Real Khan wrote:
Prosječni vs. nadprosječni...kletve vs. klevete....
Haj' živ bio, objasni mi kakve veze ima ova tvoja replika sa mojim komentarom kojeg si citirao.
Odmah da kažem kako ja FahrA ne smatram svojim "neprijateljem #1", ali pouzdano ZNAM da je čovjek ušao u politiku (formalno) jer je upao u finansijske i administrativne probleme (ovi drugi se definitivno odražavaju negativno na prve), a istovremeno se iz RS-a već odavno očekuje neki "novi Tihić" sa onom "realpolitikom" klepanja ušima u vezi statusa RS-a, žvaljenjem sa Dodikom po sijelima (Prudovima, Butmirima i sl.). Poznato nam je svima da Tihić (onaj iz SDA) očigledno nije imao dovoljan kapacitet da predstavlja "sve Bošnjake" i svaki njegov pokušaj izdaje interesa BiH je propao zato što je svaki put dobio po političkoj labrnji od drugih stranaka koje se predstavljaju kao "bošnjačke" i/ili "građanske" (ali su većinom dobili glasove među Bošnjacima i ostalim probosanski orijentiranim ljudima). Dakle, velikosrpska stvar se može dovesti do kraja tek kada(ako) i Bošnjaci aminuju status RS-a kakav taj entitet trenutno nema (niti ga objektivno zaslužuje). Za takav potez im je, logično, potreban neko ko će biti i fizički i psihički i finansijski (i na kraju i IZBORNO) jači "predstavnik Bošnjaka" od previše mlitavog i mutavog Tihića (iz SDA). Istovremeno je cilj da se značajno oslabe sve ostale političke opcije koje su i dalje probosanski orijentirane, tako da se stvori još veći kredibilitet potpisa tog "prvog-u-Bošnjaka" koji se očekuje kada se bude ponovo pregovaralo o novom Ustavu (a ti pregovori će SIGURNO da se odigraju čim se uspostavi nova vlast nakon izbora, dakle, u januaru ili najdalje do kraja februara). Iz tog razloga Dnevni ABA3 svakodnevno pljuje po SBiH, SDP i manje-više po svim ostalim strankama koje eventualno mogu ugroziti budućeg "prvaka". Između ostalog, iz istog razloga se narodu ulizuje i sa iftarima...čisto da "kupi" i onu vjerničku populaciju (da nane kažu kako je on "pravi mumin, rodila ga majka")
Što se bogatstva i Fahrinog poštenja tiče: može li mi iko objasniti šta jedan "pošteni" i "prepošteni" "uspješni biznismen", koji "ima para koliko god mu treba", uopće radi sa narko-bosovima poput Nasera Keljmendija? Eto, nađite logično objašnjenje ako postoji...
Joj vi ste čovječe zaluđeni nekim idejema to je čudo
ti nešto pouzdano znaš? - pa de reci jebemu misha .. al nemoj ono "moj poznanik je radio kod njeg i ovaj mu osto dužan pare!"
Politika je ko vožnja automobila - ha sjedeš za volan, ti si već napravio prekršaj

...
Ja sam se recimo, na jednom vjenčanju usliko sa mladencima a uvali se i još jedan kriminalac među nas. Jbg, ja jaran s mladoženjom, a i ovaj mu ko neki poznanik ... i kontam, majku mu, ako se budem kad kandidovo zašta, kad mi nađu ovu sliku valja se pravdat

.. biće što se družiš s tim kriminalcem
dalje .. imam ja jednog jaraniku, dobar jaraan mi

... isto zaluđen tim nekim teorijama zavjere .. srbima treba neki bošnjak ovo ono, da oni sprovode svoje .. pa mi njeg zajebajemo
Ma svako svakog ljaga .. ko ima s čim, a i SDP i SBiH imaju s čim... SDA više nema
Ko ima najjače ljagatorsko sredstvo, to ne znam ,,, ali da u ovom momentu SDP ima neko najjače sredstvo, iskoristio bi ga .. smao što to SDPovci neće priznat
Ako je on ušo u politiku zbog finansijskih problema - da Bog da ga strefilo ono što želi drugima
A ako je ušo u politiku misleći da može nešto napraviti pa nek ga slijedi ko hoće - onda nek radi brate, što da ne
Tako da se ja ne zamaram tim zajebancijama oko teorija zavjere. Nismo mi ba nikakav faktor nikome ...