FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
nikad_izvini
#3751 Re: FK Zeljeznicar
Ja volim Želju
za njega sve
naprijed Željo
do pobjede
U boj kad krenemo
sve pred sobom rušimo
Željo mi te volimo
kako god završilo
za njega sve
naprijed Željo
do pobjede
U boj kad krenemo
sve pred sobom rušimo
Željo mi te volimo
kako god završilo
-
salle_eh1986
#3752 Re: FK Zeljeznicar
Ljudi, jel istina da je utakmica u 19:00, možda je pomjere kao što je već bilo slučaj. Ako neko ima kakvu informaciju više dobro bi došla, a ako ne onda mi ne preostaje ništa drugo nego da kasnim 15-20 minuta, ali se bojim da ne propustim koji gol...
HAJDE ŽELJO ZABI GOL, SAMO TEBI PJEVAMO, ŽELJO TI SI ŠAMPION, PJEVA CIJELI STADION...
HAJDE ŽELJO ZABI GOL, SAMO TEBI PJEVAMO, ŽELJO TI SI ŠAMPION, PJEVA CIJELI STADION...
-
nikad_izvini
#3753 Re: FK Zeljeznicar
Utakmica je u 19.00 h
PS Edin Višća je potpisao na tri godine
Deseti omladinac u ekipi. Fali nam još jedan
PS Edin Višća je potpisao na tri godine
- JThomas
#3754 Re: FK Zeljeznicar
sretan rođendan
i kad dođu teški dani
i kada ti loše krene
digni pogled ka tribini
ugledaćeš samo mene
i dok drugi traže mane
i seru sa druge strane
s juga se pjesma ori
bori se željo, bori
i kad stane srce moje,
i bog mi sklopi oči,
zakucaće bar još jednom,
i s neba će za te doći
a doživjeti možda neću,
da prođeš u finale
i da velikog reala
pobijediš na penale...

i kad dođu teški dani
i kada ti loše krene
digni pogled ka tribini
ugledaćeš samo mene
i dok drugi traže mane
i seru sa druge strane
s juga se pjesma ori
bori se željo, bori
i kad stane srce moje,
i bog mi sklopi oči,
zakucaće bar još jednom,
i s neba će za te doći
a doživjeti možda neću,
da prođeš u finale
i da velikog reala
pobijediš na penale...
- al_akhisari
#3755 Re: FK Zeljeznicar
nikad_izvini wrote:Utakmica je u 19.00 h
PS Edin Višća je potpisao na tri godine![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3756 Re: FK Zeljeznicar
sretan rođendan klube

- perke
#3757 Re: FK Zeljeznicar
Odlicno!! Hvala za informaciju, ovo je bas lijepa vijest na danasnji dan... nadam se da ce i veceras na Jugu biti svecanonikad_izvini wrote:Utakmica je u 19.00 h
PS Edin Višća je potpisao na tri godine![]()
- Šibicar
#3758 Re: FK Zeljeznicar
Sretan rodjendan najdraži klube na svijetu...vječno bi'ću uz tebe...
Volim Te Željo
P.S.@nikad_izvini,odlična vijest za Višću
Volim Te Željo
P.S.@nikad_izvini,odlična vijest za Višću
- ProbuseniDolar
#3759 Re: FK Zeljeznicar
Zna li neko kako je igro Zeljo??
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#3760 Re: FK Zeljeznicar
1-1ProbuseniDolar wrote:Zna li neko kako je igro Zeljo??
-
elSaik
#3761 Re: FK Zeljeznicar
4 nerijesena zaredom - bas nas je krenulo. 
- karanana
#3763 Re: FK Zeljeznicar
znate kako ono kazu: bod po bod...
- hidrant
#3764 Re: FK Zeljeznicar
Jebi ga, idemo dalje!
- slucajan
#3765 Re: FK Zeljeznicar
Zar ne ide Rudar dalje, zbog gola u gostimahidrant wrote:Jebi ga, idemo dalje!
- Šibicar
#3766 Re: FK Zeljeznicar
Od ovih igrača je izvučen maximum,i sad treba biti realan pa reći,da su snaga i borbenost naši jedini aduti,jer osim par pojedinaca tu kvaliteta nema,a to smo znali i prije početka sezone...
- ARmAn1i
#3767 Re: FK Zeljeznicar
da..tako nekako..Šibicar wrote:Od ovih igrača je izvučen maximum,i sad treba biti realan pa reći,da su snaga i borbenost naši jedini aduti,jer osim par pojedinaca tu kvaliteta nema,a to smo znali i prije početka sezone...
al sam sjeban pravooo
takve igre u gostima, mislim na bodove..i sve da zaokruzimo sa danasnjiom pobjedom.. ali
jbg idemo dalje..pa cemo vidjet dokle
- Charuga
- Globalni moderator
#3768 Re: FK Zeljeznicar
Ovo gore je opis danasnje utakmice na Grbavici ..
- Šibicar
#3769 Re: FK Zeljeznicar
Ma nema razloga za brigu,k'o što neko reče,sigurno nas niko nigdje neće nakantati i sigurno ćemo još bodova donijeti sa strane,ali isto tako sigurno se ni mi nećemo nagledati neke lijepe i lepršave igre našeg kluba,jer je to bez 3-4 kvalitetna pojačanja nemoguće...ARmAn1i wrote:da..tako nekako..Šibicar wrote:Od ovih igrača je izvučen maximum,i sad treba biti realan pa reći,da su snaga i borbenost naši jedini aduti,jer osim par pojedinaca tu kvaliteta nema,a to smo znali i prije početka sezone...
al sam sjeban pravooo![]()
takve igre u gostima, mislim na bodove..i sve da zaokruzimo sa danasnjiom pobjedom.. ali![]()
jbg idemo dalje..pa cemo vidjet dokle
- al_akhisari
#3770 Re: FK Zeljeznicar
Nisam bio na utakmici, tako da si necu uzeti za pravo da komentarisem igru...Ipak, moram reci da sam iznenadjen rezultatom; ocekivah tri boda, sigurna...No, sta ces, zivot tece dalje...Bod, po bod
Molio bih samo da ne idemo u krajnost i krenemo s pricama tipa...ovo je katastrofa; sve treba potjerati; bla, bla...SABUR...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3771 Re: FK Zeljeznicar
Osim ostavka.
kako se kaže kloc?
kako se kaže kloc?
-
LSD
#3772 Re: FK Zeljeznicar
Preloše,preloše...dozvolili smo sebi da nam Rudar iz jedne jedine prilike uzme bodove,ni krivi ni dužni
Ekipa kojoj sve svodili na izbijanje loptu u aut i valjanje po terenu nama uzima bodove
Bekrić,Serdarević
...Stanić i Radovanović nabacili 100 lopti sa strane a niko da skoci i zabije gol
Rudari sasvim zasluženo odnijeli bod...protiv nas je sasvim dovljam jedan kvalitetan bunker i bod je zagarantovan,ako ko zayebe od naših u odbrani (kao što je i bilo kad njihovog gola) dobro i jeste (to automatski znaci gol i vrlo moguce sva 3 boda,srecom pa smo veceras uspjeli nekako izjednaciti ,ustvari na silu ugurali loptu u gol).
Ekipa kojoj sve svodili na izbijanje loptu u aut i valjanje po terenu nama uzima bodove
Bekrić,Serdarević
Rudari sasvim zasluženo odnijeli bod...protiv nas je sasvim dovljam jedan kvalitetan bunker i bod je zagarantovan,ako ko zayebe od naših u odbrani (kao što je i bilo kad njihovog gola) dobro i jeste (to automatski znaci gol i vrlo moguce sva 3 boda,srecom pa smo veceras uspjeli nekako izjednaciti ,ustvari na silu ugurali loptu u gol).
-
salle_eh1986
#3773 Re: FK Zeljeznicar
Za ne povjerovati. Neznam odakle da počnem ali evo otprilike to je ovako. Ova sezona se može ocjeniti kroz jednu staru izreku "što dobio na mostu to izgubio na ćupriji", tj. donose se bodovi sa gostovanja a gube kući. Ja bih lično volio da se i gubi vani a dobija kući nego ovako što smo ekipa za kladioničare, odigrati čisti X, kvota 1,20
A što se tiče utakmice da krenem sa komentarima. Prvo sam početak utakmice je bio potpuno nelogičan, iftar je bio u 18:57 pa je bio red da klub kao klub svih nacija i generacija da pomjeri utakmicu bar u pola 8 ali nema veze, ko hoće nek uđe u 18:50 a ko neće nek čeka kad iftari. Prvo što mi je upadalo u oči je valjanje po terenu igrača Rudara kad god su imali priliku za to, padali su teatralno, neki i po više puta u toku utakmice, ko pokošeni. Ja bih molio sudijsku organizaciju da ako je to ikako moguće sankcionira ovakve ispade žutim kartonima jer ovo je samo ruganje nogometnu i najjačoj ligi jedne države. Druga stvar je pokušaj naših igrača da na silu izbore penal pa svaki imalo jači duel je značio bacanje na travu a onda prepirka sa sudijom. Da malo odem sa terena na tribine. Stadion je bio solidno popunjen, čak i više nego što sam lično očekivao. Ali to i nije pravi odraz stanja na tribinama. Mogu sigurno reći da oko 80 % juga je utakmicu posmatralo kao da igra neko tamo treći, a njihov voljeni klub. Čak su bili bučniji i par navijača gostujućeg tima. Onih 20 % je za pohvalu što se tiče navijanja čitavih 90 minuta, a posebno me dojmila pjesma na kraju susreta (Zar je to sve štio imam ja ot tebe, zar je to sve što je ostalo, zar je to sve za ove duge godine, i ako je premalo je). Mana, a možda i najveća je to što se pokušavaju nametnuti nove pjesme koje znaju samo vođe navijača i nekolicina oko njih pa nama ostalim to izgleda potpuno nejasno nekad šta se pjeva. Šta bi sa onim starim koje svi znaju, pa da jug grmi(Maslačak sam, Sve štom želim u ovom trenutku i sl.)?!
Neshvatam pokušaje Amara Osima da od nekih levata napravi fudbalere, Bekrić nikad neće moći biti igrač oko kojeg će se graditi igra kao i ovi novi napadači koji neznaju sastaviti dvije pametne(izuzev Mešanovića koji se bar trudi ako ništa).Ovih danas 11 koji su igrali(+2 izmjene) treba dobro preispitati iz kojih motiva su u klubu, jer malo daju za sveti nam grb(izuzev pojedinaca)
Šehić-neocjenjen, nije mogao ništa kod gola, a kao dodatak njegovoj igri je driblanje nekolicine protivničkih napadača i bacanje navijača u očaj. Čolić-neočekivano loš, do sada je bio jedan od najboljih ali je večeras zakazao, u odbrambenim zadaćama nije loš ali u napadu ga nema. Mešić-neocijenjen, nisam ga nešto ni upratio pa ne bih komentarisao. Cocalić-na svom nivou, kapitenski, pravi vođa nove generacije. Radovanović-veoma slabom izdanje, pokušavao je šutirati iz daljine a svi pokušaji su završavali daleko iznad gola. Svraka-neznam iz kojeg razloga je uopšte igrao. Serdarević-mislio je da nešto zna pa je i pokušavao ali nije mogao meda na kašiku kako kaže naš narod, ocijena slabo. Ćulum-pored Coce siigurno igrač koji je odigrao najbolje. Bez lopte odličan, ulazio u duel, većina napada je išla na njega pa je on pokušavao spustiti loptu klocevima u napadu. Kad ima loptu imam osjećaj da će pasti preko nje, valjda je razlog duge noge(do zemlje
). Stanić-mamak odigra dvije dobre utakmice a onda u ovoj napravi budalu od sebe. Igra po vokaciji ofanzivno a on kad ide naš napad se boji da krene naprijed pa ostaje iza lopte. Bekrić-obavezno šut karta. Mislim da je ispucao sav kredit ako ga je nekad stekao jer u ovih 7 kola ubjedljivo najlošije ime. Plejmejker kojinezna šta će sa sobom i loptom, nema nos za prave stvari, preporučio bi mu da pogleda jednom Misketa pa da proba kao on. Mešanović-trudio se ali vidi se da su ga godine stigle.Zbog ona 2 gola sa tarta prvenstva zaslužuje da ga za sad ostavim na miru. Popović-Trut zvani Lazar. Neznam što on uopšte misli da je njegov zadatak. To bi trebalo da je zabijanje golova ali on kao da to nezna. Slabo, preloše, jedan od onih koji mislim da su višak u klubu. Ova ekipa nemože napraviti neki rezultat bez pravog pleja a to nemamo, Bešlija je možda blizu ali treba nam svježa, mlađa krv. Napad kriza, sreća pa primismo gol inače ga naši nikad nebi dali da nisu morali ganjati rezultat.
Slijedi gostovanje Borcu i kako stvari stoje ne gine nam 3 komada. Što se tiče slijedeće utakmice na Grbavici protiv Slobode, ne obećavam svoje prisustvo(prvi put ove sezone) ukoliko ne donesemo bod(ove) iz grada na Vrbasu. Toliko od mene, pozdrav svim Manijacima uz ove riječi: MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ...
A što se tiče utakmice da krenem sa komentarima. Prvo sam početak utakmice je bio potpuno nelogičan, iftar je bio u 18:57 pa je bio red da klub kao klub svih nacija i generacija da pomjeri utakmicu bar u pola 8 ali nema veze, ko hoće nek uđe u 18:50 a ko neće nek čeka kad iftari. Prvo što mi je upadalo u oči je valjanje po terenu igrača Rudara kad god su imali priliku za to, padali su teatralno, neki i po više puta u toku utakmice, ko pokošeni. Ja bih molio sudijsku organizaciju da ako je to ikako moguće sankcionira ovakve ispade žutim kartonima jer ovo je samo ruganje nogometnu i najjačoj ligi jedne države. Druga stvar je pokušaj naših igrača da na silu izbore penal pa svaki imalo jači duel je značio bacanje na travu a onda prepirka sa sudijom. Da malo odem sa terena na tribine. Stadion je bio solidno popunjen, čak i više nego što sam lično očekivao. Ali to i nije pravi odraz stanja na tribinama. Mogu sigurno reći da oko 80 % juga je utakmicu posmatralo kao da igra neko tamo treći, a njihov voljeni klub. Čak su bili bučniji i par navijača gostujućeg tima. Onih 20 % je za pohvalu što se tiče navijanja čitavih 90 minuta, a posebno me dojmila pjesma na kraju susreta (Zar je to sve štio imam ja ot tebe, zar je to sve što je ostalo, zar je to sve za ove duge godine, i ako je premalo je). Mana, a možda i najveća je to što se pokušavaju nametnuti nove pjesme koje znaju samo vođe navijača i nekolicina oko njih pa nama ostalim to izgleda potpuno nejasno nekad šta se pjeva. Šta bi sa onim starim koje svi znaju, pa da jug grmi(Maslačak sam, Sve štom želim u ovom trenutku i sl.)?!
Neshvatam pokušaje Amara Osima da od nekih levata napravi fudbalere, Bekrić nikad neće moći biti igrač oko kojeg će se graditi igra kao i ovi novi napadači koji neznaju sastaviti dvije pametne(izuzev Mešanovića koji se bar trudi ako ništa).Ovih danas 11 koji su igrali(+2 izmjene) treba dobro preispitati iz kojih motiva su u klubu, jer malo daju za sveti nam grb(izuzev pojedinaca)
Šehić-neocjenjen, nije mogao ništa kod gola, a kao dodatak njegovoj igri je driblanje nekolicine protivničkih napadača i bacanje navijača u očaj. Čolić-neočekivano loš, do sada je bio jedan od najboljih ali je večeras zakazao, u odbrambenim zadaćama nije loš ali u napadu ga nema. Mešić-neocijenjen, nisam ga nešto ni upratio pa ne bih komentarisao. Cocalić-na svom nivou, kapitenski, pravi vođa nove generacije. Radovanović-veoma slabom izdanje, pokušavao je šutirati iz daljine a svi pokušaji su završavali daleko iznad gola. Svraka-neznam iz kojeg razloga je uopšte igrao. Serdarević-mislio je da nešto zna pa je i pokušavao ali nije mogao meda na kašiku kako kaže naš narod, ocijena slabo. Ćulum-pored Coce siigurno igrač koji je odigrao najbolje. Bez lopte odličan, ulazio u duel, većina napada je išla na njega pa je on pokušavao spustiti loptu klocevima u napadu. Kad ima loptu imam osjećaj da će pasti preko nje, valjda je razlog duge noge(do zemlje
Slijedi gostovanje Borcu i kako stvari stoje ne gine nam 3 komada. Što se tiče slijedeće utakmice na Grbavici protiv Slobode, ne obećavam svoje prisustvo(prvi put ove sezone) ukoliko ne donesemo bod(ove) iz grada na Vrbasu. Toliko od mene, pozdrav svim Manijacima uz ove riječi: MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ...
- al_akhisari
#3774 Re: FK Zeljeznicar
Ne zelim da ti uskratim pravo na misljenje, ali...Sta je poenta ovolikog tvog pisanja???Mislis da struka ne zna kakve igrace ima; zar mislis da oni ne bi voljeli da u sredini imaju misketa, a u napadu dzeksona;...ako ovako malo fali da vise ne ides na tekme ( iako sigurno ides vise od mene, da se zna ), onda se malcice zamisli...Ljudima koji su dosli, i bili iskreni prema sebi, igracima i nama, rekavsi sta mozemo ocekivati, treba PODRSKA...Ko je radio bilo kakav ozbiljan posao i pred sebe stavio iole ozbiljan cilj, da bi dosao do istog, treba VRIJEME i podrska...Manite se malodusnosti...djeco draga...salle_eh1986 wrote:Za ne povjerovati. Neznam odakle da počnem ali evo otprilike to je ovako. Ova sezona se može ocjeniti kroz jednu staru izreku "što dobio na mostu to izgubio na ćupriji", tj. donose se bodovi sa gostovanja a gube kući. Ja bih lično volio da se i gubi vani a dobija kući nego ovako što smo ekipa za kladioničare, odigrati čisti X, kvota 1,20![]()
Šehić-neocjenjen, nije mogao ništa kod gola, a kao dodatak njegovoj igri je driblanje nekolicine protivničkih napadača i bacanje navijača u očaj. Čolić-neočekivano loš, do sada je bio jedan od najboljih ali je večeras zakazao, u odbrambenim zadaćama nije loš ali u napadu ga nema. Mešić-neocijenjen, nisam ga nešto ni upratio pa ne bih komentarisao. Cocalić-na svom nivou, kapitenski, pravi vođa nove generacije. Radovanović-veoma slabom izdanje, pokušavao je šutirati iz daljine a svi pokušaji su završavali daleko iznad gola. Svraka-neznam iz kojeg razloga je uopšte igrao. Serdarević-mislio je da nešto zna pa je i pokušavao ali nije mogao meda na kašiku kako kaže naš narod, ocijena slabo. Ćulum-pored Coce siigurno igrač koji je odigrao najbolje. Bez lopte odličan, ulazio u duel, većina napada je išla na njega pa je on pokušavao spustiti loptu klocevima u napadu. Kad ima loptu imam osjećaj da će pasti preko nje, valjda je razlog duge noge(do zemlje). Stanić-mamak odigra dvije dobre utakmice a onda u ovoj napravi budalu od sebe. Igra po vokaciji ofanzivno a on kad ide naš napad se boji da krene naprijed pa ostaje iza lopte. Bekrić-obavezno šut karta. Mislim da je ispucao sav kredit ako ga je nekad stekao jer u ovih 7 kola ubjedljivo najlošije ime. Plejmejker kojinezna šta će sa sobom i loptom, nema nos za prave stvari, preporučio bi mu da pogleda jednom Misketa pa da proba kao on. Mešanović-trudio se ali vidi se da su ga godine stigle.Zbog ona 2 gola sa tarta prvenstva zaslužuje da ga za sad ostavim na miru. Popović-Trut zvani Lazar. Neznam što on uopšte misli da je njegov zadatak. To bi trebalo da je zabijanje golova ali on kao da to nezna. Slabo, preloše, jedan od onih koji mislim da su višak u klubu. Ova ekipa nemože napraviti neki rezultat bez pravog pleja a to nemamo, Bešlija je možda blizu ali treba nam svježa, mlađa krv. Napad kriza, sreća pa primismo gol inače ga naši nikad nebi dali da nisu morali ganjati rezultat.