Dres reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Koja marka za novi BH dress????

Poll ended at 31/07/2009 23:13

Umbro
17
9%
Le qoc sportif
17
9%
Hummel
4
2%
Nike
46
24%
Adidas
59
30%
Puma
26
13%
Kappa
12
6%
Lotto
2
1%
Legea
6
3%
Reebok
5
3%

Total votes: 194

Incerum Canabea

#3751 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Incerum Canabea »

Jest' tekst malo konfuzan, ali se može izvuć smisao, ako se ne pročita brzopleto.

1. "Nogometaši i nogometašice BiH će do 31. maja, kada završava ugovor sa Legeom, nastupati u novim dresovima."
- Dakle, sve jasno. Legea spremila novi dizajn dresova, u kojima će reprezentacija BiH igrati do isteka ugovora s tom firmom.

2. "U ovim dresovima izabranici Safeta Sušića neće nastupati na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu ove godine."
- Opet, to nisu dresovi za SP. Sljedeći citat će pojasniti i zašto. To su dresovi, tj. dizajn za naredne prijateljske tekme, odnosno za utakmice do isteka ugovora.

3. "Tako će u novim dresovima reprezentativci nastupiti već 5. marta u Innsbrucku u Austriji u prijateljskom susretu protiv reprezentacije Egipta."
- Prva naredna utakmica igrat će se u gore predstavljenim dresovima, kao i ostale do isteka ugovora.

4. "Nakon što se završi ugovor sa Legeom, Nogometni savez BiH će potpisati novi sponzorski ugovor sa nekim od najpoznatijih svjetskih proizvođača sportske opreme."
- I ovo je jasno.

5. "U igri je nekoliko brendova među kojima su Adisas, Nike i Puma. Međutim, u krovnoj kući bh. nogometa morat će odabrati novog sponzora mnogo prije nego što istekne ugovor sa talijanskim proizvođačem opreme.
Naime, kako pravila FIFA-e nalažu, svi nogometni savezi do sredine februara moraju odlučiti u kojim će dresovima njihove reprezentacije nastupati na Mundijalu."
- Ovdje je vrli klixovac pojasnio s kim se pregovara i kad će se najkasnije (sredina februara) znati ko je novi sponzor i kako će izgledati dresovi, mada će i nakon toga reprezentacija nastupati u ovim Legeanim do isteka ugovora. Tj., nakon promocije u februaru, prvi put će u njima zaigrati na Marakani.

Belaj je samo što je klixova metn'o treći citat na kraj teksta, umjesto na treće mjesto.
karanana

#3752 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by karanana »

a u kojim ce igrati u junu na turneji po usa-u?

meni jednostavno nema logike da legea sada dostavi stotine novih garnitura dresova radi jedne prijateljske utakmice a-selekcije. a mozda druge kategorije ukljucujuci i zenski tim, nece imati niti jednu tekmu.
irac300

#3753 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by irac300 »

karanana wrote:a u kojim ce igrati u junu na turneji po usa-u?

meni jednostavno nema logike da legea sada dostavi stotine novih garnitura dresova radi jedne prijateljske utakmice a-selekcije. a mozda druge kategorije ukljucujuci i zenski tim, nece imati niti jednu tekmu.
Moraju jer su i dalje pod ugovorom, a i to im je zadnja šansa za reklamu neke nove garniture dresova. Kad će im opet neko tipa Džeko, Pjanić nosati one kese od dresa?
Incerum Canabea

#3754 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Incerum Canabea »

To sam smetno. Pa ništa, do polovine februara će se znat ko je novi dobavljač i kakvi su dresovi. Prva utakmica po isteku ugovora s Legeaom je u novim dresovima. Barem po ovom članku, odnosno onome što je preCjednik govorio da će biti novi dobavljač.
Fabijo

#3755 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Fabijo »

Nevjerujem da ce dostaviti stotine. Znaju oni koliko treba odprilike.
aveos

#3756 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by aveos »

Hajmo redom :

Portugal

Image

Hrvatska

Image

Korea

Image
burekodsira

#3757 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by burekodsira »

Image
FIDELCA

#3758 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by FIDELCA »

Ovaj Portugalov beton :)
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#3759 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Slo Burner »

KvaziExpert wrote:

Koliko košta ovakva reklama? :D

Image

Budimo realni, Legein dres ovdje sisa Adisdas za dvije klase :D
Crvena Tifoza

#3760 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

Slo Burner wrote:
KvaziExpert wrote:

Koliko košta ovakva reklama? :D

Image

Budimo realni, Legein dres ovdje sisa Adisdas za dvije klase :D

Zaboravio si slovo 'u' na kraju 'Adidas'. :D
H_ZDR

#3761 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by H_ZDR »

Ni Zimbabve više ne nosi Legeu! :run:

Image
MOSALJOZE

#3762 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by MOSALJOZE »

Jeboga vi,ovaj savez nije kriv za ugovor sa Legeom,i jedino što oni mogu jeste da traze bolju marku,i čekaju istek ugovora sa ledzendama
karanana

#3763 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by karanana »

e vala ne znam je li im taj legein bio ruzniji od ovog umbra. ne znam moze li biti.
bierkof

#3764 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by bierkof »

karanana wrote:e vala ne znam je li im taj legein bio ruzniji od ovog umbra. ne znam moze li biti.
Slazem se. Mozda legea nije neka marka ali iskreno dres ne izgleda toliko lose, kada vidim neke propale eksperimente vecih brendova.
H_ZDR

#3765 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by H_ZDR »

A bome niti Malavi, Burundi i Kosovo (svi Adidas).

A Iran, Albanija i Katar nisu dugo bili... možda oko pola godine...
drugi_profil

#3766 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by drugi_profil »

Ja ne bih imao nista protiv da se ovaj Dzekin dres kao sto je na Agueru nosi na SP. Jbg. zvizdi dres. Prepoznatljiv, lijep.
Ko pati od marke, vala ni Puma nije mnogo bolja marka. Adidas je svaki isti. Ubise ih obavezne cize preko ramena i rukava. Samo boju mjenjaj. Nike i Umbro su najrazlicitiji i najinovativniji po dizajnu.
Bilo bi super da se ugovori unikatan dizajn za reprezentaciju, a ne da bude tipski dres pa da se od grka razlikujemo samo po grbu.
Fabijo

#3767 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Fabijo »

bierkof wrote:
karanana wrote:e vala ne znam je li im taj legein bio ruzniji od ovog umbra. ne znam moze li biti.
Slazem se. Mozda legea nije neka marka ali iskreno dres ne izgleda toliko lose, kada vidim neke propale eksperimente vecih brendova.
Obicne vrece
http://d.yimg.com/i/ng/sp/empics/201208 ... arlets.jpg
drugi_profil

#3768 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by drugi_profil »

Ovaj je bas grdan, em je veci dva broja.
luckylaka

#3769 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Samo,,legea,,dolazi u obzir ,Necemo mjenjati svkih5-6 godina marku.Imam ih dvajes komada sad jos ako promjene sta cu od tolikih dresova.Neka legea napravi dobar dizajn dobro plati i Bujrum.
Fabijo

#3770 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Fabijo »

luckylaka wrote:Samo,,legea,,dolazi u obzir ,Necemo mjenjati svkih5-6 godina marku.Imam ih dvajes komada sad jos ako promjene sta cu od tolikih dresova.Neka legea napravi dobar dizajn dobro plati i Bujrum.
Legeu treba odjebati za sva vremena. Prvo iskoristise govna iz bivseg saveza pa smo dobili desetogodisnji ugovor i onda nas brukaju po svijetu. Cesto smo igrali s celotejpom jer legea nije htjela napraviti dres kakav FIFA zahtjeva, a sjecam se da su nam igraci u par utakmica imali razlicne sorceve.

Ti imas dvaes komada jer Legea nam nikada nije napravila dres nego samo slali sta nadju na skladistu. Zato smo imali novi dres svake utakmice.

Ustvari, nismo nikada imali zvanicni dres. Sad se djubrad sjetila :-)
popokatepetl_com

#3771 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by popokatepetl_com »

Ako ostane mrtva Legea neko u savezu mora odgovarati, eto sve ove velike reprezentacije su glupe pa nose adidase i nike samo mi genijalci prepoznali kvalitet u Legei...

Kako neko moze prizivati ostanak ove smrdljive marke kad su se oni u nasu reprezentaciju uvukli preko raznih ublehasa i kriminalaca od kojih su neki iza resetaka.
gnjev

#3772 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by gnjev »

hocemo najk
Logovan

#3773 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Logovan »

popokatepetl_com wrote:Ako ostane mrtva Legea neko u savezu mora odgovarati, eto sve ove velike reprezentacije su glupe pa nose adidase i nike samo mi genijalci prepoznali kvalitet u Legei...

Kako neko moze prizivati ostanak ove smrdljive marke kad su se oni u nasu reprezentaciju uvukli preko raznih ublehasa i kriminalaca od kojih su neki iza resetaka.
Ama neće ostati Legea sigurno, šta vam je... Nemam info iz prve ruke ali logično je da ćemo promijeniti, da ćemo dobiti Adidas, Nike ili neku treću veliku marku.
I mi nismo prepoznali kvalitet u Legei nego se tražila marka sa kojom se mogu praviti lopovluci.
luckylaka

#3774 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Evo sta fali ovom dresu malo ga usminkati i gotovoImage
N.N.

#3775 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by N.N. »

I Zvezda ih je sutnula nakon sezone :-D
Post Reply