Arsenal F.C.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Muhamed Đakmić

#3751 Re: Arsenal F.C.

Post by Muhamed Đakmić »

Joj smiješnih ljudi. Eto Wenger je baš htio da ga proda Unitedu na ovakav način.
Arteta

#3752 Re: Arsenal F.C.

Post by Arteta »

adja28 wrote:Wenger pravi čifut, vadi mi živce :x par zadnjih godina.Namako pare vlasnicima a navijače ko šiša.Dosta ga je više trebao je otići s vanom persom. Meni ih nije žao sretno im bilo i postigli što manje golova-amin!!!I ove godine borba za 3 ili 4 mjesto maximalno fuj fuj fuj Arsene :evil: !!!!
Go Gunnersi!!!!
:-)
Jokericious

#3753 Re: Arsenal F.C.

Post by Jokericious »

Meni nekako malo i zao Persia. Ko ce zivit u onoj rupi od grada. Ja bih radje u Harareu zivio.
skafiskafsnjak

#3754 Re: Arsenal F.C.

Post by skafiskafsnjak »

CollegeGunner wrote:Meni nekako malo i zao Persia. Ko ce zivit u onoj rupi od grada. Ja bih radje u Harareu zivio.
u toj rupi 19 titula :lol: :lol: :lol:
sarajevomd

#3755 Re: Arsenal F.C.

Post by sarajevomd »

Ma pusti prevrtljivce i licemjere :) Do juce Song i RvP najjaci, a danas najgori i Wenger pravi posao godine njihovom prodajom. How yes no...samo RvP procjenjen na 40mil funti a otisao za 20, song 30 a ode za 15...jebo ti to kad je Arsenal postao jedan feeder klub Citya, Untieda i Barce
alijagoro

#3756 Re: Arsenal F.C.

Post by alijagoro »

sarajevomd wrote:Ma pusti prevrtljivce i licemjere :) Do juce Song i RvP najjaci, a danas najgori i Wenger pravi posao godine njihovom prodajom. How yes no...samo RvP procjenjen na 40mil funti a otisao za 20, song 30 a ode za 15...jebo ti to kad je Arsenal postao jedan feeder klub Citya, Untieda i Barce
Jedan igrac prodan u Manure,i odmah je Arsenal feeder club.Vecina tih igraca su se bas proslavila,pa zar nisi rekao da je Persie placen 15 miliona,otkud sad 20 :D,inace 24 miliona je i nekih 200 hiljada(mozda i vise)sedmicno.
Inace ocekujem od Citya da uspjesno odbrani titulu :dance: .Ima da vas Dzeko opet isterorise :dance: :dance:.
skafiskafsnjak

#3757 Re: Arsenal F.C.

Post by skafiskafsnjak »

pa eto koliko ste cemerni, vise vas brine da United ne osvoji ...Ko Arsenal spominje... kompleksi :P

Sent from my cigla using Tapatalk 2
Chuckie

#3758 Re: Arsenal F.C.

Post by Chuckie »

Trnovit je put do zvijezda i legendi! Da biste postali legenda u svom klubu ili reprezentaciji potrebno je da odigrate mnoštvo dobrih utakmica, postignete mnoštvo golova, ali, prije svega, najbitnije je da budete čovjek, karakteran fudbaler kojeg će navijači uvijek voljeti. Zapitate li se, ikada, koliko u današnjem (modernom) fudbalu imamo takvih fudbalera?! Možemo ih, vjerovatno, pobrojati na prste. Fudbal je biznis, fudbal je teška komercijala, i teško da se fudbal može izjednačavati s nečim što se zove ljubav, strast, euforija, odanost, poštovanje. Potonji termini kao da više nepostoje, a dokaz za ovo posljednje je odlazak Robina Van Persieja iz Arsenala u redove njihovog ljutog rivala (najljućeg nakon Tottenhama), Manchester Uniteda.

Navijači Arsenala ne bi bili toliko ogorčeni samom prodajom, ili odlaskom, nazovite to kako hoćete, Van Perseja u neki drugi klub koji se ne takmiči u Premiershipu, ali potez koji je, odlučno, napravio Van Persie, sada već bivši kapiten „Topnika“, je za svaku osudu, bili ljubitelj Arsenala ili ne. Van Persie je već imao status legende u klubu, bio je igrač s najdužim stažom u timu, govorimo o trenutnom stanju, postigao je najviše golova, bio je kapiten, imao je sve vrste kredita kod Arsena Wengera, imao je najveću platu u timu iz sjevernog Londona, bio je najveći ljubimac publike na Emiratesu, i povrh svega toga, Holanđaninu je to bilo malo, te odlazak u United i pljuvanje po bojama kluba za koji je nastupao punih osam godina opravdava riječima da želi osvajati trofeje, slobodnije prevedeno, „i više zarađivati“. „Leteći Holanđanin“, kako ga, vjerovatno, više neće zvati niko ko simpatiše Wengerov tim, je pogazio klub koji je od njega napravio „superstara“, pogazio je povjerenje navijača, pogazio je Arsenal. Robin je želio neki „level“ više u svojoj karijeri, ali da li je taj „level“ potpis za konkurentski klub? Zanimljivo mi je gledati navijače Manchester Uniteda i usput se pitati: „Zbog čega bi vam trebalo biti drago što vam dolazi neko ko će vas sutra izdati, iako ste svjesni toga?!“ Izdao Arsenal, izdat će i United, izdat će fudbal, opet i opet... „Van Persie je kapetan koji je, zbog kukavičluka, napustio svoju posadu i brod, a to je kretenski“, danas reče bivši „Topnik“, Eboue. U fudbalu je sve neizvjesno, tako da su ovakvi i slični transferi postali svakodnevnica.

Arsenal je prodao previše dobrih igrača u posljednjih nekoliko godina, taj klub kao da je postao „fabrika“ za proizvodnju nogometaša. Međutim, činjenica je i ta da su većina tih fudbalera imali puno pravo da odluče kako žele. Van Persie je odlučio da izda klub na najgori mogući način. Holanđanin je pogazio sve ono što je napravio u prethodnih nekoliko godina, izbrisao je svoju odličnu karijeru u timu koji je posljednji trofej osvojio još u vrijeme kada je Liverpool bio prvak Evrope. Van Persie odlazi u Manchester United, možda će tamo osvojiti prije (poneki) trofej nego u Arsenalu, pod palicom (vjerovatno) najboljeg fudbalskog trenera svih vremena, Alexa Fergusona, ali, Van Persie, za sve ljubitelje fudbala, nikada više neće biti čovjek/fudbaler. Van Persie je, od danas, stekao slavu običnog „plaćenika“, baš kao što je nešto slično u NBA ligi učinio i LeBron James.

A dok se Van Persie divi svojoj novoj sredini i razmišlja kako će istrčati na stadion na kojem je prethodnih godina „tresao“ protivničke mreže i pogledati razočarane i isfrustrirane navijače Arsenala u oči, spomenut ćemo u ovom tekstu ljude koji su u svojim klubovima stekli statuse legendi; Giggs, Gerrard, Henry, Raul, Totti, Del Pierro su samo neka od imena koja su obilježila posljednje desetljeće u svijetu fudbala. Van Persie je bio na dobrom putu da postane istinska legenda Arsenala, ali ovim svojim potezom termin „legenda“ pored njegovog imena nikada i nigdje neće stajati, ni u Arsenalu, ni u Manchester Unitedu. Nakon Bergkampa, Piresa i Henryja riječ „legenda“ u Wengerovom timu još ne postoji!
Haris Ahbabović, s o u r c e . b a
Last edited by Chuckie on 18/08/2012 02:43, edited 2 times in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3759 Re: Arsenal F.C.

Post by Velkoski »

Ja patetike.
todd_smith

#3760 Re: Arsenal F.C.

Post by todd_smith »

ode vam i Song
alijagoro

#3761 Re: Arsenal F.C.

Post by alijagoro »

L00d wrote:pa eto koliko ste cemerni, vise vas brine da United ne osvoji ...Ko Arsenal spominje... kompleksi :P

Ja mrzim United od kako znam za sebe,cak i dok nisam imao nekih omiljenih stranih klubova,dakle nista protiv tebe.
alijagoro

#3762 Re: Arsenal F.C.

Post by alijagoro »

todd_smith wrote:ode vam i Song
Imamo Arsena :D ,ako nista barem je lojalan,on nas nikad nece izdati :-D :thumbup: .
alijagoro

#3763 Re: Arsenal F.C.

Post by alijagoro »

Samo da ne kiksaju sutra :roll: ,pobjeda pa makar bila minimalna.
Herr Flick

#3764 Re: Arsenal F.C.

Post by Herr Flick »

Vidicete kad Wenger ode Arsenal ce procvjetat :D :D
skafiskafsnjak

#3765 Re: Arsenal F.C.

Post by skafiskafsnjak »

Eno izgleda i Walcott zaebava s ugovorom.... hahahaha koja karina od ekipe :P

Chuckie

#3766 Re: Arsenal F.C.

Post by Chuckie »

Nikako ti ne podjebavaš.
ultima_palabra

#3767 Re: Arsenal F.C.

Post by ultima_palabra »

Song ima odlične fizičke predispozicije i dobru pas igru, ali je taktički strašno nedisciplinovan... ostavlja odbranu nezaštićenu. Mislim da bi im M'Vila bio pravi izbor za zamjenu, Sahin je previše sličan onome što već imaju u Arteti i Wilshereu.
sarajevomd

#3768 Re: Arsenal F.C.

Post by sarajevomd »

alijagoro wrote:Jedan igrac prodan u Manure,i odmah je Arsenal feeder club.Vecina tih igraca su se bas proslavila,pa zar nisi rekao da je Persie placen 15 miliona,otkud sad 20 :D,inace 24 miliona je i nekih 200 hiljada(mozda i vise)sedmicno.
Inace ocekujem od Citya da uspjesno odbrani titulu :dance: .Ima da vas Dzeko opet isterorise :dance: :dance:.
Da da, jedan u United, 4 u City, 2 u Barcelonu i evo sada ce i treci u barcelonu. Sve su vam to bili vazni igraic koji su mogli donjeti titulu, ali su vidjeli da je uzalud i otisli su negdjegdje je lakse. Sto je najgore (ili najbolje za njih) svi su oni osvojili ono zasto su dosli...jos fali RvP u Unitedu, ali i to ce doci aBd.
Arteta

#3769 Re: Arsenal F.C.

Post by Arteta »

L00d wrote:Eno izgleda i Walcott zaebava s ugovorom.... hahahaha koja karina od ekipe :P

Ako zeli otici,Wengere ce ga pustiti.
Ionako je zadnjih sezona malo pao u formi,pitanje je da li bi bio uopste standardan.
skafiskafsnjak

#3770 Re: Arsenal F.C.

Post by skafiskafsnjak »

Arteta wrote:
L00d wrote:Eno izgleda i Walcott zaebava s ugovorom.... hahahaha koja karina od ekipe :P

Ako zeli otici,Wengere ce ga pustiti.
Ionako je zadnjih sezona malo pao u formi,pitanje je da li bi bio uopste standardan.
Ma ja, bezze ... potrosen i on :lol:
Herr Flick

#3771 Re: Arsenal F.C.

Post by Herr Flick »

CollegeGunner wrote:Zna Wenger sta radi. :thumbup:

Ispred Uniteda sigurno na kraju!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: jel ovo sala neka :lol: :lol: :lol: :lol:
f1deL

#3772 Re: Arsenal F.C.

Post by f1deL »

Arsenal taraba ziva
Jule

#3773 Re: Arsenal F.C.

Post by Jule »

Kod Arsenala nista novo.
Mislila sam da sam oguglala, al' jok. :oops:
Chuckie

#3774 Re: Arsenal F.C.

Post by Chuckie »

Dobri smo kakav je Liverpul, bod ko kuća. :D
f1deL

#3775 Re: Arsenal F.C.

Post by f1deL »

Chuckie wrote:Dobri smo kakav je Liverpul, bod ko kuća. :D
Jos im Long promasi penal moglo je i gore :-)
Post Reply