Dešavanja u Srbiji

Post Reply
dallton

#3751 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

pesak wrote:
dallton wrote:dobro je neko rekao: srbija je sad kao weimarska republika :(
pa nemoj tako...valjda znaju braca francuzi kome daju nagrade, podrsku, prtijateljstvo... i bre... pa znas ono- bratsvo, jednakost -sloboda...i to... tako... :D

kako mozes tako biti surov i neuctiv ????? :?
Koga francuzi pohvale za politiku, uglavnom zavrsi u teroru, oni takve legije dijele po cijeloj africi...A zasto je usporedba s vajmarom neuctiva i surova, ne razumijem? :?
pesak

#3752 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

Politički, a ne "vojni" sukob

4.12.2008
Branka Mihajlović

Iako je sukob na relaciji načelnik Generalštaba Vojske Srbije Zdravko Ponoš i ministar odbrane Dragan Šutanovac javno eskalirao, retko ko pristaje da o tome nešto kaže. Mada, većina analitičara 'off the record' sugeriše da nije u pitanju "vojna stvar", već još jedan politički obračun u okviru vladajuće Demokratske stranke.

Najpre je pukla priča u petak, posle novogodišnjeg prijema u Ministarstvu odbrane, na kome se, sasvim neuobičajeno, nije pojavio ne samo načelnik Generalštaba, već i niko iz njegovog okruženja, što je ličilo na usmereni bojkot. Nije bilo ni predsednika Srbije i Demokratske stranke Borisa Tadića. U javnosti se već izvesno vreme zucka o tome da je sledeći obračun koji se priprema, obračun predsednika Tadića sa ministrom Šutanovcem. Onda je danas osvanuo intervju u listu "Politika" sa Zdravkom Ponošem, načelnikom Generalštaba, koji je, ne birajući reči, napao Ministarstvo odbrane zbog zastoja u reformi Vojske. General Ponoš je rekao da ne postoji državna strategija nacionalne bezbednosti, da politika odbrane funkcioniše samo simbolično, da postoji zastoj u reformi vojske, optužio je Ministarstvo odbrane, odnosno Dragana Šutanovca za nekompetenciju, neodgovornost, nesposobnost, aroganciju.

Dobri poznavaoci vojnih prilika kažu da je tačno da Srbija nema jasnu strategiju, ide li, kao druge zemlje u regionu, prema NATO savezu ili, kako to stoji u važećoj skupštinskoj Rezoliciji donetoj u vreme Vojislava Koštunice, vojnoj neutralnosti. Ovaj sukob, međutim, niko ne tumači kao sukob između dve koncepcije na liniji neutralnost ili NATO. Ljubodrag Stojadinović, analitičar vojnih zbivanja i autor intervjua sa načelnikom Generalštaba, za RSE kaže:

"Očigledno je da se ovde radi o jednoj netipičnoj, rekao bih, pobuni prvog vojnika protiv sopstvenog ministra odbrane. Koliko sam razumeo, ipak se radi o sukobu koncepcija i o nečemu što je predstavljeno kao sukob između koncepcije načelnika Generalštaba i njegovog kolegijuma i koncepcije Ministarstva odbrane, odnosno zbog nedostatka bilo kakvog plana i koncepcije."

Ljubodrag Stojadinović je, iako dobar poznavalac dešavanja i u Vojsci i u nadležnom Ministarstvu, ipak bio iznenađen žestinom napada:

"Izgleda da je taj gest protesta zapravo bio pokušaj da se javnosti ukaže na neke stvari koje su mnogo krupnije od toga i koje zapravo negiraju bilo kakve marketinške istupe u vezi sa velikim dostignućima na polju reformi i dimenzioniranja vojske u skladu sa potrebama odbrane države."

Najava državnog udara?!

Zdravko Ponoš
Kada profesionalni vojnik izrekne javno takve ocene o svom ministru, kao što je to učinio general Ponoš to se može nazvati i vojnim udarom, rekao je šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke i predsednik skupštinskog Odbora za bezbednost Dragan Todorović. On je pokušao već za danas da hitno sazove sednicu skupštinskog Odbora, ali nije uspeo - ona će biti održana sutra:

"Ovo je najozbiljniji sukob, ovo bi moglo, možda, da predstavlja i najavu državnog udara. Može, ali je verovatnije da je ovo unutarstranački sukob u okviru Demokratske stranke. Ovo je direktno kršenje Ustava po kome je vojska pod civilnom kontrolom, a ovo pokazuje da ona to nije, da neko ima tu kontrolu, ali izvan Parlamenta. Ko je taj, odgovor ćemo morati da dobijemo od generala Ponoša, odnosno od Ministarstva." odbrane."

Profesor Miroslav Hadžić sa Fakulteta političkih nauka je rekao, uz ogradu da ne zna političku pozadinu sukoba, da je olako tumačenje čina generala Ponoša vojnička neposlušnost, ili vojni udar. On smatra da, ako je načelnik Generalštaba bezuspešno pokušavao da skrene pažnju na probleme, on ne samo da ima pravo već i dužnost da se obrati javnosti:

"Ja to onda u ovom trenutku razumem, ili bih mogao da razumem, kao akt upozorenja i poziv državi, institucijama i nosiocima vlasti da se ozbiljno pozabave vojskom. Ne zaboravimo, osam godina je vojska menjala imena i ministre, ali nikada nije napravljena ni ozbiljna strategija nacionalne bezbednosti ni državni plan za reformu, u kojem bi pisalo ko bi šta trebalo da radi i koliko bi to koštalo itd."

Biografije ministra i generala imaju više sličnosti nego razlike. I načelnik Generalštaba i ministar Odbrane su diplomirali u Beogradu, obojica se potom dodatno školovali na zapadu, obojica rođeni šesdesetih, i mada je jedno od pitanja generalu Ponošu: idete li na koncerte Miroslava Ilića (popularnog pevača narodne muzike i tasta ministra Šutanovca) trebalo da sugeriše različit ukus dvojca u sukobu, poznavaoci kažu da ni u muzici oni nisu na dva pola - obojica vole da slušaju Stinga, Štulića i Stonse, bez obzira na porodične okolnosti. Dakle, ni ovdašnja šema Guča ili Egzit u ovom slučaju ne pije vodu.

Većina naših dobro obaveštenih sagovornika su nam rekli da nećemo dugo čekati, već će se brzo pokazati da u Tadićevom stranačkom grmu leži zec, a da je reforma vojske još jedna ovdašnja sporedna stvar.

* Printajte
* Pošaljite
Abacija

#3753 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Abacija »

@pesak, vrati nam se na Forum.
Jezičke nedoumice
KAKO JE NEŠTO VEĆE, IAKO JE MANJE

Objavljeno: Pet, 26. 12. 2008. 14:36
Peđa Popović

Image Image

Vlada Srbije je odlučila je da zbog svetske finansijske krize za polovinu smanji dodatak zaposlenima u javnim preduzećima na Kosovu.

Tako će umesto duplo veće plate zaposleni na Kosovu dobijati 50 odsto veća primanja u odnosu na kolege iz Srbije.

Novogodišnje smanjenje plata sigurno nije obradovalo zaposlene na Kosovu, mada bi im bilo još teže da su recimo pročitali saopštenje vlade o smanjenju plata.

Tamo je navedeno da je „Vlada Srbije odlučila da zaposlenima u organizacijama, službama i javnim preduzećima sa teritorije AP KiM koji žive i rade na teritoriji Pokrajine od januara 2009. godine isplaćuju zarade uvećane za 50 odsto”.

Iako je matematika egzaktna nauka, do zabune može doći kada nedostaju neki parametri. Poput onog na koju se osnovicu odnosi povećanje. Po logici novinara e-novina, to bi bilo dodatnih 50 odsto na već postojeće plate, koje su duplo veće u odnosu na kolege iz „ostatka” Srbije.
Međutim, kako nam je rastumačila Rada Trajković, predsednica Izvršnog odbora Srpskog nacionalnog veća Kosova i Metohije, radi se o povećanju od 50 procenata u odnosu na plate koje se primaju van Kosova. „U vladi ne znaju šta rade”, rekla je za e-novine Trajkovićeva.

Bilo kako bilo, zaposleni na Kosovu su ostali bez polovine svog dodatka, a šta je htela Vlada Srbije sa ovako nespretno napisanim saopštenjem, ne znamo. Možda da pred Novu godinu i u duhu praznika plasira još koju lepu vest. A kada su praznici, sve je moguće.

e-novine: http://www.e-novine.com/sr/srbija/clanak.php?id=20607
Image Image
pesak

#3754 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

nema vise e-novina . valjda ukinuli. pojma nemam.

Tajni transkript: Boris Tadić & Dobrica Ćosić Objavljeno: Uto, 25. 11. 2008. 18:12 SIN NACIJE PROTIV OCA NACIJE

SIN NACIJE PROTIV OCA NACIJE

Kuloarske priče da je Dobrica Ćosić bio taj koji je ubedio Borisa Tadića da Ljiljana Smajlović-Ugrica postane ambasador u Kanadi, dobile su svoju potvrdu u još jednom presretnutom telefonskom razgovoruDežurni presretač: Petar Luković
Prvi razgovor: 16,21 h

ĆOSIĆ (nenametljivo): Dobro jutro, predsedniče! Kako si?

TADIĆ (konfuzno): Dobro sam, nego ne znam s kim razgovaram. Tata, da nisi ti?

ĆOSIĆ (druželjubivo): Nije tata, sinko, ali kao da jeste. Ovde čika Dobrica, tvoj deda Gedža...

TADIĆ (uzbuđeno): Oprostite, čika Dobrice, što vas odmah nisam prepoznao. Učini mi se da je tatin glas, imate baš sličan volumen u tonalitetu, izvinite, neće se ponoviti. Nego, da vas pitam: kako junačko zdravlje? Trebate nam zdravi, čika Dobrice, Srbija se na vas oslanja već decenijama, briga o vašem zdravlju više nije vaša lična stvar već, rekao bih, nacionalno pitanje čija važnost...

ĆOSIĆ (skromno): Nemoj, Borise, da preteruješ: kao verni sluga Srbije ništa nisam vredniji od radnika koji zorom kreće u fabriku ili kosača na valovitom žitnom polju ili seoskih domaćina koji ustaju u cik zore ne bi li nahranili izgladnele domaće životinje. Ja samo volim Srbiju onako kako je i ti voliš: kao našu samohranu majku jedinicu.

TADIĆ (zbunjeno): Znam, čika-Gedžo, ali dozvolite da brinem. Vi Srbiji dajete onu patinu bez koje bi ova država izgledala bezdušno: pogledajte, uostalom, tu Evropu u koju, nažalost, moramo da uđemo; nemaju oni Ćosića, čika Dobrice, nemaju!

ĆOSIĆ (pocrveneo): Baš juče kažem tvom ocu: „Ljubo, sin ti je div-junak“. A njemu milo, skida i briše naočare, vidim da se nadahnuo ponosom. Pravi sin pravog oca!

TADIĆ (pocrveneo): Nemojte, čika Gedžo, da preterujete: kao prvi među jednakima u Srbiji, svejedno što sam Predsednik države i najjače stranke, nisam zaslužio tu čast da me pozovete telefonom i pitate kako sam. Dobro sam, uglavnom, ali daleko je to od zadovoljstva, dragi moj čika Dobrice.

ĆOSIĆ (zabrinuto): Zadovoljstvo je precenjeno, da ti kaže čika Gedža.

TADIĆ (otvoreno): Srbija je to osetila na sopstvenoj koži, a naročito danas kad nam otimaju Kosovo, o kojem ste vi, usuđujem se da kažem, ispisali krvavu istoriju svetskog stida. Tata mi je godinama glasno čitao vaše rečenice koje su mi se urezale u krvotok: „Naša zaostalost je naša ekonomska prednost“. Veličanstveno!

ĆOSIĆ (vizionarski): Sve za Srbiju!

TADIĆ (hladno): Nije, čika Gedžo, da nemam vremena za razgovor s vama, naprotiv, svaka vaša reč važnija je od stotine rečenica kojima me u minutu obasipaju, ali, upravo su kod mene neki tužni ministri iz EU, stalno se pitam, čika Dobrice, gde je nestala ta selekcija inteligencije u vremenima kad nam je pamet potrebna kao kruh.

ĆOSIĆ (oklevajući): Kruh?

TADIĆ (brzo se ispravljaući): Hleb, naravno, ostao mi kruh u glavi jer upravo spremamo kontratužbu protiv Hrvatske: za genocid, pljačku, silovanje nejači, rušenje Vukovara i uništenje srpskog Dubrovnika.

ĆOSIĆ (mirno): Neka, neka. Samo ti radi. Zvaće te čika Gedža malo kasnije. Može oko pet?

TADIĆ (slavodobitno): Jedva čekam, čika Dobrice.

Drugi razgovor: 17,02 h

ĆOSIĆ (veselo): Opet ja! Čika Dobrica!

TADIĆ (veselo): Tačan kao sat! Precizan, nezaustavljiv!

ĆOSIĆ (uzdržano): Nego, nešto mi sad pade na pamet: reče mi tvoj otac da imate probleme sa ambasadorima, otuđilo se to od svog naroda, daleko od domovine - daleko od srca.

TADIĆ (pošteno): Neki sam se dan žalio tati: svi bi u ambasadore! Malo sam razočaran, čika Dobrice, svako ko dođe na vlast odmah želi u inostranstvo! Jel' tako bilo i pod Titom?

ĆOSIĆ (obazrivo): S Titom nisam imao nikakvih kontakta.

TADIĆ (dobrodušno): Tata mi je pričao da ste s drugom Titom plovili „Galebom“ i obilazili sve one zemlje gde su vas dočekivali kao korifeje slobode i nesvrstanosti.

ĆOSIĆ (ljutito): Tata laže! Ljuba se malo izgubio poslednjih decenija - ne ljuti se, otac ti je - ali više ne zna šta priča. Ja jesam putovao „Galebom“, ali protiv svoje volje.

TADIĆ (užasnut): Kidnapovali su vas?

ĆOSIĆ (dramatično): Još strašnije: mogao sam da biram - ili da budem bačen u more ili da uživam.

TADIĆ (mrmljajući): Ne želim da znam.

ĆOSIĆ (pravdajući se): Nisam imao izbora. Jeste, uživao sam, ali sam u sebi prezirao tu feštu komunističke pohlepe i raskoši. O tome sam, sećaš se, pisao u naknadnim dnevničkim beleškama, mora da ti je Ljuba to čitao.

TADIĆ (oprezno): Ne sećam se.

ĆOSIĆ (užurbano): Nemoj, Borise, molim te da se vraćamo u daleku, ružnu prošlost! Imao bih i ja negde da nađem tvoje izjave o Zoranu Đinđiću iz vremena kad je bio živ; čini mi se - a ti me ispravi ako grešim - da si i ti uživao na Đinđićevom „Galebu“ dok si u sebi prezirao tu vrstu bahatosti na koju u detinjstvu nisi navikao, otac te tome nije naučio, znam.

TADIĆ (posramljen): Ma, da vam objasnim...

ĆOSIĆ (agresivno): Da ja tebi nešto kažem: dok sam te godinama ljuljao na kolenima i pojao ti kosovski ciklus, onako brljiv kad si bio dete, zaluđen šnenoklama i kolačima, poslednja stvar koju sam mogao da slutim jeste da ćemo se jednog dana, kad odrasteš, a izrastao si, bogami, u srpskog lepotana, raspravljati o „Galebu“ i Titu. Srećom da nisi pomenuo Miloševića: jer da ti odmah kažem, Slobodana sam samo dvaput u životu video; jednom kad me je predložo da budem Predsednik SRJ i drugi put kad me je smenio! Istina je da sam negde napisao da Srbija posle Pašića nije imala boljeg predsednika, ali moraš da znaš da sam tog dana imao starački proliv, srce mi je preskakalo, stomak zavijao, glava me bolela, širio sam zenice, imao grip, preživeo moždani udar i dobio hemoroide. Šteta je da moji kritičari o tome nisu obavešteni.

TADIĆ (dvostruko posramljen): Nije mi, čika Dobrice, bila namera da se vraćamo u prošlost, vidite i sami da sam Deklaracijom o pomirenju prošlost poslao u zaborav, tamo gde je prošlosti mesto, već sam samo hteo da vam objasnim da prosto ne znam šta ću sa ambasadorima. Kad biste samo vi imali nekakav razuman predlog...

ĆOSIĆ (spremno): Tvoj mi tata danima priča kako se onaj Dušan Bataković iz Kanade žali da mu je hladno, steže ga neka magla, smeta mu sneg, dosta mu je zimske garderobe; razumem Dušana - bio godinama ambasador u Atini među srpskim prijateljima, zalagao se za ujedinjenje Grčke i Srbije, šteta je, dragi moj Borise, što nije došlo do realizacije tog predivnog predloga; zamisli, danas, Srbija do Atine, Srbija do Krfa, Srbija do Tasosa, Srbija do Mediterana... Kakvu smo diplomatsku šansu propustili, nikad mi neće biti jasno.

TADIĆ (izvinjavaući se): Noćima o tome razmišljam. Tata mi je pričao o Miloševićevoj ideji da kad se ujedinimo - jedne godine imamo Grka a iduće godine Srbina za predsednika zajedničke države. Tata sve zna: kaže da je propuštena poslednja šansa da postanem predsednik GrkoSrbije, verovatno bi me zezali da se zovem Tadićopulos, ali mi ne bi smetalo, majke mi.

ĆOSIĆ (naučno): Toliko smo divnih prilika propustili da ponekad ne želim da se sećam. Dubrovnik - srpski autonomni grad, recimo. Vukovar - centar SAO države na tlu Hrvatske. Doboj - glavni grad centralne Bosne. Virovitica - najzapadnija srpska tvrđava. Split - glavni grad Srpskog Jadrana. Pa Rijeka, pa Opatija, pa Priština... tužno je, sinko, da smo bili tako blizu a opet tako daleko. Srpska sudbina: dobitnici u miru, gubitnici u ratu u kojem nismo učestvovali.

TADIĆ (gledajući na sat): Nije da žurim, nego imam neke sastanke sa ovim evropskim budalama oko viznog režima...

ĆOSIĆ (umno): Vizni režim je precenjen.

TADIĆ (hitro): Slažem se, nego da se čujemo za sat, važi?

ĆOSIĆ (radosno): Nego šta!

Treći razgovor: 19,17h

ĆOSIĆ (veselo): Opet ja!

TADIĆ (neumorno): Čika Dobrice, svaka čast na tajmingu: baš sam u kancelariji, digao noge na sto, hvala Bogu da su svi otišli!

ĆOSIĆ (ozbiljno): Malopre sam se čuo s tvojim ocem i nešto mislimo, ne ljuti se, da je Kanada idealno mesto odakle treba da počnemo ofanzivu na Ameriku, sad kad je tamo onaj Pomama...

TADIĆ (ispravlja): Obama.

ĆOSIĆ (nezaustavljivo): Svejedno... Ljuba i ja mislimo da nam je u ovom trenutku napad sa severa Amerike neophodan; jeste Bataković bio dobar ali je on više mediteranski tip, pre bi mu legao Pariz nego Otava, takav je čovek, shvataš; a za Kanadu nam treba neko ko je naviknut na sarajevsku zimu, neko ljut, očeličen medijskom hladnoćom, racionalan, spreman da srpsku dijasporu stavi u stanje pripravnosti i prevede u SAO jedinice, neko ko odlično zna engleski i barata diplomatijom kao barutom; neko ko izgleda kao muškarac a predstavlja se ženom; genetska mešavina Smilje Avramov i Sonje Liht; čudovište na točkovima šiški...

TADIĆ (zateknut): Imamo li nekog takvog?

ĆOSIĆ (u speedu): Imamo! Ljiljana Smajlović-Ugrica!

TADIĆ (spušta noge sa stola): Čekajte malo, čika Gedžo. Ovih smo je dana smenili sa mesta glavne urednice „Politike“, ne znam koliko ima smisla...

ĆOSIĆ (uverljivo): Ima, ima! Ne samo da ćeš, dragi moj Borise, pokazati svoju širokogrudost prema ljudima koji su iz drugih partija, već ćeš sebi obezbediti mesto u aveniji velikana koji svoje protivnike pripitomljavaju tako što ih pretvaraju u svoje najžešće prijatelje! Ljiljana, da ti kaže čika Gedža, nema nikakva čvrsta politička uverenja, da budem precizniji - njena jedina uverenja su vezana za mesto abasadora u Kanadi.

TADIĆ (koprca se): Ali, ona me je u „Politici“ žestoko kritikovala, svašta radila protiv mene...

ĆOSIĆ (narodski): Politika je kurva, moj Borise. Naročito „Politika“. Prvo, ništa nije ona organizovala, već su joj smestili, a drugo - u svemu tome nije imala nikakve veze.

TADIĆ (očajnički): Ali, ona je pisala tekstove protiv mene!

ĆOSIĆ (odmereno): Jeste, ali je bila drogirana. Imam podatke da ju je silovao Vojislav Koštunica i pod pretnjom ucene ostvario svoje političke planove.

TADIĆ (očajnički nastavlja): Ali, ona je u „Politiku“ dovela Đorđa Vukadinovića i Antonića koji su godinu i više dana radili protiv mene, predsednika Demokatske stranke i predsednika Srbije.

ĆOSIĆ (ravnodušno): Silovali su i Antonića i Vukadinovića.

TADIĆ (duboko uzdahnuvši): Ne seri.

ĆOSIĆ (ledeno): Ne serem. Tata ti može potvrditi da su Vojislav Koštunica i Velimir Ilić, uz pomoć Mlađana Dinkića silovali Antonića i Vukadinovića. Naročito je seksualno zločest bio Dinkić.

TADIĆ (prebledeo): Ali, Dinkić je sad uz mene.

ĆOSIĆ (praktično): To više nije važno. Prošlost je samo skrama za skicu budućnosti. Skica nije slika: bol ne znači bolest.

TADIĆ (zbunjen): Pa, šta da radimo.

ĆOSIĆ (mirno): Ljilana Smajlović je ambasador u Kanadi, Dušan Bataković u Francuskoj. Vidi gde ćeš Milana St. Protića. Od pre neki dan prešao je kod nas. Mislim da Švajcarska nije loša: em imamo onog metiljavog Maršićanina iz Koštuničine vojske, em je Švajcarska neutralna.

TADIĆ (konfuzan): Da pitam tatu?

ĆOSIĆ (hladnokrvno): Nema potrebe, ovo je poruka od mene i tate.

TADIĆ (pokušava da se sabere): Ali, šta će reći javnost?

ĆOSIĆ (lukavo): Javnost smo vi i ja, predsedniče. Nikad ne zaboravite: sve je prolazno, samo je Srbija večna.

TADIĆ (ushićeno): Aha.

ĆOSIĆ (nostalgično): A baš si bio sladak dok sam te ljuljao na kolenima. Srce od deteta!

TADIĆ (u šoku): Hvala, čika Dobrice.

ĆOSIĆ (racionalno): Čujemo se, Boki! Ajde zdravo!
dallton

#3755 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

@pesak, sto te nema, sta bi, nema ni enovina, nikakvih vijesti :?
pesak

#3756 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

:lol: :lol: :lol:

paji sad :D

Senzacionalno otkriće srpskih medija

Objavljeno: "E-novine", 26. decembar 2008.

MLADIĆ MOŽE DA UBIJE!

Novogodišnje raspoloženje i dalje uzima žrtve po srpskim medijima i politici: nakon epohalnog posla stoleća u kojem Rusi dobijaju sve i još ponešto, na red je došao maslinastozeleni sukob (Ponoš – Šutanovac), a onda, logično, uvek aktuelni srpski heroj Ratko Mladić. U toku jednog dana saznali smo o đeneralu više detalja nego svih proteklih godina

Pišu: Petar Luković & Tomislav Marković

RTS i TVB92, ćerke firme Demokratske stranke, umalo nisu pokrenule porodičnu parnicu povodom nasledstva nad „ekskluzivnom informacijom iz pouzdanih izvora“; obe TV frakcije Borisa Tadića došle su u posed istog a navodno tajnog dokumenta o pikantnim detaljima iz života begunca Ratka M; obe TV frakcije pohvalile su se ekskluzivnošću – prvo je B92 objavila da jedina ima uvid u ovaj dosije, a nekoliko sati kasnije RTS je s ponošom objavila da ona jedina ima uvid u pomenuti dosije. Očigledno, politički pluralizam je konačno zahvatio i Službu koja sad ima više miljenika (komada dva). Budući da su i jedan i drugi izveštaj identični, svejedno je kom izvoru verujete: u obe varijante Mladić „odbacuje mogućnost da se dobrovoljno preda Haškom tribunalu. Posle višegodišnjeg skrivanja, odbegli general je tempirana bomba, koja lako može u smrt da povede i nedužne ljude iz svoje okoline. Ratni komandant Vojske Republike Srpske ne razmišlja o brojnim pozivima da dobrovoljno izađe pred Sud u Hag“.

Senzacionalno otkriće B92/RTS da je Ratko Mladić spreman da ubije „nedužne ljude iz svoje okoline“ ravna je saznanju da je papa katolik ili da zmija ima rep. O Mladiću se govori kao da nikada nikakav zločin nije počinio, kao da je tek sad poludeo od skrivanja i postao pretnja za građane Srbije, kojima je ovo upozorenje i upućeno. Zato u „ekskluzivnim materijalima“ nema ni pomena o Srebrenici i Sarajevu, nigde ni traga od osam hiljada likvidiranih u julu 1995. godine, nigde ni slova o 44 meseca granatiranja i ubijanja glavnog grada BiH. To za duet B92/RTS nije bitno.

Za njih su bitni sledeći špijunski detalji: „Tim za potragu došao je i do saznanja da se Mladić sve vreme ponašao kao iskusni ilegalac, da se po stanovima u kojima se krije nečujno kreće u vunenim čarapama, da ne dozvoljava glasan razgovor, a da zbog straha od bolesti i mogućnosti odlaska u bolnicu veoma vodi računa o higijeni. Takođe, dugo je insistirao na tome da ga posećuje porodica, redovno gledao televiziju, čak igrao i šah. Upućeni su ispričali da sa članovima obezbeđenja Mladić postupa prilično grubo, zahteva od njih da probaju hranu pre njega, kao i da ga redovno izveštavaju o tome gde su je i od koga kupili. Sistem Mladićevog obezbeđenja podrazumeva i da se članovi tog tima međusobno kontrolišu i prisluškuju, a neki bivši saradnici navodno su negodovali što su u ceo posao uvučena i njihova deca.“

Budimo, za promenu, racionalni: ako Služba, B92 i RTS znaju sve, čak i da se Mladić šetka po stanu u vunenim čarapama kaki boje, da povremeno levitira, igra šah, redovno gleda informativne programe RTS i B92 – kako je moguće da ne znaju gde se đeneral Ratko nalazi? Kako je moguće imati „uvid“ u intimne detalje asketskog života ratnog zločinca, a pretvarati se da ne znamo gde je i ko ga čuva?

Zanimljivo je da je nekoliko dana uoči Uvida, o Mladiću govorio neizbežni Boris Tadić, udvarajući se inteligenciji svojih podanika: „Građani Srbije veoma dobro znaju nešto što se neki prave da ne znaju, a to je da država Srbija ima ozbiljne tehničke teškoće da otkrije baš svakog haškog optuženika“. Budući da ne možemo da lociramo Mladića i Hadžića, makar je sreća je da „nemamo teškoća da otkrijemo“ detalje iz privatnog života bar jednog od njih. Kad sutra dvojac B92/RTS (što Tadić spoji, čak ni Služba ne razdvoji) otkrije da Hadžić nosi hulahopke u kojima se bešumno kreće ulicama, da on prvi proba hranu pre svog obezbeđenja, da se obezbeđenje prema njemu ponaša „prilično grubo“, da ga prisluškuju i seksualno zlostavljaju – nemojte očekivati previše. To što o njima znamo sve, ne znači da znamo gde su.

Ukratko, što više detalja znaš o životu zločinca, manje su šanse da zločinca lociraš, a kamoli da ga sretneš, a sasvim je izvesno da ga nikad nećeš uhapsiti.
Jebeš celinu, važni su detalji!
dallton

#3757 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

:lol: :lol: ko bi se nadao od takvog covjeka kao sto je Mladic da moze da ubije, kakav sok
pesak

#3758 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

strasno. ja ne znam kako su mogli da uznemire javnost sa tako strasnim otkricem DA MLADIC MOZE DA UBIJE.
pesak

#3759 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

Srpski mediji veličaju Tadića
Objavljeno: Čet, 25. 12. 2008. 17:17
MOZAK NA DS ŽARU
Mozak na DS žaru
Novosti otkrivaju: Prelepa Jekaterinska gasna dvorana (levo) u drevnom Kremlju (desno)
PHOTO: EPA/DMITRY ASTAKHOV
Povodom potpisivanja sramnog IB sporazuma Srbije sa Rusijom, srpski mediji o ovom „epohalnom događaju“ (Medvedev) izveštavaju kao da su i oni deo gasnog ugovora: zadovoljno, srećno u različitim rasponima – od slavlja u sebi do histerične egzaltacije, tradicionalno patriotski, uglavnom prećutkujući sve ono što je bitno, a bitno je da je Srbija poklonila NIS Rusiji, da će Rusi moći nekažnjeno da nas truju i to o našem trošku, da nema nikakvih garancija za Južni tok i skladište gasa u Banatskom Dvoru, ukratko – ovaj ugovor je toliko ponižavajući da mu je nemoguće pronaći pandan u srpskoj istoriji. Idemo redom
Pišu: Tomislav Marković & Petar Luković & Branislav Jelić

„Politika“

Novi uređivački tim „Politike“ pronašao je srednju poziciju tradicionalnog nezameranja: danima su nas zvaničnim informacijama obaveštavali o značaju sporazuma za Srbiju, koristeći olaka obećanja Borisa Tadića i Vuka Jeremića da je reč o poslu stoleća; sem nekoliko izjava Mlađana Dinkića i zanimljivog teksta od srede, 24. decembra (kad se čak i ovakva „Politika“ zaprepastila nad detaljima ugovora), nije bilo posebnih autorskih tekstova koji bi objasnili sve katastrofalne razmere sporazuma.

NIS – najjeftinija srpska skraćenica

Energetski kurcšlus koji je zadesio već zatečenu Srbiju, pretvorio je polumrak u zift crnu tamu. Naravno, po odvratnom običaju, sve u vezi sa tim energetskim domunđavanjem bilo je obavijeno šinjelom misterije iz kojeg su izmileli „sporazum“, „zajednička predsednička izjava“, „memorandum o saradnji“. Jeftini papiri u luksuznom kožnom povezu, kao zamena za čvrst, precizan ugovor, obogaćen onim članovima koji tretiraju sankcije u slučaju kršenja ugovornih obaveza. Za istoriju, možda i nekog odgovornog državnog tužioca, ukoliko pre njega ne stupi na tron neki srpski Čavez, treba zabeležiti da su u toj raboti učestvovali i potpisom ostavili trag: Tadić Boris (51), Bajatović Dušan (42) i Škundrić Petar (62).
Što je za jednog plafon, za drugog je pod, pa je je tako ovaj skandalozni posao ruski predsednik Medvedev nazvao „epohalnim događajem“. I čovek je potpuno u pravu. Epohalna je glupost bila predati polovinu NIS-a za 400 miliona evra, sa budućim investicijama koje zavise od žilavosti mačkovog repa. Svaki nerežimski ekonomista će to potvrditi, ali problem i jeste u tome što je ovde reč o politici, o sumnjivoj političkoj podršci za davno izgubljenu stvar.
Zvanično, od danas Srbija više nije vlasnica nacionalne naftne kompanije, izgubila je pravo na eksploataciju domaćih izvora nafte i gasa, domaćih rafinerija i prometne mreže. Ali je zato dobila neizvesnu rutu gasovoda nepoznatog kapaciteta (10 milijardi kubika, 2 milijarde, 8 litara?) i podzemno skladište možda jednog dana ili pre.

Nakon što je u Moskvi sve završeno hepiendom po Ruse, „Politika“ je u svom izveštaju od četvrtka, između bezbojnih agencijskih rečenica, interpolirala zanimljiv pasus koji makar svedoči da su i Rusi bili svesni nemuštog srpskog otpora spram ovakvog sporazuma.

„Iako je ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić na sastanku sa novinarima izjavio da Srbija nikad nije sumnjala da su ruske garancije da će biti izgrađen 'Južni tok' čvrste, činjenica da je u Srbiji sve do poslednjeg trenutka bilo otpora potpisivanju sporazuma nije prošla nezapaženo na ruskoj strani, pa su, dok se čekalo da dva predsednika završe razgovor i pređu u salu za potpisivanje, neki ruski ministri pravili šale na tu temu – kad se pojavila devojka koja je unela pera i postavila na sto, jedan od njih je rekao: 'Stigla su pera, znači da će stvarno potpisati'”.

Čak je i izveštač „Politike“ primetio da su ruski ministri očekivali otpor srpske strane, pretpostavljajući da samo lud čovek može da potpiše ovakav samoubilački sporazum i da će biti neizvesno do kraja. Međutim, Tadić & Co. su u duhu Deklaracije o pomirenju pokazali da sa njima – baš kao nekad sa socijalistima – nema neizvesnosti.

U iznenadnom nastupu iskrenosti, Tadić je priznao da sveže potpisani sporazum nema blage veze sa ekonomijom, već da je u pitanju vraćanje duga za političku uslugu: „Predsednik Srbije zahvalio je ruskom rukovodstvu za podršku u političkoj sferi, posebno za principijelnu i doslednu podršku u vezi sa problemom Kosova“. Fer trampa: vi nama podršku za izgubljenu stvar, mi vama najvrednije što imamo!

„Večernje novosti“

Branko Vlahović, stalni dopisnik „Večernjih novosti“ na privremenom radu u Rusiji, tolstojevski nadahnut Gasnom Poljanom, ovako opisuje ljubavni susret dva predsednika:

„Srpski predsednik je pozvao ruskog predsednika da poseti Beograd i zahvalio se Rusiji na podršci 'u svim principijelnim pitanjima međunarodne politike, u kojima je, proteklih godina, učestvovala Srbija'.
– Za Srbiju je veoma važno da i dalje ima podršku Rusije po principijelnom pitanju zaštite celovitosti zemlje – rekao je Tadić.
Dvojica predsednika sastala su se u drevnom Kremlju u prelepoj Jekaterinskoj dvorani pred potpisivanje dokumenata. To je bio prvi susret Tadića sa Medvedevim otkako je on, početkom maja, stupio na dužnost šefa ruske države.“ (...)

„Tadić i Medvedev nastavili su potom, sa saradnicima, razgovore iza zatvorenih vrata, gde je razmatrano više drugih tema.
– Sa zadovoljstvom konstatujem da je broj susreta na visokom nivou sve veći i veći. Ovo je naš treći ili četvrti susret samo u toku ove godine. Sretaćemo se i u budućnosti i iza svakog takvog susreta stajaće konkretna dela. Siguran sam da možemo mnogo toga da postignemo na polju kulture, međunarodnih odnosa, ali i ekonomije, na čemu počiva ceo svet – poručio je predsednik Srbije posle susreta sa svojim ruskim kolegom.“

„Pravda“

Glasilo Tomislava Nikolća i njegove Srpske napredne stranke izveštaj o potpisivanju sporazuma prilagodilo je partijskim interesima: da podsetimo, Nikolić je jedan od najgorljivijih zagovornika svih oblika erotskih podavanja Rusima, pa je „Pravdino“ izvješće prepuno uzaludnog optimizma, hinjene veselosti i neskrivenog uzbuđenja. Nema ni govora o eventualno lošim stranama sporazuma; kad se sklapa posao sa Rusima, tu nema štetnih klauzula po Ruse. Jebeš Srbiju i njene interese!

-.-PHOTO: EPA/SERGEI CHIRIKOV-.-Ruka na pola puta: Trio Fantastiko
Ruka na pola puta: Trio Fantastiko
PHOTO: EPA/SERGEI CHIRIKOV

„Pravdi“ je posebno za oko zapala veleumna Tadićeva izjava, novinarski obrađena na sledeći način:
„Govoreći o gasnom sporazumu, predsednik Srbije rekao je da dokument koji je potpisao sa ruskim predsednikom, povezuje Srbiju i Rusiju u decenijama koje dolaze.
– Oni daju stabilnost i ekonomsku budućnost Srbiji i duboko povezuju Rusiju i Srbiju – kazao je Tadić. Dodao je da je Srbija 'otvoreno područje za ulaganje ruskih investitora'.
– Srbija je na pola puta između Evrope i Rusije. Mi želimo da Srbija postane član Evropske unije i ubeđeni smo da je to korisno i za Rusiju, a ne samo za građane Srbije – poručio je Tadić.“

Ovo geografsko otkriće (Srbija je na pola puta između Evrope i Rusije) Tadića stavlja na pola puta između Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, tamo gde mu je i mesto.

„Press“

Ko je čitao „Pravdu“, ne mora da čita „Press“. Sve je isto, Srbija je i dalje na pola puta između Evrope i Rusije, na dobrom putu ka Putinu, što je korisno ne samo za Srbiju i Rusiju već za Balkan, širi region, užu Srbiju, delove Evropske unije, daleke ali nama bliske kontinente koji podržavaju miroljubivu politiku Srbije prema ruskom gasu i čitav svet čiji je Srbija neotuđivi, integralni deo. U „Pressu“ nalazimo sveže osveštanu izjavu Dušana Bajatovića povodom dobrovoljnog odricanja Srbije od strateških energenata:

„Za obe strane je važna razvojna mogućnost da Srbija postane energetski lider na Balkanu i, ukoliko bi do kraja iskoristila prednosti ovog aranžmana, to bi značilo da Srbija ima potpuno nove ekonomske mogućnosti i bolju geostratešku poziciju.“
Majstor!

„Kurir“

Sasvim uveren da je sporazum toliko dobar po rusku stranu da tu nema šta da se piše, „Kurir“ je tek na šestoj strani pod bensedinski umirujućim naslovom „Garancije za posao veka“ objavio kratku i slatku vest o potpisivanju ugovora dva nasmejana predsednika. Budući da ovakav apokaliptični sporazum nije tabloidna tema, „Kurir“ je naslovnu stranu rezervisao za svekoliki srpski interes: tekst pod naslovom „Žena King Kong prebila muža“ otkriva da je gospođa visoka dva metra i teška 130 kilograma „slomila glavu nevenčanom suprugu Slobodanu“. U danu kada je Srbija zauvek ostala bez svojih energenata, očigledno je kako se medijska pažnja sa ruskog King Konga skreće na srpsku nesrećnicu. „Kurir“ u tipičnom King Kong izdanju!

„Blic“

Jedine dnevne novine koje su danima uporno i uglavnom usamljeno upozoravale i objašnjavale o strahotama srpsko-ruskog sporazuma, ostale su dosledne do kraja. I nakon potpisivanja epohalnog ugovora „Blic“ detaljno opisuje srpsku katastrofu; pod proročanskim naslovom „Rusiji NIS, Srbiji obećanje“, čitaoci „Blica“ mogu da čuju i mišljenje koje ne dolazi iz Tadićeve glave, na primer izjavu Dragana Kostića, konsultanta za poslovne rizike i krize: „Ostaje da vidimo šta se podrazumeva pod terminom 'političke garancije' koji je, kako navodi Kostić, prilična nepoznanica u biznisu“.

Lepo je videti da „Blic“ više nije DS podlistak kao što je bio u vreme formiranja „proevropske“ vlade, kad se činilo da „Blic“ uređuju Srđan Šaper i Sonja Liht. Ima nade!

B92

Informativni stub Demokratske stranke a posebice Borisa Tadića kroz duh Srđana Šapera dao je sve od sebe da preko B92 radija, B92 televizije i B92 web portala objasni, uveri, overi, zakune i zakuca patriotsku primisao kako je Sporazum sa Rusima – nenadjebivo fenomenalan, bar kao „Operacija trijumf“ ili makar „Veliki brat“. Profesionalni napor ovog DS preduzeća da se cenzuriše svaka (razume se, neosnovana) kritika sporazuma, da se u programe raznih radio i TV oblika pozivaju samo podržavaoci lika i dela ruskog NIS-a, da se čitava gasna priča prevede u novogodišnje zezanje – otišao je taman onoliko daleko koliko je potrebno da retke polupolitičke emisije poput „Poligrafa“ budu unapred brifovane po sistemu DS cenzure.

-.-PHOTO: http://www.b92.net-.-DS mozak u boji: Gasna Operacija B92
DS mozak u boji: Gasna Operacija B92
PHOTO: http://www.b92.net

Kad je u sredu uveče kod Jugoslava Ćosića u „Poligrafu“ gostovao Čedomir Jovanović, predsednik LDP, voditelj Ćosić ponašao se kao da je u njega ušao gasni duh Dušana Bajatovića; skeptičan na svaku Jovanovićevu kritiku povodom srpsko-ruskog porazuma, oštar kao Šaperov žilet, Ćosić je izgledao kao da je ljubavnik Medvedeva; toliko odbrane naftnog sporazuma nije pokazao ni Petar Škundrić!

Ali, kako je čitava uređivačka politika B92 negde na tragovima ranog Pinka iz sredine devedesetih godina – kad je mnogo bitnije tko je tkoga mikrofonom onanisao u „Operaciji trijumf“ nego da se građani Srbije obaveste kako je Tadić ovu državu lišio strateških energenata – onda je sasvim jasno da je B92 pretvorio u DS92, kao mikrofon Državne Službe u kojoj svi poslušno rade ono što im se naredi. Sporazum je super, Rusi su cool, Tadić je genije, Jeremić je car, Medvedev je visok, Putin je miroljubiv, Srbija je zemlja boljeg života srećnih ljudi koji vene seku na „Operaciju trijumf“.

Uzgred, podatak da je B92 ove godine – kao i obično – pokupio sve novinarske nagrade, pa su tako ovenčani i državni službenici Jugoslav Ćosić i Danica Vučinić, dokazuje da se dobro dobrim vraća! Sve uz pretnju: ko ne voli Sporazum, neće gledati „Operaciju trijumf“ i specijalnu emisiju „Mozak“.
Mozak na DS žaru, razume se!
http://www.e-novine.com/sr/srbija/clanak.php?id=20584
pesak

#3760 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

Image

bermudski trougao :D
pesak

#3761 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

zamisljam ratka mladica kako se u vunenim carapama sunja negde po nekom stanu i evo, umirem od smeha. :-) :lol: :lol:

dakle, ovo je stvarno neverovatno sta se desava u srbijici sa gornje slike. :-)

ide polako u svojim vunenim carapicama, tiho prica, da ne probudi susede... :lol: :lol:
i niko ne moze da ga nadje. aaaa... :-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a i opasan je... moze da ubije.. :-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pesak

#3762 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

Image

:-) :lol: :lol: :lol: :lol:
pesak

#3763 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

Promašivanje teme
Objavljeno: Pet, 26. 12. 2008. 12:42
RUSI ĆE NAS DOGLEDATI
Rusi će nas dogledati
Ništa ne brini, rođače, veruj mi na reč: Ubedljivi Medvedev
PHOTO: FoNet/AP
Zašto svakog bolesnika mogu da požalim a nacionalistu baš nikako? Je li to politički korektno (o hrišćanstvu da i ne govorim)?! Ako je nacionalizam boleština, a jeste, ne znam za Međunarodnu zdravstvenu organizaciju, ali po mojim merilima jeste bolest, onda bi trebalo da izazove moju sućut barem kao srdobolja, ne, pripada mu još snažnija empatija, jer je nacionalizam neizlečiva bolest, kao one za koje lekari kažu – od ovoga se ne umire, sa ovim se živi do suđenog dana
-.-PHOTO: DRAGAN KUJUNDŽIĆ-.-

PHOTO: DRAGAN KUJUNDŽIĆ

Piše: Ljubomir Živkov

Nedelja, 20. decembar 2008.

Orah
Pred mojom kućom je orah, nekada je bio poletarac pored dva duda, onda je jedne godine naređeno da se dudovi svi povade, da li zbog toga što je od ploda ovog krasnog drveta stanovništvo peklo užasnu rakiju, koju su i sami njeni autori prezirali, uglavnom su se svi latili sikira, testera, ašova i pajvana – dudovi su uz stravičan tresak padali kao u nekoj kaznenoj ekspediciji Vermahta...

Orah čije je stablo bilo tanko kao ruka i čija je krošnja dosezala polovinu fajermaora (mogao sam da ga drmam kad je počeo da rađa) sad je natkrilio kuću i već neko vreme moram da sečem grane koje se svakih pola godine ispreče između mene i „Elektrovojvodine“.
Veruje se da su stablo oraha i onaj ko ga je zasadio povezani: kad stablo dostigne obim vrata onog ko ga je zasadio, taj nekada mladi goran mora da umre. Majku mu, da nije u pitanju slučajna podudarnost: do tridesete ili četrdesete godine sadnice te mnogo i ne zanimaju, onda zasadiš na primer orah, on se primi, deblo mu, kao što sama reč kaže, deblja, u starosti ti kreneš pomalo da se smanjuješ i smežuravaš, i ti umreš, a neko ko ti nije mnogo blizak i nije previše utučen prođe pored tvoje kuće i ustanovi da ti i tvoj orah nosite isti broj košulje.

Bilo kako bilo, stariji ljudi voleli su da posade mlad orah; po moemu, hteli su da proročanstvo okrenu na svoju vodenicu: da im tanka sadnica koju su sad već nesigurnim rukama zasadili osigura još dvadesetak godina živovanja, pravite logičku grešku, dragi moji: proročanstvo garantuje da ćete umreti u onaj mah kad dva obima postanu jednaka kao kružići na audiju ili na simbolu Olimpijskih igara, nigde nije obećano da ćete zasigurno živeti dok vas orah ne sustigne, uostalom, zasadili ste davno jedan orah u vinogradu, mislite da je Smrt na njega zaboravila?

21. decembar 2008.

Act gratuit
Kako sam se svojim životom osigurao od svakog podozrenja i nedoumice da li me neko voli čistom ljubavlju ili se potajno nada kakvoj koristi od toga sve u svemu prijatnog čuvstva! Toliko je očigledno da od mene niko ne može imati nikakve koristi, nikakve pomoći u karijeri, toliko je jasno (belodano) da druženje sa mnom nije link ni prema kome uspešnom, bogatom i moćnom, svak znade da pozajmica kojoj se od mene može nadati ne premašuje dvesta evra, ergo, ko god je sa mnom dobar, da ne kažem baš ko god me voli, čini to na vlastitu odgovornost a bez ikakovog razloga: da sam književnost potpao bih pod bezrazložni akt.

22. decembar 2008.

Ko po defaultu mora da me voli a nije mu svejedno
Zašto svakog bolesnika mogu da požalim a nacionalistu baš nikako? Je li to politički korektno (o hrišćanstvu da i ne govorim)?! Ako je nacionalizam boleština, a jeste, ne znam za Međunarodnu zdravstvenu organizaciju, ali po mojim merilima jeste bolest, onda bi trebalo da izazove moju sućut barem kao srdobolja, ne, pripada mu još snažnija empatija, jer je nacionalizam neizlečiva bolest, kao one za koje lekari kažu – od ovoga se ne umire, sa ovim se živi do suđenog dana.

Gledam kako je bolest udesila pisca i slikara, pa nekadašnjeg dramskog pisca koji je pio viski sa tiraninom, pa vođu rok grupe, svak u svojoj bolji uživa, raduje joj se i blagosilja je, ali zar i to nije tek jedan od simptoma?

Druge bolesnike, kojima takođe bude prijatno (manične depresivce manična faza ushićuje: mogu goli na minusu posred autoputa da drže govor o nekoj uzvišenoj temi), zajednica i protiv njihove volje leči i vraća koliko može bliže proseku – nacionaliste društvo em ne leči em ih ohrabruje da su se uzdigli iznad ostalih i nutka ih da odozgo blagošalju svoje baljezgarije.

Ali kao što ja imam nepriliku sa njima, tako i ja istinske nacionaliste, kojima je važnije to što je neko Srbin nego to što je taj isti Srbin ratni zločinac, neprijatno podsećam na njihov životni kredo. Kad neki radikal ili koštunićanac nabasa na nešto iz mog sad već isuviše rasprostranjenog opusa (iako se kloni medija u kojima ordiniram) dužan je da pomisli: uh, ako sam pravi rodoljub, ako mi je svaka srpska duša bliska, moram da volim i ovog Živkova, blagi Bože, daj mi snage za to, ne vovedi me vo iskušenije da mu razbijem retrovizor.

23. decembar 2008.

Krvna grupa
Koštunici se Gradski odbor DSS mrskim učinio te ga je raspustio kao što neki despot ili neki general raspusti parlament, neka vas, ja ću da vas sve odmenim, Vojčilo je kao ona krvna grupa koja se daje svima a koja prima jedino samu sebe. Što će reći da bivši vladar SRJ, SCG i Srbije može odmeniti svakoga, a njega samo njegov jednojajčani blizanac koga koliko je nauci i istoriji poznato nema.

-.-PHOTO: BETA/NENAD PETROVIĆ-.-

PHOTO: BETA/NENAD PETROVIĆ

24. decembar 2008.

Fargo
Čeznuo sam za snegom, osećao njegov miris pre mesec dana (kad je jednom nakratko zaista i pao), sad je moje seljačko čulo zakazalo: probudim se i vidim grane kao sa čestitke! Nekoliko godina ovo romantično agregatno stanje vode zaobilazilo je našu nekad umereno kontinenalnu zemlju, snowsickness sam lečio gledajući filmove „Fargo“ i onaj gde Nika Noltija boli zub, gde je razveden i ćerki je dosadno da bude sa njim a otac mu pije (James Coburn); u oba filmska ostvarenja sve se događa na dikom severe S.Š.A, „Fargo“ znam napamet, divim se glumcima, režiji, tad sam se emotivno vezao za Frances McDormand, ali u filmu najviše gledam sneg, kao nešto što sam u stvarnosti zauvek izgubio, čoveče, i klime što se tiče zavladao je globalizam, susedna godišnja doba jedva da se razlikuju, one uzbudljive najave da je jedno doba pri kraju a da drugo samo što nije iščezle su, uglavnom, iziđem na prvi sneg raspoložen kao Zvonko Bogdan i ugledam barem osam automobila sa snegom na šoferšajbni, vozači nagnuti i unapred i u stranu vire kroz špijunku koju su im vetar i grejanje načinili u vidnom polju, kako možete tako da vozite, što ne ponesoh svoj scraper pa da na semaforu priđem i očistim im sneg iako oni iznutra besno odmahuju da ne treba i da se sklonim, neki otvaraju prozor da mi uživo priprete, a ja njima: „Ne treba ništa, care, platićeš drugi put!”

25. decembar 2008.

Usmeni ugovor o dogledavanju
Nesebični poklon naših izabranika izabranom ruskom narodu na šta me podseća? Naš podarok podseća me na svadbeni dar koji siromah nosi mnogo bogatijem rođaku: presrećan što je uopšte pozvan na svadbu, diže siromašak kredit i kupuje poklon koji će nadmašiti i zaseniti poklone mnogo imućnijih rođaka, ne, nije to, jeste i to, da, znam na šta mi ovo liči: dvoje staraca u selu daju deset lanaca zemlje, kuću, baštu, štalu, ambar, đeram, perad na koju je spalo njihovo nekad mnogostočno gazdinstvo, daju sve prebogatom rođaku da ih ovaj dogleda; ušteđevinom umotanom u šnuftiklu hoće oni da plate advokata, da im sroči ugovor, na šta se bogati rođak uvredi i takoreći razgoropadi: kako vas nije sramota, od mene tražite napismeno da ću vas dogledati, ia dal chestnoe slovo, iznervirajte me još jednom, ima da vas dogledam brže nego što ste se i sami nadali!
pesak

#3764 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

Proslava decenije Nove Srbije
Objavljeno: Ned, 28. 12. 2008. 12:06
ČAČANSKI BAL VAMPIRA
Čačanski bal vampira

Image

:lol: :lol: :lol:

PHOTO: FoNet/Miloš Lukić
U nedelju je u Čačku uz prisustvo prijatelja, rodbine i koalicionih ljubavnika obeleženo 10 godina od osnivanja Nove Srbije. Sudeći prema agencijskim izveštajima, svečarskog raspoloženja baš i nije bilo, a umesto meze i rakijice glavna meta prisutnih su bili njihovi naslednici u ministarskim foteljama.
e-Novine
Jubilej je započeo malim podsetnikom, odnosno povratkom deset godina unazad kada je osnovana Nova Srbija. Čačak je tada bio jedan od retkih gradova na kojima na vlasti nije bio SPS Slobodana Miloševića, a najveće zasluge pripisane su tadašnjem šefu gradske vlasti i predsedniku NS Velimiru Iliću.

Prigodnim govorom Ilić se obratio skupu:

“Asfalt do svake kuće, obilaznica oko Beograda i Kraljeva, nastavak projekta autoputa, bolji život građana i povratak njihovog ponosa posao je Nove Srbije i sada u opoziciji i sutra na vlasti. Želeli smo da napravimo Novu Srbiju, onakvu kakvu smo je mi zamišljali. Ponositu, odvažnu, dostojanstvenu, koju će svi u svetu poštovati, ceniti, uvažavati, kao što je to nekada bila.”

„Nećemo da budemo ponizni, da se ponižavamo, pocenjujemo, dok nam uzimaju, cepaju otimaju. Želeli smo da na srpsku politički scenu dođu političari, koji će biti dostoji naše Srbije”, odlučan je bio Ilić pomalo zaboravljajući da je sam godinama bio jedan od važnijih igrača na toj sceni.

Image :mrgreen:

-.-PHOTO: FoNet/Miloš Lukić-.- Koalicioni partneri u ludom provodu: Vojislav Koštunica (levo) i Maja Nikolić (desno)
Koalicioni partneri u ludom provodu: Vojislav Koštunica (levo) i Maja Nikolić (desno)
PHOTO: FoNet/Miloš Lukić

Nakon ove male retrospektive usledeli su napadi na aktuelnu vlast. “Ponižavajuće je da nam drugi otimaju teritoriju, od Srbije su napravili krpu za otiranje. Dok smo mi bili u vlasti, gradili smo i puteve i stanove, krenulo je selo i investicije, a onda dođoše štetočine i sve to batališe. Umesto puta u Evropu, odveli su Srbiju u nezaposlenost, radnici se otpuštaju, nema posla, vlada neće da potpiše sa sindikatima ono što im je obećala, svađaju nas sa Vojvodinom...”

Uznemireni Ilić mikrofon je ustupio zatim svom smirenom partneru u dobru i zlu - Vojislavu Koštunici koji je zauzvrat Iliću uručio ikonu nazvavši ga prijateljem i saborcem. Nakon što se Ilić smirio lider Demokratske stranke Srbije je nastavio. Rekao je da su danas u Srbiji “uzdrmane” sve institucije, od Crkve do Vojske i da je glavni uzrok tome sadašnja vlast koja se, prema njegovoj oceni, rukovodi marketingom, a ne državnom i odgovornom politikom.

“Naša je odgovornost, da kao i uvek vodimo politiku odbrane državnih i nacionalnih interesa”, rekao je bivši premijer. Koštunica je vladu nazvao nesposobnom i pozvao da se izmeri šta je Ilić, kao ministar infrastrukture, uradio za razvoj Srbije, a šta ministri iz ove vlade.

Na svečanoj sednici Glavnog odbora NS-a, koja je održana u hotelu Morava u Čačku, govorila je i koaliciona partnerka, predsednica Narodne partije Maja Gojković ali i potpredsednik Srpske narodne stranke Crne Gore Novica Stanić. Banku su držali i predsednik Demokratskog narodnog saveza i ministar saobraćaja Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i potpredsednici NS-a, gradonačelnik Čačka Velimir Stanojević, gradonačelnik Topole poznat po svojim naci stavovima, posebno prema Romima i ljubavi prema kafanskim pevaljkama Dragan Jovanović i Dubravka Filipovski.

Čestitke ovim vrednim ljudima upućuju i e-novine uz želju da ostanu tu gde jesu, na putu ka drugoj deceniji.
-.--.-

:lol: :lol: :lol: :D
pesak

#3765 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

Republički javni tužilac za „Politiku”
Objavljeno: Ned, 28. 12. 2008. 12:31
USKORO JASAN STAV O SMRTI DADE VUJASINOVIĆ
Uskoro jasan stav o smrti Dade Vujasinović

PHOTO: STOCK
Vršilac dužnosti republičkog javnog tužioca Slobodan Radovanović najavio je da će Okružno javno tužilaštvo u Beogradu uskoro imati jasan stav o smrti Radislave Dade Vujasinović i da će, ukoliko se utvrdi da su u slučaj upletene tajne službe, to i objaviti.
e-Novine

Radovanović je u intervjuu za dnevni list Politika rekao da nije tačno da su odbijeni svi predlozi istražnih radnji kako bi se smrt novinarke što pre rasvetlila.

„Pojavljivale su se razne priče u vezi sa slučajem, poput one da su u njega upletene tajne službe. Ako se utvrdi da je tako, javno ćemo to reći. Nismo imali zadrške da to kažemo ni u slučaju Slavka Ćuruvije kada su za to postojale indicije”, kazao je Radovanović i dodao kako zna da će „nas posle toga (objavljivanja) neki kuditi, a neki hvaliti”.

Odgovarajući na pitanje zašto otac novinarke stradale pre više od 14 godina nije još saslušan, Radovanović je kazao da ne može da snosi odgovornost za postupke svojih kolega.

„Da sam se pitao, možda bih neke stvari drugačije uradio. Kod ovakvih slučajeva, vreme je jedan od najbitnijih faktora. Dokazi, na primer barutne čestice, protokom vremena gube svoja svojstva. I ostali tragovi menjaju svoje osobine. Nadam se da ćemo, uzimajući ovo u obzir, ipak imati dovoljno dokaza da utvrdimo istinu”, dodao je on. Republički tužilac je potvrdio i da pogibiju gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića u topčiderskoj kasarni 2004. godine Tužilaštvo smatra sumnjivim smrtima i da bi slučaj bio odavno arhiviran da misle da je u pitanju ubistvo i samoubistvo.

„U ovom slučaju imamo problem sa veštačenjima koja su dijametralno različita. Posle takvih nalaza veštaka ne možete očekivati od tužioca da decidirano kaže da je u pitanju treća osoba. Mislim da ovde nije sporno što smo zatražili saslušanje svedoka, nego vreme za koje će sud to moći da uradi. Nadam se da će novo ispitivanje svedoka rešiti mnoge nedoumice u vezi s ovim slučajem”, rekao je on.

Govoreći o obraćanju ministra ekonomije Mlađana Dinkića Tužilastvu, Radovanović je odbacio mogućnost da Tužilastvo nekoga štiti.

„Ne štitimo nikoga. Ministar mi se obratio izuzetno korektno. Rekao mi je da smatra da mu je ugrožena bezbednost, budući da se o njemu u jednom dnevnom listu stalno iznose ružne stvari. Bio je otvoren i rekao da želi bez straha da ode s prijateljima u kafanu ili sa suprugom na ručak, koncert”, kazao je Radovanović.

Naglašavajući da se Dinkić s pravom oseća ugroženim zbog napisa u medijima, Radovanović je preneo i njegove reči: „Ako sam zaista takav kako pišu novine, preduzmite nešto protiv mene, k'o boga vas molim”.

„Inače, niko mi se drugi od političara nije obraćao za nešto slično. Ja sam reagovao kada sam dobio informaciju da je Beograd osvanuo izlepljen plakatima na kojima su bili predsednik Tadić i potpredsednik (vlade) Đelić. Ako ne reagujem u ovakvim slučajevima, kada smatram da im je ugrožena bezbednost, ne treba ni da radim ovaj posao”, dodao je republički tužilac.

U opširnom razgovoru Radovanović je naveo i da Tužilaštvo raspolaže dokazima koji potvrđuju da je u slučaju Džajić pribavljena korist od nekoliko miliona evra.

On je rekao i da će slučaj Svetlane Ražnatović dugo trajati „s obzirom na to da dostavljanje traženih informacija putem Međunarodne pravne pomoći traje dugo i postupci se bespotrebno odugovlače”. „Srbija nije u sistemu Evropske unije i to je jedan od razloga što izuzetno teško dolazimo do informacija iz inostranstva”, kazao je Radovanović u intervjuu za Politiku.

Na pitanje da li je neko vršio pritisak na njega da pokrene postupak u slučaju Miladina Kovačevića, republički javni tužilac Slobodan Radovanović je rekao da nikada ne bi dozvolio tako nešto.

„Niko na mene nije vršio pritisak. Nikada to ne bih dozvolio. A sada da ja vas pitam nešto. Kako ja mogu kao čovek ostati hladnokrvan na ono što je Kovačević uradio u Americi? Naš zakon je jasan. Kada imate počinioca krivičnog dela na vašoj teritoriji i ako je to delo kažnjivo po domaćem zakonodavstvu, vi morate da pokrenete postupak.
-.--.-

http://www.e-novine.com/sr/srbija/clanak.php?id=20661
pesak

#3766 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

Umesto odgovora
Slobodanu Antoniću
Objavljeno: Sub, 27. 12. 2008. 12:42
HULJE U ČOPORU
Hulje u čoporu
Antonićeva duhovna deca: Mladi srpski fašisti
PHOTO: http://www.facebook.com
Zato želim da razjasnim i poručim svoj toj bulumenti krvavorukih ratnih huškača, kojima crvene sline cure niz usta i jedino čemu umeju da se raduju jesu žalost i smrt, jeste sledeće: pacifizam ne podrazumeva odricanje od prava na samoodbranu. Drugim rečima, i mi smo nešto naučili iz devedesetih. To jest, naučili smo koji jezik hulje i krvoloci jedino razumeju. I toga ćemo se držati. A naročito ako budete spominjali decu

Piše: Dinko Gruhonjić

Nekim mi je čudom promakao najnoviji prozni uradak Slobodana Antonića. Kako ne čitam baš redovno sve ingeniozne kolumne ovog koštuničavog podrepaša, pažljivog odgajivača novih srpskih fašističkih misli zaodenutih u „ruho” kojekakvih ruskih autora (e da ih se valjda ne bi moglo krivično goniti za pokušaje ratnohuškačkog sejanja mržnje u Vojvodini), desilo se da su mi prijatelji skrenuli pažnju da se dotični imao pozabaviti mojim likom i (ne)djelom u časopisu koji nosi ime Pečat, a izdaje ga, po pravdi i slobodoljubivosti poznati, Milorad Vučelić.

U tekstu pod pouzdano poremećenim naslovom „Bledoliki informator i baba sa dva repa”, mentalno razulareni Antonić, između ostalog, ovako piše: „Najkominičnije je, međutim, kako Mekartijeva opisuje susret sa Dinkom Gruhonjićem. 'Novinar Dinko Gruhonjić, njegova supruga ekonomista i njihovo dvoje male dece žive pod pretnjom smrću, jer se on suprostavio 'Obrazu'. Kada ga je videla žena koja nam je bila vodič, prvi put posle više meseci, bila je šokirana koliko je omršaveo i koliko je zabrinutosti bilo na njegovom licu. Sav njegov zločin se sastojao u tome što je prisustvovao jednom antifašističkom sastanku na fakultetu, 2005. godine, koji su rasturili dvadesetpetorica u crno-odevenih muškaraca, uz usklike `zig hajl', mlateći i šutirajući prisutne'”. Skrivanjem isrcpljeni Gruhonjić svojoj irskoj koleginici se poverio i da su 'tri druga novinara već uklonjena', pa Mekartijeva poimenice navodi Dadu Vujasinović, Slavka Ćuruviju i Milana Pantića.

O jadan Dinko! Već tri godine u kućnom pritvoru, osuđen na smrt kao Salman Ruždi, omršaveo i iscrpljen strašnom patnjom! O, dajte da se odmah osnuje neka fondacija za pomoć jadnom, ugroženom branitelju evropskih vrednosti u Srbiji! Pogledajte samo tu smršalost, pogledajte samo tu patnju na njegovom zabrinutom licu! Troje već likvidirano, on je četvrti. Brzo još jedan grant, brzo još jedan suport da ga malo utešimo! A možda bi mogao i Evropski parlament da donese neku rezoluciju 'o zaštiti Dinka Gruhonjića, novinara i branitelja Evrope'? A možda bi mogao i Savet NATO-a da razmotri mogućnost za akciju 'Milosrdni anđeo II', kako bi se spasao ovaj 'omršaveo' i 'napaćeni' novinar?'”.

-.-PHOTO: STOCK-.-Odgajivač novih srpskih fašističkih misli: Slobodan Antonić
Odgajivač novih srpskih fašističkih misli: Slobodan Antonić
PHOTO: STOCK

Pošto mi ne pada na pamet da se raspravljam sa plaćeničkom bagrom, koja po narudžbi piše tekstove, a dotični oblik života čak i ne poznajem (ali se sad nadam da ću ga upoznati), jedino što mogu da mu poručim jeste da se okane moje dece. I da sve što ima da kaže o mojoj deci pomisli i učini svojoj.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine je ovogodišnji dobitnik nagrade vojvođanskog ombudsmana za ljudska prava. Ponosni smo na to, izuzetno. Jer, eto, ipak se borba s vetrenjačama isplati. Pa ćemo je mi i nastaviti. Ali, sloboda pojedinca seže samo dotle dok ne povrediš slobodu drugoga.

Zato želim da razjasnim i poručim svoj toj bulumenti krvavorukih ratnih huškača, kojima crvene sline cure niz usta i jedino čemu umeju da se raduju jesu žalost i smrt, jeste sledeće: pacifizam ne podrazumeva odricanje od prava na samoodbranu. Drugim rečima, i mi smo nešto naučili iz devedesetih. To jest, naučili smo koji jezik hulje i krvoloci jedino razumeju. I toga ćemo se držati. A naročito ako budete spominjali decu.

Ali, ko zna, možda i dotični „autor” potraži spas u slobodarskoj Veroni, gde se već baškari ovdašnji bedni firer-šracfciger. Hulje su hrabre samo kada se kreću u čoporima. I kada su na platama službi, svetovnih ili duhovnih.
http://www.e-novine.com/sr/srbija/clanak.php?id=20661
pesak

#3767 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

pesak

#3768 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

28.12.2008

Poslanici vladajuće većine ne očekuju nemire na jugu Srbije zbog hapšenja pripadnika "gnjilanske grupe" u Preševu dok su pojedini poslanici opozicije naveli da može doći do nemira i nestabilnosti.
Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija kazala je novinarima u Skupštini Srbije da hapšenja u Preševu ne bi smela da budu povod ni razlog za nemire i destabilizaciju i da veruje da će jug Srbije biti stabilan.

"Mislim da je interes svih građana Srbije, pa i građana Preševa, da svi zločini budu kažnjeni i privedeni pravdi. Mislim da hapšenje onih koji su osumnjičeni za teške zločine ne bi smelo da bude ni povod ni razlog za nemire i destabilizaciju u tom delu Srbije", rekla je Kolundžija.

Ona očekuje punu odgovornost i lidera albanskih partija iz Preševa, Bujanovca i Medveđe kao i odgovornost građana.

Šef poslaničke grupe Napred Srbijo Tomislav Nikolić kazao je novinarima da se mogu ocekivati nemiri zato što Albancima ne odgovara prisustvo srpske države u Preševu i Bujanovcu.

"Nismo uspeli da uspostavimo kontakt i pravi dijalog sa političkim predstavnicima Albanaca, ali jednostavo Albanci koji se dole predstavljaju kao političke vođe su pod tutorstvom političkih vođa iz Prištine, a tu ne možete da očekujete nikavu saradnju sa državnim organima iz Srbije", kazao je Nikolić.

Prema njegoj oceni, želja Albanaca je da se prvo Preševo i Bujanovac a posle Medveđa i drugi krajevi Srbije izbore za neku vrstu nezavisnosti, a kasnije se priključe takozvanoj nezavisnoj državi Kosovo.

"To je scenario koji će oni sistemski sprovoditi, a Srbija mora da zna kako će da odgovori", dodao je Nikolić.

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Dragan Todorović kazao je da bi zbog hapšenja Gnjilanske grupe mogli biti ugroženi javni red i mir. On je kazao da se o osumnjičenima verovatno već duže vreme znalo i postavio pitanje zbog čega baš sada došlo do hapšenja.

Kontrolni punkt kod Preševa blizu granice Srbije i Kosova, 22. novembar 2006.
"Ja lično mislim da je i ono što je ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković nedavno rekao za skupštinskom govornicom, da je Riza Halimi dobio pismo od američkog i engleskog ambasadora, govori da su pre svega oni odobrili tu akciju", ocenio je Todorović.

On je ocenio i da su hapšenja u Preševu i izveštaj BIA o psihičkom stanju Ratka Mladića, koji su nedavno objavili pojedini mediji, vrlo blisko povezani i da je to možda priprema za Mladićevu likvidaciju. Šef poslaničke grupe Nove Srbije Velimir Ilić pozdravio je akciju hapšenja i naveo da je dobro da policija reaguje na svom delu teritorije.

"Dole tinja godinama i problema ima. Ljudi iz Preševa i Bujanovca, koji su učestvovali u mnogim nečistim radnjama, terorističkim akcijama i kada su potrebni odu na Kosovo odrade posao i vrate se u Srbiju, žele da se ovamo to zaboravi", kazao je Ilić.

U Preševu održan miran protest

Više hiljada Albanaca sa juga Srbije koji su mirno protestovali u nedelju popodne u Preševu zatražili su hitno oslobađanje desetorice Albanaca osumnjičenih za ratni zločin počinjen u Gnjilanu 1999. godine. Sa skupa koji su zbog hapšenja desetorice bivših pripadnika OVK organizovale lokalne političke partije i Udruženje vetarena OVPBM, zatraženo je da se umesto bezbednosnih snaga Srbije u Preševskoj dolini angažuje NATO i da se međunarodna zajednica uključi u rešavanje problema na jugu Srbije.

Predsednik Skupštine opštine Preševo Jonuz Musliu kazao je agenciji Beta da je današnji protest reakcija građana na spektakularnu akciju policije koja je, kako je naveo, smišljena da se Albanci zaplaše i isele sa ovog područja.

"Ovo je prvi protest, a od 5. januara svakodnevno ćemo protestovati sve dok naši zahtevi ne budu ispunjeni. Priča o zločinima i hapšenja su izmišljeni u Vladi Srbije koja ne može da reši svoje probleme i seli ih u Preševsku dolinu", kazao je Musliu.

Skup je protekao bez ikakvih incidenata i uz minimalno prisustvo uniformisanih policajaca, a demonstranti su se okupili pet minuta pre početka protesta u 13.00 časova. Posle protesta u centru Preševa na kome su zahtevi na albanskom jeziku pročitali Orhan Redžepi i Mehmet Azizi, demonstranti su krenuli u mirnu šetnju tokom koje, takođe, nije bilo incidenata.

Okupljeni su nosili transparente "Ratnicima OVK nije mesto u zatvoru", "Hoćemo slobodu na našim prostorima", "Preševska dolina je problem koji zahtwva rešenje", "Stop pretresu", "Nisu nam potrebni žandarmi" i "NATO u Preševskoj dolini".

Predsednik Udruženja veterana Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe Ljuljzim Ibiši izjavio je agenciji Beta posle skupa, da protest organizovan zbog hapšenja ljudi "koji nemaju veze sa optužama za ratne zločine".

"Oni jesu bili pripadnici OVK, ali nisu ratovali sa civilima. Na Kosovu su u tom vreme bili Unmik i Kfor, pa da su zaista počinili zločine zar ih oni ne bi uhasplili", kazao je Ibiši.

Prema njegovim rečimna za "navodni zločin za koji se terete desetorica Albanaca iz Preševa uhapšenih u petak ujutru", prvi put je čuo pre dva dana od pripadnika policije, pa sumnja u podatke o broju nestalih i ubijenih Srba u gnjilanskom kraju. Ako je to tačno, rekao je on, oni koji su počinili zločin treba da se nađu i kazne, što važi za nestale Srbe i za nestale Albance.

"Države Srbija treba da se uozbilji i poštuje ljudska prava a ne samo kad nema šta da radi da dobija ideje - hajdemo u Preševo da pravimo neku pobunu i tako pokaže koliko je efikasna". rekao je Ibiši.

(Izvor: Beta)
http://www.slobodnaevropa.org/content/A ... 64430.html
pesak

#3769 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

ovo je nasa proslost i buducnost i.. ko ce to izdrzati. kontinuitet. :evil:
pesak

#3770 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

Image

:D

a ovako je moglo biti.

koji je to erotski spoj. :D
pesak

#3771 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

citajte wilhelma reicha. sve je u ljubavi, u orgazmu.
ko to ne zna, ubija. kao u filmu dusana makavejeva -misterije orgazma.

kad lenjin kaze- ali ja sam voleo svet i hteo mu dobro, ili tako nesto, a glava koju je upravo odsekao - kaze - izgleda da si suvise voleo... :mrgreen: ne, rekla mu je - ti si voleo svet, ali nisi mogao jednu zenu. jedno ljudsko bice. to je to.
mnogo voleo zensku, pa je ubio. :-) e...odatle svi ratovi i zlocini. usled nedostatka orgazma.
jel da da sam pametna ? :D
pesak

#3772 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3773 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

počelo je počelo.........ide udar na radnike.....uskoro ovo slijedi čitavom regionu pa nek se nacionalizuju......mater im nacionalfašističko lopovsku..........ETO KRIZEEEEE !!!!!!

O Opštem kolektivnom ugovoru 29.12.
15:48 | Izvor: B92, Tanjug
Beograd -- Vlada Srbije će u ponedeljak, 29. decembra, ponovo apelovati na reprezenativne sindikate da uvaže ekonomske okolnosti i prihvate Opšti kolektivni ugovor.

Ukoliko se sindikati ogluše o zahteve poslodavaca i stranih investitora, ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić će, kao ovlašćeni predstavnik vlade, povući potpis da bi Opšti kolektivni ugovor mogao da bude objavljen u "Službenom glasniku" do 31. decembra.

Socijalno-ekonomski savet juče nije postigao dogovor o primeni proširenog dejstva Opšteg kolektivnog ugovora. Sindikati prete tužbama i protestima.

Državna sekretarka u Ministarstvu rada i socijalne politike Snežana Lakićević-Stojačić izjavila je za B92 da je Unija poslodavaca zatražila suspenziju tog ugovora, ali će se u naredna dva dana razmatrati mogućnosti kompromisnog rešenja, odnosno odlaganja primene tog sporazuma.

Državna sekretarka kaže da je ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić predložio da se primena odloži na šest meseci ili godinu dana, s tim da radna grupa Vlade Srbije prati ekonomske tokove i počne da razmatra njegovu primenu čim se za to steknu uslovi.

"Ja se nadam da će sindikati poveriti nama mogućnost da nastavimo pregovore ili da će ući u pregovore sa poslodavcima u naredna dva dana kako bi se eventualno postiglo to kompromisno rešenje, da ne dođe do suspendovanja, već samo do odlaganja Opšteg kolektivnog ugovora na određeno vreme", kazala je Snežana Lakićević-Stojačić.

"U suprotnom, naravno da će, s obzirom da postoji legitiman zahtev jednog od potpisnika Opšteg kolektivnog ugovora, Vlada biti prinuđena da povuče i svoj potpis", kazala je ona.

Državna sekretarka u Ministarstvu rada kaže da bi to značilo i "određenu krizu socijalnog dijaloga, što Vlada Srbije ne želi".

I dok Unija poslodavaca želi da istupi iz Ošteg kolektivnog ugovora, sindikati najavljuju štrajkove, pa čak i tužbe.

Sindikalci se zalažu za to da se sa primenom ugovora ipak krene od 1. januara, uz mogućnost da se kasnije pojedine odredbe, poput one o toplom obroku ili regresu, suspenduju.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=336636
Abacija

#3774 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Abacija »

Cudo pa @pici nije bacio komentar na one slicice. :roll:

:mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3775 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

pesak wrote:Image

:D

a ovako je moglo biti.

koji je to erotski spoj. :D

joj ove su mi neš poznate.....ček dok zavirim u svoju kolekciju :mrgreen: :dance:
Post Reply