB9 wrote:nemaDr Baltazar wrote:Ako ima natpis Versus na boci onda je reformulisan. Svejedno imam takav i nije loš parfem.KB9 wrote:http://www.fragrantica.com/perfume/Vers ... s-637.html
- KB9
#3757 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
ParfemiZaVasDr Baltazar wrote:Gdje si nabavio ? Volio bih probati i nereformulisani za koji kažu da je zvijer...
-
Dr Baltazar
#3758 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
I ja sam kod njega uzeo i dobio VersusKB9 wrote:ParfemiZaVasDr Baltazar wrote:Gdje si nabavio ? Volio bih probati i nereformulisani za koji kažu da je zvijer...
- KB9
#3759 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
moze lik nabavit bukvalno svaki parfem i mogu ti rec da sam doso do zakljucka da su inace skuplji parfemi u svijetu kod nas (tj njega) drasticno jeftiniji dok je vecina onih parfema sto su u svijetu bagatela kod nas skoro po cijeni ovih prethodno spomenutih, nema logike ni najmanje al tako je kako jeDr Baltazar wrote:I ja sam kod njega uzeo i dobio VersusKB9 wrote:ParfemiZaVasDr Baltazar wrote:Gdje si nabavio ? Volio bih probati i nereformulisani za koji kažu da je zvijer...To mi je prva online kupovina bila i uzeo najjeftiniji, pa i ako me zezne da ne žalim 50 KM
-
Dr Baltazar
#3760 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Dr Baltazar wrote:moze lik nabavit bukvalno svaki parfem i mogu ti rec da sam doso do zakljucka da su inace skuplji parfemi u svijetu kod nas (tj njega) drasticno jeftiniji dok je vecina onih parfema sto su u svijetu bagatela kod nas skoro po cijeni ovih prethodno spomenutih, nema logike ni najmanje al tako je kako jeKB9 wrote:Dr Baltazar wrote:Gdje si nabavio ? Volio bih probati i nereformulisani za koji kažu da je zvijer...
I ja sam kod njega uzeo i dobio VersusTo mi je prva online kupovina bila i uzeo najjeftiniji, pa i ako me zezne da ne žalim 50 KM
Zato sam Nauticu platio 80 KM, a Amer je dobije za 30ak KM. On zato plati Chanel 100 ml 100$, a mi za 180 KM uzmemo 150 ml
Nisam imao u planu uzeti Blue Jeans (nisam ni ovu potrošio, a kupljen prije više od 2 godine - 25 ml sigurno ima), ali kad si mi dao info oko mogućnosti nabavke vintage verzije što da ne
Btw. Dobio danas 10 ml Amouage Reflectiona, i par semplova La Yuqawam Rasasi, Serge Lutens Chergui i Cartier Declaration D'un Soir.
Amouage - ništa posebno, a opet zanimljiv. Ono u šta sam siguran: ne vrijedi te pare, nema veze sa Le Male (ljudima je nos otišao kad ovo porede).
Rasasi - parfem za ozbiljne ljude, kažu kopija Tuscan Leather TF. Jak, mračan. Bit će vremena za ovo.
Serge Lutens - mama kaže ženski 100%, otvaranje puno duhana, oporo nekakvo.
Cartier - must buy. Ide ubrzo 100 ml. Ruža perfektno odrađena.
Svi traju već 5-6h lagano i dobro se osjete. Reflection je imao jednu fazu prije 2h kada je bio nenormalno dobar...
- KB9
#3761 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Dr Baltazar wrote:
![]()
Zato sam Nauticu platio 80 KM, a Amer je dobije za 30ak KM. On zato plati Chanel 100 ml 100$, a mi za 180 KM uzmemo 150 ml![]()
![]()
Nisam imao u planu uzeti Blue Jeans (nisam ni ovu potrošio, a kupljen prije više od 2 godine - 25 ml sigurno ima), ali kad si mi dao info oko mogućnosti nabavke vintage verzije što da ne50 KM odličan parfem. Našao sam na piku neke likove što prodaju nove, nekorištene za iste pare, ali ne moram dostavu plaćati.
Btw. Dobio danas 10 ml Amouage Reflectiona, i par semplova La Yuqawam Rasasi, Serge Lutens Chergui i Cartier Declaration D'un Soir.
Amouage - ništa posebno, a opet zanimljiv. Ono u šta sam siguran: ne vrijedi te pare, nema veze sa Le Male (ljudima je nos otišao kad ovo porede).
Rasasi - parfem za ozbiljne ljude, kažu kopija Tuscan Leather TF. Jak, mračan. Bit će vremena za ovo.
Svi traju već 5-6h lagano i dobro se osjete. Reflection je imao jednu fazu prije 2h kada je bio nenormalno dobar...Vjerovatno ću ga poslije ng pazariti.
od jeftinih ja sam se raspitivo za ovaj
http://www.fragrantica.com/perfume/Anim ... -5921.html
vani oko 30-40 dodje, kod njega ne moze ispod 80 prema prvim informacijama, odlican parfem, mirise daleko skuplje nego sto jest
vidi, pitaj ga imal versace verzija, dobar je lik, nece te prevarit sigurno il slagat nesto, to garantujem
sto se tice tih koje si naveo cartier sam u vise navrata spominjo na temi, isto se za bagatelu moze nac kod nas (haleluja)
ps. onaj aventus davno sto sam narucio, dobio i odma sutradan prodo dalje, sreca pa je ekstremno trazena roba, dobio onaj smokey batch, meni je totalno al bas totalno nepodnosljiv bio
http://www.fragrantica.com/perfume/Arma ... 34696.html
sad radim na tome da uzmem ovaj ko navodno odlicnu i skoro perfektnu zamjenu za aventus, vani se moze nac za 40 dok ga ovaj nas diler moze nabavit tek za 130 cini mi se, to mi je ipak prevelika razlika tako da trazim druge opcije
-
Dr Baltazar
#3762 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Animale nisam probao, ali sam čuo dobre stvari za njega.
Aventus ne vrijedi tih para, a taj Armaf mi je upravo on (parfemizavas) preporučio. Poredio Aventus i njega i kaže da nema neke razlike, možda ovaj drugi da bolje i traje
Ma našao ovaj Versace od nekog random prodavača, ima slike i sve, našli bi se lično oko preuzimanja.
Ako nađeš Armaf jeftino, javi pa da i ja pokupim to
Sad svakako ide kupovina za jesen/zimu. Trebali bi pasti Code Profumo, Bottled Intense, Cartier, Valentino Uomo Intense i ovaj neplanirani Versace. Možda još nešto uleti 
Aventus ne vrijedi tih para, a taj Armaf mi je upravo on (parfemizavas) preporučio. Poredio Aventus i njega i kaže da nema neke razlike, možda ovaj drugi da bolje i traje
Ma našao ovaj Versace od nekog random prodavača, ima slike i sve, našli bi se lično oko preuzimanja.
Ako nađeš Armaf jeftino, javi pa da i ja pokupim to
-
Adoxxx
#3763 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Moj sljedeci parfem ce biti aBd ili Dior Souvage EDP ili Aqva di gio esenza, ali ne znam za koji bi se prije odlucio. Inace ne gledam to ljeto, zima, proljece, nego ako mi se svidi miris to je to.
-
Dr Baltazar
#3764 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Bolje idi na ADG Profumo. Imao sam i Essenzu, oba su odlična, ali ja bih ipak blagu prednost dao Profumu.Adoxxx wrote:Moj sljedeci parfem ce biti aBd ili Dior Souvage EDP ili Aqva di gio esenza, ali ne znam za koji bi se prije odlucio. Inace ne gledam to ljeto, zima, proljece, nego ako mi se svidi miris to je to.
Essenza je imala odlične performanse, potrošio sam 150 ml i nećeš ostati neprimjećen
Last edited by Dr Baltazar on 11/08/2016 20:23, edited 1 time in total.
-
Adoxxx
#3765 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Meni su ta dva parfema haman pa ista, cini mi se da malo bolje perfomanse ima esenza, po komrntarima na forumima.Dr Baltazar wrote:Bolje idi na ADG Profumo. Imao sam i Essenzu, oba su odlična, ali ja bih ipak blagu prednost dao Profumu.Adoxxx wrote:Moj sljedeci parfem ce biti aBd ili Dior Souvage EDP ili Aqva di gio esenza, ali ne znam za koji bi se prije odlucio. Inace ne gledam to ljeto, zima, proljece, nego ako mi se svidi miris to je to.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3766 Re: RE: Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Sad za jesen uzmi Dior, a za proljece ADG, i nema greske.[emoji6]Adoxxx wrote:Moj sljedeci parfem ce biti aBd ili Dior Souvage EDP ili Aqva di gio esenza, ali ne znam za koji bi se prije odlucio. Inace ne gledam to ljeto, zima, proljece, nego ako mi se svidi miris to je to.
poslano sa Sonija Ze
- konektovan
#3767 Re: RE: Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Koje je pakovanje, tj. koliko je ml Animale?????KB9 wrote:Dr Baltazar wrote:
[emoji106]
Zato sam Nauticu platio 80 KM, a Amer je dobije za 30ak KM. On zato plati Chanel 100 ml 100$, a mi za 180 KM uzmemo 150 ml![]()
![]()
Nisam imao u planu uzeti Blue Jeans (nisam ni ovu potrošio, a kupljen prije više od 2 godine - 25 ml sigurno ima), ali kad si mi dao info oko mogućnosti nabavke vintage verzije što da ne50 KM odličan parfem. Našao sam na piku neke likove što prodaju nove, nekorištene za iste pare, ali ne moram dostavu plaćati.
Svi traju već 5-6h lagano i dobro se osjete. Reflection je imao jednu fazu prije 2h kada je bio nenormalno dobar... [emoji38] Vjerovatno ću ga poslije ng pazariti.
vani oko 30-40 dodje, kod njega ne moze ispod 80 prema prvim informacijama, odlican parfem, mirise daleko skuplje nego sto jest![]()
vidi, pitaj ga imal versace verzija, dobar je lik, nece te prevarit sigurno il slagat nesto, to garantujem [emoji106]
sto se tice tih koje si naveo cartier sam u vise navrata spominjo na temi, isto se za bagatelu moze nac kod nas (haleluja)![]()
ps. onaj aventus davno sto sam narucio, dobio i odma sutradan prodo dalje, sreca pa je ekstremno trazena roba, dobio onaj smokey batch, meni je totalno al bas totalno nepodnosljiv bio![]()
sad radim na tome da uzmem ovaj ko navodno odlicnu i skoro perfektnu zamjenu za aventus, vani se moze nac za 40 dok ga ovaj nas diler moze nabavit tek za 130 cini mi se, to mi je ipak prevelika razlika tako da trazim druge opcije
poslano sa Sonija Ze
- KB9
#3768 Re: RE: Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
ovaj od 100 valjda il kolko veckonektovan wrote:Koje je pakovanje, tj. koliko je ml Animale?????KB9 wrote:Dr Baltazar wrote:
[emoji106]
![]()
Svi traju već 5-6h lagano i dobro se osjete. Reflection je imao jednu fazu prije 2h kada je bio nenormalno dobar... [emoji38] Vjerovatno ću ga poslije ng pazariti.
vani oko 30-40 dodje, kod njega ne moze ispod 80 prema prvim informacijama, odlican parfem, mirise daleko skuplje nego sto jest![]()
vidi, pitaj ga imal versace verzija, dobar je lik, nece te prevarit sigurno il slagat nesto, to garantujem [emoji106]
sto se tice tih koje si naveo cartier sam u vise navrata spominjo na temi, isto se za bagatelu moze nac kod nas (haleluja)![]()
ps. onaj aventus davno sto sam narucio, dobio i odma sutradan prodo dalje, sreca pa je ekstremno trazena roba, dobio onaj smokey batch, meni je totalno al bas totalno nepodnosljiv bio![]()
poslano sa Sonija Ze
sto se tice te gore dvojbe eau sauvage definitivno, ako misli na njega tj onaj sto je postavljo zeleni, ako misli na ovaj moderni sauvage on mi je totalno smece (mrzim te nikakve filmove, ko sprej za komarce) i nek onda ide na onu drugu opciju
-
nide veze
#3769 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
ako zelis babarski parfem kupit ces dior eau sauvage, dobar je ako imas 35+....inace bez obzira na kvalitet performansi, nije za mlade osobe, a to ces ubrzo saznati od okoline....za neke babojebce ok....imas toliko boljih i nosivijih....
- konektovan
#3770 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ja sam mislio da je u pitanju ona nova verzija dior eau savage, tamno plava il' crna bocica, on je meni fantastican.
poslano sa Sonija Ze
poslano sa Sonija Ze
-
Bavarac94
#3771 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Iskustva sa Dolce&Gabbana Light Blue?
-
Dr Baltazar
#3772 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Muški ili ženski ?Bavarac94 wrote:Iskustva sa Dolce&Gabbana Light Blue?
-
Bavarac94
#3773 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
MuskiDr Baltazar wrote:Muški ili ženski ?Bavarac94 wrote:Iskustva sa Dolce&Gabbana Light Blue?
-
Dr Baltazar
#3774 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
I ženski je unisex da znaš. A taj muški Pour Homme je užasno nepostojan. Fin miris, ali kratko on traje. Ima puno boljih za te pare i u tom fazonu.Bavarac94 wrote:MuskiDr Baltazar wrote:Muški ili ženski ?Bavarac94 wrote:Iskustva sa Dolce&Gabbana Light Blue?
- KB9
#3775 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
mirise isto ko sprej protiv komaracakonektovan wrote:Ja sam mislio da je u pitanju ona nova verzija dior eau savage, tamno plava il' crna bocica, on je meni fantastican.
poslano sa Sonija Ze
prije je on postavljo sliku eau sauvage, tj eau je onaj zeleni, ovaj moderni je samo sauvage