Gledali ste, ne preporučujete

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dale cooper

#3751 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by dale cooper »

Kao što rekoh na drugoj temi haman je bitan kvantitet, a ne kvalitet pogledanih filmova. :roll:
Džaba što ih pogledaš 10 dnevno kada teško takvim načinom možeš da upiješ ili shvatiš bilo šta
o filmu. O nekom uživanju u filmu ne treba ni govoriti, kada se gledanje pretvori u maratonsku utrku.

Labud je posebna kategorija, njegova navika i način gledanja filmova se graniči sa opsesivno kompulzivnim poremećajem. :D
Čuj 5 filmova odjednom. :lol:
triconja

#3752 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by triconja »

Point. wrote:Jebote vas ko da neko tjera da gledate neke filmove. Valjda gledas film sto ti se gleda, a ne da ga skines sa neke liste.
Radoznalost je macku sa'ranila. Vidim neki film kazu da je "medieval up you ass" i moram pogledati. :lol: :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3753 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Truba »

pa i ja skidam sada sto zelim...

resident evil najnoviji
rogue one
split

hm i to je to cega se sjecam...

od onih sto imam u kolekciji i nekada sam ih zelio pogledati a ima ih jos samo 907
gledam po ustaljenom planu i programu da su svi žanrovi zastupljeni
svevzemlje sve decenije formati...

recimo nemam vise vesterna za gledati 53
i noira 75
nneeema nestalo :lol:

ako ima kakav dobar javite
johnnykola

#3754 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by johnnykola »

Dijabolik Crnolabudan.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3755 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tomahawk11 »

U bloku sam jedino Kumove pregledao.
Poslije tog maratona, sam sebi sam bio lud :mrgreen:
annoy

#3756 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by annoy »

ja sam nekoliko puta imala LOTR maraton
zapravo, kad pomislim, vrijeme bi bilo za još jedan :D
triconja

#3757 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by triconja »

annoy wrote:ja sam nekoliko puta imala LOTR maraton
:lol:

Meni lotr nije cemu, tanak skroz. Moram priznati da ako mozes gledati u maratonu lotr da si mentalno jaka.

Kad hocu da ponovo pregledam neki film mora proci 5-6 godina, cak i onda razmisljam hocu li gledati ili necu.

Neka prsten bidne satobom :lol: :thumbup:
s@mson

#3758 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by s@mson »

Vala meni kad se skupi svega i svacega ja samo pustim Pirate i u cugu sve dijelove pregledam...
Nedelja ujutro zena me gleda i pita kakve su mi to oci a ja blazeni osmijeh nabacim...
Truba

#3759 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Truba »

dobri ovi crveni
:D samo dugi
biti ga snimo i radio na njemu 15 godina

dokumentaristicko igrani film
cudan :mrgreen: ali eto u trenutku bijesa sam ga ovde metnuo

sad moram pogledati i ostale koje imam o boljsevicima i revoluciji
a i dosta sam procitao o johnu ridsu
film uspio
Truba

#3760 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Truba »

eh evo filmova o revoluciji i tome slično

eh ovaj će biti "odličan" :D

Spring 1936, a young unemployed communist, David, leaves his hometown Liverpool to join the fight against fascism in Spain...

možda i ovaj
A widowed doctor of both Chinese and European descent falls in love with a married American correspondent in Hong Kong during China's Communist revolution.

i ovaj jer pobjednici pišu povijest :D

Set during the Civil War between the Reds and the Whites that followed the 1917 revolution in Russia

ovaj bi mogao valjati ali 181 minuta :D

Film version of the stage musical, based on the stories of Sholom Aleichem. Tevye the Milkman is a Jewish peasant in pre-Revolutionary Russia...

bomba :D od 183 minute
Czar Nicholas II, the inept monarch of Russia, insensitive to the needs of his people, is overthrown and exiled to Siberia with his family.

i nešto za kraj

Somewhere in Northern Russia in a small Russian Orthodox monastery lives an unusual man whose bizarre conduct confuses his fellow monks, while others who visit the island believe that the man has the power to heal, exorcise demons and foretell the future.

vidimo se za 12 godina :D
triconja

#3761 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by triconja »

Black swan wrote:eh evo filmova o revoluciji i tome slično

eh ovaj će biti "odličan" :D

Spring 1936, a young unemployed communist, David, leaves his hometown Liverpool to join the fight against fascism in Spain...

možda i ovaj
A widowed doctor of both Chinese and European descent falls in love with a married American correspondent in Hong Kong during China's Communist revolution.

i ovaj jer pobjednici pišu povijest :D

Set during the Civil War between the Reds and the Whites that followed the 1917 revolution in Russia

ovaj bi mogao valjati ali 181 minuta :D

Film version of the stage musical, based on the stories of Sholom Aleichem. Tevye the Milkman is a Jewish peasant in pre-Revolutionary Russia...

bomba :D od 183 minute
Czar Nicholas II, the inept monarch of Russia, insensitive to the needs of his people, is overthrown and exiled to Siberia with his family.

i nešto za kraj

Somewhere in Northern Russia in a small Russian Orthodox monastery lives an unusual man whose bizarre conduct confuses his fellow monks, while others who visit the island believe that the man has the power to heal, exorcise demons and foretell the future.

vidimo se za 12 godina :D
Oj labude dabogda ti dugo i zdravo prozivio :lol: .

Dosade filmovi brzo, samo dokumentarci o prirodi i tehnologiji bajo moj. Sto se tog tice, pred spavanje nat geo wild, preko dana o tehnologiji.

Kad si kod Nikolaja drugog znas li da je bio rodjak britanskog kralja Dzordza petog i kajzera Vilhema drugog? Cudni su putevi tih loza :lol:
Truba

#3762 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Truba »

ne znam :mrgreen:

ali ne gledam dokumentarce
a i smorili su me opstanci i ostalo o prirodi :mrgreen:
imam ih desetak jos i to je to od mene
mirovina :thumbup:
annoy

#3763 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by annoy »

triconja wrote:

Meni lotr nije cemu, tanak skroz. Moram priznati da ako mozes gledati u maratonu lotr da si mentalno jaka.

Kad hocu da ponovo pregledam neki film mora proci 5-6 godina, cak i onda razmisljam hocu li gledati ili necu.

Meni LOTR zauzima posebno mjesto u srcu :D
Kad se sjetim, ja i caca cijelu subotu to gledamo, pauza između filmova za jelo :lol:
Kasnije sam i knjige procitala...al filmovi su filmovi. Obozavam 8) totalno sam neobjektivna
triconja

#3764 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by triconja »

annoy wrote:
triconja wrote:

Meni LOTR zauzima posebno mjesto u srcu :D
Kad se sjetim, ja i caca cijelu subotu to gledamo, pauza između filmova za jelo :lol:
Kasnije sam i knjige procitala...al filmovi su filmovi. Obozavam 8) totalno sam neobjektivna
Legao mi je ko blesi samar "House in the woods", neki dan sam ponovo gledao. Ovi filmovi koji su pioniri u temama i nekako mogu svariti. 99% nahajpanih filmova isapdne tanko ko lizalo :lol: . Ni "Midnight train" nije los, ali dosta jedno gledanje :lol: .

Sjecam se kada sam prvi put pregledao lotr. To je bio vrhunac filma za mene. Onda sam citao o ratovima u to doba i raznim stvarima i sve je vise i vise tonuo. Gledao sam prosle godine onaj cini mi se hobbit, nije to to. Izgleda da sam prerastao te filmove :run:

Ti i labudu volite gledati filmove, izgleda da ste izabrali medijum koji vam odgovara. :thumbup:
Kakvi ste sa serijama, pratite li sta? Meni odgovara "Attack on titan" i "Rick and Morty".
triconja

#3765 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by triconja »

Ne preporucujem filmove i dokumentarce kojima je cilj da vracaju u vjeru. Toliko sranja na jednom mjestu nema ni na deponijama :lol: . Svi dokazi koje predoce se mogu pobiti racionalnim koristenjem mozga. :bih:
Nepass

#3766 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Nepass »

triconja wrote:

Lotr maraton par puta pokusavao ali dodjem do dijela kad oni jahaci u crnom ganjaju hobite, pa se oni sakriju ispod nekog korijena. Tu ili zaspim ili ugasim i uzmem sta pametnije raditi :)
annoy

#3767 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by annoy »

triconja wrote: Legao mi je ko blesi samar "House in the woods", neki dan sam ponovo gledao. Ovi filmovi koji su pioniri u temama i nekako mogu svariti. 99% nahajpanih filmova isapdne tanko ko lizalo :lol: . Ni "Midnight train" nije los, ali dosta jedno gledanje :lol: .

Sjecam se kada sam prvi put pregledao lotr. To je bio vrhunac filma za mene. Onda sam citao o ratovima u to doba i raznim stvarima i sve je vise i vise tonuo. Gledao sam prosle godine onaj cini mi se hobbit, nije to to. Izgleda da sam prerastao te filmove :run:

Ti i labudu volite gledati filmove, izgleda da ste izabrali medijum koji vam odgovara. :thumbup:
Kakvi ste sa serijama, pratite li sta? Meni odgovara "Attack on titan" i "Rick and Morty".
Hobit je sranje :)

Serija pratim nekoliko...neke ni sama ne znam zašto
Zadnje što me oduševilo je prva sezona Penny Dreadful. Planiram počet gledat Taboo. Slaba sam na viktorijanski London...
KPNCTNJAH

#3768 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by KPNCTNJAH »

Radije bih opet gledao LOTR, extended verzije u 4k :oops: nego Kum trilogiju... treci dio Kuma nikad nisam zavrsio :mrgreen: jeste to tonbe, gluma, radnja, sve odlicno, ali jednostavno nije nesto sto bih mogao gledati vise puta s uzivanjem... Hobit je smece, k'o crtani u odnosu na LOTR
triconja

#3769 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by triconja »

annoy wrote:
triconja wrote: Legao mi je ko blesi samar "House in the woods", neki dan sam ponovo gledao. Ovi filmovi koji su pioniri u temama i nekako mogu svariti. 99% nahajpanih filmova isapdne tanko ko lizalo :lol: . Ni "Midnight train" nije los, ali dosta jedno gledanje :lol: .

Hobit je sranje :)

Serija pratim nekoliko...neke ni sama ne znam zašto
Zadnje što me oduševilo je prva sezona Penny Dreadful. Planiram počet gledat Taboo. Slaba sam na viktorijanski London...
Volim taj stil oblacenja :mrgreen:
triconja

#3770 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by triconja »

KPNCTNJAH wrote:Radije bih opet gledao LOTR, extended verzije u 4k :oops: nego Kum trilogiju... treci dio Kuma nikad nisam zavrsio :mrgreen: jeste to tonbe, gluma, radnja, sve odlicno, ali jednostavno nije nesto sto bih mogao gledati vise puta s uzivanjem... Hobit je smece, k'o crtani u odnosu na LOTR
Gledao sam taj hobit sedmicu dana. Toliko je zanimljiv da sam morao ovo gledati da dodjem sebi:

Ovo sam gledao i dobro sam se zamislio o zivotu. Nikad prije nisam imao tolika egzistencijalna pitanja bez odgovora :mrgreen:
Jack Be Nimble

#3771 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Jack Be Nimble »

Prvi LOTR je solidan i cesto ga pogledam, drugi prespavao u kinu, treci onako. Kada ne znam sta cu od sebe obicno gledam prvi ili sopranos.

Kuma gledam jednom godišnje, bez trojke. Izdali su prva dva u hronoloskom dijelu + scene koje su izbačene iz originala tako da je to zanimljivih 8 sati za mene.
Truba

#3772 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Truba »

KPNCTNJAH wrote:Radije bih opet gledao LOTR, extended verzije u 4k :oops: nego Kum trilogiju... treci dio Kuma nikad nisam zavrsio :mrgreen: jeste to tonbe, gluma, radnja, sve odlicno, ali jednostavno nije nesto sto bih mogao gledati vise puta s uzivanjem... Hobit je smece, k'o crtani u odnosu na LOTR
kako sam ja plakao na kraju trećeg kuma :cry: :cry: :cry:
Truba

#3773 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Truba »

triconja wrote:Ne preporucujem filmove i dokumentarce kojima je cilj da vracaju u vjeru. Toliko sranja na jednom mjestu nema ni na deponijama :lol: . Svi dokazi koje predoce se mogu pobiti racionalnim koristenjem mozga. :bih:
imam samo još ovoliko nepregledaniih dokumentaraca

DOKUMENTARCI

God Who Wasn't There 2005 62 mins
Naqoyqatsi 2002 89 mins
Crossing the Bridge 2005 90 mins
Occupation 101 2006 90 mins
Fog of War 2003 95 mins
Home 2009 95 mins
Baraka 1992 96 mins
War Dance 2007 105 mins
Kurosawa 2001 115 mins

dokumentarci su mi nekako izgubili svrhu

da je naći kakav dokumentarac da više zarađujem i budem zdrav čovjek :D
triconja

#3774 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by triconja »

Black swan wrote:
triconja wrote:Ne preporucujem filmove i dokumentarce kojima je cilj da vracaju u vjeru. Toliko sranja na jednom mjestu nema ni na deponijama :lol: . Svi dokazi koje predoce se mogu pobiti racionalnim koristenjem mozga. :bih:
imam samo još ovoliko nepregledaniih dokumentaraca

DOKUMENTARCI

God Who Wasn't There 2005 62 mins
Naqoyqatsi 2002 89 mins
Crossing the Bridge 2005 90 mins
Occupation 101 2006 90 mins
Fog of War 2003 95 mins
Home 2009 95 mins
Baraka 1992 96 mins
War Dance 2007 105 mins
Kurosawa 2001 115 mins

dokumentarci su mi nekako izgubili svrhu

Bajo samo programiranje, c++ js php, dokumentarci jedu malu djecu, samo necural :lol: :thumbup:

Ima dobre dokumentarce ovaj lik : Coding train. Svaki skoro gledam :sax:
Tito_i_Partija

#3775 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tito_i_Partija »

Black swan wrote:dokumentarci su mi nekako izgubili svrhu

Za to ti ne treba dokumentarac. Smanji gledanje filmova sa 5 dnevno na makar 4, pa iskoristi to vrijeme da malo izadjes napolje, udahnes svjezeg vazduha, progovoris koju s drugim ljudima uzivo, itd.
Post Reply