Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
van helsing

#3751 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by van helsing »

Ma kamo srece da je ovo jedini forum,odnosno podforum gdje se pise o tome. Postoje forumi vezani samo za ovu tematiku. I sto je jos zalosnije,na tim forumima veliki baneri npr "cccam pro server" sa cjenovnikom. I da neko od tih velikih provajdera ne poduzme nista?? Normalno da ce se boriti protiv cs.
Kada bi cs funkcionisao kako je bio zamisljen od samog pocetka,nikad ni jedan provajder ne bi isao u borbu protiv cs. Pa evo jedan primjer :
Total tv je vjencao svoje recivere i kartice. Za taj sistem zastite su morali dobro da plate. Ali od tada,sudeci prema onome sto pricaju monteri,ljudi su masovno otkazivali pretplatu i vracali opremu. A ne pamte kada je neko uzeo full paket.
CS dobro dodje i provajderu,npr ja imam Hayat a kolega Face karticu i mijenjamo. Znaci kupili smo te kartice i mijenjamo.
Kupis karticu,podrzis tog provajdera.
Uglavnom,pay serveri polako ali sigurno ubijaju cs.
I jos kad vidim da pisu da je sve otislo u neku stvar,ne znam da li bi plakao ili se smijao.
Drugi primjer su oglasi gdje nude za mjesecnu ili godisnju nadoknadu za N liniju,kojom ces varati druge kolege da imas svoju karticu.
Predaleko se otislo u svemu tome,tako da mi je u jednu ruku i drago sto se polako gasi cs,a opet mi i nije zbog ljudi kojima je to bio i hobi i da mogu gledat razlicite kanale.
Mr.Sojic

#3752 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Mr.Sojic »

van helsing wrote:Ma kamo srece da je ovo jedini forum,odnosno podforum gdje se pise o tome. Postoje forumi vezani samo za ovu tematiku. I sto je jos zalosnije,na tim forumima veliki baneri npr "cccam pro server" sa cjenovnikom. I da neko od tih velikih provajdera ne poduzme nista?? Normalno da ce se boriti protiv cs.
Kada bi cs funkcionisao kako je bio zamisljen od samog pocetka,nikad ni jedan provajder ne bi isao u borbu protiv cs. Pa evo jedan primjer :
Total tv je vjencao svoje recivere i kartice. Za taj sistem zastite su morali dobro da plate. Ali od tada,sudeci prema onome sto pricaju monteri,ljudi su masovno otkazivali pretplatu i vracali opremu. A ne pamte kada je neko uzeo full paket.
CS dobro dodje i provajderu,npr ja imam Hayat a kolega Face karticu i mijenjamo. Znaci kupili smo te kartice i mijenjamo.
Kupis karticu,podrzis tog provajdera.
Uglavnom,pay serveri polako ali sigurno ubijaju cs.
I jos kad vidim da pisu da je sve otislo u neku stvar,ne znam da li bi plakao ili se smijao.
Drugi primjer su oglasi gdje nude za mjesecnu ili godisnju nadoknadu za N liniju,kojom ces varati druge kolege da imas svoju karticu.
Predaleko se otislo u svemu tome,tako da mi je u jednu ruku i drago sto se polako gasi cs,a opet mi i nije zbog ljudi kojima je to bio i hobi i da mogu gledat razlicite kanale.
Bravo kolega za post. Potpisujem. Kao da si cuo moje misli.

/Sent from my iPhone/
bosanceros_

#3753 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by bosanceros_ »

Ljudi moji koliko god mi govorili ili cutali o toj problematici ja sam ipak stajalista da koliko god ima pametan covek da to zastiti isto tako ima neko nazovimo i njega pametan da to onako fino rasturi,naravno trebace vremena,ali ja nesumnjam da ce za vrlo kratko vrijeme bit vrlo moguce gledat ove kanale,samo se nadam da ce to bit jos dok je zima jer ja preko leta to i ne gledam :-)
van helsing

#3754 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by van helsing »

bosanceros_ wrote:Ljudi moji koliko god mi govorili ili cutali o toj problematici ja sam ipak stajalista da koliko god ima pametan covek da to zastiti isto tako ima neko nazovimo i njega pametan da to onako fino rasturi,naravno trebace vremena,ali ja nesumnjam da ce za vrlo kratko vrijeme bit vrlo moguce gledat ove kanale,samo se nadam da ce to bit jos dok je zima jer ja preko leta to i ne gledam :-)
Tako su govorili i za Total,Dolce,Digitalb ali nikad nista.
belami1111

#3755 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by belami1111 »

bosanceros_ wrote:Ljudi moji koliko god mi govorili ili cutali o toj problematici ja sam ipak stajalista da koliko god ima pametan covek da to zastiti isto tako ima neko nazovimo i njega pametan da to onako fino rasturi,naravno trebace vremena,ali ja nesumnjam da ce za vrlo kratko vrijeme bit vrlo moguce gledat ove kanale,samo se nadam da ce to bit jos dok je zima jer ja preko leta to i ne gledam :-)
Iz tvoji usta u božije uši al gledaj ti ko i ja za kog se ip ili kablovskog operatera opredjeliti nema više jolbahe :D
Mr.Sojic

#3756 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Mr.Sojic »

Hapsenja u Holandiji zbog Cardsharinga

Holandska policija poduzela je veliku akciju suzbijanja card sharinga te tom prilikom uhapsila četiri muškarca i tri žene. Oni su uhapšeni u Apeldoornu, Enschedeu, Den Haagu i Vlagtweddeu nakon pritužbi iz M7 Group, vlasnika DTH platforme Canal Digitaal, te Irdeta.

Policija je zaplijenila opremu uključujući resivere, računare i smart kartice kao i popis kupaca grupe koja se bavila card sharingom.

Ovo je prva velika koordinirana akcija holandske policije protiv ovog oblika piratstva. Inače policija je počela sa svojim akcijama 2011. godine zbog sve većeg broja reklamiranja card sharing servisa na različitim online servisima kao što su eBay i Marktplaats.

Izvor: teve.ba

Vijest je od 06.12.2013.

:oops:
Adi-g

#3757 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Adi-g »

Mr.Sojic wrote:Hapsenja u Holandiji zbog Cardsharinga

Holandska policija poduzela je veliku akciju suzbijanja card sharinga te tom prilikom uhapsila četiri muškarca i tri žene. Oni su uhapšeni u Apeldoornu, Enschedeu, Den Haagu i Vlagtweddeu nakon pritužbi iz M7 Group, vlasnika DTH platforme Canal Digitaal, te Irdeta.

Policija je zaplijenila opremu uključujući resivere, računare i smart kartice kao i popis kupaca grupe koja se bavila card sharingom.

Ovo je prva velika koordinirana akcija holandske policije protiv ovog oblika piratstva. Inače policija je počela sa svojim akcijama 2011. godine zbog sve većeg broja reklamiranja card sharing servisa na različitim online servisima kao što su eBay i Marktplaats.

Vijest je od 06.12.2013.

Ipak neka korist ne biti dio europske unije i njihovih zakona
seketa88

#3758 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by seketa88 »

Gdje u Sarajevu ima kupiti ovaj Inverto Black Ultra LNB, pošto tražim po piku i niko trenutno ne prodaje :sad:
Mr.Sojic

#3759 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Mr.Sojic »

Adi-g wrote:
Mr.Sojic wrote:Hapsenja u Holandiji zbog Cardsharinga

Vijest je od 06.12.2013.

Ipak neka korist ne biti dio europske unije i njihovih zakona
:thumbup:

Sve je uredu dok ne pocnu traziti korisnike preko sipe, oslica, sarana, smudja, a bogami i kecige :lol: :lol: :lol: :lol:
Mr.Sojic

#3760 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Mr.Sojic »

seketa88 wrote:Gdje u Sarajevu ima kupiti ovaj Inverto Black Ultra LNB, pošto tražim po piku i niko trenutno ne prodaje :sad:
Cijena mu je oko 20KM.Nemoj da bi ga vise platio.

Ako je dozvoljeno--neko je spominjao digitalis iz Travnika ;-)
seketa88

#3761 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by seketa88 »

Mr.Sojic wrote:
Znači u Sarajevu ništa :sad:
Adi-g

#3762 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Adi-g »

seketa88 wrote:
Mr.Sojic wrote:
Znači u Sarajevu ništa :sad:
Svake sedmice vrse isporuku u Sarajevo
Danguba

#3763 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Danguba »

Mr.Sojic wrote: :thumbup:

Sve je uredu dok ne pocnu traziti korisnike preko sipe, oslica, sarana, smudja, a bogami i kecige :lol: :lol: :lol: :lol:
kakve su sankcije za korisnike?
Neradnik

#3764 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Neradnik »

žeganje u bulju :lol:
Mr.Sojic

#3765 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Mr.Sojic »

Danguba wrote:
Mr.Sojic wrote: :thumbup:

kakve su sankcije za korisnike?
Kolega nisam pravnik tako da nemam info. Ako saznam nesto postat cu ovdje. Kazna je da nema vise cs-a hahahaha

/Sent from my iPhone/
van helsing

#3766 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by van helsing »

seketa88 wrote:Gdje u Sarajevu ima kupiti ovaj Inverto Black Ultra LNB, pošto tražim po piku i niko trenutno ne prodaje :sad:
Mirso,mislim da radnja nosi naziv Best,iznad pomocnog stadiona na grbavici. Kod njega je moj drug kupovao i nije bio jeftin,cini mi se cca 40km,al nemoj me drzati za rijec.
toniran

#3767 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by toniran »

van helsing wrote:
Mirso,mislim da radnja nosi naziv Best,iznad pomocnog stadiona na grbavici. Kod njega je moj drug kupovao i nije bio jeftin,cini mi se cca 40km,al nemoj me drzati za rijec.

Skupa radnja pravo , znam momka ali jako skup sto se tice opreme, mozes se i cjenkati ako ti je stalo bas :D
Mr.Sojic

#3768 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Mr.Sojic »

van helsing wrote:
U radnji u Austriji je ca. 15€. Vjerovatno ima i u BiH jeftinije.
Joj kolega samo nas 2 ovdje aktivni hahahaha.

/Sent from my iPhone/
Jazzy.ba

#3769 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Jazzy.ba »

Ama kad vam treba sat. oprema okrenete telefonom Digitalis i ćao. To je bar svima jasno.
brazzo19

#3770 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

Postoji li neka alternativa trenutno za novu tv posto je nema ni na kablovskim a ni na cs.u i dreamboxu vise ???
Mr.Sojic

#3771 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Mr.Sojic »

brazzo19 wrote:Postoji li neka alternativa trenutno za novu tv posto je nema ni na kablovskim a ni na cs.u i dreamboxu vise ???
Ako stanujes blizu granice sa HR probaj da uhvatis DVB-T signal sa nekom antenom koja ima pojacalo.

Moj stari hvata 4 kanala iz HR (Lukavac --kod Tuzle da ne bude zabune :wink: )
*HRT 1
*HRT 2
*Nova TV
*RTL Hr

Signal je prilicno dobar.

Pozdrav!
pocetnik033

#3772 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by pocetnik033 »

Mr.Sojic wrote:
van helsing wrote:
U radnji u Austriji je ca. 15€. Vjerovatno ima i u BiH jeftinije.
Joj kolega samo nas 2 ovdje aktivni hahahaha.

/Sent from my iPhone/
ja na piku upisao inverto black i odmah ga pronašao

30 KM
Danguba

#3773 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Danguba »

brazzo19 wrote:Postoji li neka alternativa trenutno za novu tv posto je nema ni na kablovskim a ni na cs.u i dreamboxu vise ???
ja bas sada gledam Novu TV HD. ne razumijem kako je nema na DB?
Jazzy.ba

#3774 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Jazzy.ba »

Ima nova HD na Maxu.
brazzo19

#3775 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

Ima mozda na HD resiverima ali na "obicnim" dreamboxovima nema vise jel tako ???
Post Reply