English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Šibicar
#3751 Re: English Premier League
Penal za Man je presmiješan,drugo Fletcher se,nakon očiglednog simuliranja,zalijeće i gura onog ćelavog picana od sudije na šta ovaj ostaje nijem,k'o da je naša liga u pitanju
a Nani je pravo govno od igrača,sve fore je pokupio od svog reprezentativnog kolege Ronalda,pa se na svaki kontakt valja po terenu k'o da ga je snajper pogodio.Arsenal s druge strane očajan,igra bez igre,petljavina,bezidejno,ma jednom riječju NIŠTA...
- belafonte
#3752 Re: English Premier League
Zaslužena pobjeda ManU-a, a nek samo neko još spomene da je Arsenal kandidat za titulu(pogotovo uključujući mene) treba ga banovat 
- Šibicar
#3753 Re: English Premier League
Prokleti Tesla nabijem ga na q...Better Man wrote:Ko jos prati jadnu i cemernu Premier ligu BiH i jos jadnije i cemernije klubove u istoj?Neelix wrote:za FK Sarajevo, ciko. Pretpostavljam da ti navijas za Siroki.
- bingov buraz
#3754 Re: English Premier League
Sa velikim naglaskom na ovo ozbiljnija,ili Wenger mora mjenjati taktiku ili Arsenal mora mjenjati menadzera.GandalfSivi wrote:Samo da potpisem!!! Glory, Glory...bingov buraz wrote:Zasluzena pobjeda ozbiljnije ekipe.Ocekujem crnu seriju Arsenala kao i svake godine u ovo vrijeme i oprostaj od titule.
- Trasimaco
#3755 Re: English Premier League
Upisana 3 boda i to je lagani povratak na vrh. Ova utakmica manje se jos uvijek nece racunati kao pobjeda.
March on!
March on!
- felipe kajetano
#3756 Re: English Premier League
kratko i jasnoBetter Man wrote:Arsenal redovna musterija Manchester Uniteda! Najvaznija pobjeda jesenjeg djela sezone. Obzirom na utakmicu manje protiv Chelsea mogu i izgubiti. Povratak na prvo mjesto trenutno najveceg kluba Engleske!
- karanana
#3757 Re: English Premier League
fakat je ono gore od nase premijer lige da sudije potpadnu pod pritiskom publike i mahanjem igraca i dosude onako smijesan penal.
- Djokej
#3758 Re: English Premier League
Onaj golman Arsenala lici na Misketa 
- burek_in_space
#3759 Re: English Premier League
Idi Arsene, samo idi...
- ratata
#3760 Re: English Premier League
nista novo kad je u pitanju Unitedkaranana wrote:fakat je ono gore od nase premijer lige da sudije potpadnu pod pritiskom publike i mahanjem igraca i dosude onako smijesan penal.
-
LSD
#3761 Re: English Premier League
Wengerovi puleni nisu zaprijetili ljudski kako treba golu Uniteda, nekoliko polušansi koje su pocistili Vidic i Ferdinand...bio je jedan šut Arshavina po sredini gola koji je bio lagan plijen za VDS...Man.Utd i kad je daleko od prave forme opet je prvi na tabeli.
- ja.neron
#3762 Re: English Premier League
penal ili ne ?
- ultima_palabra
#3763 Re: English Premier League
Sinoć sam se podsjetio zašto sam nekad mrzio Mancse sa takvim žarom
Onakav nafakaški gol i onakav penal, nevjerovatno
Mada ni Arsenal nije ništa uradio, postaje polako jasno da nikad neće biti ekipa za velike utakmice dok je Wenger tu, pa njega bi i Mirza Prandelli taktički nadmudrio
Cesc i RVP su totalno van forme, Arshavin je propo ko kauč... za ovakvu tekmu trebaju spremni igrači, Walcott kad igra makar se nešto dešava.
Jel zna neko podatak koji je ovo penal protiv Arsenala na Old Traffordu u zadnjih 7-8 godina?
Mada ni Arsenal nije ništa uradio, postaje polako jasno da nikad neće biti ekipa za velike utakmice dok je Wenger tu, pa njega bi i Mirza Prandelli taktički nadmudrio
Jel zna neko podatak koji je ovo penal protiv Arsenala na Old Traffordu u zadnjih 7-8 godina?
- ultima_palabra
#3764 Re: English Premier League
Evo našao sam
Mislim da je svaki bio manje-više sporan.
It was the fifth penalty awarded against Arsenal in their last eight trips to Old Trafford.
-
Nuclear Winter
#3765 Re: English Premier League
Mojne tako kolega,čekaj samo dok se uloguje "londonac" better man,ima da te žžžiikk ko šahbaz zbog tvojih riječiultima_palabra wrote:Sinoć sam se podsjetio zašto sam nekad mrzio Mancse sa takvim žaromOnakav nafakaški gol i onakav penal, nevjerovatno
Cesc i RVP su totalno van forme, Arshavin je propo ko kauč... za ovakvu tekmu trebaju spremni igrači, Walcott kad igra makar se nešto dešava.
Šalu na stranu mrtvi nafakaši,onaj penal ne bi smio svirati ni da mi rođeni brat u man utd igra.U svakom slučaju mančester ONAKO,arsenal OČAJAN.Onaj clichy nije ni za travnika,song takođe.Ono sinoć je izgledalo tako loše da sam na momenat pomislio da je branimir tulić trener arsenala a ne wenger
- burek_in_space
#3766 Re: English Premier League
Malo ste odlutali od teme
@Baron_Samedi, prekini sa pisanjem gluposti, tako ti Kraljice.
@Baron_Samedi, prekini sa pisanjem gluposti, tako ti Kraljice.
-
missko
#3767 Re: English Premier League
Ma jok gdje je penal kad igrac u 16 igra rukom, lopta bi ionako pobjegla Naniju. Kazu pravila da je svako igranje rukom u 16 penal a namjerno igranje jos i karton. Sreca pa ga fulio inace bi danas srali kako bi Arsenal pobjedio na nije bilo penala.
- vicious
#3768 Re: English Premier League
Koje to pravilo kaže? Po hiljaditi put, SAMO namjerno igranje rukom se sankcioniše. Naravno, o tome da li je neko igranje rukom bilo namjerno ili nije uvijek se može raspravljati, ali to je druga tema.missko wrote:Ma jok gdje je penal kad igrac u 16 igra rukom, lopta bi ionako pobjegla Naniju. Kazu pravila da je svako igranje rukom u 16 penal a namjerno igranje jos i karton. Sreca pa ga fulio inace bi danas srali kako bi Arsenal pobjedio na nije bilo penala.
Kako god, s penalom ili bez njega, pobjeda Manchestera apsolutno zaslužena, Arsenal nula.
-
missko
#3769 Re: English Premier League
http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%88%D0 ... 0%B0%D1%86vicious wrote:Koje to pravilo kaže? Po hiljaditi put, SAMO namjerno igranje rukom se sankcioniše. Naravno, o tome da li je neko igranje rukom bilo namjerno ili nije uvijek se može raspravljati, ali to je druga tema.missko wrote:Ma jok gdje je penal kad igrac u 16 igra rukom, lopta bi ionako pobjegla Naniju. Kazu pravila da je svako igranje rukom u 16 penal a namjerno igranje jos i karton. Sreca pa ga fulio inace bi danas srali kako bi Arsenal pobjedio na nije bilo penala.
Kako god, s penalom ili bez njega, pobjeda Manchestera apsolutno zaslužena, Arsenal nula.
- Obuca9
#3770 Re: English Premier League
@missko nisi u pravu 
PRAVILO BR. 14 – KAZNENI UDARAC
Kazneni udarac se dosuuje protiv ekipe koja napravi jedan od deset prekršaja za koje se dosuuje direktni slobodni udarac, unutar vlastitog kaznenog prostora i dok je lopta u igri.
PRAVILO BR. 12 – PREKRŠAJI I NESPORTSKA PONAŠANJA
Direktan slobodan udarac se dosuuje protivnikoj ekipi ako igra napravi bilo koji od narednih šest prekršaja, napravljenih na nain koji sudija smatra kao nepažljiv, bezobziran ili uz korištenje pretjerane snage:
· udaranje nogom ili pokušaj udaranja nogom protivnika;
· saplitanje ili pokušaji saplitanja protivnika;
· skok na protivnika;
· nasrtanje na protivnika;
· udaranje ili pokušaji udaranja protivnika;
· guranje protivnika.
· startuje (uklizava) na protivnika kako bi došao u posjed lopte, tako što ostvari kontakt sa protivnikom prije nego što
dotakne loptu;
· drži protivnika;
· pljuje protivnika;
· namjerno igra loptu rukom (osim vratara unutar njegovog vlastitog kaznenog prostora).
Kazneni udarac se dosuuje protiv ekipe koja napravi jedan od deset prekršaja za koje se dosuuje direktni slobodni udarac, unutar vlastitog kaznenog prostora i dok je lopta u igri.
Direktan slobodan udarac se dosuuje protivnikoj ekipi ako igra napravi bilo koji od narednih šest prekršaja, napravljenih na nain koji sudija smatra kao nepažljiv, bezobziran ili uz korištenje pretjerane snage:
· skok na protivnika;
· guranje protivnika.
· startuje (uklizava) na protivnika kako bi došao u posjed lopte, tako što ostvari kontakt sa protivnikom prije nego što
dotakne loptu;
· drži protivnika;
· pljuje protivnika;
· namjerno igra loptu rukom (osim vratara unutar njegovog vlastitog kaznenog prostora).
- vicious
#3771 Re: English Premier League
Ne mogu da vjerujem... ovo je tebi relevantan izvor: "Jedanaesterac se izvodi sa udaljenosti od 11 metara od gola."missko wrote:http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%88%D0 ... 0%B0%D1%86vicious wrote:Koje to pravilo kaže? Po hiljaditi put, SAMO namjerno igranje rukom se sankcioniše. Naravno, o tome da li je neko igranje rukom bilo namjerno ili nije uvijek se može raspravljati, ali to je druga tema.missko wrote:Ma jok gdje je penal kad igrac u 16 igra rukom, lopta bi ionako pobjegla Naniju. Kazu pravila da je svako igranje rukom u 16 penal a namjerno igranje jos i karton. Sreca pa ga fulio inace bi danas srali kako bi Arsenal pobjedio na nije bilo penala.
Osim toga, u tom članku ne piše ništa od onoga što si ti gore rekao.
EDIT: Evo Sema je odradio posao, kao i obično
Last edited by vicious on 14/12/2010 13:15, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#3772 Re: English Premier League
Čuj pljuje protivnika
A da ga pogodi slinom?
-
missko
#3773 Re: English Premier League
Hajd sad reci ja kao igrac stojim na golu i okrenut sam ledjima i ne vidim uopste gdje ide lopta i ruka mi nije uz tjelo nego pola metrra od mene i frajer puca na go i mene lopta pogodi u ruku i ode u korner jel to penal? Nema sanse da sam igro namjerno.hz__semir wrote:@missko nisi u pravu
· skok na protivnika;
· guranje protivnika.
dotakne loptu;
· drži protivnika;
· pljuje protivnika;
Postojili slucajno pravilo da kaze ako nenamjerno igranj rukom sprijeci pogodak ili sansu za postizanje pogotka.
- ultima_palabra
#3774 Re: English Premier League
Postoji tu više faktora kod određivanja namjere: da li je ruka u neprirodnom položaju, da li je ruka išla prema lopti ili lopta prema ruci, itd... ono od sinoć ne ispunjava nijedan uslov za penal.
-
missko
#3775 Re: English Premier League
Jel bila ruka uz tjelo-nije, jel lopta isla van igralista ili bi Nani prosao dalje da ovaj nije igrao rukom-proso bi dalje,lopta nije bila napucana, namjere nije bilo po meni al se nesto nije ni trudio da skloni ruku. Drotovski je tvrditi da je penal samo namjerno igranje rukom u 16.ultima_palabra wrote:Postoji tu više faktora kod određivanja namjere: da li je ruka u neprirodnom položaju, da li je ruka išla prema lopti ili lopta prema ruci, itd... ono od sinoć ne ispunjava nijedan uslov za penal.