Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
Real Khan

#3751 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Real Khan »

panzer wrote:Čitavo vrijeme govorite o tome kako ima to što ima. To je prošlost i pričanjem o tome se ništa ne može promijeniti.

Bitno je sljedeće:

Sve što je do sada stekao (nije bitno kako) Fahrudin Radončić hoće da stavi na kocku radi 5 minuta vlasti. Ne na državnom nivou, ne u velikoj i uticajnoj zemlji, nego u Bosni i Hercegovini i to u samo jednom dijelu vlasti male zemlje.
U zavadi je sa svima, pljuje na sve i spreman je izgubiti sve, ogromno vlasništvo, samo da bi imao tih 5 minuta vlasti.

Tako nešto niko racionalan a pogotovo uspješan ekonomista ili biznismen ne bi uradio.
U kockarskom žargonu se to zove "pokušava čovjek da se izvadi"...a znamo kako je prošao onaj koji se "vadio" :D
Ozbiljno, kvalitetan biznismen nikada ne bi tek tako prihvatio toliki poslovni rizik...osim ako nije prinuđen na neki način.
Murisno1

#3752 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

panzer wrote:Čitavo vrijeme govorite o tome kako ima to što ima. To je prošlost i pričanjem o tome se ništa ne može promijeniti.

Bitno je sljedeće:

Sve što je do sada stekao (nije bitno kako) Fahrudin Radončić hoće da stavi na kocku radi 5 minuta vlasti. Ne na državnom nivou, ne u velikoj i uticajnoj zemlji, nego u Bosni i Hercegovini i to u samo jednom dijelu vlasti male zemlje.
U zavadi je sa svima, pljuje na sve i spreman je izgubiti sve, ogromno vlasništvo, samo da bi imao tih 5 minuta vlasti.

Tako nešto niko racionalan a pogotovo uspješan ekonomista ili biznismen ne bi uradio.
al on ima skrivene namjere 8-) ... nemoj zaboravit to. Ko zna šta se on i reis dogovoraju iza kulisa. :-)
sve bi te to ovi ovdje razumjeli da oni vjeruju da je fahro biznismen ... u Bosni nema biznismena. Il možeš ukrast il ne ukrast ;) Sva objašnjenja mimo toga padaju u vodu ... jer, narodu je lakše vjerovati da neko krade nego da neko zna ... ovaj narod bi igro šaha samo sa glupljim od sebe :P ...
Murisno1

#3753 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

Real Khan wrote:

Bitno je sljedeće:

U kockarskom žargonu se to zove "pokušava čovjek da se izvadi"...a znamo kako je prošao onaj koji se "vadio" :D
Ozbiljno, kvalitetan biznismen nikada ne bi tek tako prihvatio toliki poslovni rizik...osim ako nije prinuđen na neki način.
vidiš kako ljudi sve znaju :-) ... nemoš ljude prevarit eeee :-)
mavcs

#3754 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by mavcs »

Cini li se vama da sve vise ljudi s kojima se druzite i srecete , za koje znate da su dobri pošteni i cestiti, da upravo takvi izlaz iz krize vide u glasanju za SBB na predstojecim izborima ???? :? :? :?

:-?

Ne mogu to da vjerujem i kad cujem price tipa : " ...da izaberemo nove pa kakvi god bili" ili
"dosta je i ovih bilo, nije bitno ko ce nam sada doci...." i slicno razocaram se :sad:
Ali iskreno.

Zar je moguce da Fahro ima iole ozbiljniju podrsku biraca u BiH :roll:
I to kampanjom tipa "Nismo mi toliko dobri koliko su ovi trenutni LOŠI"
"Izlaz iz beznadja..." i slicno.
Da ne eleboriram sada blacenje i maksimalno degradiranje drugih (to je vec svima postalo degutantno).

Zar je moguce osvojiti respektabilan broj glasova na ovakvim parolama i igrama :cry:
Izaci cu na ove izbore samo da NE GLASAM za SBB. Za koga cu jos uvijek ne znam.

:)
Last edited by mavcs on 15/09/2010 13:21, edited 1 time in total.
mavcs

#3755 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by mavcs »

E da ovo sam zaboravio.
Da li mislite da je Fahro na neki nacin zrtveno jagnje nekih visih lobija , odnosno da je on ipak samo "pijun"
a ne samoprozvani buduci lider u Bošnjaka ? :shock:
Real Khan

#3756 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Real Khan »

Murisno1 wrote:
Real Khan wrote:

Bitno je sljedeće:

vidiš kako ljudi sve znaju :-) ... nemoš ljude prevarit eeee :-)
@Murise, mogu razumjeti tvoju želju da nađeš sebe pod okriljem "neimara", i vjerujem da si uvjeren kako on čini "pravu stvar"...ali ne mogu razumjeti da ne vidiš kakve dalekosežne posljedice možemo trpiti ukoliko idemo logikom "jebo državu, daj nam pare" (to ti Fahro u suštini prodaje i vidjet ćeš ukoliko uđe u vlast kakvo mu je pravo lice...neće ti se svidjeti, vjeruj mi).

Gledajući sa historijskog aspekta, činjenica je da bošnjački narod definitivno nema pojma o politici (dakle, i SDA je totalno fulila svoj slogan kojim tvrde da "NAROD ZNA"). Ponavljaju nam se elementarne greške koje su naši "velikaši" pravili od pada Osmanskog carstva, preko dolaska Austrougarske monarhije, pa sve do stvaranja južnoslovenskih zajednica (SHS i Jugoslavija). Ni tada, kao ni sada, nemamo ljude sa znanjem, kičmom i samo mrvom poštenja da se odupru sitno-šićarskim izazovima i zauzmu čvrst stav koji bi trebao glasiti "NEMA PRODAJE BOSNE I HERCEGOVINE NI ZA KAKVE PARE"!!! Kako ne kontate da možeš imati milijarde maraka u šteku, ali ako nema države koja je tvoja i koja štiti tvoje interese (pa i imovinu), onda te nema na mapi...kako dođe - tako i ode.
KenCo

#3757 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by KenCo »

ultima_palabra wrote:
A1fa wrote:
KenCo wrote:fahro mi je jedan od najmrzih politicara. avaz mu je prava antipropaganda za ljude koji imaju imalo mozga.
medjutim, nesto kontam jucer. pa za koga da glasam kada je u pitanju glasanje za predsjednistvo? Komsic mi je najdrazi kondidat ali moj glas je tu bezvrijedan jer ce glatko pobjediti konkurente za hrvatskog clana. dalje kontam, moj glas isto tako ne vrijedi ako ga dam svom favoritu Halilovicu, jer nazalost nema sanse.
jedino gdje ce moj glas vrijediti je ako ga dam Izetbegovicu ili Silajdzicu, a ne zna se ko mi je gori od njih dvojice. bezobrazni kriminalci. cak i najveci krimosi imaju obraza, ovi nemaju.
toliko je los izbor da cu morati za Radoncica glasati. pa nesto kontam - mozda i nije takva katastrofa, covjek je prebogat dakle manje su sanse da je korumpiran, a i mislim da su promjene neophodne, smijesno je da sda OPET dobije izbore, pa zar su ljudi slijepi, doveli su nas u rang najnerazvijenijih drzava na svijetu.
Otprilike i ja tako nesto kontam ;)
A ima jedna falinka u toj logici - zbog čega je "prebogati" Radončić uopšte osnovao stranku? Ako misliš da je zato da pomogne Bosni i Hercegovini onda ništa :-)

Fahrina stranka je dio strategije kako da se vlast zadrži u istoj halki... pošto nije ostao više niko ko bi glasao za SDA/SBiH a da nije dio njihovog tala, naivnom puku se baca dimna bomba u vidu "uspješnog biznismena koji nudi ugovor s narodom"... poslije oktobra slijedi koalicija 3 bratske stranke i još 4 godine jahanja :roll:

ne kazem ja da on nema namjeru da zloupotrebljava vlast ako je osvoji, ali mislim da ipak postoji najmanja mogucnost za to u odnosu na njegove konkurente.
moras shvatiti da u BIH se ne glasa za onog koji ti je najbolji kandidat, nego za najmanje zlo. ja cu npr vjerovatno glasati za sdp , ne zato sto mislim da su dobri nego zato sto mislim da su bolji od sda i sbih.
dakle, radoncic ima 100 mana, ali za koga da glasam ? za bakira ? ili harisa ? manje zlo je Radoncic. bar izgleda tako.
ultima_palabra

#3758 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

KenCo wrote:ne kazem ja da on nema namjeru da zloupotrebljava vlast ako je osvoji, ali mislim da ipak postoji najmanja mogucnost za to u odnosu na njegove konkurente.
moras shvatiti da u BIH se ne glasa za onog koji ti je najbolji kandidat, nego za najmanje zlo. ja cu npr vjerovatno glasati za sdp , ne zato sto mislim da su dobri nego zato sto mislim da su bolji od sda i sbih.
dakle, radoncic ima 100 mana, ali za koga da glasam ? za bakira ? ili harisa ? manje zlo je Radoncic. bar izgleda tako.
Slažem se za najmanje zlo, ali bojim se da si pogriješio u procjeni, Radončić je gori od Silajdžića a vjerovatno i od Bakira. Postoje i drugi kandidati kao što su Komšić, Mujo Demirović, Ibro Spahić, a vala za taj nivo se može nacrtati i čiča Gliša, pošto je Predsjedništvo najmanje bitno ;-)
Banksy

#3759 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Banksy »

mavcs wrote: Cini li se vama da sve vise ljudi s kojima se druzite i srecete , za koje znate da su dobri pošteni i cestiti, da upravo takvi izlaz iz krize vide u glasanju za SBB na predstojecim izborima ???? :? :? :?
Ne čini.
S kakvim se to ti ''dobrim, poštenim i čestitim'' družiš? :D
mustang

#3760 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by mustang »

Banksy wrote:
mavcs wrote: Cini li se vama da sve vise ljudi s kojima se druzite i srecete , za koje znate da su dobri pošteni i cestiti, da upravo takvi izlaz iz krize vide u glasanju za SBB na predstojecim izborima ???? :? :? :?
Ne čini.
čak obrnuto,stvarno komuniciram sa velikim brojem ljudi,bez obzira jesul privrženi politici ili apolitični,i svega mi svi odreda mu j... majku crnogorsku :mrgreen: :dance:
convict

#3761 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by convict »

.
Last edited by convict on 08/02/2014 14:25, edited 1 time in total.
kiky

#3762 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by kiky »

mislim da če fahro uštinut od sda, a-sda, sbih, nešto malko od sdp-a i nešto malko onih što misle da glasaju za nešto novo ili bolje ...
bit če interesantno gledat postizborne rezultate i kombinatoriku: ko-skim-kako i protiv koga, a svi zajedno ...
a do tad, uživajmo ...
nije radonja vrijedan ni jednog slovceta na temi posvečenoj njemu ...
:D
Murisno1

#3763 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

Real Khan wrote:
@Murise, mogu razumjeti tvoju želju da nađeš sebe pod okriljem "neimara", i vjerujem da si uvjeren kako on čini "pravu stvar"...ali ne mogu razumjeti da ne vidiš kakve dalekosežne posljedice možemo trpiti ukoliko idemo logikom "jebo državu, daj nam pare" (to ti Fahro u suštini prodaje i vidjet ćeš ukoliko uđe u vlast kakvo mu je pravo lice...neće ti se svidjeti, vjeruj mi).

Gledajući sa historijskog aspekta, činjenica je da bošnjački narod definitivno nema pojma o politici (dakle, i SDA je totalno fulila svoj slogan kojim tvrde da "NAROD ZNA"). Ponavljaju nam se elementarne greške koje su naši "velikaši" pravili od pada Osmanskog carstva, preko dolaska Austrougarske monarhije, pa sve do stvaranja južnoslovenskih zajednica (SHS i Jugoslavija). Ni tada, kao ni sada, nemamo ljude sa znanjem, kičmom i samo mrvom poštenja da se odupru sitno-šićarskim izazovima i zauzmu čvrst stav koji bi trebao glasiti "NEMA PRODAJE BOSNE I HERCEGOVINE NI ZA KAKVE PARE"!!! Kako ne kontate da možeš imati milijarde maraka u šteku, ali ako nema države koja je tvoja i koja štiti tvoje interese (pa i imovinu), onda te nema na mapi...kako dođe - tako i ode.
pazi, nemam namjeru da pravdam vašeg dušmanina #1 :-)
razlozi zbog kojih narodi u BiH inače nekoga proglase kriminalcem su meni, lično, uzrok svog jada koji nas je zadesio zadnjih ovih dvajes godina .. :) ...odnosno, to opšte nepovjerenje .. to ljaganje, ta kletva i kleveta govore da mi nemamo kud još dugo ..

paradoks je to, ali ljudi žele nekoga njihovog ranga (znači prosječnog) da vodi državu. žele nekog ko je ko oni (hint, Komšić) ne imajući u vidu da njeg neće niko bendat ko što neće ni prosječnog čovjeka ..

meni danas ne treba .izda ili .izde u vladi. To su ti prosječni koji bi svakom da ugode. ovih prosječnih ima mnogo, mnogo .. preko 90% :-) i vrlo prosječnim smatram i to kada program bazirate na osnovu onog što ta prosječna grupa ljudi može da podnese ..

meni ne treba realan čovjek, matematičar i fizačar kojih je SDP pun 8)
Treba mi budala koja vidi mimo matematičke šanse koja kaže da ovoj državi još dugo nema napretka.

Da li je to Fahro? To ne smijem da tvrdim. Ali gledajući na ono što je napravio protiv svih šansi, reko bi da jeste. Ali, kada bi razmišljo probalkanski 8) pa konto kako pare možeš imati samo ako si lopov, onda bi tvrdio što i ti.
Murisno1

#3764 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

convict wrote:
Banksy wrote:
Ne čini.
Meni se također ne čini. Ustvari, znam samo jednu osobu za koju sam mislio da je čestita, a sad je u stranci kod FahrA. Znam ih još nekolicinu koji ga podržavaju, ali su svi odreda prilično neinteligentni ljudi, rekao bih da su podložni manipulacijama. Da ne bude zabune, ne tvrdim to za sve koji ga podržavaju već samo za ovih 3-4 koje znam. Ipak, prilično me je strah da je takvih ljudi dovoljno da se pređe izborni prag čak i na državnom nivou.
evo vidiš kako to hoda --
ono pitanje za "raju"
znatel vi koga pametnog a da glasa za FahrA :-)
Onda raja ono veli .. joj stvarno ne znam, baš moraš biti kreten, to su sve neinteligentni ljudi itd :-)

97,5% vas ne bi smjelo reć fahri u lice ni 10% onog što pišete ovdje :-)
klixober

#3765 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by klixober »

Fahro se hvali da je bosanski Berlusconi i vidi u njemu uzor.
Znaci direktno priznaje da iznajmljuje kurve,da podrzava americku invaziju na Irak i Avganistan,da ne voli muslimane i crnce i da je u sprezi sa mafijom :)
O'zone
Globalni moderator

#3766 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by O'zone »

Murisno1 wrote:]

ono pitanje za "raju"
Onda raja ono veli .. joj stvarno ne znam, baš moraš biti kreten, to su sve neinteligentni ljudi itd :-)

Znam raje koja će glasati za njega. Jesu li pametni? Pojima nemam (jedan dio nije, drugi dio su mu zemljaci :mrgreen: ). Ja znam da ja neću samo zbog toga što sam siguran da će Fahro u postizbornu koaliciju sa mufljuzima iz SDA i SZBiH jer će trebati pobjediti "anamo one" po broju ruku na svim nivoima, a "anamo oni" će mešćini imati dobar izborni rezultat ove godine .

P.S. 500 post na temi o Fahri. Fahro hvala ti! :mrgreen:
Murisno1

#3767 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

O'zone wrote:
Murisno1 wrote:]

ono pitanje za "raju"

Znam raje koja će glasati za njega. Jesu li pametni? Pojima nemam (jedan dio nije, drugi dio su mu zemljaci :mrgreen: ). Ja znam da ja neću samo zbog toga što sam siguran da će Fahro u postizbornu koaliciju sa mufljuzima iz SDA i SZBiH jer će trebati pobjediti "anamo one" po broju ruku na svim nivoima, a "anamo oni" će mešćini imati dobar izborni rezultat ove godine .

P.S. 500 post na temi o Fahri. Fahro hvala ti! :mrgreen:
pusti to koalicija ovo ono .. pa i SDP će morati u koaliciju .. nema tu hoću neću :-)
jebem ti politiku .. hajmo ili mi ili oni .. i onda kaže nema zajedništva 8)
refkinahbab

#3768 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by refkinahbab »

Radije bi glasao za Karadzica nego za Radoncica..Opasnijeg kriminalca Bosna sigurno jos nije vidjela i neznam ko otvori temu o njemu nije vrijedan ni slovo da mu se spomene..Bujrum :run:
ultima_palabra

#3769 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

Baš ne mogu hinjavih postova od ovog @murisa :-) Kao njemu smeta što se fahro blati na javnom forumu od stotinjak anonimnih ljudi... što je taj Fahro oblatio svakog poznatijeg Bošnjaka (osim reisa :-D ) u svojim najtiražnijim novinama, to je naravno ok, što je uzimao medijski reket od istih "biznismena" kojima se kune, što Lagumdžija ima sedam dobijenih presuda za klevetu protiv Avaza...

Ne mogu na rende kora, pa to ti je :roll:
Murisno1

#3770 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

ultima_palabra wrote:Baš ne mogu hinjavih postova od ovog @murisa :-) Kao njemu smeta što se fahro blati na javnom forumu od stotinjak anonimnih ljudi... što je taj Fahro oblatio svakog poznatijeg Bošnjaka (osim reisa :-D ) u svojim najtiražnijim novinama, to je naravno ok, što je uzimao medijski reket od istih "biznismena" kojima se kune, što Lagumdžija ima sedam dobijenih presuda za klevetu protiv Avaza...

Ne mogu na rende kora, pa to ti je :roll:
ne ne.. ne smeta meni ljaganje po forumu ba :) neka ljaganja, neka pljuvanja ... samo u tom ljaganju svi smo/ste isti ;) Avaz možda izgleda da prednjači zato što je u štampi najprodavaniji i najuticajniji ... međutim, 60 minuta je tu top, oslobođenje ima svoj fol, slobodna bosna i dani .. to su čudesa :-) ... tako da su tu svi bara-bara :roll:
Real Khan

#3771 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Real Khan »

Murisno1 wrote:
Real Khan wrote:

pazi, nemam namjeru da pravdam vašeg dušmanina #1 :-)
razlozi zbog kojih narodi u BiH inače nekoga proglase kriminalcem su meni, lično, uzrok svog jada koji nas je zadesio zadnjih ovih dvajes godina .. :) ...odnosno, to opšte nepovjerenje .. to ljaganje, ta kletva i kleveta govore da mi nemamo kud još dugo ..

paradoks je to, ali ljudi žele nekoga njihovog ranga (znači prosječnog) da vodi državu. žele nekog ko je ko oni (hint, Komšić) ne imajući u vidu da njeg neće niko bendat ko što neće ni prosječnog čovjeka ..

meni danas ne treba .izda ili .izde u vladi. To su ti prosječni koji bi svakom da ugode. ovih prosječnih ima mnogo, mnogo .. preko 90% :-) i vrlo prosječnim smatram i to kada program bazirate na osnovu onog što ta prosječna grupa ljudi može da podnese ..

meni ne treba realan čovjek, matematičar i fizačar kojih je SDP pun 8)
Treba mi budala koja vidi mimo matematičke šanse koja kaže da ovoj državi još dugo nema napretka.

Da li je to Fahro? To ne smijem da tvrdim. Ali gledajući na ono što je napravio protiv svih šansi, reko bi da jeste. Ali, kada bi razmišljo probalkanski 8) pa konto kako pare možeš imati samo ako si lopov, onda bi tvrdio što i ti.
Prosječni vs. nadprosječni...kletve vs. klevete.... :-)
Haj' živ bio, objasni mi kakve veze ima ova tvoja replika sa mojim komentarom kojeg si citirao. :shock:

Odmah da kažem kako ja FahrA ne smatram svojim "neprijateljem #1", ali pouzdano ZNAM da je čovjek ušao u politiku (formalno) jer je upao u finansijske i administrativne probleme (ovi drugi se definitivno odražavaju negativno na prve), a istovremeno se iz RS-a već odavno očekuje neki "novi Tihić" sa onom "realpolitikom" klepanja ušima u vezi statusa RS-a, žvaljenjem sa Dodikom po sijelima (Prudovima, Butmirima i sl.). Poznato nam je svima da Tihić (onaj iz SDA) očigledno nije imao dovoljan kapacitet da predstavlja "sve Bošnjake" i svaki njegov pokušaj izdaje interesa BiH je propao zato što je svaki put dobio po političkoj labrnji od drugih stranaka koje se predstavljaju kao "bošnjačke" i/ili "građanske" (ali su većinom dobili glasove među Bošnjacima i ostalim probosanski orijentiranim ljudima). Dakle, velikosrpska stvar se može dovesti do kraja tek kada(ako) i Bošnjaci aminuju status RS-a kakav taj entitet trenutno nema (niti ga objektivno zaslužuje). Za takav potez im je, logično, potreban neko ko će biti i fizički i psihički i finansijski (i na kraju i IZBORNO) jači "predstavnik Bošnjaka" od previše mlitavog i mutavog Tihića (iz SDA). Istovremeno je cilj da se značajno oslabe sve ostale političke opcije koje su i dalje probosanski orijentirane, tako da se stvori još veći kredibilitet potpisa tog "prvog-u-Bošnjaka" koji se očekuje kada se bude ponovo pregovaralo o novom Ustavu (a ti pregovori će SIGURNO da se odigraju čim se uspostavi nova vlast nakon izbora, dakle, u januaru ili najdalje do kraja februara). Iz tog razloga Dnevni ABA3 svakodnevno pljuje po SBiH, SDP i manje-više po svim ostalim strankama koje eventualno mogu ugroziti budućeg "prvaka". Između ostalog, iz istog razloga se narodu ulizuje i sa iftarima...čisto da "kupi" i onu vjerničku populaciju (da nane kažu kako je on "pravi mumin, rodila ga majka")

Što se bogatstva i Fahrinog poštenja tiče: može li mi iko objasniti šta jedan "pošteni" i "prepošteni" "uspješni biznismen", koji "ima para koliko god mu treba", uopće radi sa narko-bosovima poput Nasera Keljmendija? Eto, nađite logično objašnjenje ako postoji...
Murisno1

#3772 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

Real Khan wrote:
Haj' živ bio, objasni mi kakve veze ima ova tvoja replika sa mojim komentarom kojeg si citirao. :shock:

Odmah da kažem kako ja FahrA ne smatram svojim "neprijateljem #1", ali pouzdano ZNAM da je čovjek ušao u politiku (formalno) jer je upao u finansijske i administrativne probleme (ovi drugi se definitivno odražavaju negativno na prve), a istovremeno se iz RS-a već odavno očekuje neki "novi Tihić" sa onom "realpolitikom" klepanja ušima u vezi statusa RS-a, žvaljenjem sa Dodikom po sijelima (Prudovima, Butmirima i sl.). Poznato nam je svima da Tihić (onaj iz SDA) očigledno nije imao dovoljan kapacitet da predstavlja "sve Bošnjake" i svaki njegov pokušaj izdaje interesa BiH je propao zato što je svaki put dobio po političkoj labrnji od drugih stranaka koje se predstavljaju kao "bošnjačke" i/ili "građanske" (ali su većinom dobili glasove među Bošnjacima i ostalim probosanski orijentiranim ljudima). Dakle, velikosrpska stvar se može dovesti do kraja tek kada(ako) i Bošnjaci aminuju status RS-a kakav taj entitet trenutno nema (niti ga objektivno zaslužuje). Za takav potez im je, logično, potreban neko ko će biti i fizički i psihički i finansijski (i na kraju i IZBORNO) jači "predstavnik Bošnjaka" od previše mlitavog i mutavog Tihića (iz SDA). Istovremeno je cilj da se značajno oslabe sve ostale političke opcije koje su i dalje probosanski orijentirane, tako da se stvori još veći kredibilitet potpisa tog "prvog-u-Bošnjaka" koji se očekuje kada se bude ponovo pregovaralo o novom Ustavu (a ti pregovori će SIGURNO da se odigraju čim se uspostavi nova vlast nakon izbora, dakle, u januaru ili najdalje do kraja februara). Iz tog razloga Dnevni ABA3 svakodnevno pljuje po SBiH, SDP i manje-više po svim ostalim strankama koje eventualno mogu ugroziti budućeg "prvaka". Između ostalog, iz istog razloga se narodu ulizuje i sa iftarima...čisto da "kupi" i onu vjerničku populaciju (da nane kažu kako je on "pravi mumin, rodila ga majka")

Što se bogatstva i Fahrinog poštenja tiče: može li mi iko objasniti šta jedan "pošteni" i "prepošteni" "uspješni biznismen", koji "ima para koliko god mu treba", uopće radi sa narko-bosovima poput Nasera Keljmendija? Eto, nađite logično objašnjenje ako postoji...
Joj vi ste čovječe zaluđeni nekim idejema to je čudo :-)
ti nešto pouzdano znaš? - pa de reci jebemu misha .. al nemoj ono "moj poznanik je radio kod njeg i ovaj mu osto dužan pare!" 8)

Politika je ko vožnja automobila - ha sjedeš za volan, ti si već napravio prekršaj ;) ...

Ja sam se recimo, na jednom vjenčanju usliko sa mladencima a uvali se i još jedan kriminalac među nas. Jbg, ja jaran s mladoženjom, a i ovaj mu ko neki poznanik ... i kontam, majku mu, ako se budem kad kandidovo zašta, kad mi nađu ovu sliku valja se pravdat :D .. biće što se družiš s tim kriminalcem :)

dalje .. imam ja jednog jaraniku, dobar jaraan mi :) ... isto zaluđen tim nekim teorijama zavjere .. srbima treba neki bošnjak ovo ono, da oni sprovode svoje .. pa mi njeg zajebajemo :-)

Ma svako svakog ljaga .. ko ima s čim, a i SDP i SBiH imaju s čim... SDA više nema :-)

Ko ima najjače ljagatorsko sredstvo, to ne znam ,,, ali da u ovom momentu SDP ima neko najjače sredstvo, iskoristio bi ga .. smao što to SDPovci neće priznat :)

Ako je on ušo u politiku zbog finansijskih problema - da Bog da ga strefilo ono što želi drugima :)

A ako je ušo u politiku misleći da može nešto napraviti pa nek ga slijedi ko hoće - onda nek radi brate, što da ne :-)

Tako da se ja ne zamaram tim zajebancijama oko teorija zavjere. Nismo mi ba nikakav faktor nikome ... :roll:
Real Khan

#3773 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Real Khan »

Murisno1 wrote:
Real Khan wrote:

Joj vi ste čovječe zaluđeni nekim idejema to je čudo :-)
ti nešto pouzdano znaš? - pa de reci jebemu misha .. al nemoj ono "moj poznanik je radio kod njeg i ovaj mu osto dužan pare!" 8)

Politika je ko vožnja automobila - ha sjedeš za volan, ti si već napravio prekršaj ;) ...

Ja sam se recimo, na jednom vjenčanju usliko sa mladencima a uvali se i još jedan kriminalac među nas. Jbg, ja jaran s mladoženjom, a i ovaj mu ko neki poznanik ... i kontam, majku mu, ako se budem kad kandidovo zašta, kad mi nađu ovu sliku valja se pravdat :D .. biće što se družiš s tim kriminalcem :)

dalje .. imam ja jednog jaraniku, dobar jaraan mi :) ... isto zaluđen tim nekim teorijama zavjere .. srbima treba neki bošnjak ovo ono, da oni sprovode svoje .. pa mi njeg zajebajemo :-)

Ma svako svakog ljaga .. ko ima s čim, a i SDP i SBiH imaju s čim... SDA više nema :-)

Ko ima najjače ljagatorsko sredstvo, to ne znam ,,, ali da u ovom momentu SDP ima neko najjače sredstvo, iskoristio bi ga .. smao što to SDPovci neće priznat :)

Ako je on ušo u politiku zbog finansijskih problema - da Bog da ga strefilo ono što želi drugima :)

A ako je ušo u politiku misleći da može nešto napraviti pa nek ga slijedi ko hoće - onda nek radi brate, što da ne :-)

Tako da se ja ne zamaram tim zajebancijama oko teorija zavjere. Nismo mi ba nikakav faktor nikome ... :roll:
Ma, jašta (jarane), sve je to "teorija zavjere" i "pi#kin dim"....ne znam samo kako to da nas ovako "nebitne" zadesi rat, genocid i ostalo...
Mirno spavaj, jer te i onako ne mogu probuditi... :mrgreen:
zulfo

#3774 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zulfo »

Gledam ove plakate SBB-ea ,pa nešto kontam kako će nam pomoći ovi u ekonomiji Mirvad Kurić.Izudin Bajrović,Ismeta Dervoz ,Rađo,.....,pa i Kabil ako hoćete .
Nama trebaju stručnjaci Ekonomisti ljudi koji znaju kako izvući zemlju iz krize jer nama je dosta glumaca .
Pa kada isti budu izabrani na funkciju treba mu za svaku oblast savjetnik ,a onda se poveća broj zaposlenh koji se isplaćuju iz budžeta.
A mi kao država i ovako imamo preglomazan držacni aparat.
Sve što ovi naprijed znaju jeste sjediti u fotelji i dizati ruku nekad neznajući ni zašto,a znajući da će to isto neznanje dobro naplatiti .
Murisno1

#3775 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

Real Khan wrote: Ma, jašta (jarane), sve je to "teorija zavjere" i "pi#kin dim"....ne znam samo kako to da nas ovako "nebitne" zadesi rat, genocid i ostalo...
Mirno spavaj, jer te i onako ne mogu probuditi... :mrgreen:
Ma štaš me budit :-) budan ja ... samo ja ne čekam ba vlast, jebo vlast. Volio bih da dođe neko pametan da mi olakša rad koliko može ... inače, ja radim s ovim što imam .. a imam, fala Bogu, dovoljno. Inače, najvrijednije što čovjek posjeduje i jedino što je bitno, dobio je džaba (pa ti kontaj šta je to) :-)

Neće Fahro, a ni Zlatko, a ni Alija ... ni Haris biti krivi ili su krivi što ti ili ja nemamo. To je priča za malu djecu. Ti si kriv sebi, ja sebi .. samo tebi je možda lakše kada vjeruješ da te neko vodi prema dnu i da ti protiv toga ne možeš ništa 8) ...

Da su SDPovci vrijedni i organizovani onoliko koliko oni misle 8) ... problema ne bi bilo ni na mapi ... za njih. Uvijek bi dobili izbore. I možda pokazali na djelu to što palamude u praksi. Ovako je to samo palamuđenje. A Šekspir, inače moj dobar prijatelj reče: dobar govornik je loš radnik :D

Ili ti/vi ovdje imate neko drugo objašnjenje što SDP ne dobija izbore :roll:
Post Reply