Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
iceman2010

#3751 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iceman2010 »

Ma isti ovi koji sada brane direktoricu su napadali Arziju zbog pasteta na jelovniku. Sada su izgleda pastete zdrava i visoko kvalitetna hrana i za razliku od vremena Arzije direktorica nema nadleznosti kada je nabavka hrane u pitanju. Principijelnost na nivou.
Henry Chinaski

#3752 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Henry Chinaski »

Da ne ulazim u to ko je konkretno kriv za ovaj propust, postoji linija odgovornosti, a na vrhu je direktorica. Kazne i postoje, ne toliko da bi se zadovoljio oštećeni nego da bi se spriječilo ponavljanje.
Koliko sam shvatio, u ovom slučaju niko neće biti kažnjen, osim što će se prekinuti ugovor sa dobavljačem? Ako je to spektakularni post-Arzija profesionalizam, onda sam stvarno impresioniran.
Nemam ništa protiv direktorice, i daleko od toga da me interesuje njena nacionalna pripadnost ali me ljuti to što je stanje ostalo isto ili čak i gore poslije smjene stare direktorice ali svi se ponašaju kao da smo prešli na jedan vrhunski nivo odgoja djece u odnosu na prošli.
Ja sam roditelj i radu ću se pridružiti bilo kakvoj akciji koja bi poboljšala uslove u ustanovi ali izgleda da smo svi zadovoljni. Barem djeca imaju Djeda Mraza...

E moj SDP... isto ste vi sr***, jadno...
novi.dan.nova.nafaka

#3753 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by novi.dan.nova.nafaka »

LadyXY wrote:Pa nije bas sve skuplje i nije od svih domacih proizvodjaca skuplje...drzava da odigra ulogu, naravno...
Ja sam neku večer pričao sa prijateljem koji se bavi trgovinom. Kaže, nedavno je dobio u ponudi paštete iz Srbije, 100 g, čija je cijena 45 pf, a paštete iste veličine od BH proizvođača su neuporedivo skuplje. Nažalost, tu je onda i Zakon o javnim nabavkama, koji je tako rogobatan, da ti bukvalno ne smiješ favorizirati nijednog proizvođača. Čak ide dotle, da ako recimo nabavljaš toner za XY456 printer, ne smiješ taj model printera nigdje spomenuti, već ga u tenderu moraš opisati. Ideja tog Zakona jeste dobra, ali onda imaš u realnosti primjere da ako se tender dobro ne sastavi (a znajući kakvo je osoblje JU profesionalno, onda je to pravilo), imaš slučajeve da dođe ponuđač sa škart ponudom i prođe. Jer je on najpovoljniji...
E sad, jedna strana problema je dakle taj Zakon i procedura tendera, gdje bi stvarno onaj koji ga sastavlja trebao biti krajnje stručan i detaljan, međutim - šta je sa internim kontrolama za koje se proziva direktorica. Jel' ovaj gaf znači da će sutra u opticaj doći pašteta sa ne znam ti čime i koliko stara a da ama baš niko neće primijetiti. I ne samo da dođe u opticaj, već uopšte kad dođe u skladište: e za to je kriva dotična direktorica.
LadyXY wrote:u ostalom, jefitnije bi bilo da se plate kuhari (ako to vec nije tako) koji ce praviti hranu...ja se sjecam kad sam isla u obdaniste da nismo ni jeli ovo suho, nego je bio normalan rucak koji se pravio svaki dan... to je osebno super jer moras pojesti, nema ostavljanja i htio ne htio naucis da jedes mrkvu, grasak, kupus,...
Kuhari postoje u vrtićima, barem tamo gdje moja djeca idu. Nije svaki obrok sa paštetama, tu treba biti pošten. Također, oni vrtići koji nemaju kuhinju njima se dovozi hrana (npr. Rosica na Socijalnom). Dakle, nije sve tako crno, kao što se želi prikazati.
iceman2010

#3754 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iceman2010 »

Henry Chinaski wrote:Da ne ulazim u to ko je konkretno kriv za ovaj propust, postoji linija odgovornosti, a na vrhu je direktorica. Kazne i postoje, ne toliko da bi se zadovoljio oštećeni nego da bi se spriječilo ponavljanje.
Koliko sam shvatio, u ovom slučaju niko neće biti kažnjen, osim što će se prekinuti ugovor sa dobavljačem? Ako je to spektakularni post-Arzija profesionalizam, onda sam stvarno impresioniran.
Nemam ništa protiv direktorice, i daleko od toga da me interesuje njena nacionalna pripadnost ali me ljuti to što je stanje ostalo isto ili čak i gore poslije smjene stare direktorice ali svi se ponašaju kao da smo prešli na jedan vrhunski nivo odgoja djece u odnosu na prošli.
Ja sam roditelj i radu ću se pridružiti bilo kakvoj akciji koja bi poboljšala uslove u ustanovi ali izgleda da smo svi zadovoljni. Barem djeca imaju Djeda Mraza...

E moj SDP... isto ste vi sr***, jadno...

Ma sada vise nije bitno sta djecu jedu. Nema vise detaljne analize jelovnika kojih je bilo na ovoj temi. Nema vise srceparajucih postova o nasoj djeci u obdanistu i grozni uslovima. Otisla je Arzija, sada je valjda sve ok. Sada djeca mogu i travu da jedu, a dezurni dusebriznici za djecu u obdanistu nece ni rijeci prozboriti. Otisla je pokrivena azdaha. Nema vise babaroga u obdanistu.

Nemojmo zaboraviti da su u startu pokusali i slagati kako firma od koje nabavljaju pastete ima hala certifikat.
Bušman

#3755 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Bušman »

Meni je u cijelom onom tekstu zasmetalo sto djeca jedu pastetu. I pravo me ljuti sto se roditelji ne bune zbog toga.
nosara

#3756 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by nosara »

Bušman wrote:Meni je u cijelom onom tekstu zasmetalo sto djeca jedu pastetu. I pravo me ljuti sto se roditelji ne bune zbog toga.
Naravno... Ali, vec u drugom, trecem postu kolega novi.dan.nova.nafaka je problem prebacio na teren nacionalizma sa primjesama fasizma... Zbog toga je ovo sto ti spominjes otislo u drugi plan...
A što direktorica drsko obmanjuje javnost, pokušavajući prebaciti odgovornost na Agenciju za halal certifikat nikom ništa.
Volio bih vidjeti šta bi se dešavalo, da se ovako ponaša Bošnjak, na čelu ustanove u Banja Luci na primjer. Srpkinja, u pola Sarajeva indirektno prebacuje krivicu na agenciju čiji je zaštitni znak Islam. Hrvati, koji broje 10% populacije imaju trećinu vlasti, a Bošnjaci povratnici se ubijaju po RS-u.
Šta je nama naša borba dala..
Boli me to što moje dijete jede svinjetinu uz Ramazan. I mnoge (istina, ne sve) roditelje druge djece. Židovi i Cigani, kojih je u ovoj državi šaka, mogu imati svog predstavnika u predsjedništvu, a velika većina Bošnjaka ne može rahat djecu slati u obdanište, a da im se ne poturi svinjetina. I još da direktorica slaže na Agenciju za halal certificiranje, pravdajući se tobožnjim neznanjem.
iceman2010

#3757 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iceman2010 »

Bušman wrote:Meni je u cijelom onom tekstu zasmetalo sto djeca jedu pastetu. I pravo me ljuti sto se roditelji ne bune zbog toga.
O tome i ja govorim. Do jucer je to bio problem, ali sada vise nije. Izgleda da je pasteta postala zdravija kako je arzija otisla :D

Sto se tice svinjetine u pastetama i nase deklaracije. Nasa deklaracija, napisana na bijelom papiru naljepljenom na proizvod je smijurija za bilo koji proizvod. Nikada nije kompletna jer ako malo bolje procitate vidite da na orginalnoj uvijek ima vise podataka. To nikada ne citam kada kupujem artikal, nego citam orginalnu deklaraciju ukoliko ima na engleskom. Ova je doduse bila na ruskom. Prvo treba da odgovaraju oni koji su pravilu tu deklaraciju na nasem jeziku. Drugo, to je trebao provjeriti i onaj ko je kupovao pastete (ova firma koja je dobavljac) i krajnji korisnik. Ako mogu ja da procitam orginalnu deklaraciju kao krajnji korisnik, mogao je neko i u obdanistu koje ih nabalja na veliko.
iceman2010

#3758 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iceman2010 »

nosara wrote:
Naravno... Ali, vec u drugom, trecem postu kolega novi.dan.nova.nafaka je problem prebacio na teren nacionalizma sa primjesama fasizma... Zbog toga je ovo sto ti spominjes otislo u drugi plan...

Otislo je to u drugi plan kada je otisla i Arzija. Od tada pastete koje jedu djeca vise nisu problem.
delightful

#3759 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by delightful »

DATA wrote:
nosara wrote:
DATA wrote:sta poznanik i nosara uopste vi radite na ovom forumu, osim sto provocirate posten narod. Sejtanskim poslovima se bavite
:lol:

Sami sebe zaplicete, niko vas ne provocira... Doduse, niko vas ovamo nije ni zvao, ali ovo je javni forum, moze se prosipat ko god hoce... :D
Javni da, ali definitivno maloumnicima kao sto si ti treba zabraniti sve aktivnosti na istom.
DATA, krsenje pravila foruma.
novi.dan.nova.nafaka

#3760 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

nosara wrote:
Što se tiče pašteta - hajde, budimo iskreni: vi i vaša djeca, nikad ne jedete paštete ? Pa šta ide najbolje majka mu stara, nego paštete i parizeri i njima slični proizvodi. Nemojmo bit' licemjerni po tom pitanju.
Nosaro, kao što rekoh, imam kućnu prijateljicu srpkinju, i drugih prijatelja nemuslimana bruku. Trebam li napominjati da sa takvim nemam nikakvih problema. Čak bih se usudio reći - dosta njih su bolji ljudi od mnogih nazovi muslimana. Ali to je priča za drugu priliku.
Poenta je kao što sam već napominjao, da u situaciji kada se krmeća pašteta servira u pola ramazana muslimanskoj djeci u pola Šeher-Sarajeva, i čitava priča poprima nacionalne konotacije (što je po meni sasvim normalno u ovakvim prilikama), direktorica srpkinja pokušava odgovornost prebaciti na Agenciju za halal certificiranje. Umjesto da ona bude prva koja će reći da je kriva (iz razloga kojih sam gore naveo: redovno provjeravanje kvaliteta ishrane), ona prebacuje odgovornost na Agenciju, maltene na samu IZ...

http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... Itemid=633
Također, Agencija za certificiranje halal kvalitete je u nekoliko navrata potencirala problem javnih nabavki u institucijama kao što su studentski i starački domovi, vojska, bolnice, škole, obdaništa, fakulteti i dr, s ciljem zaštite prava svakog pojedinca da konzumira odgovarajuću hranu, a u ovom slučaju halal potrošača. S tim u vezi, Agencija izražava spremnost da pomogne i da podršku svim zainteresiranim stranama kako bi se ispunile i zadovoljile potrebe i zahtjevi halal potrošača.
nosara

#3761 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by nosara »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
nosara wrote:
Što se tiče pašteta - hajde, budimo iskreni: vi i vaša djeca, nikad ne jedete paštete ? Pa šta ide najbolje majka mu stara, nego paštete i parizeri i njima slični proizvodi. Nemojmo bit' licemjerni po tom pitanju.
Nosaro, kao što rekoh, imam kućnu prijateljicu srpkinju, i drugih prijatelja nemuslimana bruku. Trebam li napominjati da sa takvim nemam nikakvih problema. Čak bih se usudio reći - dosta njih su bolji ljudi od mnogih nazovi muslimana. Ali to je priča za drugu priliku.
Poenta je kao što sam već napominjao, da u situaciji kada se krmeća pašteta servira u pola ramazana muslimanskoj djeci u pola Šeher-Sarajeva, i čitava priča poprima nacionalne konotacije (što je po meni sasvim normalno u ovakvim prilikama), direktorica srpkinja pokušava odgovornost prebaciti na Agenciju za halal certificiranje. Umjesto da ona bude prva koja će reći da je kriva (iz razloga kojih sam gore naveo: redovno provjeravanje kvaliteta ishrane), ona prebacuje odgovornost na Agenciju, maltene na samu IZ...

http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... Itemid=633
Također, Agencija za certificiranje halal kvalitete je u nekoliko navrata potencirala problem javnih nabavki u institucijama kao što su studentski i starački domovi, vojska, bolnice, škole, obdaništa, fakulteti i dr, s ciljem zaštite prava svakog pojedinca da konzumira odgovarajuću hranu, a u ovom slučaju halal potrošača. S tim u vezi, Agencija izražava spremnost da pomogne i da podršku svim zainteresiranim stranama kako bi se ispunile i zadovoljile potrebe i zahtjevi halal potrošača.
Nema potrebe da se izvlacis, post sve govori... Ne moze ona prebacit nista na agenciju, niti je pokusala, nema logike da agencija moze znat ko sta trpa u pastete, cak i ako ima halal certifikat... Mislis da agencija analizira bas svaki proizvod nakon sto nekom izda certifikat...? Jasta ce... :roll:

I dalje, nakon sto je potpunu odgovornost na sebe preuzeo direktor firme koja je nabavila pastete, vazis o srpkinji koja je na ramazan podmetnula djeci muslimanima krmetinu... A ja cu i dalje da te poklopim svaki put, jer iza toboznje brige za djecu provlacis fasizam i potenciras ono sto u ovom slucaju nije sustina problema...

S tobom se slazem jedino oko toga da pasteta nece toj djeci pera odbit, a ja cu dodat, cak ni ona sa 10% pascetine...
Last edited by nosara on 06/08/2012 09:46, edited 1 time in total.
delightful

#3762 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by delightful »

novi.dan.nova.nafaka wrote:A što direktorica drsko obmanjuje javnost, pokušavajući prebaciti odgovornost na Agenciju za halal certifikat nikom ništa.
Volio bih vidjeti šta bi se dešavalo, da se ovako ponaša Bošnjak, na čelu ustanove u Banja Luci na primjer. Srpkinja, u pola Sarajeva indirektno prebacuje krivicu na agenciju čiji je zaštitni znak Islam. Hrvati, koji broje 10% populacije imaju trećinu vlasti, a Bošnjaci povratnici se ubijaju po RS-u.
Šta je nama naša borba dala..
Boli me to što moje dijete jede svinjetinu uz Ramazan. I mnoge (istina, ne sve) roditelje druge djece. Židovi i ***********, kojih je u ovoj državi šaka, mogu imati svog predstavnika u predsjedništvu, a velika većina Bošnjaka ne može rahat djecu slati u obdanište, a da im se ne poturi svinjetina. I još da direktorica slaže na Agenciju za halal certificiranje, pravdajući se tobožnjim neznanjem.
novidannovanafaka, opomena zbog sirenja medjunacionalne netrpeljivosti. procitaj pravila foruma.
delightful

#3763 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by delightful »

500 godina wrote:eki mirke što se uskofrčila

(a ovog visokograditelja iz vojkovića nema gdje nema. multitalenat frajer)

500 godina, opomena zbog sirenja medjunacionalne netrpeljivosti. ovo vazi i za druge teme na kojima si aktivan, i isto radis. procitaj pravila foruma, prije nego sto nastavis.
svemir.ba

#3764 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by svemir.ba »

Zaključak na kraju:
Svi problemi su riješeni odlaskom Arzije. Sve što se sad desi, bilo pozitivno bilo negativno, ljudski je, nećemo valjda ljude kažnjavati ako malo pogriješe.
Svi koji traže odgovornost za greške su fuj nacionalisti ili, u gorem slučaju, islamski fundamentalisti, spremni da se sad raznesu ispred vrtića. I jedino im je krivo što direktorica nije muslimanka.
Ovo je mala greškica i ne treba je spominjati jer ima toliko stvari koje ne štimaju u ovoj državi. Ko će se sitnicama baviti.
Situacija sa Djeda Mrazom je bila spontana reakcija sarajevskih roditelja jer je stanje bilo bajno ali eto, nije bio dozvoljen Djeda Mraz.
Oni prije su mogli popraviti stanje ali nisu htjelu, a ovi sad bi htjeli ali nemaju sredstava.

Ili je stanje u vrtićima sad bajno samo mi, roditelji to ne vidimo?

(jesam li ja nešto pogrešno shvatio)
novi.dan.nova.nafaka

#3765 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

nosara wrote:I dalje, nakon sto je potpunu odgovornost na sebe preuzeo direktor firme koja je nabavila pastete, vazis o srpkinji koja je na ramazan podmetnula djeci muslimanima krmetinu...

Ja nisam rekao da je ona podmetnula djeci krmetinu, ali da jeste kriva - naravno da jeste.
- Vrlo je moguće da su u nekim vrtićima djeca jela paštetu. Ne mogu to niti želim negirati. Ako su i jeli, jeli su je kao pileću paštetu. Nije napravljen namjeran propust naše ustanove niti smo to mogli predvidjeti. Firma "Redex" iz Banovića, koja nam je dostavila paštete, ima halal certifikat - kaže Jovanović-Halilović.
Jel treba boldirano i povećano nešta posebno obrazlagati !? Dakle, u situaciji kad u vrtićima nemaš službu/Tim koji nadgleda kvalitet nabavljene hrane, higijenu i sve što ide uz to, ti prebacuješ krivicu sa sebe, govoreći kako to nije problem, već je problem onaj koji je dostavio paštete. Da, kriv je i onaj koji je dostavio paštete, ali je krivica na direktorici zbog:
1. nepostojanja Službe/Stručnog tima ili šta se već može organizovati u njenoj nadležnosti, koji bi sprovodio redovne kontrole nabavljene hrane, higijenske uslove u kojima se sprema itd, itd
2. namjerno slagati (pod uslovom da hAvaz) tačno prenosi njenu izjavu, na Agenciju za halal certifikat. Jer, ta Agencija je dužna da redovno prati firme koje imaju taj certifikat. Da me ti slučajno ne bi "poklapao argumentima" ( :lol: ), evo šta je zadatak te agencije:
http://www.halal.ba/site/index.php?opti ... 56&lang=ba
Članom 5. ove Odlukom utvrđeno je:
„Djelatnost Agencije je ustanovljavanje, praćenje i provjera standarda, procedura, pravila za proizvodnju, praćenje i kontrolu proizvodnje u firmama i preduzećima koja se opredijele da njihov proizvod sa šerijatskog stanovišta bude dozvoljen - HALAL.“
@delightful - izvinjavam se, stvarno nisam mislio nikog uvrijedit, poslužio sam se izrazom koji je najčešće korišten za pripadnike oba naroda
iceman2010

#3766 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iceman2010 »

svemir.ba wrote:Zaključak na kraju:
Svi problemi su riješeni odlaskom Arzije. Sve što se sad desi, bilo pozitivno bilo negativno, ljudski je, nećemo valjda ljude kažnjavati ako malo pogriješe.
Svi koji traže odgovornost za greške su fuj nacionalisti ili, u gorem slučaju, islamski fundamentalisti, spremni da se sad raznesu ispred vrtića. I jedino im je krivo što direktorica nije muslimanka.
Ovo je mala greškica i ne treba je spominjati jer ima toliko stvari koje ne štimaju u ovoj državi. Ko će se sitnicama baviti.
Situacija sa Djeda Mrazom je bila spontana reakcija sarajevskih roditelja jer je stanje bilo bajno ali eto, nije bio dozvoljen Djeda Mraz.
Oni prije su mogli popraviti stanje ali nisu htjelu, a ovi sad bi htjeli ali nemaju sredstava.

Ili je stanje u vrtićima sad bajno samo mi, roditelji to ne vidimo?

(jesam li ja nešto pogrešno shvatio)
:thumbup: Sve si odlicno shvatio. Principijelnost na nivou. Prije ce biti da im se Arzija nije svidjala (o razlozima necu. Oni ih najbolje znaju), pa je svaka stvar u vezi vrtica bila pod lupom. Ova im se svidja pa joj pjevaju: "Oprosticu joj sve......"
DaysleepeR

#3767 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by DaysleepeR »

Arzija je recimo 3 godine za redom plaćala nagradu za izvrsnost koja košta 25000 KM a koju dobija svako - ko plati. Tj. nije plaćala ona, ona se kitila, a mi smo plaćali.

U svijetu se ta nagrada zove nagrada za naivnost, a općina Novi Grad ih ima 5 :D

Duga je lista Arzijinih pasjaluka. I dugo vremena treba da se njen javašluk (uključujući i ovaj ugovor sa dobavljačima) dovede u red ;)

Nova direktorica je tu manje od 3 mjeseca koliko znam. Budite malo realni.
iceman2010

#3768 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iceman2010 »

DaysleepeR wrote:Arzija je recimo 3 godine za redom plaćala nagradu za izvrsnost koja košta 25000 KM a koju dobija svako - ko plati. Tj. nije plaćala ona, ona se kitila, a mi smo plaćali.

U svijetu se ta nagrada zove nagrada za naivnost, a općina Novi Grad ih ima 5 :D

Duga je lista Arzijinih pasjaluka. I dugo vremena treba da se njen javašluk (uključujući i ovaj ugovor sa dobavljačima) dovede u red ;)

Dobro. Njen rad i LAZI koje iznosi ce analizirati djeca koja sada idu u vrtice. Do tada cemo je amnestirati od bilo kakve odgovornosti jer joj treba xy vremena da sredi stvari. Znaci gospodjo slobodno radite sta hocete. Imate jedno 20 godina prije nego pocnemo procjenjivati vas rad. I kako je tu manje od 3 mjeseca? Koliko ja znam ona je tu puno duze, ali ti izgleda imas potrebu da umanjis njenu odgovornost na svaki moguci nacin. Ako je vadiona njeno zvanicno imenovanje na funkciju direktorice koju je i dotad obavljala i ako je uopste bilo tada onda.....
DaysleepeR

#3769 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by DaysleepeR »

V.D. direktorica je bila Vasvija Jajetović. ;)

nemoj bolan jarane učestvovati u temama o kojima slabo znaš činjenice. ohladi strasti, ako je iko u ovom slučaju reagovao to su JU Djeca Sarajeva.

drugo bi bilo da je otkriveno da se to radilo NAMJERNO i MJESECIMA. ovako je čisti zajeb dobavljača što je jasno kao dan.
nosara

#3770 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by nosara »

iceman2010 wrote:
DaysleepeR wrote:Arzija je recimo 3 godine za redom plaćala nagradu za izvrsnost koja košta 25000 KM a koju dobija svako - ko plati. Tj. nije plaćala ona, ona se kitila, a mi smo plaćali.

Dobro. Njen rad i LAZI koje iznosi ce analizirati djeca koja sada idu u vrtice. Do tada cemo je amnestirati od bilo kakve odgovornosti jer joj treba xy vremena da sredi stvari. Znaci gospodjo slobodno radite sta hocete. Imate jedno 20 godina prije nego pocnemo procjenjivati vas rad. I kako je tu manje od 3 mjeseca? Koliko ja znam ona je tu puno duze, ali ti izgleda imas potrebu da umanjis njenu odgovornost na svaki moguci nacin. Ako je vadiona njeno zvanicno imenovanje na funkciju direktorice koju je i dotad obavljala i ako je uopste bilo tada onda.....
:lol:
iceman2010

#3771 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iceman2010 »

DaysleepeR wrote:V.D. direktorica je bila Vasvija Jajetović. ;)

nemoj bolan jarane učestvovati u temama o kojima slabo znaš činjenice. ohladi strasti, ako je iko u ovom slučaju reagovao to su JU Djeca Sarajeva.

drugo bi bilo da je otkriveno da se to radilo NAMJERNO i MJESECIMA. ovako je čisti zajeb dobavljača što je jasno kao dan.
To je sve sto imas reci o tome da zena slaze dok si rekao keks?
DaysleepeR

#3772 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by DaysleepeR »

iceman2010 wrote:
DaysleepeR wrote:V.D. direktorica je bila Vasvija Jajetović. ;)

To je sve sto imas reci o tome da zena slaze dok si rekao keks?
vidiš, ja to sve gledam hladne glave i pouzdano znam da je ta izjava za halal certifikat pogrešno prenesena.
ako i nije ne mora značiti da LAŽE (što je btw. jako nepristojno nekome reći) već da je bila u zabludi. opet ponavljam, ona niti je dogovarala, niti ugovarala niti potpisala taj ugovor. da je počela raskidati ugovore sa firmom koju vodi hadžijska familija čim je došla opet bi se svi digli odakle joj pravo da kao srpkinja ostavlja bošnjačke firme bez posla...

itd. itd. itd.

fakat malo smirite strasti ljudi, nije niko nikom ništa namjerno radio
iceman2010

#3773 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iceman2010 »

DaysleepeR wrote: vidiš, ja to sve gledam hladne glave i pouzdano znam da je ta izjava za halal certifikat pogrešno prenesena.
ako i nije ne mora značiti da LAŽE (što je btw. jako nepristojno nekome reći) već da je bila u zabludi. opet ponavljam, ona niti je dogovarala, niti ugovarala niti potpisala taj ugovor. da je počela raskidati ugovore sa firmom koju vodi hadžijska familija čim je došla opet bi se svi digli odakle joj pravo da kao srpkinja ostavlja bošnjačke firme bez posla...

itd. itd. itd.

fakat malo smirite strasti ljudi, nije niko nikom ništa namjerno radio
Kako god u javnost je plasirala netacnu informaciju. Znam da niko nikom nije nista namjerno uradio. Ni kada vozac automobila udari pjesaka to ne uradi namjerno, ali iz nekog razloga odgovara, a u tom slucaju se preispituje sve i svasta. Naravno, situacija nije ista. Samo hocu da naglasim da se o nekim stvarima mora povesti racuna bez obzira na namjere. Ima i nesto sto se zove nemar.
DaysleepeR

#3774 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by DaysleepeR »

iceman2010 wrote:
Kako god u javnost je plasirala netacnu informaciju. Znam da niko nikom nije nista namjerno uradio. Ni kada vozac automobila udari pjesaka to ne uradi namjerno, ali iz nekog razloga odgovara, a u tom slucaju se preispituje sve i svasta. Naravno, situacija nije ista. Samo hocu da naglasim da se o nekim stvarima mora povesti racuna bez obzira na namjere. Ima i nesto sto se zove nemar.
apsolutno poštujem tvoju argumentaciju u ovom odgovoru. i slažem se da nemar postoji.

postoji uposlenik koji prima robu i koji je provjerio deklaraciju na bosanskom. čovjek nije čitao rusku deklaraciju preljepljenu bosanskom niti vjerovatno zna ruski. to je što se tiče direktnog kontakta osoblja JU Djeca Sarajeva i njihovog eventualnog propusta. stvarni propust i nemar je kod dobavljača što je vlasnik nedvosmisleno priznao i preuzeo svu odgovornost jer su jednostavno promijenili robu koju su dostavljali prije.

ja fakat, objektivno iz svih uglova ne mogu da vidim u čemu je problem sa JU Djeca Sarajeva kao i sa izjavom direktorice vezano za firmu. uopšte ne vidim. imala certifikat ili ne, apsolutno nije bitno sekunde u ovoj priči čovječe.
ono što je bitno prvi ti pa veliki broj ljudi koji su se digli apsolutno ignorišete.

to ti je isto kao što tebi u kancelariji dolazi firma godinama i mijenja filter u klimi, i nestane im tih filtera i oni u frci nabave drugi i potruju se raja u firmi. ko je kriv tu? direktor koji je potpisao ugovor sa tom firmom ili firma što je dostavila nešto drugo kako bi zadovoljila ugovor iz tendera?

jel trebao direktor svaki put da vrši inspekciju koji se filter mijenja?

opet apelujem, hladna glava je rješenje. i vjerski i kako god hoćeš.
novi.dan.nova.nafaka

#3775 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

DaysleepeR wrote:jel trebao direktor svaki put da vrši inspekciju koji se filter mijenja?
Pa ne treba direktor provjeravati, već ekipe stručne za to.
Čovječe, osnovna djelatnost JU-a je briga o djeci tih 8-9 sati u toku dana, a ishrana najvažnija stavka. Zar treba bit' toliko stručan i pametan pa ne formirati timove/službe koje će biti zaduženo za kontrolu hrane, higijene, kvalitete obrazovnog programa i tome slično!?
Jako me smeta to što mi nemamo mehanizma koji sistemski onemogućava grešku, a ne da se svede na to da je neko primijetio. Sutra će na trpezu doći klokanovo meso proizvedeno '79, ili nešto slično. I sve će se svesti na to "da je neko srećom na vrijeme uočio o čemu se radi", a zapravo se radi o 2-3 sedmice zakašnjenja...
A direktor će se vaditi na dobavljača iz Hrvatske, kojem ne možeš ništa jer je HR u EU, blah blah.
Post Reply